The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego?
Tak 98 28,00%
Nie 98 28,00%
Tu nawet Mourinho nie pomoże... 154 44,00%
Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.04.2012, 21:28
cfa napisał(a):Wyświetl post
Oj nie przesadzaj, teraz jest trenerem Wisły i chciałby zachęcić jakoś kibiców do przyjścia na mecz, to że mu się nie układa to trochę wina grajków.
A tak z zupełnie innej beczki w Wiśle jak i Legii pracował kiedyś człowiek który nosił sygnet Polonii Warszawa, to dopiero była osobowość. Powinniśmy się cieszyć, że nie znaleźli trenera mówiącego takie rzeczy który chodziłby z sygnetem Craxy.
I wyraz twarzy tego dupka po meczu z Panathinaikosem na wyjeździe był bezcenny. I też pamiętam, że jego zatrudnienie w Wiśle było mocno kontrowersyjne i dyskusyjne.
Naprawdę ani jeden ani drugi trener nie może poszczycić się przychylnością trybun Wisły Kraków.
Ja osobiście do Probierza nic nie mam ale i tak uważam, że jego miejsce to Górnik Zabrze.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.04.2012, 12:05
"z Wisłą jest się na dobre i na złe" czyżby Probierz dostał kontrakt do renegocjacji akceptując w dobie kryzysu obniżkę kontraktu? co do Pawłowskiego z Zagłebia to chyba żart bo raczej Probierz będzie robił zaciąg z Jagi i Widzewa więc raczej to nie pomysł Probierza.
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 14.04.2012 o godz. 12:17.
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 14.04.2012, 15:13
Ale Wisła pięknie gra z łks szacun...
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 14.04.2012, 15:15
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Oficjalnie od teraz Probierz jest dla mnie żałosną szmatą. .
chłopie lecz sie co miał powiedzieć "musimy wszystko przegrać" ?!
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 14.04.2012, 15:39
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Mam tylko jedno pytanie: co daje Probierzowi prawo do takich wypowiedzi? Rozumiem gdyby coś takiego powiedział Kulawik albo Moskal (którego potraktowano jak śmiecia żeby móc zatrudnić naszego obecnego krasomówce), ale on?

Oficjalnie od teraz Probierz jest dla mnie żałosną szmatą. Do tej chwili nic do niego nie miałem - ot, marny ligowy trenerzyna zatrudniony żeby "czynić cuda". Pamiętam masę jemu podobnych którzy przewinęli się przez Wisłę. W tym momencie jednak przegiął.
Koleś który w swojej krótkiej karierze trenerskiej zdążył obskoczyć oba Łódzkie kluby (choć podobnież związany był tylko z jednym) daje wykład o wierności.

Brak słów.

Żeby była jasność: nie chodzi o to że nie ma racji. Ale słysząc takie słowa padające z ust akurat jego aż ciśnie się na ust cytat z Patryka Małeckiego...
A co on takiego powiedział? To co zaznczyłeś? To są zwykle ogólniki a ty szukasz podtesktów. Nikogo nie poucza, w żaden sposób nie atakuje kibiców, a ty tu zamęt siejesz.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.04.2012, 18:05
poparcie dla wolfiego:
-dla mnie również Probierz nie dość, że dyletant trenerski to zachowuje sie jak moralna szmata. Żadnej przyszłości nie ma dla niego w Wiśle
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 14.04.2012, 18:33
Pewnie że nie ma przyszłości dla Probierza, skoro już Urban był na trybunach widziany

Moralna szmata? Dobrze się czują co poniektórzy?

Można i należy krytykować Probierza np. za przegrany PP. Za to że może z tych obiboków mógł wykrzesać więcej itd

Ale moralna szmata? To jakieś nędznie naciągane argumenty do bólu emocjonalne jak u nastolatka. A nie przystające dorosłemu mężczyźnie
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 14.04.2012, 18:43
No cóż, jesli nie przeszkadza Ci, że jakś najemnik, nigdy nie mający nic wspólnego z Wisłą, poza kasą, głosi publicznie, ze "z Wisłą jest się na dobre i na złe", jeśli nie widzisz w tym fałszu, hipokryzji i obłudu, to i tak Ci nie wytłumaczę, co mnie w takich wypowiedziach na pokaz, razi.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 14.04.2012, 18:48
Nie sądzę żeby Probierz kogokolwiek pouczał, po prostu chciał zachęcić do przyjścia na mecz po meczu PP z Ruchem gdzie frekwencja była marna. Nie ma tu żadnego fałszu, wszak mówił to do "tych" kibiców którzy podobno są na dobre i na złe (Pod warunkiem że jest dobra gra piłkarzy i bilety tanie ) Nie naciągajmy do wypowiedzi Probierza teorii że podchodzi to pod moralną szmatę.
(Tych prawdziwych nie musiał zachęcać, zawsze są na meczu)

Moralną szmatą byłby jakby meczami handlował itd. a nie za jakąś próbę zachęcenia przyjścia kibiców na mecz.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 14.04.2012, 18:55
15 tys widzow na meczu z ŁKSemgdzie Wisła gra o pietruche to chyba niezły wynik

Probierz w drugim meczu z rzedu nie ściąga z boiska tragicznego Kirma ,który jest całkowicie bez formy a sciaga Ilieva Meliksona czy nawet Gargule ,ktory nie zagral nic wielkiego ale przynajmniej walczyl

Na plus jak dla mnie taktyka z Jirsakiem bo gdy sie bronimy gramy 4 ka obroncow a jak atakujemy to Jirsak wychodzi do pomocy zrobic przewage
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 14.04.2012, 19:00
15 tys sprzedanych biletów(karnetów) - odlicz osoby, które mają karnety choćby te rozdawane przez klub a nie przyszli, bo nie ma się co oszukiwać, ale połowy stadionu nie było
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 14.04.2012, 19:16
Probierz doszedł juz gdzie ma wystawiac Meliksona - ciekawe kiedy dojdzie do tego zeby nie wystawiac Garguły, Nuneza i Kirma.
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 14.04.2012, 19:35
obawiam się, że może nie zdążyć zanim odejdzie z Wisły
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 14.04.2012, 20:04
Dla mnie to wypowiedź tyczyła się kibiców. Przecztajcie dobrze on nie mówi ja jestem z Wisłą na dobre i złe tylko cała wypowiedź dotyczy kibiców i oni wg Probierza powinni być z Klubem na dobre i złe.
Czy człowiek nie mający nic wspólnego z Wisła powinie tak mówić do kibiców to inna sprawa.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 14.04.2012, 20:14
wezcie sie uspokojcie. macie te same poglądy co do Probierza kiedy nie był trenerem Wisły i kiedy nim jest. nic sie nie zmieniło.

Odpowiedz cytując
Po prostu Wiślak
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 14.04.2012, 20:19
Czyżby wkrótce miał nastać czas Urbana, kolejnego polskiego pseudotrenera?

Cupiał jest po prostu niesamowity. Tak, niesamowity. Woli wydać i przetracić fortunę na pensje oraz odprawy dla całego stada marnych trenerów, zamiast przeznaczyć te środki na jednego porządnego z nazwiskiem i uzbroić się w odrobinę cierpliwości.

Przecież jakby zliczyć te Cupiałowe trenerskie wydatki okazałoby się, że Wisłę stać byłoby niemal na Houliera czy innego Hitzfelda

Paranoja.

A Probierz to kompromitacja. Zarówno w tym co robi, jak i mówi.
Odpowiedz cytując
agafg
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 14.04.2012, 20:20
Proste - nie powinien, niech sie lepiej zajmie tą trenerka..
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 14.04.2012, 20:21
Nawet nie straszcie Jankiem Urbanem , najbardziej przereklamowanym trenerjo
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.04.2012, 21:27
Po prostu Wiślak napisał(a):Wyświetl post
Czyżby wkrótce miał nastać czas Urbana, kolejnego polskiego pseudotrenera?
To bardzo prawdopodobne.
Probierz zawiódł Cupiała. Nawet jeśli zostanie na następny sezon, to wytrzyma na stanowisku tylko kilka kolejek. Coś jak Kasperczak dwa lata temu.

Dlaczego Urban? Bo jeszcze nas nie trenował Trzeba dać mu szansę

Teraz Polska!
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 14.04.2012, 21:59
Podobała mi się nasza gra w tym meczu, jak chyba każdemu do 60 minuty.

Duży plus dla trenera za Jirsaka na prawej obronie, facet naprawdę potrafił zrobić przewagę i było z niego dużo więcej pożytku niż w środku pola. Następny plus za rozgrywanie stałych fragmentów.

Mam nadzieję, że ten mecz to nie jednorazowy wyskok, tylko ogólna tendencja - bo graliśmy jak z nut. Owszem do czasu - ale jednak takiej gry Wisły nie oglądałem od dawna i bardzo długo na to czekałem. Było warto. Jeśli Wisła będzie w stanie podtrzymać styl gry z meczu z Ruchem i ŁKSem do końca sezonu to byłbym bardzo rozczarowany w przypadku rozstania się z trenerem Probierzem.

Jeśli chodzi o Urbana, to mimo wszystko mam nadzieję, że to kiepski żart.

A co do wypowiedzi nt kibiców - już nie szukajcie czegoś żeby się na siłę przypierdzielić, nie wiecie co w Probierzu siedzi, może jednak jest dumny, że trenuje klub, który od ponad 10 lat zdobywa Mistrzostwo Polski wręcz taśmowo? Może marzy mu się w przyszłości śrubować z nami kolejne rekordy i stworzyć Wisłę na miarę tej wspominanej z czasów Kasperczaka? Może zawsze miał do Wisły sentyment? Nie wiecie tego, a jeździcie z nim tak, że szkoda gadać. Facet upomina tych co nie chodzą na mecze, że z Wisłą trzeba być na dobre i na złe - mnie to w ogóle nie razi, bo często się takie rzeczy czyta na forach i jakoś nikt po tych ludziach nie jeździ jak po burej suce.

Jakby nie było jest to NASZ trener i minimum szacunku mu się z tego powodu należy. A jeśli nie szacunku, to chociaż kultury osobistej w stosunku do jakby nie było trenera WISŁY KRAKÓW.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 14.04.2012 o godz. 22:06.
Odpowiedz cytując
montypajton
Senior Member

Od: 12.2010

Stary 14.04.2012, 22:31
Ja czytam te Wasze posty i nie do końca rozumiem nagonkę jaką wielu urządza Probierzowi. Czepianie się słówek, wypowiedzi, doszukiwanie się dziury w całym. Czy to nie jest sranie we własne gniazdo?

Zgadzam się że niektóre decyzje trenera są zastanawiające, ale czy nie liczy się końcowy efekt Ja przyznam że tak grającej Wisły jak dziś, szczególnie w pierwszej połowie, tak ofensywnie nastawionej, z tyloma sytuacjami, ciekawymi pomysłami, nie widziałem od kilku sezonów. Nie wierzyłem, przecierałem oczy ze zdumienia, czy to aby na pewno nasza Wisła, z tymi samymi piłkarzami którzy za poprzednich trenerów tak często przechodzili obok meczu. Nie widzicie tej zmiany zaangażowania? Mnie np bardzo się ona podoba. I to wg mnie jest znak firmowy Probierza. Owszem dużo w grze Wisły jest do poprawiania, ale jest sporo rzeczy które już, po tych kilku tygodniach widać na plus.

Jeśli się mylę to proszę mi przypomnieć ostatni mecz, chociaż fragment z taką nawałnicą na bramkę rywala w wykonaniu Wisły za Maskaanta albo Moskala (z całym szacunkiem dla Kazia). Ktoś powie marny rywal. Dobrze, ale zaznaczam że w poprzedniej rundzie też graliśmy przeciwko drużynom z poziomu ŁKS i zal było patrzeć.

Jeszcze dobrze chłop nie popracował z drużyną, o czym zresztą ciągle mówi, że nie ma nawet jednego cyklu treningowego w pełni do dyspozycji, a mimo to widać jak przekonał nasze gwiazdki do gryzienia trawy, ale nie...już od szmaty go wyzywają co niektórzy. Żal. I od razu zaznaczam że nie jestem wyznawcą Probierza, sam się zdziwiłem jak go zatrudnili. Ale skoro już jest trenerem Wisły to dajmy mu popracować.
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 14.04.2012, 22:48
koniak napisał(a):Wyświetl post
15 tys sprzedanych biletów(karnetów) - odlicz osoby, które mają karnety choćby te rozdawane przez klub a nie przyszli, bo nie ma się co oszukiwać, ale połowy stadionu nie było
Było 10 000 to max.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
loory
Member

Od: 12.2011

Stary 14.04.2012, 22:58
15019 osob bylo przeciez podali podczas meczu jaka jest liczba kibicow ;d
Here's the thing that makes life so interesting
the theory of evolution claims only the strong shall survive
maybe so, maybe so but the theory of competition says
just because they are the strong doesn't mean they can't get their asses kicked that's right
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 14.04.2012, 23:05
loory napisał(a):Wyświetl post
15019 osob bylo przeciez podali podczas meczu jaka jest liczba kibicow ;d
to była liczba sprzedanych biletów, a nie liczba osób na meczu
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
barnet
Member

Od: 12.2007

Stary 14.04.2012, 23:50
Ja WAM powiadam żę od nowego sezonu piłkarskiego nowym trenerem będzie FRANEK SMUDA co podobno czyni "CUDA" hahahaha!!!!!! Zakład o drożdżówkę?
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 15.04.2012, 02:54
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Podobała mi się nasza gra w tym meczu, jak chyba każdemu do 60 minuty.

Duży plus dla trenera za Jirsaka na prawej obronie, facet naprawdę potrafił zrobić przewagę i było z niego dużo więcej pożytku niż w środku pola. Następny plus za rozgrywanie stałych fragmentów.

Mam nadzieję, że ten mecz to nie jednorazowy wyskok, tylko ogólna tendencja - bo graliśmy jak z nut. Owszem do czasu - ale jednak takiej gry Wisły nie oglądałem od dawna i bardzo długo na to czekałem. Było warto. Jeśli Wisła będzie w stanie podtrzymać styl gry z meczu z Ruchem i ŁKSem do końca sezonu to byłbym bardzo rozczarowany w przypadku rozstania się z trenerem Probierzem.

Jeśli chodzi o Urbana, to mimo wszystko mam nadzieję, że to kiepski żart.

A co do wypowiedzi nt kibiców - już nie szukajcie czegoś żeby się na siłę przypierdzielić, nie wiecie co w Probierzu siedzi, może jednak jest dumny, że trenuje klub, który od ponad 10 lat zdobywa Mistrzostwo Polski wręcz taśmowo? Może marzy mu się w przyszłości śrubować z nami kolejne rekordy i stworzyć Wisłę na miarę tej wspominanej z czasów Kasperczaka? Może zawsze miał do Wisły sentyment? Nie wiecie tego, a jeździcie z nim tak, że szkoda gadać. Facet upomina tych co nie chodzą na mecze, że z Wisłą trzeba być na dobre i na złe - mnie to w ogóle nie razi, bo często się takie rzeczy czyta na forach i jakoś nikt po tych ludziach nie jeździ jak po burej suce.

Jakby nie było jest to NASZ trener i minimum szacunku mu się z tego powodu należy. A jeśli nie szacunku, to chociaż kultury osobistej w stosunku do jakby nie było trenera WISŁY KRAKÓW.
Właśnie miałem wyrazić swoje zdanie w kwestii, ale zobaczyłem powyższy post, pod którym podpisuję się obiema rękami. Dla mnie wszystko w temacie Koleżanko. Gratuluje wyważonego postu, a Koleżeństwu, doświadczonemu życiowo i sportowo delikatnie zaproponuję więcej rozwagi w konstruowaniu odważnych konstatacji nt. trenera Probierza.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 15.04.2012, 09:15
Duży minus za konieczność wypłacenia wejsciówek dla Lameya i Jaliensa po kiego grzyba oni wchodzili?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.04.2012, 10:13
żeby nie przegrać.
jakby nie było doświadczeniem chyba bili reszte.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
fran23
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 15.04.2012, 11:24
Bo ich kontraktu zostały ustalone według zasady "czy się stoi czy się leży...". Także lepiej jak stoją, kasę taką samą dostają. Przy okazji można liczyć na jakąś kontuzję, czyli na to, że ZUS zacznie płacić za Wisłę.
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.04.2012, 11:44
Probierz miał jasno określone zadanie wywalczyć puchary. Jeśli mu się nie uda, to znaczy że oblał egzamin. Czy dać mu szansę na poprawkę, nie wiem: ale na razie to co pokazuje w Wiśle przemawia, za tym że raczej nie. A jeśli chodzi o Urbana to jest to ten sam poziom co Probierz, przemawia za nim dosyć udane wprowadzanie młodych piłkarzy do 1. drużyny.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów