The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.09.2010, 08:23
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/pilka/1,70994,83...ag_dalszy.html Ciekawe jak poradzi sobie nasz trener w podobnej sytuacji jaka jest w Wiśle?
Dzięki przewidzeniu przez Basałaja takiej sytuacji ( do czego kula magiczna nie była warunkiem ) i realizowaniu polityki ilościowych zakupów,a raczej tanich wypożyczeń nasz trener możne wystawić skład na przetrzymanie złożony z nowych i już odrzuconych przez starą gwardię i zaszachować ewentualnych rokoszan.
Przez pół roku okaże się kto ze starych przywyknie do nowego ładu a kto z nakupionych hurtem zawodników rokuje nadzieje - ci zostaną wzmocnieni profesjonalnie (po holendersku) przeprowadzonymi transferami z prawdziwego zdarzenia. Niby proste i oczywiste a dla wielu nie pasuje do koncepcji nic nie umiejącego Basałaja, chciwego Cupiała, i kalekich nowych zawodników. Ale myślę że to zrozumiałe skoro przez lata wyładowywało się frustrację poprzez wylewanie pomyj na swój klub ( w myśl zasady : gdyby to ode mnie zależało to...) to później mozna wiele nie dostrzec.
Ostatnio edytowane przez Tarann : 16.09.2010 o godz. 08:28.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 16.09.2010, 10:13
Tarann napisał(a):Wyświetl post
Przez pół roku okaże się kto ze starych przywyknie do nowego ładu a kto z nakupionych hurtem zawodników rokuje nadzieje - ci zostaną wzmocnieni profesjonalnie (po holendersku) przeprowadzonymi transferami z prawdziwego zdarzenia. Niby proste i oczywiste a dla wielu nie pasuje do koncepcji nic nie umiejącego Basałaja, chciwego Cupiała, i kalekich nowych zawodników. Ale myślę że to zrozumiałe skoro przez lata wyładowywało się frustrację poprzez wylewanie pomyj na swój klub ( w myśl zasady : gdyby to ode mnie zależało to...) to później mozna wiele nie dostrzec.

No i tyle w temacie. W kilku zdaniach pieknie zamkniety sens obecnej polityki i wizji na przyszlosc. Zgadzam sie z kazdym wyrazem w Twojej wypowiedzi i mam nadzieje ze tak wlasnie sie stanie.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
damians
Member

Od: 05.2010

Stary 16.09.2010, 18:17
Widzieliście filmik z Robertem na głównej?
Tak niewiele trzeba, zeby budować fajną atmosferę wokół klubu, stadionu i trenera.
Brawo dla marketingowców!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.09.2010, 19:34
Kierunek holenderski jeśli chodzi o myśl szkoleniową to świetny pomysł. Holendrzy lubią grac ofensywną piłkę, dużo posiadać futbolówkę, kontrolować grę. Takiej również gry oczekują kibice w Krakowie. Żeby zapełnić stadion nowymi kibicami gra musi się podobać.

Nie wiem jak to by ewentualnie wyglądało w pucharach, pewnie podobnie jak zakonczyla Breda z Villarealem dostają sromotnie w pałę. Ale mam na puchary wyjebane skoro w lidze od 3 lat rzygam tym co prezentuje drużyna Niech troche pocieszą czlowieka ofensywnym graniem. Przyjście na stadion to musi być rozrywka a nie ciągle wymęczone trzy punkty,
..
Odpowiedz cytując
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 16.09.2010, 20:02
Kurcze te filmiki, przecież tego nigdy nie było, przecież tego w ogóle w naszej lidze nie ma. Marketing zaczyna działać !!!
Odpowiedz cytując
Edłardo Da Sylwia
Member

Od: 07.2010

Stary 16.09.2010, 20:42
Pierwszy raz się z czymś takim spotykam w naszej rodzimej kopanej
Świetny ruch ze strony naszych marketingowców !
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.09.2010, 23:48
Maaskant to w Holandii rodzaj jakiego celebryty czy cosbo gdzie tak o nim przeczytalem

gosc jest "do pokazania" i trzeba to wykorzystac w sensie medialnym

brawa dla klubu ze idziemy w tym kierunku ,a najwazniejsze ze cos sie dzieje
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.09.2010, 21:00
Dobra trzeba jakoś dociułać do końca rundy i dać Robertowi wolną rękę w sprawie transferów,niech pozbędzie się szrotu z obony i sprawdzonych nowych grajków.Ta obrona to co jest pada i jeszcze jedno brak komunikacji
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
KMZ
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 17.09.2010, 21:22
a ja powiem tak : Widać Styl Holenderski GRAMY CORAZ ŁADNIEJ ! a to, że sędzia grał z korona ... i że nie mamy OBRONY + BRAMKARZA ... to juz nie nasza WINA ! ja wam powiem tyle czuje się jakbyśmy wygrali ten mecz a nie zremisowali ;D, może dlatego ze nareszcie byliśmy u "Siebie" w DOMU ! R22 !
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 17.09.2010, 22:00
willow napisał(a):Wyświetl post
Kolego, gra bez piłki i wychodzenie na pozycję to ABC futbolu. Tego uczył nawet Bartoszek w IV-ligowym Ciechocinku, jak sam niedawno stwierdził. Maaskant tu Ameryki nie odkrył.
Niestety, trzeba mieć jeszcze wykonawców na boisku. Dobrze przygotowanych motorycznie i technicznie. A z tym u nas problem.
Problem w tym, że nikt tego nie uczy. Polska myśl szkoleniowa to siła robiona w górach przed sezonem i w meczu kiwka, kontra, wrzutki nie wiadomo do kogo itp. Poza tym system szkoleniowy w Polsce uwstecznia - niestety (przykłady: kiedyś Edson w Legii, a teraz Kriwiec w Lechu).

Dziś wreszcie było widać dużo dynamiki i walki, ale z kolei mniej gry piłką, oraz dużo chaosu. Maaskant cudów od razu nie narobi, a obrona jest do wzmocnienia.

Natomiast absolutnie nie zgadzam się, że nazwiska i wydane kwoty będą same grały (przykład Legii i jej utalentowany trener...)!.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.09.2010, 22:43
Mam nadzieję, że ten Branco będzie prezentował się podobnie do Boukhariego.
Może jeszcze z 3 takich Maaskant wynajdzie i będzie dobrze
Odpowiedz cytując
adamd303
Member

Od: 01.2008

Stary 17.09.2010, 23:01
Mam zapytanko do kolegi Willow: czy zamierzasz przeprosić Basałaja i Maaskanta za swój haniebny i obraźliwy wpis (#3). Czy dalej uważasz, że Basałaja po.......iło? Dla jasności, uważam że Boukhari był dzisiaj jednym z najlepszych o ile nie najlepszym zawodnikiem w Wiśle.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 17.09.2010, 23:17
Jakoś tak Maaskant mało żyje przy lini. Często siada. MNie się to nie podoba ale widać taki jego styl.
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 17.09.2010, 23:26
No ja np jak widze takiego Smude to sie autentycznie wstydze ze taka wioche wg mnie robi.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.09.2010, 00:26
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Jakoś tak Maaskant mało żyje przy lini. Często siada. MNie się to nie podoba ale widać taki jego styl.
To chyba w innych momentach patrzyliśmy, bo zdarzyło mi się widzieć jego bardzo ekspresyjne gestykulacje przy linii, gdy usiłował rękami pokazać co zespół ma grać.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.09.2010, 01:20
Adasss napisał(a):Wyświetl post
To chyba w innych momentach patrzyliśmy, bo zdarzyło mi się widzieć jego bardzo ekspresyjne gestykulacje przy linii, gdy usiłował rękami pokazać co zespół ma grać.

tez obserwowalem Maaskanta i raz siadział a zaraz potem wstawał i gestykulował.

wychodzi pół na pół ,moze nie jest to rzucajacy bidonami Petrescu ale nie jest to tez Walery Lobanowski .
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 18.09.2010, 03:00
Widać Maaskant wybrał Małeckiego, za przykład poskromienia niepokornych i ofiarę na ołtarzu zapewnienia sobie posłuchu absolutnego i choćby był on jedynym zdolnym porwać drużynę w bój, to i tak zasada Nr 1 przeważy nad zasadą Nr 2 i do boju wzywał będzie amazing warrior- captain Żurawski
Ostatnio edytowane przez kot : 18.09.2010 o godz. 03:05.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
kokrys
Senior Member

Stary 18.09.2010, 04:07
A ja powiem że w dzisiejszym meczu strasznie pozytywne wrażenie zrobił na mnie Gordan, chłopak mimo że wielki jak dąb to i biegać potrafi całkiem szybko, łatał dziury po lewej po Pajliciu(tutaj się nie spodziewałem że zawodnik usposobiony ofensywnie zagra jakoś rewelacyjnie na obronie) i przede wszystkim bardzo dobrze czytał grę, zdarzyła mu się wpadka, mianowicie faul na samym początku 2 połowy, ale jego występ jak i postępy które robi z meczu na mecz oceniam bardzo pozytywnie. Moim zdaniem zagrał o niebo lepiej od Clebiego którego niestety trzeba zganić bo przy drugiej bramce zawalił bardzo(nawet nie wyskoczył do piłki). Czekam na debiut Chaveza na obronie. Jakoś w głowie mi się nie mieści żeby facet który ze swoja drużyną awansował na Mundial i zagrał tam 3 pełne spotkania (i to całkiem niezłe z tego co pamiętam) był gorszy od co by nie było kończącego karierę emeryta który w 2 meczach zawalił 3 bramki.

(obserwacje nt Bunozy są z 2 połowy rzecz jasna bo w pierwszej to nie widziałem tak dobrze co tam się pod naszą bramką działo z racji sporawej odległości )
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 18.09.2010, 10:36
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
tez obserwowalem Maaskanta i raz siadział a zaraz potem wstawał i gestykulował.

wychodzi pół na pół ,moze nie jest to rzucajacy bidonami Petrescu ale nie jest to tez Walery Lobanowski .
Co mozna konkretnego przekazac w czasie meczu ? Minimalne poprawki może. A u nas trzeba drastycznych. Dobrze wie, że praca trenera jest cały tydzien na treningu, a jak sie zaczine mecz to rola trenera ogranicza się do zrobienia zmian. Choćby roztłukiwał z bańki bidony jak Dan to i tak nic to nie pomoże.
Ja tylko mam taka jedną uwagę do niego. Daj sobie chłopie luz z tym Żurawskim dopóki nie wróci do formy.
Dziwne to dla mnie, ale dajmy trenerowi autonomie. W Polsce każdą decyzję trenera poddaje się w wątpliwość jakby każdy miał co najmniej tyle doświadczenia co on sam.
Ostatnio edytowane przez tofik : 18.09.2010 o godz. 10:39.
..
Odpowiedz cytując
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 18.09.2010, 11:06
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Maaskant sam powiedział przed meczem z Jagą, że woli spokojnie obserwować mecz i zawodników, odnajdywać mankamenty, niż kłócić się z sędziami, biegać od linii do linii i krzyczeć przez całe spotkanie. Typ trenera intelektualisty
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.09.2010, 13:35
kot napisał(a):Wyświetl post
Widać Maaskant wybrał Małeckiego, za przykład poskromienia niepokornych i ofiarę na ołtarzu zapewnienia sobie posłuchu absolutnego i choćby był on jedynym zdolnym porwać drużynę w bój, to i tak zasada Nr 1 przeważy nad zasadą Nr 2 i do boju wzywał będzie amazing warrior- captain Żurawski
No widzisz...kolejny się uwziął na Twojego biednego Patryka.
Odpowiedz cytując
Hrluc
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 18.09.2010, 17:42
Trzeba powiedzieć,że facet umie sobie zjednać ludzi.Dziennikarze jedzą mu z ręki .Mam nadzieję,że to nie zasłona dymna dla słabego warsztatu trenerskiego.
Odpowiedz cytując
wislak1986
Member

Od: 09.2005

Stary 18.09.2010, 19:05
Spotkałem dzisiaj kołcza na Kazimierzu. Był z jakąś kobietą. Zamieniliśmy parę słów. Bardzo sympatyczny facet, no i postura oczywiście słuszna

Dajmy mu kilka dobrych transferów i przepracować z zespołem okres przygotowawczy a będzie dobrze.
"I can accept failure, but I can't accept not trying"- M.J.
Odpowiedz cytując
chimba
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 18.09.2010, 19:32
Robert to swietny terner, po zimie jak sie jeszcze wzmocnimy bedziemy najlepsi w lidze. Profesjonalne wypowiedzi, nie ucieka od wywiadow jak inni trenerzy, bardzo inteligentny, swietny wybor zarzadu.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.09.2010, 19:41
A widział ktoś jak po golu Niedzielana na 2:2 reakcję Maaskanta? Jego kop w ławkę rezerwowych prawie ją rozwalił.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 18.09.2010, 19:52
kot napisał(a):Wyświetl post
Małecki po czerwonej kartce odbył z Maaskantem rozmowę dyscyplinarną. Dostał również karę finansową.
Jak PM zrozumiał tę rozmowę pokazał w meczu z Jagą, gdzie kilka minut po wejściu dostał żółtą kartkę za pyskówki.
Trener może:
a) Udać, że nic się nie stało i pokazać, że można mu wchodzić na głowę. A żeby utrzymać się na stołku wstawi kogokolwiek.
b) Postąpić profesjonalnie, usadzić niesfornego pyskacza na ławce i czekać jak to wpłynie na wyżej wymienionego.

Ktoś zabrania Małeckiemu myśleć, albo spokornieć ? Sam niweczy szanse gry w pierwszym składzie.
..
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 18.09.2010, 20:00
trener Maaskant to właściwa osoba na właściwym stanowisku, podzielam tu opinie niektórych, że trzeba dać mu przepracować cały obóz przygotowawczy i parę transferów, a na wiosnę będziemy oglądać inną Wisłę, czego wam wszystkim i sobie osobiście życzę!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.09.2010, 20:07
tofik napisał(a):Wyświetl post
Małecki po czerwonej kartce odbył z Maaskantem rozmowę dyscyplinarną. Dostał również karę finansową.
Jak PM zrozumiał tę rozmowę pokazał w meczu z Jagą, gdzie kilka minut po wejściu dostał żółtą kartkę za pyskówki.
Trener może:
a) Udać, że nic się nie stało i pokazać, że można mu wchodzić na głowę. A żeby utrzymać się na stołku wstawi kogokolwiek.
b) Postąpić profesjonalnie, usadzić niesfornego pyskacza na ławce i czekać jak to wpłynie na wyżej wymienionego.

Ktoś zabrania Małeckiemu myśleć, albo spokornieć ? Sam niweczy szanse gry w pierwszym składzie.
Małecki?
myślenie?
przy pełnym poparciu wiadomo kogo
zapomnij
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.09.2010, 20:21
tofik napisał(a):Wyświetl post
Trener może:

W kolko Maleckiego resjocjalizowac przeciez nie mozna. Skoro trener nie potrafi sie z nim dogadac, to nalezaloby podjac decyzje, ze sprzedajemy go zima i juz. Ale teraz Maaskant powinien zadac sobie pytanie co jest wazniejsze, trzymanie dyscypliny za wszelka cene, czy dobro zespolu.
Moim zdaniem glupia zolta kartka to jeszcze nie jest koniec swiata. Moskalewicz dogral do momentu otwarcia okna transferowego pomimo zwyzywania zarzadu od dyletantow.
Teraz chyba tez lepszy Malecki z zolta kartka i golem, niz Zurawski bez kartki, za to z beznadziejna gra.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.09.2010, 20:28
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Ale teraz Maaskant powinien zadac sobie pytanie co jest wazniejsze, trzymanie dyscypliny za wszelka cene, czy dobro zespolu.
tylko jedno nie wyklucza drugiego.może dla dobra zespołu należy właśnie trzymać dyscyplinę?
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów