The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.08.2010, 19:25
s1mone - jeśli miałbym wybierać, to jako kibic 100 x bardziej wolałbym awans do fazy grupowej (choćby LE, bo w tym roku nie graliśmy o Ligę Mistrzów) po brzydkiej grze, niż by po"ładnej" Wisełka po raz kolejny dostała worek bramek od jakiegoś wynalazku. Od Karabachu cztery sztuki (w dwumeczu), od Tbilisi pięć... to naprawdę było przykre. A kto ostatecznie zostanie coachem naszej drużyny - na dziś znak zapytania. Pewnym jest tylko to, że "bez pracy nie ma kołaczy" a zatem jeśli piłkarze nie będą zap... jak małe motorki, to w przyszłym roku ekipa z San Marino / Malty / Andorry, etc. też może okazać się za silna do pokonania przez nasze "gwiazdy". Przed nowym trenerem stoi poważne sportowe wyzwanie.
matti220
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.08.2010, 19:29
tak piszecie ze jakby wrocil (w co nie bardzo chce mi sei wierzyc - sie okaze czy jest tak przywiazany doWisly) to trzeba sie przygotowac na brzydka gre ...
a mam takie pytanie
grajac przeciwko Qarabagowi gralismy ladnie ? Nie , brzydko ...i do tego odpadlismy
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.08.2010, 19:30
ciekawe poniedziałkowe wydanie "La Gazzetty" w którym opublikowano nazwiska kilkunastu szkoleniowców, którzy są bezrobotni i czekają na oferty. Wśród nich są 44-letni Gianfranco Zola (ostatnio West Ham United), 47-letni Roberto Donadoni (Napoli) czy 57-letni Alberto Zaccheroni (Juventus Turyn). Zarobki tych szkoleniowców liczone są jednak w milionach euro i choć przy Reymonta nie zamierzają szczędzić grosza, to jednak w ich zasięgu bardziej jest np. 46-letni Angelo Gregucci (uczył się u boku Roberto Manciniego, ostatnio pracował w Atalancie) czy 44-letni Alessandro Costacurta (ostatnio drugoligowa Mantova). Postawienie na byłego piłkarza AC Milan byłoby eksperymentem podobnym do zatrudnienia blisko pięć lat temu Dana Petrescu. No to zagadka z młodym włoskim trenerem chyba rozwiązana
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 12.08.2010 o godz. 19:33.
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.08.2010, 19:31
s1mone, nie nauczyles sie do tej pory, ze w tym klubie najwazniejszy jest wynik. Niewazne po jakiej grze bylby on osiagniety?
NHwiernyTS
Senior Member

Stary 12.08.2010, 19:31
Według mnie najlepiej jakby przyszedł Petrescu, jest to trener z charakterem, potrafi dobrze ustawić drużynę, pokazał z Unireą, że każdy może spiąć się na wyżyny i zaistnieć w Europie, teraz w Rosji też mu źle nie idzie. Tylko by nie było tak jak ostatnio, że naszym piłkarzykom nie odpowiadało bieganie na treningach i byli bardzo zmęczeni. Przyjście Dana będzie oznaczać, że Wisła będzie dobra szybkościowo co wg mnie jej teraz brakuje bardzo.
Choć pewnie to tylko spekulacje jak zwykle, a skończy się tak, że przyjdzie ktoś w ogóle nie znany bez pomysłu.

Wybór Był Prosty - Wiara w Jednego Boga, Krakowska Wisła To Naszego Życia Droga!

pibitox
Member

Stary 12.08.2010, 19:37
Aż sie doczekać nie mogę kto tym Naszym trenerem zostanie. Tylko Panowiejesliby przyszedł trener, którego nazwisko nie przewinęło się przez forum to nie dramatyzujmy. chciałbym sie tez podzielić moimi spostrzeżeniami odnosnie forumowych typów;

Petrescu - Borsuczek pokazał Cupiałowi przez swoją pracę w UU, ze ten niepotrzebnie go zwolnił i moim zdaniem Pan Prezes byłby zadowolony z powrotu Petrescu. Osobiście uważam, że byłby to dobry pomysł bo facet ma klasę i jeśli przyszłyby wyniki, a myślę, że po jakims czasie przyjdą, to z kandydatów forumowych jest najodpowiedniejszą osoba do objęcia funkcji trenera w naszym zespole.

Simeone - bagaż doswiadczeń piłkarskich na najwyższym europejskim poziomie naprawdę olbrzymi, jednak nie wiadomo jakby się sprawdził w roli trenera w Polsce. 2 mistrzostwa Argentyny robią wrażenie ale u nas to inny świat. Jego zatrudnienie mogłoby skutkować przyjściem kilku ciekawych piłkarzy .

Jimenez - "jego" Sevilla grała pięknie. Miał pod sobą znakomitych piłkarzy. Uważam jednak że na jego wyniki pracował cały klub i w nim Jimenez miał duzo pomocy. U nas tego miec nie będzie. Ponadto charakterologicznie jimenez był starszym kolegą dla zawodników a My szukamy kogoś innego.

To takie moje luźne spostrzeżenia i krótka analiza kandydatów. Jak się ze mna nie zgadzacie to chętnie podyskutuje.
Wisielak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 12.08.2010, 19:40
Wg mnie ktoś z trójki Simeone , Jimenez , Petrescu
Wiadomo prowadzi Dan ale martwi mnie polskie powiedzenie "2 razy nie wchodzi się do tej samej rzeki "
potem jest Jimenez a 3 opcją wg mnie jest Simeone
Jimenez odkrył talent Diego Capela np
Jedno jest pewne każdy nich byłby godnym trenerem Wisły,martwi mnie kadencja Bruno Labbadii
wg mnie słaby trener .
Ostatnio edytowane przez Wisielak : 12.08.2010 o godz. 19:43.
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.08.2010, 19:41
Co do Dana, jeżeli ta informacja jest prawdziwa to pewnie wróci.Wróci dla nas, dla kibiców i w tym wypadku pewnie by kasa by nie grała,ale mogę się mylić
Piggy oddaj hajs
JOSE 841
Senior Member

Stary 12.08.2010, 19:41
a może Simeone to zasłona dymna dla zatrudniernia innego Włocha np Costacurty(który jest w zasięgu Wisły)
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 12.08.2010, 19:46
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Sorry ale nie rozumiesz o co chodzi. Wygraliśmy tą dogrywkę dzięki przygdotowaniu fizycznemu.
Wiem, wiem. Byliśmy kondycyjnie niczym kenijscy murzyni na tle grających na kacu parobków.

I wcale nie miało nic do rzeczy, że się Iraklis podłamał taką bramką w ostatniej minucie.

Ogólnie to byliśmy tak zajebiści za Petrescu, że po 60 minutach meczów wszyscy leżeli, a nasi hasali jak sarenki.

Uprzedzę, bo już i tak stado wilków mnie dopadło - chciałbym, żeby Petrescu ponownie był trenerem Wisły.
Tylko dlatego, że dałby w dupę co niektórym niby-profesjonalnym błaznom
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.08.2010, 19:46
Ja też nie mogę się doczekać konferencji z nowym trenerem (mam tylko nadzieje, że nie "wbije mnie w fotel" jak widok Kaspra , To był prawdziwy szok

Bardzo bym chciała widzieć na naszej ławce Jimeneza choć nie wiem czy nas na niego stać zwłaszcza, że to co oferujemy (brak sensownego szkolenia młodzieży i w ogóle szkółki piłkarskiej) boiska treningowego, czy zaplecza to cieżko to widze :( A według mnie byłby to strzał w dziesiątke.
Zresztą zatrudniając Simeone i Petrescu też nie byłoby żle, boje się tylko eksperymentu z tym "tajemniczym" polecanym przez menadżera który nam Palijcia "wcisnąl" (ale może i ten na naszą ligę wystraczy)
Jestem ufna i pewnie do pon nic nie wypłynie, choć licze na Zbymaka, że jednak coś zdradzi
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 12.08.2010, 19:48
lukas63 napisał(a):Wyświetl post
Piłkarze chwalą, bo dalej jest sielanka, a do tego boją się trenera z zagranicy, który im zaaplikuje normalny "zachodni trening"
Swego czasu byłem na ciekawym spotkaniu z kilkoma piłkarzami w ramach sponsoringu firmy Baustal i tam przy szampanie też padło to stwierdzenie że może w polskiej piłce warto by zatrudnić trenerów z zagranicy.

Na to zawodnicy odpowiedzieli:

- To niech nam płacą jak w Bundeslidze to mozna będzie od nas wymagać

Ja jestem zdecydowani za trenerem z zagranicy ale mentalność polskiego zawodnika jest naprawdę dziwna.

Co do Petrescu - powiem wprost nie uważałem go za jakiegoś wielkiego trenera. Styl gry to była taktyka z 1980 roku z Angli czyli wykop do przodu i biegniemy. W tym czasie bardzo słabo graliśmy do przodu.
Petrescu zbudował tylko obronę. Można wręcz powiedzieć że u niego najważniejsza była obrona a potem może się coś udać strzelić z przodu.
Wtedy uważałem że marnuje on potencjał ofensywny drużyny. I otwarcie na forum krytykowałem.

Dziś natomiast uważam że może on jest już trochę bardziej doświadczony, ma więcej wiedzy. Zagrał kilka meczy w europejskich pucharach, więc pewnie wycągał wnioski.

Dodatkowo widzę że może nie warto w tej chwili mysleć o jakiejś super grze ofensywnej a po prostu zacząć biegać jak na zachodzie.
Może to będzie pierwszy krok. Treningi jak we Francji, Niemczech i kondycja, wybieganie jak tam a póżniej się zadba o ofensywę.

A i tak uważam że Cupiał powinien dać na trenera z 600 000 - 800 000 euro rocznie z Francji lub Niemiec z nazwiskiem, doświadczonego i poczekać z 2 lata. Za moment będziemy mieć fajny stadion, euro 2012 i już nie będzie obciachem pracować w polsce. Do tego historia która pokazuje że w polsce można wychować zawodników którzy będą wygrywać medale na Mistrzostwach świata lub europy.

Jak przyjdzie tu jakiś trener i zrobi sukces w europejskich pucharach to zapunktuje w środowisku bardzo mocno.

Przecież Otto Rehhagel przed grecją to już był trener który się bardziej zwijał niż rozwijał i gdyby nie sukces z grecją to facet byłby jak polski Engel.
Ostatnio edytowane przez wwf : 12.08.2010 o godz. 20:06.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.08.2010, 19:48
Jak zwykle całe forum jara się nazwiskami które ktoś sobie gdzieś rzucił i teraz śmieje się z bandy łosi którzy je analizują, porównują i przede wszystkim biorą na serio.
Sami się nakręcacie i napalacie, a później znowu będą lamenty i płacze że przecież miał być Simeone/Jimenes/Petrescu/Mourinho, a oni no-name'a sprowadzili.
Choć marzenia to piękna rzecz, i nikomu ich nie bronię, to proszę was, skończcie bujać w obłokach na tym forum i zaśmiecać ten temat rozważaniami o trenerach z zaskresu s-f.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.08.2010, 19:49
Cytat:
Wiadomo prowadzi Dan ale martwi mnie polskie powiedzenie "2 razy nie wchodzi się do tej samej rzeki "
1. To nie jest polskie powiedzenie
2. Chyba nie rozumiesz sensu tego przysłowia
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 12.08.2010, 19:52
Pier***enie kota za pomocą młota. Grzesiu, nie dla wszystkich (tak jak u Ciebie) kasa jest najważniejsza. Liczą się sportowe ambicje. W Wiśle Petrescu ma dużo do udowodnienia niedowiarkom, którzy ostatnio go skreślili.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.08.2010, 19:53
wwf napisał(a):Wyświetl post
To niech nam płacą jak w Bundeslidze to mozna będzie od nas wymagać
To niech reprezentują poziom piłkarski jaki jest w Bundeslidze to sobie będą mogli robić koncert życzeń
Oni i tak są przepłaceni a z tego co widzę to czują się niedowartościowani i wszyscy powinni zarabiać 15mln euro rocznie

Oj mam nadzieję że Cupiał zrobi z tą bandą porządek i tak jak pisał zbymak czy macios wszyscy winni porażki z Levadią za to zapłacą.
Sylwek1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 12.08.2010, 19:54
Może i ma dużo, ale nie koniecznie chce udowadniać, może sie wypiąć tak jak klub na niego.
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.08.2010, 19:56
Sorry, ale od kogo Mielcarski miałby to słyszeć?

Pozatym Grzesiu, Ty możesz Sobie nie wierzyć, i może dla Ciebie kasa jest ważna ale niekoniecznie dla Petrescu. On już był piłkarzem i się dorobił kasy...
JOSE 841
Senior Member

Stary 12.08.2010, 19:56
skoro mecz jest w piątek to w poniedzialek powinien być już nowy trener w Krakowie skoro ma poprowadzić drużyne to musi sie przygotować do meczu i zrobić rozpoznanie terenu w drużynie i w sztabie jedno jest pewne z dnia dzień emocje coraz większe
Martinus
Senior Member

Stary 12.08.2010, 19:57
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
a może Simeone to zasłona dymna dla zatrudniernia innego Włocha np Costacurty(który jest w zasięgu Wisły)

Boże chroń przed takimi pomysłami...
Eppur si muove!
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 12.08.2010, 19:58
Cytat:
Może i ma dużo, ale nie koniecznie chce udowadniać, może sie wypiąć tak jak klub na niego.
To po co po każdej jego wypowiedzi zostawia sobie otwartą furtkę dla Wisły? Jeżeli miałby nas tam, gdzie jest nasza piłka, to w takim razie dałby jasno do zrozumienia, że nie ma zamiaru taplać się w polskim bagnie (czyt.Wiśle)...
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

tarantulaw2
Senior Member

Stary 12.08.2010, 19:59
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
skoro mecz jest w piątek to w poniedzialek powinien być już nowy trener w Krakowie skoro ma poprowadzić drużyne to musi sie przygotować do meczu i zrobić rozpoznanie terenu w drużynie i w sztabie jedno jest pewne z dnia dzień emocje coraz większe
Dobry trener zdąży nawet w jeden dzień. Kulawik mu może podpowiedzieć jaki skład wystawić w pierwszym jego meczu.
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.08.2010, 20:07
Panowie chyba jednak za bardzo naiwni jestescie wierzac w to ze ktos zrezygnuje z 5(slownie piec) razy wiekszej pensji i przyjdzie do klubu trenowac go tylko ze wzgledu na jego kibicow...

Za 5 razy mniejsza stawke...
Seb@.
Member

Od: 08.2007

Stary 12.08.2010, 20:10
Mam wrazenie ze nam potrzeba trenera stawiajacego na przygotowanie taktyczne i fizyczne. Kogos w rodzaju Otto Rehagela jako przyklad. Jimenes stawia na nieszablonowe akcje ofensywne a mniejsza uwage przywiazuje do dyscypliny taktycznej, takie podejscie mogloby sie nie sprawdzic w wypadku Wisly. Moze w lidze byloby ok ale w pucharach juz nie koniecznie. Prownujac to do meczow Inter vs Barcelona to niestety widze ze nasz klub musi isc droga zameczajacego przeciwnikow przewaga fizyczna oraz zelazna taktyka Interu niz wymieniajacej setki podan Barcelony. Niestety kazdy ma takiego Messiego na jakiego go stac a nasz (Lobo ) moze jedynie przedryblowac sam siebie.

Konczac Petrescu to mogloby byc to tylko czy to jest realne?
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 12.08.2010, 20:11
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Panowie chyba jednak za bardzo naiwni jestescie wierzac w to ze ktos zrezygnuje z 5(slownie piec) razy wiekszej pensji i przyjdzie do klubu trenowac go tylko ze wzgledu na jego kibicow...

Inwestycja w przyszłość. Z naszej Ekstraklasy widać perspektywę pucharową - z drugiej ruskiej ligi nie. Pokaże się, zachód doceni, pójdzie na zachód.

trzymam kciuki za Dana.
Powód: nawyk z lat dawnych.
Ostatnio edytowane przez Zbyychu : 12.08.2010 o godz. 20:14.
tarantulaw2
Senior Member

Stary 12.08.2010, 20:12
koyoot napisał(a):Wyświetl post

Gadasz coś a'la Grzesiu Mielcarski. Zrozumcie, że nie dla każdego kasa się liczy, a Petrescu już się dorobił!
treneiro
Member

Stary 12.08.2010, 20:20
Tak czytam te wszystkie propozycje, listy życzeń itp i aż dziwne, że do tej pory nie padło nazwisko Carlosa Dungi, a ma on wszystkie zalety pożądane przez większość forumowiczów:
- ciężka praca i zaangażowanie w trakcie meczów i treningów
- konsekwencja taktyczna
- nie uznaje gwiazdorzenia i nie patrzy na nazwiska
- grajki czułyby przed nim respekt
- był kapitanem brazylijskiej repry, więc powinienem rządzić szatnią.
Jest to mimo wszystko trener na dorobku, więc jeśli byłby zainteresowany to kasa nie byłaby najważniejsza.

A co do innych "gorących" kandydatur - nie chciałbym "trenera - zagadki" takiego jak Costacurta, bo może to być strzał w 10 jak Blanc czy Deschamps a może być totalnym niewypałem. Co do Jimeneza/Petrescu - jestem jak najbardziej za, o ile oczywiście Wisłę stać będzie na ich zatrudnienie no i jeśli to prawda, że faktycznie sąpotencjalnymi kandydatami.
PS Do tych, którzy przestrzegają, że jak Dan wróci to Wisła będzie grać brzydką piłkę - na tą chwilę nie ma możliwości, żeby było inaczej i to niezależnie czy trenerem będzie Irureta(ten preferuje ofensywną piłkę)/ Petrescu/Kulawik/Jimenez z tego względu, że drużyna jest w przebudowie a grajki, które ewentualnie mogłyby uskuteczniać "krakowską piłkę" są kontuzjowani/bez formy/nieprzygotowani do sezonu.

Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Jak zwykle całe forum jara się nazwiskami które ktoś sobie gdzieś rzucił i teraz śmieje się z bandy łosi którzy je analizują, porównują i przede wszystkim biorą na serio.
Sami się nakręcacie i napalacie, a później znowu będą lamenty i płacze że przecież miał być Simeone/Jimenes/Petrescu/Mourinho, a oni no-name'a sprowadzili.
Choć marzenia to piękna rzecz, i nikomu ich nie bronię, to proszę was, skończcie bujać w obłokach na tym forum i zaśmiecać ten temat rozważaniami o trenerach z zaskresu s-f.
Czy możesz podać nazwisko trenera, który według Ciebie nie jest z zakresu s-f? Bez napinki, pytam z ciekawości.
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 12.08.2010, 20:22
Nawet nie muszą wygrywać, zajmować pierwszego miejsca ale chcę widzieć jak trener (Dan?) używa ich do orania ziemi, jak jęczą, płaczą, wyją w niebogłosy i nie mają już nawet siły wypierdzieć słów "Przepraszamy!!..." "Odpuśćcie nam nasze winy..."
Orka orka orka. Tak nam dopomóż Dan(?)
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 12.08.2010, 20:22
Na http://tomasz-wasowicz.blog.onet.pl/ jest artykuł z 15 września 2009
"Dan Petrescu - wyrzut sumienia polskiej piłki"
(trzeba przewinąć stronę prawie do połowy)

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów