|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Przez pół roku okaże się kto ze starych przywyknie do nowego ładu a kto z nakupionych hurtem zawodników rokuje nadzieje - ci zostaną wzmocnieni profesjonalnie (po holendersku) przeprowadzonymi transferami z prawdziwego zdarzenia. Niby proste i oczywiste a dla wielu nie pasuje do koncepcji nic nie umiejącego Basałaja, chciwego Cupiała, i kalekich nowych zawodników. Ale myślę że to zrozumiałe skoro przez lata wyładowywało się frustrację poprzez wylewanie pomyj na swój klub ( w myśl zasady : gdyby to ode mnie zależało to...) to później mozna wiele nie dostrzec.
Ostatnio edytowane przez Tarann : 16.09.2010 o godz. 08:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
No i tyle w temacie. W kilku zdaniach pieknie zamkniety sens obecnej polityki i wizji na przyszlosc. Zgadzam sie z kazdym wyrazem w Twojej wypowiedzi i mam nadzieje ze tak wlasnie sie stanie. Pozdrawiam ![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Widzieliście filmik z Robertem na głównej?
Tak niewiele trzeba, zeby budować fajną atmosferę wokół klubu, stadionu i trenera. Brawo dla marketingowców! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Kierunek holenderski jeśli chodzi o myśl szkoleniową to świetny pomysł. Holendrzy lubią grac ofensywną piłkę, dużo posiadać futbolówkę, kontrolować grę. Takiej również gry oczekują kibice w Krakowie. Żeby zapełnić stadion nowymi kibicami gra musi się podobać.
Nie wiem jak to by ewentualnie wyglądało w pucharach, pewnie podobnie jak zakonczyla Breda z Villarealem dostają sromotnie w pałę. Ale mam na puchary wyjebane skoro w lidze od 3 lat rzygam tym co prezentuje drużyna Niech troche pocieszą czlowieka ofensywnym graniem. Przyjście na stadion to musi być rozrywka a nie ciągle wymęczone trzy punkty,![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Kurcze te filmiki, przecież tego nigdy nie było, przecież tego w ogóle w naszej lidze nie ma. Marketing zaczyna działać !!!
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Pierwszy raz się z czymś takim spotykam w naszej rodzimej kopanej
Świetny ruch ze strony naszych marketingowców |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Maaskant to w Holandii rodzaj jakiego celebryty czy cos
gosc jest "do pokazania" i trzeba to wykorzystac w sensie medialnym brawa dla klubu ze idziemy w tym kierunku ,a najwazniejsze ze cos sie dzieje ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dobra trzeba jakoś dociułać do końca rundy i dać Robertowi wolną rękę w sprawie transferów,niech pozbędzie się szrotu z obony i sprawdzonych nowych grajków.Ta obrona to co jest pada i jeszcze jedno brak komunikacji
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
a ja powiem tak : Widać Styl Holenderski
GRAMY CORAZ ŁADNIEJ ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
Dziś wreszcie było widać dużo dynamiki i walki, ale z kolei mniej gry piłką, oraz dużo chaosu. Maaskant cudów od razu nie narobi, a obrona jest do wzmocnienia. Natomiast absolutnie nie zgadzam się, że nazwiska i wydane kwoty będą same grały (przykład Legii i jej utalentowany trener...)!. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że ten Branco będzie prezentował się podobnie do Boukhariego.
Może jeszcze z 3 takich Maaskant wynajdzie i będzie dobrze |
|
|
|
Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Mam zapytanko do kolegi Willow: czy zamierzasz przeprosić Basałaja i Maaskanta za swój haniebny i obraźliwy wpis (#3). Czy dalej uważasz, że Basałaja po.......iło? Dla jasności, uważam że Boukhari był dzisiaj jednym z najlepszych o ile nie najlepszym zawodnikiem w Wiśle.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jakoś tak Maaskant mało żyje przy lini. Często siada. MNie się to nie podoba ale widać taki jego styl.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
No ja np jak widze takiego Smude to sie autentycznie wstydze ze taka wioche wg mnie robi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
tez obserwowalem Maaskanta i raz siadział a zaraz potem wstawał i gestykulował. wychodzi pół na pół ,moze nie jest to rzucajacy bidonami Petrescu ale nie jest to tez Walery Lobanowski . ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Widać Maaskant wybrał Małeckiego, za przykład poskromienia niepokornych i ofiarę na ołtarzu zapewnienia sobie posłuchu absolutnego i choćby był on jedynym zdolnym porwać drużynę w bój, to i tak zasada Nr 1 przeważy nad zasadą Nr 2 i do boju wzywał będzie amazing warrior- captain Żurawski
Ostatnio edytowane przez kot : 18.09.2010 o godz. 03:05.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja powiem że w dzisiejszym meczu strasznie pozytywne wrażenie zrobił na mnie Gordan, chłopak mimo że wielki jak dąb to i biegać potrafi całkiem szybko, łatał dziury po lewej po Pajliciu(tutaj się nie spodziewałem że zawodnik usposobiony ofensywnie zagra jakoś rewelacyjnie na obronie) i przede wszystkim bardzo dobrze czytał grę, zdarzyła mu się wpadka, mianowicie faul na samym początku 2 połowy, ale jego występ jak i postępy które robi z meczu na mecz oceniam bardzo pozytywnie. Moim zdaniem zagrał o niebo lepiej od Clebiego którego niestety trzeba zganić bo przy drugiej bramce zawalił bardzo(nawet nie wyskoczył do piłki). Czekam na debiut Chaveza na obronie. Jakoś w głowie mi się nie mieści żeby facet który ze swoja drużyną awansował na Mundial i zagrał tam 3 pełne spotkania (i to całkiem niezłe z tego co pamiętam) był gorszy od co by nie było kończącego karierę emeryta który w 2 meczach zawalił 3 bramki.
(obserwacje nt Bunozy są z 2 połowy rzecz jasna bo w pierwszej to nie widziałem tak dobrze co tam się pod naszą bramką działo z racji sporawej odległości )![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja tylko mam taka jedną uwagę do niego. Daj sobie chłopie luz z tym Żurawskim dopóki nie wróci do formy. Dziwne to dla mnie, ale dajmy trenerowi autonomie. W Polsce każdą decyzję trenera poddaje się w wątpliwość jakby każdy miał co najmniej tyle doświadczenia co on sam.
Ostatnio edytowane przez tofik : 18.09.2010 o godz. 10:39.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Trzeba powiedzieć,że facet umie sobie zjednać ludzi.Dziennikarze jedzą mu z ręki
.Mam nadzieję,że to nie zasłona dymna dla słabego warsztatu trenerskiego. |
|
|
|
Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Spotkałem dzisiaj kołcza na Kazimierzu. Był z jakąś kobietą. Zamieniliśmy parę słów. Bardzo sympatyczny facet, no i postura oczywiście słuszna
![]() Dajmy mu kilka dobrych transferów i przepracować z zespołem okres przygotowawczy a będzie dobrze. ![]()
"I can accept failure, but I can't accept not trying"- M.J.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Robert to swietny terner, po zimie jak sie jeszcze wzmocnimy bedziemy najlepsi w lidze. Profesjonalne wypowiedzi, nie ucieka od wywiadow jak inni trenerzy, bardzo inteligentny, swietny wybor zarzadu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
A widział ktoś jak po golu Niedzielana na 2:2 reakcję Maaskanta? Jego kop w ławkę rezerwowych prawie ją rozwalił.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak PM zrozumiał tę rozmowę pokazał w meczu z Jagą, gdzie kilka minut po wejściu dostał żółtą kartkę za pyskówki. Trener może: a) Udać, że nic się nie stało i pokazać, że można mu wchodzić na głowę. A żeby utrzymać się na stołku wstawi kogokolwiek. b) Postąpić profesjonalnie, usadzić niesfornego pyskacza na ławce i czekać jak to wpłynie na wyżej wymienionego. Ktoś zabrania Małeckiemu myśleć, albo spokornieć ? Sam niweczy szanse gry w pierwszym składzie. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
trener Maaskant to właściwa osoba na właściwym stanowisku, podzielam tu opinie niektórych, że trzeba dać mu przepracować cały obóz przygotowawczy i parę transferów, a na wiosnę będziemy oglądać inną Wisłę, czego wam wszystkim i sobie osobiście życzę!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
myślenie? przy pełnym poparciu wiadomo kogo zapomnij ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Moim zdaniem glupia zolta kartka to jeszcze nie jest koniec swiata. Moskalewicz dogral do momentu otwarcia okna transferowego pomimo zwyzywania zarzadu od dyletantow. Teraz chyba tez lepszy Malecki z zolta kartka i golem, niz Zurawski bez kartki, za to z beznadziejna gra. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
tylko jedno nie wyklucza drugiego.może dla dobra zespołu należy właśnie trzymać dyscyplinę?
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|