|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Będzie dobrze
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Najciekawsza jest jedna rzecz a mianowicie jak tylko ktoś napomknął o Wiśle to wszyscy wiedzieli kto, kiedy itd. Teraz jest taka cisza jakby ten inwestor był tylko wymysł ludzi z Zarządu. Nieprawdopodobne jest ze do dzisiaj nikt nie puścił pary z gęby. Jedno jest pewne coś się wydarzy. Cisza przed burza.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Dzień Dobry wszystkim
![]() Tak sobie czytam to forum od dłuższego czasu i w ostatnim czasie widzę mnóstwo opinii o sprzedaży klubu. Albo euforia, albo skrajny pesymizm. Jak będzie naprawdę czas pokaże. Jednocześnie pozwoliłem sobie napisać małą humoreskę, jak to mógł zarząd nowego właściciela szukać. Oczywiście proszę to czytać z dużym przymrużeniem oka. " Stenogram z podsłuchu zamontowanego w siedzibie TS Wisła. Data: 15 grudnia 2018 Osoby Dramatu: Marzena S. Damian D. Infolinia. Marzena: Damian, kurła ratuj, bo się pod tyłkiem pali, inwestora trza tylko szybko, jakiegoś silnego prężnego i z kasą, żeby i my na tym zarobili troszeczkę. Telefon by się przydał Damian: Marzenka nie panikuj. Chłopaki na mieście byli to i telefon zdobyli. Nawet kilka, Szajsunki som i jakieś chujowe bo hujnawej ma napisane. Chcesz Hujnaweja? Przyda Ci się. Tanio opchnę. Marzena: Oj durny ty, numer telefonu mi do kogoś silnego bogatego potrzebny a nie telefon Damian: Marzena, ale patrzaj mi tu na szkiełko, tu jest po angielsku sity napisane. Jak po angielsku to chyba bogate jest. Weź dzwoń. Zawsze będzie piłkarzom powiedzieć, ze z kimś rozmawiamy, negocjacje prowadzimy, żeby w ....u nie poszli. Marzena: Ty masz łeb Damian, ty masz łeb. Dzwonię Marzena naciska widoczny na telefonie napis City City: Tu automatyczna infolinia Miejskiego Przedsiębiorstwa Oczyszczania. For English press 2. Marzena: Coś mi tu dał Damian baranie jeden. O kurła, tips mi się odkleił i żem 2 nacisnęła. Co teraz? City: Welcome to MPO the best ⌠Marzena: DAMIAN! ŁOMATKO oni tam po angielsku gadają, ty żeś kurs korespondencyjny angielskiego kończył, weź no tłumacz. Damian: Marzenko tylko tak tym telefonem nie trzęś bo Ci reszta tipsów odpadnie. Marzena: Kiedy się denerwuję Damian: Marzena przedstaw się niech wiedzą z kim maja do czynienia Marzena: Halo? SITY? Menadżer? To mówię ja Marzena. PREZES!!! Damian weź coś zrób bo on do mnie angielsku gada. Słuchawkę odłoży a my negocjować musimy. Tylko po angielsku, mów, żeby cię zrozumiał. Damian: Heloł! MENADŻER? HELOŁ? Hmm, lisyn mnie. Jak odłożysz słuchawkę chuju to w....... masz po lekcjach, anderstand? Marzena: To po angielsku było? Damian: No po angielsku, anderstand? Marzena: No ja anderstand, ale on to nie wiem. Ale słuchaj on coś tam gada dalej. City: ⌠we would like to present our ⌠Damian: Marzena! On lajk powiedział. Lajk jak na fajzbooku lajk, to znaczy że nas lubiom! Już nas lubiom. Marzena: Damian, ale ty mnie zaimponowałeś tym angielskim teraz. City: ⌠our offer of city cleaning Damian: Cichaj Marzena, bo się skupić nie mogę. Mówi, że mają ofertę city dla nas. Marzena: Damian, z nieba nam ten telefon spadł. Damian: Nie z nieba tylko z ⌠Marzena: nieważne, nie chcę wiedzieć pakuj się trzeba do Siti jechać. Damian: Ale w kasie kasy nie ma na bilet, a Siti to daleko. Marzena: Jak daleko? Damian: No chyba za Słomnikami. Marzena: To nie dojdziemy na piechotę? Damian: No nie. Marzena: To słuchaj plan jest taki. Dajesz przeciek do mediów, że negocjujemy. I niech nie mówią, ze to SITI, bo jak powiedzą że SITI to SITI serwie umowę. Tak tajna jest to umowa. I niech piłkarze się dowiedzą od dziennikarzy, że gruby temat jest i kasa będzie. Nam by nie uwierzyli ale żurnalistom uwierzą, bo przecież razem z nimi wódkę we Franticu piją. Dziennikarze na końcu i tak wszystko wypaplają, wiec jak coś jesteśmy czyści, powiemy, ze to przez nich nie ma umowy. Ważne żeby piłkarze na mecz w piątek wyszli i żeby kasa z biletów była. Wtedy my kasę myk i sru do SITI. Damian: Ale do którego SITI? Marzena: Jak najdalszego stąd Damian, jak najdalszego." Mam nadzieję, że przynajmniej parę osób się uśmiechnie w oczekiwaniu na prawdziwie informacje. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Zaczynam wspominać forum z jesieni, kiedy udzielało się 90,% mniej osób... teraz zrobiło się tu obco coś...
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
najlepiej tak z jesieni 2007
Takie czasy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Dramat przyciąga hieny, ot taka odskocznia od nudnej codzienności. Ostatnio taki młyn na forum był chyba jak wpłynęła "oferta" od Stecherta.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
a potem otrzyj łzy ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Skupcie się na tym, że jest ujowo i na dzień dzisiejszy jedziemy z 4 ligi, bo takie są fakty, a nie przeżywacie każdy wpis debila, który chce przebić innego debila "niusem". Zmieni się sytuacja, to się o tym dowiecie, a póki co zachować spokój.
PS ilu DEBILI jeszcze napisze, że TS doprowadził do upadku SA. Nie TS tylko banda złodziei, którzy również siedzą w TS. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Wiele spraw wiślackich zaszło za daleko ale nie to, że nie znamy nazwy tych kontrahentów. Czy którakolwiek ze Stron oznajmiła oficjalnie, że coś dzisiaj ogłosi, albo że ogłosi w piątek? Jeśli nie oznajmiła, to co zaszło za daleko w tych rozmowach? Tu na Forum trwają historie dopowiadane przez jego Użytkowników. I tylko tyle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Nawiązując do posta "smiesznostek" wspólne zdjęcie Inwestorów i "kumatych z TSu" na spotkaniu w Szwajcarii
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Pewnie Piggy ma ubaw czytając to forum. Siedzi gdzieś w przytulnej knajpce i razem z Dukatem wspominają miłe chwile i od czasu do czasu czytają posty forumowych dziamdziaków wysyłających ją do Szwajcarii tudzież Warszawy
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
dziamdziaków
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
a ona po wiadomej dyrektywie via instastory , dalej sie z Dukatem wafluje ?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Dawać już tą Wisłę Kraków City
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
No to juz teraz drogi sa tylko dwie
albo -negocjacje potrzebuja ostatecznych ustalen itd zeby wszytsko bylo na 100%,co wymaga troche czasu dzień lub dwa albo zarzad kupuje czas do meczu z Amiką - kibicow,piłkarzy,mediow,i Ekstraklasy bo na 19 pani prezes miala miec spotkanie,a wymysliła sobie Szwajcarie ? a wszyscy cy sponsorzy to schizofrenia Marzenki i TS-su.,i nigdy zadnych ofert oprocz tych z biznesmenamii Krk nie bylo.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 18.12.2018 o godz. 16:54.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Dawniej można było z tego forum dowiedzieć się czegoś rzeczowego, jakiej informacji przed czasem. Teraz jakieś memy, historyjki, bzdury. Widać, że dzieciarnia dorwala się do klawiatury.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez Tonamini : 18.12.2018 o godz. 16:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
^^ Tak, tak. Wisła ma już nowego właściciela, ale jak kibole spalą flagi w piątek na meczu to ten nowy właściciel się wycofa. Oj Szymuś, Szymuś.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Jeśli Jadczak ma (?) takie info, to kto jest jego wtyczką w "delegacji" ze Szwajcarii? Czyżby ktoś z TS chciał przepędzić resztę towarzystwa?
Oczywiście to moja hipoteza, ale skąd Jadczak ma mieć jakiekolwiek informacje ze Szwajcarii? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Można się smiać z Jadczaka i zastanawiać się czy on lubi czy nie lubi Wisly natomiast trzeba mu przyznać rację że wali w środowisko kiboleskie. Mam wrażenie, że w ostatnich latach tzw władcza na trybunach przeszła w ręce skrajnych idiotów i zaczęło się to mniej więcej od konfliktu z Bednarzem. Jeśli wszystko zakończy się happy endem to mam nadzieję że nie będzie dalej społecznego przyzwolenia na tzw zachowania skrajne typu jakieś oprawy z kimś w grobie, skrajnie obrzydliwe przyśpiewki, promowanie symbolu rekina tak jakby był on ważniejszy niż herb TSu. Mam nadzieję, że przede wszystkim czas w którym było na to przyzwolenie po prostu minął a to że nasz klub miejmy nadzieje ucieknie z pod topora zmusi kibiców bardziej normalnych do refleksji.
Jeszcze raz podkreślę to, że Krakowie jest drugi klub w ekstraklasie czyli Cracovia, to nie jest żadne przekleństwo ani powód to zwalczania tylko wielkie szczęście dla racjonalnie myślącego biznesmena który funkcjonowałby w normalnych warunkach. Mecze derbowe przyciąga komplety widzów, sprzedaż pamiątek koszulek, prme time w Canal + itd. To jest przewaga Krakowa nad Warszawą. Tylko co z tego jak potem jeden czy drugi przezes musi naprawiać temu drugiemu stadion lub płacić idiotyczne kary i caly zysk z tych wydarzeń pryska.
Ostatnio edytowane przez wester : 18.12.2018 o godz. 17:21.
![]()
FC CHOLERZYN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
juz chyba z 6 razy na tym forum powoływałem się na rzymską zasadę CUI* bono , to chyba oczywiste że Jadczak współpracuje z jakąś grupa w TSie , bo też i ze 3 razy pisałem że TS to nie samo WSH , normalnym jest że są tam frakcje , a jedna żeby wyjebać drugą sprzymierzy sie z najgorszą kvrwą , tak było jest i będzie , a myślicie że skąd miał te materiały które użył wcześniej w reportażu , o tych walnych na których wybierano Sarapate , o paleniu aut itp
*niby mądry czerepach a literówki po łacinie sadzi dzięki za korekte na pw
Ostatnio edytowane przez Arkadiusz.Czerepach : 18.12.2018 o godz. 19:38.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Balonik jest napompowany do absurdalnych rozmiarów teraz każdy tylko liczy na nowe eldorado w Krakowie. Wielu ludzi związanych z klubem wypowiada się że jest bardzo blisko. Chciałbym żeby inwestor przejął klub z planem długofalowym a nie ewentualne spłacenie częsci długów i niech sie dzieje co chce byle dograć sezon.
Mecz z Lechem jest prestiżowy, a jeżeli faktycznie rekiny będą chciały zrobić pokaz siły i dojdzie do pokazu chamstwa to nowy/stary właściciel będzie musiał liczyć się z karą pieniężną. To moment żeby podziękować tym, którzy znając bardzo ciężką sytuacje Wisły jeszcze bardziej obciążają klub. Chuliganka sama dałaby pretekst żeby klub zdecydowanie odciął się od smutnych panów. ![]()
Z tysięcy klubów wybrałem ten...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
jeśli rekiny coś odwalą to dołożą się do tego co zrobił zarzad i 4 liga bedzie zasłużona/
![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Jedyne co mu mogę przyznać, że póki co wali w konkretną grupę ludzi a nie w cały ruch kibicowski jak nieudolni poprzednicy. I to jest jego jedyny plus, bo poza tym posługuje się w tym wszystkim metodami które można nazwać skrajnymi, a także obrzydliwymi manipulacjami, więc myślę, że nie są to działania, na które można by dać przyzwolenie, bez względu na to, czy można uznać jego działania za słuszne, czy niesłuszne. Także tutaj myślę, że może on się posługiwać obrzydliwą manipulacją, bo nie sądzę, żeby Widzew chciał palić wszystkie 7 flag na Wiśle, a nawet jeśli, to zastanawiam się, skąd może o tym wiedzieć Jadczak? Ma podsłuch zamontowany, czy informatora w jakiejś ekipie?
Ostatnio edytowane przez regan : 18.12.2018 o godz. 17:47.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
A co to za różnica czy chce palić jedną, dwie, siedem czy siedemnaście? Stadion to nie miejsce na ogniska. Argument o braku atrakcyjności bez kiboli z litości pominę, bo są na tym świecie dość liczne mecze pomiędzy drużynami z tego samego miasta na których nie ma takich zachowań, nie ma symfonii bluzgów, pozdrowień do miejsc odbywania kary pozbawienia wolności czy też odpalania petard. Mi też się kiedyś takie rzeczy podobały. Miałem 16-17 lat, chodziłem na X i było super. Teraz mając na względzie jak rozwijają się kraj, społeczeństwo, liga, transmisje oraz klub - on to raczej zwija, w przeważającej mierze dzięki kolegom piromanów z C - takie rzeczy mnie już nie bawią. Stadion piłkarski to nie jest miejsce na takie zabawy. Zresztą, w ogóle w przestrzeni publicznej nie ma na takie zachowania miejsca.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez gregoriustsw : 18.12.2018 o godz. 17:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
....a tak na czystą logikę - po jakiego grzyba mieliby palić flagi lecha na meczu bez kibiców lecha?
Ochłońcie, wypijcie piwo i zróbcie sobie spacer a przede wszystkim nie dajcie się podpuszczać temu kretynowi jadczakowi. p.s. marzę by nowy właściciel pozwał go na lekko 500tys. za nazwanie oszustem |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|