The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.12.2018, 17:59
regan napisał(a):Wyświetl post
(...) Także tutaj myślę, że może on się posługiwać obrzydliwą manipulacją, bo nie sądzę, żeby Widzew chciał palić wszystkie 7 flag na Wiśle, a nawet jeśli, to zastanawiam się, skąd może o tym wiedzieć Jadczak? Ma podsłuch zamontowany, czy informatora w jakiejś ekipie?
Oczywiście, że nie dosatał on iluminacji z Nieba, tylko z innego miejsca, a nic sie nie dzieje przypadkiem,
ale też on nie pisze o paleniu wszystkich flag i nie podaje ich liczby
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 18.12.2018, 18:00
Tylko, że gdyby nie kibole i ich kontrowersyjne zachowania, to te derby( i żadne inne) nigdzie nie byłyby atrakcyjne nie ściągałyby kompletów, nie byłyby tak elektryzujące i nie byłyby sławne na cały świat

Jedyne co mu mogę przyznać, że póki co wali w konkretną grupę ludzi a nie w cały ruch kibicowski jak nieudolni poprzednicy. I to jest jego jedyny plus, bo poza tym posługuje się w tym wszystkim metodami które można nazwać skrajnymi, a także obrzydliwymi manipulacjami, więc myślę, że nie są to działania, na które można by dać przyzwolenie, bez względu na to, czy można uznać jego działania za słuszne, czy niesłuszne. Także tutaj myślę, że może on się posługiwać obrzydliwą manipulacją, bo nie sądzę, żeby Widzew chciał palić wszystkie 7 flag na Wiśle, a nawet jeśli, to zastanawiam się, skąd może o tym wiedzieć Jadczak? Ma podsłuch zamontowany, czy informatora w jakiejś ekipie?
Poniekąd też go rozumiem bo przecież ciężko jest stworzyć materiał o tego rodzaju grupie. Natomiast uważam że tym co zrobił po prostu pomaga klubowi wywalczyć normalność.
Kolejna sprawa to owszem zawsze się mówiło dużo o tzw kontrowersyjnej rywalizacji na mieście pomiędzy Wisła oraz Cracovią natomiast na trybunach nie dochodziło do tak radykalnych incydentów jak tych z "czlowiekiem" Niech prowadzą te swoje biznesy bez loga klubu. Uważam że jak jeden i drugi klub będzie wysoko w tabeli to przyciągnie się kibiców i bez tego. Trzeba tą rywalizacje jakoś ucywilizować i jest tu rola po obu stronach, władzach itd
FC CHOLERZYN
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.12.2018, 18:13
Chu.ek jadczak was wkręca jak dzieci.
Bardzo ciężko wpaść na pomysł, że któraś flaga Lech może się u nas pojawić. Reszta to jego wymysły.
Jak któraś flaga poleci napiszę: a nie mówiłem, jak nie: to dzięki mnie nie spalili, moim wspaniałym twittem temu zapobiegłem.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.12.2018, 18:16
Coglin napisał(a):Wyświetl post
Chu..k jadczak was wkręca jak dzieci.
Bardzo ciężko wpaść na pomysł że któraś flaga Lech może się u nas pojawić. Reszta to jego wymysły.
Jak któraś flaga poleci napiszę: a nie mówiłem, jak nie: to dzięki mnie nie spalili, moim wspaniałym twittem temu zapobiegłem.
Gorzej jak nie w Szwajcarii i nie z Chińczykami będzie deal, bo Jadczak ma zerowe dojście do tego co się dzieje. "Z moich informacji" może znaczyć też "w internecie przeczytałem".
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 18.12.2018, 18:16
Co do patologicznej fobii jadczaka dotyczącej Wisły to trzeba go leczyć na nogi bo na głowę już ratunku nie ma... Chyba że amputacja.

Popieram wypowiedź power'a! Balonik jest meeega napompowany i tylko czekać na to gdy pęknie a brakuje mu już bardzo niewiele. Niby żadnego inwestora nie było, po czym nagle, tak totalnie z dupy pojawia się cudowny wybawca (z Azji!?), podpisanie umowy było rzekomo w Szwajcarii, a audyt robił AON. Informacja o nowym właścicielu miała być wczoraj 20:30 (stanowski, forum, tt no wszyscy bez wyjątku czekali jak na cud), 22 miała być konferencja, wszystko przecież dograne, wszystko wiemy, CFG przejmuje, będzie FC Wisła Kraków City 120mln na transfery i inne gruszki na wierzbie. Po czym nagle okazuje się, że nikt nie wie o niczym w poniedziałek i jakieś info ma być we wtorek. Po czym jest wtorek i info niby we środę już na milion procent bo wczoraj podpisywali ale, że mieli jeden długopis to nie podpisali wszyscy i dzisiaj kończą, a jutro będzie informacja, że nowy inwestor będzie od piątku. Póki co to są tylko domysły ze strony forum, twittera i dziennikarzy, którzy tak na prawdę chuja wiedzą a dużo szczekają, żeby sobie nabić wyświetleń w internecie. Może CFG, może jacyś Szwajcarzy przecież tam jadą papiery podpisać, może jednak jacyś Azjaci, a może Krzysztof Jarzyna ze Szczecina szef wszystkich szefów albo gang Kubusia Puchatka i Myszki Miki...
Padło hasło "City Football Group" i wszyscy zbierają szczęki z podłogi! Nagle potęga z Emiratów, która wpompowała 500MLN EURO na same transfery Manchesteru City w kilka lat, mająca pod sobą drużyny Yokohamy, Melbourne, New York i inne cuda na kiju chce sobie stworzyć potęgę w Polsce!? No nie brzmi to komicznie? To już prędzej by wybrali jakąś Szwajcarię, Grecję, Czechy lub Słowację gdzie liga jest na wyższym poziome.
Niestety ale szambo jakim jest przejęcie S.A. zaczyna głęboko nabierać i poziom gnoju leci w kosmicznym tempie ku górze i nieuniknionej katastrofie jaką będzie oświadczenie wydane przez oficjalną stronę mniej więcej treści:
"W związku z brakiem porozumienia w sprawie przejęcia Wisły oznajmiamy, że nie mamy kasy, spierdalamy się do 4 ligi, zawodnicy odchodzą. Skład zarządu od nowego sezonu nie ulega zmianie, liczymy na komplet w meczu z Lechem i pożegnanie piłkarzy"

Jak dla mnie informacja o nowym inwestorze była jak grom z jasnego nieba i wyglądało to na światełko w tunelu... Pierwsze trzy dni! W tej chwili zaczynamy wchodzić w jakąś paranoję z tego powodu i wszystkim odwala, a zarząd wydaje się grać na czas by zawodnicy dograli do końca rundy, no a potem to się zobaczy. Robi się nam telenowela z tego powodu i trochę mnie to zaczyna niepokoić.

Dajmy sobie czas, ochłońmy troszeczkę i poczekajmy na rozwój wydarzeń. Skoro jest już wszystko klepnięte to tylko się cieszyć i czekać na oficjalkę.
Odpowiedz cytując
Jontek
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 18.12.2018, 18:21
Zamiast rzucać ku*wami na Jadczaka, który tym wpisem nic złego nie zrobił to lepiej się modlić, by bandyterka nic złego nie zrobiła, bo jak nam zafundują 4 ligę na ostatniej prostej to będzie to ich wina, a nie tego twitta. Niektórzy to mają chyba problemy z logicznym myśleniem. A że nie mamy na to wpływu na forum to skupcie się na pierwszej części jego wypowiedzi - nawet on już ma lub "ma" info, że umowa klepnięta
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 18.12.2018, 18:21
gregoriustsw napisał(a):Wyświetl post
A co to za różnica czy chce palić jedną, dwie, siedem czy siedemnaście? Stadion to nie miejsce na ogniska. Argument o braku atrakcyjności bez kiboli z litości pominę, bo są na tym świecie dość liczne mecze pomiędzy drużynami z tego samego miasta na których nie ma takich zachowań, 1. nie ma symfonii bluzgów, 2. pozdrowień do miejsc odbywania kary pozbawienia wolności czy też 3.odpalania petard. Mi też się kiedyś takie rzeczy podobały. Miałem 16-17 lat, chodziłem na X i było super. Teraz mając na względzie jak rozwijają się kraj, społeczeństwo, liga, transmisje oraz klub - on to raczej zwija, w przeważającej mierze dzięki kolegom piromanów z C - takie rzeczy mnie już nie bawią. Stadion piłkarski to nie jest miejsce na takie zabawy. Zresztą, w ogóle w przestrzeni publicznej nie ma na takie zachowania miejsca.
1. To znaczy, że w dupie byłeś i gówno widziałeś albo byłeś na derbach na siatkówce, chociaż, tam też nie jest wcale kolorowo
https://www.youtube.com/watch?v=hf20ScxvwDc&t=134s

2. Jeśli to jest największy problemem z jakim zmaga się polska piłka to co powiesz o tym:
https://www.youtube.com/watch?v=kOLcAopLeBk

3.Tak tak, na wszędzie gdzie indziej to myślą, że petardami to się araby wyszadzają na jarmarkach bożonarodzeniowych
https://www.youtube.com/watch?v=zc7NOQ_2dvU
https://www.youtube.com/watch?v=lnxNiKVs4Fg

Ogólnie to wszędzie na świecie jest spokój cisza kultura, tolerancja i rodziny z dziećmi a kibice gości siedzą grzecznie obok młyna miejscowych A tylko w Polsce jest hołota, symfonia bluzgów, zadymy, antysemityzm, ustawki i palenie piro

https://www.youtube.com/watch?v=PQnFFCyJ3Eo
https://www.youtube.com/watch?v=U5XfsZQwzA8
https://www.youtube.com/watch?v=fSP8HZ2JPn8
https://www.youtube.com/watch?v=ePLATc-A_QI
https://www.youtube.com/watch?v=V67t545U-DA
https://www.youtube.com/watch?v=fioJMi17t-M&t=167s

Tak się żyje futbolem na świecie. Twoje zakłamane opinie są śmieszne nic poza tym. Ogólnie to dla kogo jest stadion i co mają na nim ludzie robić, to wiedzą oni sami lepiej a nie ty
Ostatnio edytowane przez regan : 18.12.2018 o godz. 18:32.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Stary 18.12.2018, 18:24
I znowu złem tego klubu jest jadczak, miga oraz inni dziennikarze, a nie to niszczy wizerunek tego klubu od lat. Jeszcze raz powtórzę obecnie żaden dziennikarz nie jest aktualnie problemem Wisly Kraków. Ona ma ma wystarczając dużo problemów własnych które trzeba rozwiązać i nad tym trzeba się skupić. Środowisko dziennikarskie i tak jest łaskawe jeśli chodzi o opisywanie sytuacji Wisły. Jeśli spala te flagi to znaczy że miał racje jeśli nie spalą to będzie musiał przełknąć gorzką pigułkę. Nad czym tu więcej dywagować.
FC CHOLERZYN
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.12.2018, 18:27
@Jontek
Przecież już ktoś to napisał: kibiców Lecha nie będzie w piątek u nas to po pierwsze, a po drugie to od lat nikt u nas nie palił żadnych flag. Nawet na derbach.

Wg mnie to Jadczak musiał wrzucić coś negatywnego o WIśle bo nie byłby sobą, ale przy okazji chciał być pierwszym który poinformuje o nowym inwestorze.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 18.12.2018, 18:28
Cytat:
Miałem 16-17 lat, chodziłem na X i było super. Teraz mając na względzie jak rozwijają się kraj, społeczeństwo, liga, transmisje oraz klub - on to raczej zwija, w przeważającej mierze dzięki kolegom piromanów z C - takie rzeczy mnie już nie bawią
Zdajesz sobie sprawę, że w miedzy czasie na Wiśle pojawiło się nowe pokolenie 16-17 latkow, których race bawią? Nie uważasz, że to trochę egoistyczne z twojej strony "Ja się pobawilem i wystarczy"?

Na stadionie jest miejsce dla każdego, dla ultrasow też. Nawet na meczach Bayernu czy Barcelony odpalane są race i nikt nie robi afery.

Co do flag to najlepiej je spalić w 90+ minucie i tyle. Wielkie mi halo.
Ddf
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Stary 18.12.2018, 18:32
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Zdajesz sobie sprawę, że w miedzy czasie na Wiśle pojawiło się nowe pokolenie 16-17 latkow, których race bawią? Nie uważasz, że to trochę egoistyczne z twojej strony "Ja się pobawilem i wystarczy"?

Na stadionie jest miejsce dla każdego, dla ultrasow też. Nawet na meczach Bayernu czy Barcelony odpalane są race i nikt nie robi afery.

To jak nisko upadła Wisła widać po poziomie prezentowanych opraw w ostatnich latach. Kiedyś klasą pomysłowością, patriotyzmem Wisła przewyższała nawet Legie Warszawa. Dziś widać że "inteligencja" pewnej grupy osób przekłada się na poziom prezentowanych treści na trybunach. Rzecz jasna pomijam tych kilka udanych inicjatyw.
FC CHOLERZYN
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 18.12.2018, 18:33

A może nie wiem skoro Wisła tonie w długach może po prostu nie spalić flag na stadionie? To taki szalony pomysł.
Odpowiedz cytując
Tonamini
Senior Member

Od: 08.2013

Stary 18.12.2018, 18:35

Taaak.. Palny flagi, promujmy patologie na meczach wśród młodszych. Co powiesz dziecku jak się spyta skąd maja flagi? Kupili?

Nie wierze w to co czytam
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 18.12.2018, 18:38
Karherop napisał(a):Wyświetl post
@Jontek
Przecież już ktoś to napisał: kibiców Lecha nie będzie w piątek u nas to po pierwsze, a po drugie to od lat nikt u nas nie palił żadnych flag. Nawet na derbach.

Wg mnie to Jadczak musiał wrzucić coś negatywnego o WIśle bo nie byłby sobą, ale przy okazji chciał być pierwszym który poinformuje o nowym inwestorze.
Flagi GKS-y byłem widziałem nie tak dawno ))

Ten temat powinien zmienić nazwę na „kto nowym właścicielem Wisły?” bo tego dotyczy zdecydowana większość wpisów .....

Nie oczekuje żadnych fajerwerków w stylu LM budżet 200 mln zł - oczekuje właściciela który po prostu wyprowadzi klub finansowo na prostą nawet jeśli miałoby to trwać 2-3 sezony i zbuduje infrastrukturę finansowania klubu nie na zasadzie właściciel dosypie albo pożyczy tylko, żeby w razie jego odejścia nie pozostały spalone wióry jak to działo sie po odejściu TFK czy jak to sie dzieje obecnie....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
AdzikWK
Junior Member

Od: 01.2017

Stary 18.12.2018, 18:39
Mnie nie zdziwi żaden scenariusz.
A poza tym uważam, że Sarapata musi odejść
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 18.12.2018, 18:39
Ajax napisał(a):Wyświetl post
A może nie wiem skoro Wisła tonie w długach może po prostu nie spalić flag na stadionie? To taki szalony pomysł.
A może warto się zastanowić nad tym, że info o spaleniu flag jest kolejnym fejkiem tego zacietrzewieńca z tvnu?

Zresztą kibice Ajaxu nie powinni nas pouczać w sprawie palenia różnych rzeczy
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 18.12.2018, 18:41
Moze geneza nicku siega "Iliady" Homera?
Czekamy na oficjalne info w sprawie klubu!!!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 18.12.2018, 18:48
A może warto się zastanowić nad tym, że info o spaleniu flag jest kolejnym fejkiem tego zacietrzewieńca z tvnu?

Zresztą kibice Ajaxu nie powinni nas pouczać w sprawie palenia różnych rzeczy
Może i tak być bardziej chodziło mi o to że zastraszająco dużej ilości ludzi palenie flag w takiej sytuacji wydaje się dobrym pomysłem.
Odpowiedz cytując
Jontek
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 18.12.2018, 18:54
Cytat:
@Jontek

@Karherop

Dla mnie Jadczak to karierowicz, który dla kariery będzie walił w kiboli ile wlezie. Wątpię, że nienawidzi Wisły. Moim zdaniem on się nawet nie interesuje piłką - wystarczy na niego spojrzeć lub obejrzeć materiał tv. Takie lalusie nie oglądają piłki. On ma to wszystko gdzieś. Kasa się musi zgadzać i obecność w mediach. Raczej tak jak ktoś inny wspomniał - znalazł się ktoś w otoczeniu TSu kto chce walić w kiboli i daje info Jadczakowi. Najpierw za pomocą reportażu, a później innymi informacjami. A Jadczak cieszy się jak mała dziewczynka i wrzuca na twittera wszystko co dostanie. Po tym jak rzucali race z zewnątrz na stadion to jestem skłonny uwierzyć, że paru kiboli chce spalić flagi podczas meczu. A nawet jeśli to tylko plotka, która do niego dotarła i nie ma pokrycia w rzeczywistości to i tak - lepiej dmuchać na zimne. Byleby inwestor kupił Wisłę i dalej jakoś to będzie. Już bez kiboli w zarządzie, a to oznacza, że i bez Jadczaka, bo nie będzie miał o czym pisać
Odpowiedz cytując
qubu
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 18.12.2018, 19:00
Karherop napisał(a):Wyświetl post
@Jontek

W ubiegłym roku zostały spalone flagi GKSu.
Odpowiedz cytując
gregoriustsw
Member

Od: 08.2008

Stary 18.12.2018, 19:01
1. To znaczy, że w dupie byłeś i gówno widziałeś albo byłeś na derbach na siatkówce, chociaż, tam też nie jest wcale kolorowo
https://www.youtube.com/watch?v=hf20ScxvwDc&t=134s

2. Jeśli to jest największy problemem z jakim zmaga się polska piłka to co powiesz o tym:
https://www.youtube.com/watch?v=kOLcAopLeBk

3.Tak tak, na wszędzie gdzie indziej to myślą, że petardami to się araby wyszadzają na jarmarkach bożonarodzeniowych
https://www.youtube.com/watch?v=zc7NOQ_2dvU
https://www.youtube.com/watch?v=lnxNiKVs4Fg

Ogólnie to wszędzie na świecie jest spokój cisza kultura, tolerancja i rodziny z dziećmi a kibice gości siedzą grzecznie obok młyna miejscowych A tylko w Polsce jest hołota, symfonia bluzgów, zadymy, antysemityzm, ustawki i palenie piro

https://www.youtube.com/watch?v=PQnFFCyJ3Eo
https://www.youtube.com/watch?v=U5XfsZQwzA8
https://www.youtube.com/watch?v=fSP8HZ2JPn8
https://www.youtube.com/watch?v=ePLATc-A_QI
https://www.youtube.com/watch?v=V67t545U-DA
https://www.youtube.com/watch?v=fioJMi17t-M&t=167s

Tak się żyje futbolem na świecie. Twoje zakłamane opinie są śmieszne nic poza tym. Ogólnie to dla kogo jest stadion i co mają na nim ludzie robić, to wiedzą oni sami lepiej a nie ty
Zacznijmy od tego może, że ja Cię nie obraziłem w niczym. Dwa - te linki - to są w większości jednostkowe przypadki. Kilkukrotne czy nawet kilkunastokrotne rzucenie bluzgami to nie jest ciągłe wrzeszczenie kto z kim i jak uprawia stosunek seksualny. Kolejne - wbieganie na murawę ? U nas też tak było. Zanalizuj kontekst, zanalizuj liczbę takich sytuacji.
Trzy - nie myl rac (o których nic nie napisałem) z petardami rzucanymi w i przez kibiców gości. Nie twierdzę, że tylko w Polsce takie sytuacje się zdarzają, powiem więcej - lubię kiedy się zdarzają.
Właśnie - zdarzają. Chodzi o skalę, chodzi o kontekst. Jeżeli - chociaż to jest naprawdę nieprawdopodobne - spalenie flag ma choćby promil szansy żeby zaszkodzić klubowi, to może warto się od tego powstrzymać. Należy popatrzeć na nasz wizerunek publiczny, na to że wszyscy uważają większość z nas za bandytów. Bo kibicujemy klubowi który jest w rękach bandytów, albo - i to jest optymistyczny wariant - klubowi w którym bandyci mają olbrzymie wpływy. W związku z tym jeżeli ceną za poprawę wizerunku ma być odpuszczenie sobie rac, palenia flag czy wyzywania przeciwników to jest to naprawdę niska cena którą każdy kto ma dobro Wisły na sercu powinien być w stanie z uśmiechem zapłacić. Czy mi się to podoba ? Niekoniecznie. Czy jest to warte zmiany wizerunku klubu? Jak najbardziej. Zakłamane opinie ? Bo niezgodne z Twoimi? Nie wpisujące się w światopogląd ? Trudno, bywa. Dla kogo jest stadion ? Dla kibiców. Co mają na nim
robić ? Bawić się. Ale mając w pamięci konsekwencje działań, vide kary dla klubu. W chwili obecnej najważniejsze są dwie rzeczy, nierozerwalnie ze sobą związane: finanse i wizerunek. A przeprowadzanie takich akcji nie pomaga ani jednemu, ani drugiemu. Chocby dlatego PDW jest skrajnie nieodpowiedzialne, niezależnie od okoliczności, poza sytuacjami oczywistymi (akcja „Uwolnić Maćka”). Niestety, albo i stety w obecnej rzeczywistości musimy przestrzegać wszystkich zasad, choćby nie wiadomo jak głupie były. Inna sprawa to taka - jak ktoś wyżej wspomniał - że poziom zarówno merytoryczny jak i artystyczny naszych opraw tak mocno spadł, że równie dobrze można się obyć bez nich.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 18.12.2018, 19:08
Ok nie jest to temat o kibicowaniu.
Może niektórzy nie wiedzą ale takowy istnieje na tym forum.

Więc od teraz wracamy do TS.

Tylko informuję że po zakończeniu całej sprawy w święta gdy będę miał czas to zestawię wszystkie newsy zajebiście dobrze wiedzących informatorów
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2009

Stary 18.12.2018, 19:09
Kilka minut na forum i widzę, że nawet upadek 112 letniego klubu po zaledwie 2 latach zarządzania go przez pewne środowisko nie da wielu osobom do myślenia kto i dlaczego do tego doprowadził. A to znaczy, że tych patologii się nie pozbędziemy. Szkoda, bo liczyłem, że tak namacalny przykład do czego może zaprowadzić nas dojście do władzy wiadomych ludzi będzie przyczynkiem do oczyszczenia przynajmniej trybun.
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Stary 18.12.2018, 19:29
Nie będe wiecej nic o tym pisał, bo Kominek zabronił ale powiem Ci tylko jedno. Prześledź temat dogłębnie sam dla siebie i efekty pracy na pewno skonfrontują się z Twoimi przekonaniami Te linki to są tylko przykłady na szybko. Mam ciekawsze rzeczy do robienia niż szykowanie dla Ciebie obszernego reportażu.
Regan, ja osobiście doskonale rozumiem, że gdzie indziej różne kluby mają różne problemy i zdarzają się różne incydenty. Posłużę się tutaj wyimaginowanym skrajnym przykładem, dajmy na to że ktoś gdzieś w Hiszpanii odetnie komuś głowę na meczu, a ktoś w Portugalii podpali swój stadion. Czy to w takim wypadku to będzie predysponować kibiców Wisly do robienia wszystkiego co im się żywnie podoba, paleniu flag, robieniu opraw z jakiś gnasteremi bo ja kto przecież w Hiszpanii obcięto komuś głowę czyli my w zasadzie to nie robimy nic złego. W istotce te przykładu które przytoczyłeś to łagodzenie jedynie dysonansu poznawczego a nie skupianie się na własnych problemach.

Przepraszam, że drażnię tu trochę moderatora. Mam nadzieję, że sprawa przejęcia Wisły zakończy się happy-endem.
FC CHOLERZYN
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.12.2018, 19:55
Ok, powoli można podsumować kolejny dzień oczekiwań na zmiany właścicielskie.

Info dnia to przede wszystkim zamarzające już, zbymakowe szampany. Marzną już od kilku dniu no i jeszcze trochę im zejdzie. W każdym razie do sylwestra coraz bliżej, więc można być pewnym że się nie zmarnują.

Poza tym tradycyjnie czekamy na konferencję jutro o 19:06 a najpóźniej o 20:30.

Do zobaczenia jutro!
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.12.2018, 20:04
Eee tam. Jeszcze mamy pół godziny. Wszakże wg wczorajszego pewnego info klub został już sprzedany i nowy właściciel miał 24 h na zrobienie przelewu. Za pół godziny możemy więc wrócić pod skrzydła TSu
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 18.12.2018, 20:06
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
to jest dopiero dobre :

wyobraźcie sobie że jesteście gościem z firmy dajmy na to tych chinskich linii lotniczych czy innych z rownie odleglego zakatka swiata , oczywiscie nic o wisle nie slyszeliscie i wogle nie bylo w firmie tematu inwestowania w polsce a tu nagle dostajecie maile z takim tekstem (po angielsku)

"Natomiast GTS Wisła to nie jest normalny konkurent lecz patologiczny twór pseudo sportowy bo wyrósł na najlepszy klub Krakowa nie na zasadzie uczciwej sportowej rywalizacji tylko na ubeckiej dominacji czyli przy pomocy zbrodniczej antypolskiej instytucji narzuconej Polsce przez Stalina i Związek Radziecki.
Przez 50 lat PRL-u Cracovia nie miała prawa osiągać żadnych sukcesów bo wszystko było przez UB zarezerwowane dla GTS Wisła. Zniszczono Cracovii markę, spuszczono do trzeciej ligi a GTS zawsze miał zarezerwowane wyższe pozycje i wyższą ligę od Cracovii. Dzięki temu GTS Wisła jest przez wielu niesłusznie uważany za najważniejszy klub Krakowa, a Cracovia za klub drugorzędny. A wszystko to na skutek stalinizacji polskiego sportu i łamania wszelkich norm etycznych, patriotycznych i fair play w sporcie. CZY MOŻNA AKCEPTOWAĆ TO CO NARZUCIŁ POLSCE NAJWIĘKSZY ZBRODNIARZ WSZECHCZASÓW STALIN?! A PRZECIEŻ DZIĘKI TEMU BANDYCIE KLUB WISŁA UZYSKAŁ NAJLEPSZĄ POZYCJĘ W KRAKOWIE!
Czy gdyby gts współpracował z gestapo i wyniósł z tego korzyści to też byś miał do nich taki pobłażliwy stosunek?! A według Rotmistrza Pileckiego UB była tak samo zbrodniczą (a może nawet jeszcze bardziej zdradziecką) instytucją!
JA NIE JESTEM PRZECIWNIKIEM GTS WISŁA DLATEGO, ŻE JEST MOIM KONKURENTEM - LECZ DLATEGO, ŻE POZYCJĘ NAJBARDZIEJ UPRZYWILEJOWANEGO KRAKOWSKIEGO KLUBU OSIĄGNĄŁ PRZY WSPARCIU ZDRAJCÓW, MORDERCÓW, KATÓW NARODU POLSKIEGO I WYNIKAJĄCYCH Z TEGO UBECKICH UKŁADÓW W POSTKOMUNISTYCZNEJ POLSCE!
Jestem też za ukaraniem ich bardzo surowo bo po pierwsze nie można tolerować podmiotów wykreowanych tak jak Wisła przez zdrajców Polski (jest to sprzeczne z etosem patriotycznym), a po drugie kibice i kibole i przyjaciele gts-u nie tylko nie mają żadnych skrupułów moralnych ale jeszcze cynicznie obrażają i poniżają tych, którzy byli poszkodowani przez ubecki reżim (jak Cracovia). Czy walczyliśmy o Polskę sprawiedliwą, czy Polskę ubecką stworzoną na krzywdzie i kłamstwie?
Jeśli ktoś tego nie rozumie to chyba nie jest godzien nazywać siebie Polakiem."

serio, sa tam na ich forum prośby o przetlumaczenie tego na angielski żeby rozsyłać mailem do potencjalnych sponsorów

no i taki chinczyk musi po czymś takim mieć dobre rozwolnienie mózgu
Czerepychu miej godność i honor, nie cytuj tego ścierwa zmanipulowanego do granic możliwości. Za cytowanie takich gniotów z tego komunistyczno-antypolskiego forum powinien być ban z automatu.

Najśmieszniejsze jest to,że kmioty wymyślający podoby bełkot w gimbazjum miały pały z historii, a teraz w wielkich historyków się bawią

To zakompleksione bydło nie może przeżyć, że u nas mimo braku kasy piłkarze heroiczną postawą bronią białej gwiazdy i są barwom oddani podkreślając szacunek do klubu tak jak to zrobił min. Ondrasek po ostatniej bramce...

Te zakompleksione łajzy nie mogą przeżyć, że nawet ich byli parapiłkarze mają ten klubik w kakaowym oczku, a u nas jeden z najbardziej szanowanych zawodników w reprze deklaruje powrót i chęć gry za darmo...

Te zakompleksione łajzy nie moga pogodzić się, iż mimo pyty płacowej tacy zawodnicy jak Wasilewski chętnie do nas przychodzą, dla historii i magii klubu... Dla ludzi, którzy walczyli o wolność pod barwami Wisełki...

U tych zakompleksionych bydląt piłkarze nie chcą grac nawet za 2x większą kasę... To jest nieprawdopodobne, że Wasyl majac duzo wieksza kase i gwarancje wypłacalności decyduje się grac u nas, a gardzi tym szajsem z kałuży - min tego nam zazdroszczą.

Nawet jak u nas jest źle, ludzie jednoczą się, powstaje socios, gdzie liczba po miesiącu działalności jest większa od ich młyna na meczach.

To tylko ostatnie przypadki... gdzie uj ich strzela, a takich na przewstrzeni całej ich plugawej historii jest MASA !

między innymi dlatego . nigdy nie zginiemy - czy w 4 czy w bklasie, zawsze będziemy nad nimi, historii nie zmienią, magii Wisły nie zakrzyczą, zawsze byli i zawsze będą pod naszym butem, parobem i naszym popychadłem.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 18.12.2018 o godz. 20:12.

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 18.12.2018, 20:12
nastepny co ma problem z czytaniem ze zrozumieniem kontekstu
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.12.2018, 20:25
https://ekstraklasa.tv/magazyn-ekstr...olejce/e31twzx

W Magazynie Ekstraklasy prawie 20 minut o Wiśle.
ekstraklasa.tv napisał(a):
Tomasz Włodarczyk podsumował z ekspertami - Maciejem Szczęsnym, Krzysztofem Stanowskim i Jakubem Polkowskim. Połączyliśmy się także z Michałem Trelą, który opowiedział o obecnej sytuacji Wisły Kraków.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 18.12.2018, 20:30
https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ek...cc=ucs&utm_v=2

Cytat:
Jak poinformował za pośrednictwem Twittera dziennikarz TVN, Szymon Jadczak, powołując się na szwajcarskie źródła, dobiegają końca rozmowy dotyczące przejęcia Wisły Kraków przez nowego właściciela, który ma pochodzić z Kambodży.
"Wg źródeł ze Szwajcarii Wisła Kraków ma już nowego właściciela i prezesa. Kierunek azjatycki. To oni znaleźli Wisłę i sami złożyli ofertę" - napisał Jadczak na Twitterze. Później dodał, że rodzinny kraj nowego inwestora to Kambodża.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów