The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marcin(L)
Senior Member

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.08.2009, 22:19
Mogę sobie pukać i tak to nic nie zmieni. Od tylu sezonów się łudzimy, byli już na finansowym i organizacyjnym oraz infrastrukturalnym dnie i co? Nadal tu są. Teraz pod tymi względami, które wymieniłem jest już u nich lepiej więc tym bardziej nie ma szans.
Są niezatapialni po prostu
Za przeproszeniem: "Towarzystwo nie do wy*ebania".
Ich kibice mogliby zrobić taką flagę

P.S. Bolt to człowiek nie z tej Ziemi:/
Ostatnio edytowane przez Marcin(L) : 16.08.2009 o godz. 22:23.
Legia 2010/11 TAK! O takiej marzyłem!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.08.2009, 22:48
Amika dzis fanatycznie dopingowana do konca,nie ma to jak byc z druzyna kiedy przegrywa

Szkoda mi braci z Lechii ,Odra ich zwyczanijne wypunktowała

P.S Jak tu wszyscy zachwycjaja sie tym Boltem,to ja tez,koles jest ...brak słow

I jeszcze do posta kibica Amiki ktory rozpaczliwie sie nam spowiada

Cytat:
poznaniak1922

Zastanawia mnie jedno... co Was obchodzi sprawa z licencja Lechem itd Forum Wisły a wiecej piszecie o Amice niz o wlasnej druzynie. Kompleksy
A co do tego artkulu to nasz zarzadz w huuja nas robi. Bo zeby wykrecic sie od korupcji w Amice mowia teraz ze to nie jest Amica a wczesniej ze dawny Lech, i tak jest bo byl WKP a jest KKS a zmiana WKP na KKS ma z historia i sukcesami tyle wspolnego co yeti z pustynia. W czasach WKP Lech meczy nie kupowal jak to robila wieksza czesc ligi. Nawet gdyby chcieli kupic to nie mieli za co bo bylismy zadluzeni po uszy. Zarzut postawiono tylko Reissowi, ktory obok Krygera byl odpowiedzialny za oddanie meczu z Gornikiem Polkowice i Switem. Najlepsze jest to ze do tej pory nic im nie udowodniono. Na chwile obecna na sprzedawanie nie ma kar degradacji. Jesli nie wierzycie to googl.pl i odpowiednie artykuly o prawie. Degraduja kluby ktore dzialaly na wlasna korzysc Arka, Korona i w przeszlosci Amica pewnie bo gdyby byli czysci to dzisiaj tego artykuly by nie bylo. Wladze kluby, ktorzy kiedys mieli swoje za uszami chca teraz uniknac kary. A co do licencji, to nie jest to ani licencja WKP ani Amici tylko KKS'u. A zamieszanie powstaje stad ze zarzad chce uniknac kary za korupcje w Amice. A jesli chodzi o to co to za twor..
W Lechu doszlo do zmiany na stanowisku wlasciciel klubu. Rutkowski z racji tego ze posiadal klub sportowy: Amica Wronki mial rzecz jasna licencje do grania w 1 lidze. Co wchodzi w sklad takiej licencji. Miedzy innymi dokument dotyczący prawa do korzystania z obiektów piłkarskich, potwierdzającego uiszczenie opłaty licencyjnej, wyciąg z właściwego rejestru sądowego, zawierający dane dotyczące formy prawnej klubu oraz aktualnego składu osobowego jego władz, itd.. nic nie ma slowa o nazwie klubu czy innych .......ach. licencja nie okresla klubu tylko ma pare podpunktow ktre musza byc spelnione zeby dostac licencje na gre w lidze. Klub bez licencji istnieje tylko nie moze grac w zadnej lidze. Ale licencja nie jest papierkiem w ktorym wypisuje sie sukcesy itd
Nudzi mnie poruszanie przez media sprawy genezy dzisiejszego Lecha. Sprawa jest prosta jak nie powiem co. Jak kupię sobie zorganizowaną część jakiegoś przedsiębiorstwa to mam prawo do kontynuowania działalności pod marką nabytą oraz do posługiwania się jej referencjami. Firma lub jej część nagle nie znika, tylko dlatego, że ktoś ją kupił. Tak jest w biznesie i ta zasada działa też w Lechu. Jak ktoś tego nie rozumie, to niech idzie do szkoły.
Lech kontynuje historie WKP. Zmienila sie tylko licencja w ktorej wszystko jest dobrze z dlugami. Jest to KKS Lech Poznań. A to ze w mediach pisza tak jak pisza, to ze miedzy innymi Wy nazywacie nas Amica, zawdzieczamy tylko naszym dzialaczom ktorzy boja sie kary za swoje czyny w czasach Amici. Nie jest to druzyna z 3 letnia historia bo licencja klubu nie "okresla". Jak nie zrozumiecie to coz... dalej spiewajcie sobie o Amice, wolny kraj

Dawno sie tak nie usmiałem,idz na inne forum,najlepiej www.crazygirls.pl.moze któras ci tam uwierzy
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 16.08.2009 o godz. 23:54.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.08.2009, 23:15
Fajnie jakby tak Wisła juz nie oddała lidera do konca sezonu )
A Lechowu trzeba zyczyc jak najlepiej, niech awansuje do fazy gr LE i niech sie chłopaki Poznaniaki zajada hehe
Mysle ze w sytuacji takiej jaka jest, czyli Wisła nie gra juz w pucharach, Legia co by jednak nie mowic to gra słabo- az mnie to dziwi bo naprawde zapowiadali sie interesujaco a tutaj słaby mecz z Arka i wtopa z Cracovia- to Lech jelsi jeszcze miałby w tej rundzie zagrac 8 meczow w LE to by sie zajechał.
Poznaniaki niech se awansuja do LE i pieja jacy to sa super a pozniej i tak ten balonik peknie tak jak dzis, a co jak spadac to z wysokiego konia. Szanowałem ich jako kibicow bo naprawde robili fajna robote, na wyjazdach dopingowali dzielnie klub ale juz teraz przeszli samych siebie, zeby przy 2:3 zamknac mordy i nie dopingowac swojego klubu?!!! Bo co, bo przegrywa to juz nie dopingujemy, załosne
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 17.08.2009, 07:55
Ladny winik wczoraj we Wronkach

Niemniej jednak, to dopiero trzecia kolejka i choc na pewno porazka Lecha u siebie jest nam na reke, to skreslanie jakiejkolwiek druzyny (z trojki Wisła, Legia, Lech) jest w tej chwili bez sensu. Ostatnie sezony pokazaly ze sytuacja sie moze szybko zmieniac. ze 2 lata temu Legia zaczela bodajze od 7 zwyciestw z rzedu by potem miec na koniec 14 punktow straty do Wisły. My w zeszlym seoznie tez w okolicach 20 kolejki w wiekszosci przekresilismy nasza szanse na mistrzostwo i ukoronowalismy Lecha a jak bylo wszyscy wiedza.

Co do Odry Wodzislaw: ja ich w pewien sposob szanuje. Od lat maja swoje organizacyjne problemy, pieniedzy nigdy nie mieli za duzo ale ciagle sobie radza w czasie gdy takie kluby jak Widzew, ŁKS, Lech, Górnik spadały do drugiej ligi. Odra to tez klub uczciwy. Potrzebowali punktow pod koniec zeszlego sezonu i pozyczyli 3 punkty od Jagi ale w tym sezonie bez szemrania pozyczke oddali potrzebujacej punktow Jadze
Mnie Odra ani troche nie przeszkadza.
DysoN
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.08.2009, 08:20
Cytat:
Poznaniaki niech se awansuja do LE i pieja jacy to sa super a pozniej i tak ten balonik peknie tak jak dzis, a co jak spadac to z wysokiego konia. Szanowałem ich jako kibicow bo naprawde robili fajna robote, na wyjazdach dopingowali dzielnie klub ale juz teraz przeszli samych siebie, zeby przy 2:3 zamknac mordy i nie dopingowac swojego klubu?!!! Bo co, bo przegrywa to juz nie dopingujemy, załosne
Dokładnie. Cisza grobowa, jak włączyłem to od 80 minuty to myślałem, że ktoś kopnął w kalendarz na murawie. Potem patrzę, 3-2 dla Polonii, zaskoczony jak cholera, myślałem, że tak jak to pyry mają w zwyczaju będą gwizdać na swoich, ale się przeliczyłem. Na stadion 7 tysięczny przyszło 5 tysięcy, a oni wpierają oglądającym, że komplet ;/ kolejkarze skandowali: "idźcie do domu, my nie powiemy nikomu", buta i pycha została w końcu ukarana. Sędzia Japończyk najlepszy wg mnie, bardzo dokładny, wszystko widział, widać, że to jedyny sędzia z którym nie można się dogadać ws. koperty Przy 4-2 zacząłem się tak cieszyć, jak z MP Widzieć michy fanów Lokomotivu Wronki - bezcenne A jeszcze ten głos opadających szczęk przy 4 bramce, poezja x)

PS: Teraz najbardziej nielubianym klubie w Polsce nie jest wcale Legia, tylko amika. Szczerze? Szanuję Legię, że lubię trochę za dużo powiedziane. Doping przy 4 tys. miejsc + pikniki naprawdę imponujący, z żydownią do ostatniej sekundy meczu śpiewali, nie to, co pyry.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 17.08.2009, 09:06
Trafne podsumowanie kolejki:

http://www.weszlo.com/news/3486

Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 17.08.2009, 09:49
Lech wczoraj pokazał się z tymi swoimi kibicami $UKCE$U niema co
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 17.08.2009, 09:52
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
(...) ale juz teraz przeszli samych siebie, zeby przy 2:3 zamknac mordy i nie dopingowac swojego klubu?!!! Bo co, bo przegrywa to juz nie dopingujemy, załosne
No bo przegrywa "Wielki-Allmighty-Lech-Nadzieja-Białych-Duma-Polski" no to mogli być z tego powodu w szoku, który odebrało im mowę, no nie? A poza tym, to są Najlepsi-Kibice-w-Polsce, więc nie muszą dopingować, oni samą obecnością robią swoje, jak idzie źle to skupiają się na swojej energii astralnej i w tej medytacji przekazują pozytywne bioprądy swoim piłkarzom. Dodatkowo przepływ tej energii karmicznej wspomagany jest przez gwizdy (i buczenie a także pośpieszne wychodzenie ze stadionu), ale skąd kibice Wisły mają o tym wiedzieć, przecież my im do pięt nie sięgamy i nie rozumiemy wyższego poziomu kibicowania
Odpowiedz cytując
konrad89
Member

Stary 17.08.2009, 10:28
Co do meczu Amiki to nie sprawdziło się powiedzonko, że wszędzie dobrze ale w domu najlepiej... . A tak na serio to gol Peszki, nie można powiedzieć bo ładny, ale po niesłusznie podyktowanym wolnym. Polonia nie grała jakoś cudownie, ale bardzo skutecznie i będzie trzeba na nich uważać. Najważniejsze, że mamy lidera, tylko szkoda Lechii bo mieli wczoraj pecha. LIDERA MAMY...
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.08.2009, 10:42
Jak oglądam akcje na 4:2 dla Polonii to nie mogę powstrzymać się ze śmiechu. Mierzejewski biegnie z piłką, a za nim piłkarz Lecha ( bodajże Bandrowski ) macha łapami. Ja bym go ubrał w białe prześcieradło i straszyłby Mierzejewskiego: uuuu, jestem duchem, uuuu

Odpowiedz cytując
andys
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 17.08.2009, 10:51
Lech? po paru latach wreszcie zagrał u siebie.Podobał mi się też komentarz w Canal+ :najpierw ochy i achy , jak to Lech wspaniale gra , a im dalej ,mieli mniej do powiedyenia na ten temat.
www.kontakredyty.com.pl
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 17.08.2009, 11:23
Na amice jest sposób. w przewrie podchodzisz do Ivana Djurdjevica i prosisz o wywiad. On się tak stresuje że w drugiej połowie nic nie gra A tak poważnie to nigdy nie widziałem żeby ktoś się tak zestresował wywiadem jak on wczoraj.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Stary 17.08.2009, 11:33
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.08.2009, 13:51
a w ramach ciekawostki. W tym roku Lech na swoim stadionie (w roku kalendarzowym na stadionie w Poznaniu i teraz we Wronkach juz liczac ) wygrał w lidze 2 mecze!! Jak kiedys u siebie rali dobrze to teraz przed własnymi kibicami beda przegrywali kolejne MP itd jelsi dlaej tak bedzie im szło hehe
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.08.2009, 13:57
w ramach ciekawostki rowniez, we wczorajszej Lidze+Extra wypowiedź Jacka Grembockiego, że tak powiem, wprawiła mnie w osłupienie.
Miałem do niego szacunek, za to że był Lechistą, ale co chłop opowiada.
Wg. niego to maja najlepszy zespól, przejebanych super zawodnikow, z czego niektorzy to za niedługo kadra narodowa. Porażka w Kielcach, to niefart. Byli lepsi i powinni wygrać, ale jakoś zostali oszukani.
Obrona nie gra źle, a Przyrowski super broni.

Sami ślepy w naszym kraju.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 17.08.2009, 15:23
Z tego co się orientuje to Lech miał jakąś serię meczów bez porażki na własnym stadionie. Jeśli teraz przegrał to seria się kończy czy w takich seriach nie liczy się meczów które niby są u siebie, ale tak naprawdę na wyjeździe?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.08.2009, 15:51
Reksio33 napisał:
Cytat:
Z tego co się orientuje to Lech miał jakąś serię meczów bez porażki na własnym stadionie. Jeśli teraz przegrał to seria się kończy czy w takich seriach nie liczy się meczów które niby są u siebie, ale tak naprawdę na wyjeździe?
Na wyjeździe to Amica grała do tej pory, czyli w Poznaniu. Teraz gra u siebie czyli we Wronkach Seria "u siebie" liczy się gdy jesteś gospodarzem meczu. Nie ważne gdzie grasz, możesz nawet w Honolulu.
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 17.08.2009, 16:02
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Na amice jest sposób. w przewrie podchodzisz do Ivana Djurdjevica i prosisz o wywiad. On się tak stresuje że w drugiej połowie nic nie gra A tak poważnie to nigdy nie widziałem żeby ktoś się tak zestresował wywiadem jak on wczoraj.
Aż mi go wczoraj szkoda się zrobiło Cały się chłopak trząś
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 17.08.2009, 16:53
MatMario napisał(a):Wyświetl post
on sie nie stresował tylko jąkał , chyba tak zawsze mowi a nie tylko z okazji wywiadu, przynajmniej ja takie odnioslem wrazenie, bo to pierwszy raz jak widziałem go wypowiadajacego sie .
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.08.2009, 19:02
szprotson napisał(a):Wyświetl post
w ramach ciekawostki rowniez, we wczorajszej Lidze+Extra wypowiedź Jacka Grembockiego, że tak powiem, wprawiła mnie w osłupienie.
Miałem do niego szacunek, za to że był Lechistą, ale co chłop opowiada.
Wg. niego to maja najlepszy zespól, przejebanych super zawodnikow, z czego niektorzy to za niedługo kadra narodowa. Porażka w Kielcach, to niefart. Byli lepsi i powinni wygrać, ale jakoś zostali oszukani.
Obrona nie gra źle, a Przyrowski super broni.

Sami ślepy w naszym kraju.
To było coś w rodzaju,że nie grali wcale tak źle, mieli sytuacje bramkowe, powinni strzelić ze 4 bramki, no ale niestety 4 stracili
Kiedy Smuda miał przejąć Polonię? Od jutra? Jestem ciekawa,jaką decyzję podejmie Wojciechowski. Chyba,że podjął ją już wcześniej i jest ona nieodwołalna...

ed: Marek Chojnacki nie jest już trenerem Arki Gdynia. Podał się do dymisji.
Ostatnio edytowane przez unpredictable_wislaczka : 17.08.2009 o godz. 19:05.
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.08.2009, 19:48
unpredictable_wislaczka napisał(a):Wyświetl post
Kiedy Smuda miał przejąć Polonię? Od jutra? Jestem ciekawa,jaką decyzję podejmie Wojciechowski. Chyba,że podjął ją już wcześniej i jest ona nieodwołalna...
Ponieważ to o Wojciechowskiego chodzi - myślę, że o wszystkim zadecyduje rzut monetą. Wyeliminuje to omylny - jak wiadomo - czynnik ludzki, co w przypadku tego człowieka jest nie do przecenienia.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Aaarrgh
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.08.2009, 20:58
Wojciechowski jest teraz na etapie "wczesnego Cupiała". Jest zniecierpliwiony brakiem szybkich sukcesów i szybko pozbywa się trenerów - Cupiał był taki. Nakupował niezłych grajków najpierw w hurcie (rok temu razem z licencją na grę w ekstraklasie) i w detalu (obecnie Sarvas i Nikolić) - zaciągi Cupiała z przełomu XX i XXI wieku były trochę podobne. Teraz właściciel Polonii szuka "swojego Kasperczaka", który pozwoli mu się pokazać zarówno w Polsce jak i w Europie.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.08.2009, 22:57
Nie wiem czy było już pisane ale niejaki Mariusza Ż. ( nie pamiętam nazwiska wczoraj Szostek w szybkiej piłce mówił) przyznał się do brania w łapę i w prezencie po roku zawieszenia będzie mógł wrócić co sędziowania.
Powinienem być zaskoczony ale w Polsce wszystko jest możliwe, zawodnicy zamieszani w korupcje grają więc czemu sędziowie mają nie sędziować. Jak w tej lidze ma być normalnie.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Stary 17.08.2009, 23:09
^^To jest paranoja, powinien dostać dożywotniego bana na sędziowanie w najwyższej klasie rozgrywkowej i 15-letniego na niższe ligi (tak żeby chłopa nie dobijać, niech sobie kiedyś posędziuje okręgówkę, jak go ktoś będzie z taką kartą chciał zatrudnić, bądźmy miłosierni). Te łagodne wyroki sądów są na prawdę zadziwiające, przecież w braniu w łapę nie chodzi tylko o samo kantowanie na boisku, ale odpowiedzialność takiego działania jest znacznie szersza: Wypaczając wyniki meczów wypaczamy także zakłady sportowe, które przecież idą w miliony złotych. Jak można tego nie brać pod uwagę? Polska...
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 18.08.2009, 00:14
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ponieważ to o Wojciechowskiego chodzi - myślę, że o wszystkim zadecyduje rzut monetą. Wyeliminuje to omylny - jak wiadomo - czynnik ludzki, co w przypadku tego człowieka jest nie do przecenienia.
Info z Ekstraklasa Raport na Orenge Sport jest takie że nie będzei Smudy w Poloni. Miał być, Godlewski twierdził że Smuda powiedział mu w rozmowie telefonicznej w niedzielę o 17 że od wtorku jest trenerem Polonii, podczas trwania programu od osób bardzo dobrze poinformowanych uzyskali info że tematu Smudy już nie ma.
Czeski film!
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 18.08.2009, 00:42
hehe, wesoło. Jeśli Grembocki faktycznie zostaje, to kibice Polonii mają czego żałować. Smuda mógłby znacznie lepiej poukładać ten zespół. Potencjał Polonia ma całkiem spory i przy sensowniejszym trenerze oraz równej grze mogliby nawet włączyć się do walki o mistrza.
Ostatnio edytowane przez jova : 18.08.2009 o godz. 00:56.
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 18.08.2009, 10:06
Dzisiaj już mówią,że to podobno sam Smuda zrezygnował z tej posady, bo Polonia pod okiem Grembockiego wygrała dwa mecze i Smuda nie chciałby dlatego zabierać mu stołka...
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
konrad89
Member

Stary 18.08.2009, 10:13
Aaarrgh napisał(a):Wyświetl post
Wojciechowski jest teraz na etapie "wczesnego Cupiała". Jest zniecierpliwiony brakiem szybkich sukcesów i szybko pozbywa się trenerów - Cupiał był taki. Nakupował niezłych grajków najpierw w hurcie (rok temu razem z licencją na grę w ekstraklasie) i w detalu (obecnie Sarvas i Nikolić) - zaciągi Cupiała z przełomu XX i XXI wieku były trochę podobne. Teraz właściciel Polonii szuka "swojego Kasperczaka", który pozwoli mu się pokazać zarówno w Polsce jak i w Europie.
Nic dodać nic ująć. Tylko, że Cupiał nie kupił sobie licencji na grę w ekstraklasie. Widać, że gdyby Grembocki miał więcej spokoju i trochę lepszy skład to mógłby coś więcej osiągnąć z tą Polonią w lidze chociaż na pewno przytrafią im się jakieś wpadki. W sumie to nie najgorszy z niego trener, ale za bardzo roztrzepany i zbyt zarozumiały i to go kiedyś zgubi.
Ostatnio edytowane przez konrad89 : 18.08.2009 o godz. 10:17.
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 18.08.2009, 10:19
Panowie, polonia pod wodzą Grembockiego nic nie pogra...

z Lechem grali przeraźliwie słabo, mili problem aby wymienić 3-4 celne podania. Fatalne błędy stoperów (Jodłowiec chyba stracił formę). A w ofensywie tylko ten Sarvas coś prezentował, a potem Mierzejewski.
całe szczęście dla nich że Lech niewiele lepszy, stąd przy fuksie wygrali to spotkanie.

Oby Grembocki zachował posade do 8. kolejki
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 18.08.2009, 11:49
Cupial, to przede wszystkim zainwestowal w Wisle, a Wojciechowski nawet o tym nie mysli, a oczekuje wynikow. Co wiecej w Polonii jest prowadzona regularna wyprzedaz...wypozyczyli za grosze Majewskiego(blokujac mu rozwoj kariery w innym polskim klubie), a nastepni w kolejce to Jodlowiec i Iwanovski. Nie wiem, kim Polonia bedzie grala, ale to juz problem wlasciciela. Porownania do Wisly troche nie na miejscu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów