The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tsikar
Junior Member

Od: 08.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.01.2012, 15:34
http://www.90minut.pl/news/178/news1...i-z-Derby.html
Cywka do wzięcia za darmo. 23 lata. Poważnej piłki trochę posmakował. Ryzyko wielkie to chyba by nie było.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 19.01.2012, 15:48
tsikar napisał(a):Wyświetl post
Cywka do wzięcia za darmo. 23 lata. Poważnej piłki trochę posmakował. Ryzyko wielkie to chyba by nie było.
Śląsk się nim interesuje także pewnie po herbacie...
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 20.01.2012, 13:39
Bobek90

1. Oha, a ja myslalem, ze FCB Escola szkoli wlasnie dla siebie zeby grali kiedys w seniorach FCB Escola Varsovia (szkola do 12. roku zycia)! Dzieki za info... Warszawska szkolka tak samo jak La Masia maja ten sam cel: znalesc i szkolic mlodych chlopakow do gry w pierwszym zespole Barcy, czy to w Polsce, czy w Katalonii jest, to nie wazne! Metoda moze jest inna, ale CEL (wlasnie o to ci chodzilo!!!) jest ten sam!

2. Stal Mielec: np. Piotr Mrozinski (rocznik 92 i bardzo ciekawy i utalentowany def. pomocnik) i Sebastian Duda (93, rowniez utalentowany srodkowy obronca). Stadion Slaski Chorzow: np. Piotr Cwielong czy Dawid Plizga. Gwarek Zabrze: np. Kamil Kosowski, Tomasz Cywka czy Lukasz Piszczek. KSZO Ostrowiec: np. Kamil Kosowski (wlasnie tam zaczal), Rafal Lasocki czy Bartosz Zurek,... Poza tym, taki klub jak Stal Mielec np. ma aktualnie we wszystkich mlodziezowych repr. minimum jednego zawodnika, ktory byl szkolony przez ten klub, oprocz U-21 i U-18 (w wieku ~17 lat wiele tych zawodnikow trafia do wiekszych klubow).

3. Bardzo slabe argumenty masz! Partizan to chyba jedyny klub w calej Serbii, ktory ma dobra baze. Ale popatrz sobie gdzie sie tacy zawodnicy jak Aleksandar Kolarov (Cucaricki), Branislav Ivanovic (FK Srem), Gojko Kacar (FK Vojvodina), Zoran Tosic (Cucaricki, trafil jako 20. latek do Partizana), Milan Jovanovic (jakis maly klub) czy Milos Krasic (FK Rudar i Vojvodina) uczyli grac w pilke! Moglbym ci dac jeszcze wiecej przykladow, ale to sa chyba aktualnie najbardziej znani reprezentanci Serbii. Nie mow mi teraz, ze tam pilka to rowniez religia (srednia frekwencja Partizana w tym sezonie: 5.140. Crvena Zvezda: 15.337(jeden mecz przy pustych trybunach)), inny klimat czy inne bzdury! W Polsce pilka jest rowniez popularna jak w np. Serbii lub nawet jeszcze bardziej, ale oni jakos potrafia szkolic mlodziezy rowniez w malych klubach bez pieniedzy i bazy. BTW, poziom zycia w Chorwacji jest wyzszy niz w Polsce, co pokazuje np. GDP per capita!

4. Bardzo naiwny jestes jesli chodzi o szkolenie w Brazylii (obecnie 7. gospodarka na swiecie), no comment! W Ekwador np. pilka jest rowniez popularna jak w Brazylii, gospodarka duzo slabsza, klimat podobny (nie w calym kraju), duzo biedy, wiec idac twoim tokiem idealne warunki dla wielkiej pilki!

5. Ok, na tym turnieju w Niemczech Chorzowianie (zdobyli mistrzostwo Slaska 2010/11) zagrali bardzo slabo i szczerze mowiac, nie wiedzialem jak wyglada tam w starszych rocznikow. Ale w mlodszych to juz calkiem inaczej wyglada, bylem w ostatnim roku przypadkowo na dwoch meczach ~ U-12 i ~ U-10/9 w Chorzowie, gdzie mieli bardzo dobrze wyszkolonych pilkarzy (jak na ten wiek) i grali ladna pilke!

6. Co do kosztow szkolenia w Niemczech: koszty personalne sa tam duzo wyzsze, maja skautow tylko dla juniorow, oni placa tam juz niektorym talentom, istnieja tam ogolnokrajowe rozgrywki (3 Bundesligi juniorow starszych i mlodszych), maja internaty, etc.. W Polsce te koszty bylyby duzo nizsze (internaty np. niepotrzebne dla mniejszych klubow).

Dobra, z mojej strony to juz wszystko, chociaz przynajmniej dobrze, ze jest jakas dyskusja o pilce mlodziezowej w Polsce, poniewaz wiekszosc ludzi tutaj to nie interesuje.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 20.01.2012, 15:50
GaoFeng

1. Nie, cel nie jest ten sam. La Masia ma szkolic pilkarzy dla Barcelony (tej prawdziwej). Fc Escola Barcelona nie jest w stanie tego zrobic. Nie ma srodkow ani mozliwosci by wyszkolic sama Messiego albo Xaviego. A fundator jest ten sam (F.C Barcelona). Cel jest wiec inny. Kowalski i Iksinski biegna w maratonie. Jeden zamierza znalesc sie w top 10, drugi w top 100. Czynnosc ta sam, ale czy cel ten sam?

2. Ja bym Ci radzil nie dawac przykladow pilkarzy ktorzy tak naprawde... dopiero sie nimi staja. Malo to bylo niby talentow co nic nie osiagnely? Spokojnie, za kilka lat ocenimy co z nich za talenty byly. Przyklad Cwielaga i Plizgi to kpina. Ci pilkarze do podawania pilek by sie nadawali w Premiership, a ty ich podajesz jako przyklad dobrego szkolenia? Jedynie Kosowski i Piszczek sie zgadzaja, ale to troche malo jak na kilka klubow z (podobno) dobrym szkoleniem...

3. Kazdy przyklad trzeba analizowac osobno i wnikliwie. W Serbii poziom zycia jest nizszy niz w Polsce. Do tego mylisz zainteresowanie pilka w sense chodzenie czy ogladanie meczow, do zainteresowanie pilka w sensie uprawiania tego sportu. Nie napisalem ze w Chorwacji zyje sie gorzej. Ale ma np. lagodniejszy klimat. A to jest wazne, bo u nas jak nie masz infrastruktury to gdzie bedziesz trenowal w zime? A tracic rocznie 3-4 miesiace treningu to jest strata nie do odrobienia. I dlugie itd., itp. Nie bede teraz pisal ksiazek na temat szkolenia i bazy, wiec pojde skrotem; zdecydowana wiekszosc "cywilizowanych" pilkarsko krajow ma swietna baze. Najlepsze szkolki swiata (Ajax, Barcelona, itp.) to, o dziwo, szkolki klubow ktore dysponuja kapitalnymi bazami. Ze zdarzaja sie wyjatki? Pewnie ze tak, zawsze sa wyjatki. Ale trwalych sukcesow, fundamentow pod sukces, nigdy sie nie buduje na wyjatkach, tylko na pewnych zasadach ktore sa powszechne i powtarzalne. Tak zrobily swego czasu Niemcy. Kilkanascie lat temu postawily na regule, czyli zainwestowaly ogromne srodki w baze, w trenerow, itd. Efekt chyba wszyscy znamy, nie? A przepraszam, mogly nic nie inwestowac i czekac z nadzieja ze stana sie druga Serbia czy Brazylia (w koncu trenerow mieli dobrych). No sorry...

4. A ta wzmianka ze Brazylia to 7 gospodarka swiata to po co to? Ze niby co ma mi powiedziec? Poziom zycia W 2009 roku PKB nominalny Brazylii wynosil 1 499 miliardow dolarow. 8 gospodarka swiata. Taka Holandia miala PKB o wysokosci 799 miliardow dolarow. 16 gospodarka swiata. Brazylia ma okolo 200 mln mieszkancow. Holandia 16 mln. Jak myslisz, gdzie poziom zycia jest wiekszy? Nie, w Ekwadorze pilka nie jest tak popularna jak w Brazylii. Do tego Brazylia ma 200 milionow mieszkancow, a Ekwador 15 mln. Chyba Brazylia ma troche wieksze rezerwy jesli chodzi o poszukiwanie talentow, nie? Nie, ty nie masz pojecia jaki jest moj tok rozumowania. Napisales, miedzy innym, ze dzieci w Polsce nie maja takich ambicji jak te w Brazylii czy Argentynie. Czyli dopelniles sie intelektualnego debilizmu, pomijajac takie "drobne" kwestie jak roznice w jakich wychowuja sie te dzieci. Roznice ekonomiczne. A ze ma to znaczenie to... mozna to zauwazyc chocby po reprezentacjach Niemiec czy Francjii. Jaki procent spoleczenstwa Francjii to murzyni, a ile w kadrze francji jest tych murzynow i jaki procent w tej kadrze stanowia. Nie ma roznicy? Jest, nie? I nie, to nie dlatego ze murzyni maja wiekszy talent do pilki. Poprostu, zazwyczaj jest tak ze imigranci maja mniejszy poziom zycia niz "miejscowi" (statystycznie!). W niemczech to samo (turcy, polacy, brazylijczycy w kadrze... tj. z pochodzenia). Jakby takie proporcje przeniesc na spoleczensto niemieckie to mozna by wywnioskowac ze prawie polowa niemcow pochodzi z innego kraju...

5. Wiesz jaki jest twoj problem? Ze dla Ciebie w juniorach liczy sie wynik i gra... Ty patrzysz na dziesieciolatkow i sie zachywcasz ich gra. Blad! W tym wieku tylko doskonalenie umiejetnosci sie liczy, nic wiecej. Kiedys jakis trener z Barcy powiedzial ciekawa rzecz; "dla mlodziaka futbol to musi byc zabawa. Jesli ktos gra samolubnie i ciagle drybluje zamiat podawac, to nie kazemy mu grac zespolowo tylko zachecamy go by doskonalil swoj drybling. Na granie zespolowo przyjdzie czas." Oczywiscie slowa nie te same, ale sens taki sam. Ja Ci przypominam ze Polska potrafila zdobyc jeszcze calkiem niedawno mistrzostwo europy w juniorach. I co sie stalo potem z tymi wszystkimi grajkami? Stasiak? Madej? Itd., itp.? Oni potem nawet w polskiej ekstraklasie byli co najwyzej sredniakami! Dobra szkolka to taka ktora wypuszcza pilkarzy ktorzy potem cos osiagaja. Te ze w U-12 czy w U-10 graja dobrze, by potem w U-18 czy w seniorach odstawac to raczej nie swiadczy o poziomie danej szkolki. I nie chodzi mi teraz o zadna konkretna, to poprostu takie ogolne przemyslenia.
Co do tej szkolki; opcje sa dwie. Albo jest tak jak napisalem do gory, albo w przeciagu tych kilku lat na tyle zwiekszyli jakosc szkolenia ze i poziom sie podniosl. Zobaczymy za kilka lat ktora opcja jest prawdziwa.

6. Niemcy to... Niemcy Nikt chyba nie oczekuje ze ich w tym wzgledzie dogonimy, ale... fajnie byloby sie zblizyc. Szkolenie na solidnym europejskim poziomie napewno jest w naszym zasiegu (w perspektywie dlugoterminowej) ale do tego... trzeba checi. Niestety narazie tych checi w polskim futbolu, poza nielicznymi wyjatkami, jest bardzo malo. A niech przykladem na to bedzie Wisla Cupiala. 15 lat i zadnego boiska. Wstyd!

Z mojej strony tez to wszystko. Dyskusja ciekawa, ale za dlugie posty do pisania sie robia
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 20.01.2012 o godz. 15:55.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 20.01.2012, 16:32
tsikar napisał(a):Wyświetl post
Ja jestem bardzo za. Młody - jeszcze - jak na piłkarza, grał długo w Anglii, nabrał na pewno doświadczenia. Pamiętam go na MŚ u-20 w Kanadzie, grał niczym Zizou za najlepszych czasów, tak samo zwodził rywali ruletką jak Francuz. Jak nie wykorzystamy sytuacji i go Śląsk przejmie, to będziemy żałować tak jak z Milą, Kaźmierczakiem, czy z Fojutem.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 20.01.2012, 16:57
A może Kiełpin w miejsce KurtyRyzyko chyba też wielkie by nie było zwłaszcza że chodzi o bramkarza numer3 .A propo Śląska to ciekawe czy Celeban sprawdził by się w Wiśle zwłaszcza że nie zanosi sie na to by podpisał nowy kontrakt więc latem będzie do wzięcia za darmo
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.01.2012, 17:41
Michał Breznanik Lewe skrzydło
http://www.transfermarkt.co.uk/en/mi...ler_74865.html
http://www.youtube.com/watch?v=ljMKwiuw_Ek
..
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.01.2012, 17:43
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
A może Kiełpin w miejsce KurtyRyzyko chyba też wielkie by nie było zwłaszcza że chodzi o bramkarza numer3 .A propo Śląska to ciekawe czy Celeban sprawdził by się w Wiśle zwłaszcza że nie zanosi sie na to by podpisał nowy kontrakt więc latem będzie do wzięcia za darmo
A kto to jest Kiełpin?
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 20.01.2012, 18:51
http://www.transfermarkt.de/en/sewer...ler_69742.html

rezerwowy bramkarz Polonii Bytom...
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 20.01.2012, 18:58
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
http://www.transfermarkt.de/en/sewer...ler_69742.html

rezerwowy bramkarz Polonii Bytom...
Sorry, ale co za nim przemawia?

Sam mówisz, że to rezerwowy bramkarz... PIERWSZOLIGOWEGO KLUBU
Ma 25 lat, więc nie jest już młodym, który ma szans być 3. bramkarzem.
Mając tyle lat zagrał w karierze kilkanaście spotkań w 1. lidze i kilka w Ekstraklasie.

Jeszcze raz sorry, ale wolę już, aby tego trzeciego bramkarza nie szukać i ustanowić nim Koconia, czy Marca. Nie wiem nawet jak bronią, ale szukanie dla samej idei szukania jest bez sensu. Już Juszczyk, z którego zrezygnowano z dwa lata temu byłby lepszą opcją. Jednak czy to są zawodnicy dla mistrza Polski?!

Z Polonią Bytom warto pogadać w innej sprawie. Oddali Świerczoka, chłopaka, który wbił im 12 goli na niewiele więcej zdobytych przez całą drużynę. Można im zaproponować wypożyczenie Szewczyka, albo innego zawodnika z MESA. To jedyny temat, o którym nasi włodarze mogą aktualnie z Polonią porozmawiać.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 20.01.2012 o godz. 19:01.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 20.01.2012, 19:02
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Sorry, ale co za nim przemawia?

Sam mówisz, że to rezerwowy bramkarz... PIERWSZOLIGOWEGO KLUBU
Ma 25 lat, więc nie jest już młodym, który ma szans być 3. bramkarzem.
Mając tyle lat zagrał w karierze kilkanaście spotkań w 1. lidze i kilka w Ekstraklasie.

Jeszcze raz sorry, ale wolę już, aby tego trzeciego bramkarza nie szukać i ustanowić nim Koconia, czy Marca. Nie wiem nawet jak bronią, ale szukanie dla samej idei szukania jest bez sensu. Już Juszczyk, z którego zrezygnowano z dwa lata temu byłby lepszą opcją. Jednak czy to są zawodnicy dla mistrza Polski?!

Z Polonią Bytom warto pogadać w innej sprawie. Oddali Świerczoka, chłopaka, który wbił im 12 goli na niewiele więcej zdobytych przez całą drużynę. Można im zaproponować wypożyczenie Szewczyka, albo innego zawodnika z MESA. To jedyny temat, o którym nasi włodarze mogą aktualnie z Polonią porozmawiać.
zapytaj się debila jose który go zaproponował
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.01.2012, 19:22
Po co nam Kiełpin skoro jest Primel ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 20.01.2012, 19:24
tak w ramach ciekawostki...

http://transfery.info/50300,agali-w-zawiszy
kiedyś łączony z Wisłą... nie wiem czy tylko przez media, czy zainteresowanie ze strony klubu było poważne...

http://transfery.info/50304,oficjaln...no-w-salzburgu
podobnie jak wcześniej... ten z kolei znajdował się na "tajnej liście" (każdy wie ocb.)

http://transfery.info/50302,oficjaln...lasgow-rangers
tego piłkarza z kolei proponowało kilku forumowiczów... no niestety...
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Stary 20.01.2012, 20:56
Bobek90

Nie chcialem juz nic na ten temat napisac, ale ty niestety przekrecasz moje wypodwiedzi!

1. Glupota totalna! Chyba nie rozumiesz jak ten caly system Barcy dziala. Oni maja w calej Hiszpanii takie szkolki. Moze maja najlepszy system na swiecie, ale nie koniecznie dlatego, ze maja jakis nadzwyczajnych trenerow, baze czy nie wiem (chociaz maja naprawde swietnych trenerow i baze), lecz poniewaz maja bardzo dobry system scouting! Do La Masii trafiaja wlasnie najlepsi najlepszych i dlatego treningi sa na wyzszym poziomie, itp.. Szkolenie mlodziezy to 3 etapy: pierwsza to od ~ 6. do 12. roku zycia tylko i wylacznie technika, koordynacja i taktyka indiwidualna, wiec wlasnie ten etap, ktorego ucza w Warszawie. Uwierz mi czy nie, ale treningi w FCB Escola Varsovia wygladaja prawie tak samo jak w Barcelony, oni tam tez tylko maja dwoch trenerow na druzyne, jedynie trenuja tam 3 razy w tygodniu zamiast 2 razy jak w Polsce. Wiec cel jest ten sam! Przygotowac mlodych pilkarzy na tym etapie do dalszego rozwoju w Katalonii! Jesli jestes wciaz innym zdaniem, to dobranoc...

2. Kolejna glupota! Czy np. Mrozinski i Duda kiedys beda dobrymi pilkarzami, to juz przeciez calkiem inny etap rozwoju, na ktory, w tym przypadku, Stal Mielec nie ma zadnego wplywu! Na obecnym etapie sa na dobrym poziomie i na pewno nie gorsi niz pilkarze z Niemiec czy Holandii w tym samym wieku. Poza tym, jak juz powiedzialem, chodzi mi o obecna sytuacje w tych klubach, a nie o sytuacje 10 lat temu. Chciales koniecznie nazwiska wychowankow, wiec masz, tez jestem zdaniem, ze Cwielong i Plizga to slabi pilkarze!

3. O jezu... Ty jako pierwszy poddales argument "zainteresowanie futbolem", pamietasz? Wiec pytam cie: jak ty definujesz "zainteresowanie futbolem" lub o co ci chodzi? W Serbii na 100 % mniej ludzi gra w pilke niz w Polsce (sadze, ze nawet per capita, wiec raczej ci nie o to chodzilo) i mniej ludzi chodzi na mecze. Albo co myslisz? Ze pilka nozna w Polsce to jakies marginalne zjawisko? Chyba nie, Polska jest prawdopodonie najwiekszym krajem we wschodnej Europie jesli chodzi o ilosc ludzi uprawiajac pilke nozna. Wniosek? Slabe, bardzo slabe argumenty masz! 3-4 miesiace straty treningu nie do odrobienie ze wzgledu na klimat? A w hali nie mozna trenowac? Pod wzgledem techniki, to te treningi sa moze nawet na wyzszym poziomie. W Niemczech wlasnie NIE mieli kilka lat temu dobrych trenerow! Na pewno nie wiesz, ale po MS 1998 we Francjii byla tam/tutaj wielka dyskusja o szkoleniu, ze jest staroswieckie i potrzebne sa zmiany. Zmienili calkowicie szkolenie trenerow i powstaly tzw. "Stützpunkte" (baze szkoleniowe) w kazdym powiecie, gdzie trenuja najlepsi z regionu pod opieka trenerow z DFB raz w tygodniu dodaktkowo do treningu w klubach.

4. Popatrz jeszcze raz o co mi chodzilo na poczatku: o to, ze w Brazylii maja bardzo dobry system szkolenia, pomimo ze kluby nie maja ani duzych pieniedzy, ani dobre boiska, natomiast maja dobrych trenerow! A ty zaczales pisac o czynnikiem ekonomicznym, itp.. Ja nigdy nie napisalem, ze socjalny background NIE ma wplywu na to ze dzieci zdecyduja sie na pilke, ale na dalszy pilkarski rozwoj to juz nie ma wplywu, jesli jestes innym zdaniem, to prosze o cytat! W Chile pilka rowniez jest religia (sa naprawde zwariowani jesli chodzi o pilke!), duza pilkarska tradycja, mnostwo klubow pilkarzy amatorskich, sytuacja ekonomiczna podobna do tej w Brazylii lub Argentynie (chociaz Chile to na pierwszym miejscu Human Development Index w ameryki poludniowej) i klimat taki sam jak w Argentynie. Ale dlaczego pilka nozna byla tam tak dluga w kryzysie? Poniewaz caly system szkolenia byl staroswiecki i po prostu nie mieli fachowcow! Zmienili to i efekty juz widac! Cala twoja teoria o pilce w tym regionie, to jedna wielka bzdura!

5. Po pierwsze, byl to rocznik 1982, ktory zdobyl ME U-18, a Michal Stasiak jest rocznikiem 1981. Po drugie, gdzie ja napisalem lub co wskazywa na to, ze dla mnie w juniorach liczy sie tylko wynik? Prosze o cytat, jesli nie masz, to !!! Napisalem, ze mieli dobrze wyszkolonych pilkarzy i grali ladna pilke, wiec przestan przekrecac moje wypowiedzi! Zeby grac ladna pilke, trzeba byc dobrze wyszkolony zarowno technicznie jak i taktycznie, czy nie? Widze, ze potrafisz tylko kopiowac wypowiedzi innych, ale nie rozumiesz o co wlasnie chodzi. Poprosze jeszcze raz o cytat, gdzie napisalem dla mnie liczy sie wynik!
Ostatnio edytowane przez GaoFeng : 20.01.2012 o godz. 21:38.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Stary 20.01.2012, 22:38
GaoFeng

Tak jak juz wspomnialem, nie chce mi sie brac udzialu w dalszej dyskusji. Nie mam poprostu czasu i checi na ciagle siedzienie i pisanie postow. I... prawie dotrzymam slowa. Odniose sie tylko do kilku zdan ktore mnie "uderzyly"

Cytat:
Moze maja najlepszy system na swiecie, ale nie koniecznie dlatego, ze maja jakis nadzwyczajnych trenerow, baze czy nie wiem (chociaz maja naprawde swietnych trenerow i baze)
To jak, maja ta baze czy nie?

Cytat:
Wiec cel jest ten sam! Przygotowac mlodych pilkarzy na tym etapie do dalszego rozwoju w Katalonii!
Hmm, ty widzisz co piszesz? Escola Barcelona Varsovia ma za zadanie przygotowac mlodych graczy do ewentualnego dalszego rozwoju w La Masii. A czy La Masia przygotowuja mlodziakow by Ci ewentualnie przeszli do jakiejs innej szkolki i tam konynuowali treningi?

Cytat:
Czy np. Mrozinski i Duda kiedys beda dobrymi pilkarzami, to juz przeciez calkiem inny etap rozwoju, na ktory, w tym przypadku, Stal Mielec nie ma zadnego wplywu!
Bzdura. Wplyw ma. Czego sie w mlodych latach nie nauczy, tego juz pozniej nie nadrobi. Ale mniejsza o o to. Ja Cie poprosilem bys podal pilkarzy ktorzy wyszli z tych szkolek, a ty mi podajesz juniorow... Pretensje miej do siebie.

Cytat:
Na obecnym etapie sa na dobrym poziomie i na pewno nie gorsi niz pilkarze z Niemiec czy Holandii w tym samym wieku.
Naprawde nie wiem bo ich nie widzialem w akcjii. Ale jesli tak stanowczo o tym mowisz to choc laskawie daj jakis argument ktory poprze twoja opinie. Jakis filmik, artykul, cos w tym stylu. Bo narazie to tylko twoje slowa.

Cytat:
Ty jako pierwszy poddales argument "zainteresowanie futbolem", pamietasz?
Ktory odnosil sie do Brazyli i Argentyny!

Cytat:
W Niemczech wlasnie NIE mieli kilka lat temu dobrych trenerow! Zmienili calkowicie szkolenie trenerow i powstaly tzw. "Stützpunkte" (baze szkoleniowe) w kazdym powiecie
Napisalem: "Tak zrobily swego czasu Niemcy. Kilkanascie lat temu postawily na regule, czyli zainwestowaly ogromne srodki w baze, w trenerow, itd."
No, nie pomylilem sie az duzo.

Cytat:
Polska jest prawdopodonie najwiekszym krajem we wschodnej Europie jesli chodzi o ilosc ludzi uprawiajac pilke nozna.
Prawdopodobnie nie rozumiesz moich postow. Nie mamy bazy, nie mamy trenerow, nie mamy systemu szkolenia. Nie jestesmy tez kulturowo, mentalnie, ekonomicznie, pogodow,itd. Brazylia czy Argentyna. Koniec.

Cytat:
A w hali nie mozna trenowac?
Padne. Toz to ja ciagle mowie ze do szkolenia potrzebna jest baza! Ty zas potrafiles napisac; "Kluczem do sukcesu to tylko i wylacznie dobrze wyszkoleni trenerzy, dobra selekcja i dobry scouting, nic wiecej!" Zdecyduj sie w koncu! Wazna jest ta baza czy nie...

Cytat:
w Brazylii maja bardzo dobry system szkolenia, pomimo ze kluby nie maja ani duzych pieniedzy, ani dobre boiska, natomiast maja dobrych trenerow!
Napisalem; "Czy ja gdzies napisalem ze do szkolenia trzeba bazy Arsenalu i pieniedzy Barcelony? Nie, nie trzeba. Ale jakies wymaganie minimalne musza byc. Rowne boisko, trener znajacy sie na swojej robocie." Mozesz czuc sie geniuszem, "wszyscy" wydaja na boiska (niemcy, hiszpanie, francuzi, holendrzy itd.) a ty odkryles ze to niepotrzebne. Gratuluje

Cytat:
Ale dlaczego pilka nozna byla tam tak dluga w kryzysie? Poniewaz caly system szkolenia byl staroswiecki i po prostu nie mieli fachowcow! Zmienili to i efekty juz widac! Cala twoja teoria o pilce w tym regionie, to jedna wielka bzdura!
Gdzie ja napisalem ze trenerzy i systemy szkolenia nie sa wazne? Gdzie?

Cytat:
gdzie ja napisalem lub co wskazywa na to, ze dla mnie w juniorach liczy sie tylko wynik? Prosze o cytat, jesli nie masz, to !!!
Napisales; bylem w ostatnim roku przypadkowo na dwoch meczach ~ U-12 i ~ U-10/9 w Chorzowie, gdzie mieli bardzo dobrze wyszkolonych pilkarzy (jak na ten wiek) i grali ladna pilke!

Napisalem; dla Ciebie w juniorach liczy sie wynik i gra... Ty patrzysz na dziesieciolatkow i sie zachywcasz ich gra.

Chcesz lapac za slowka? Prosze bardzo, gdzie ja napisalem ze dla Ciebie liczy sie tylko wynik?

I co? Kto tu przekreca wypowiedzi?

Cytat:
Widze, ze potrafisz tylko kopiowac wypowiedzi innych, ale nie rozumiesz o co wlasnie chodzi.
No to jest nas dwoch A moze tylko jeden
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 20.01.2012 o godz. 22:45.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 20.01.2012, 22:39
http://www.transfermarkt.co.uk/en/zs...erein_208.html

możemy się uczyć od nich robienia transferów
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Stary 20.01.2012, 23:27
Tak na szybko:

- Piotr Mrozinski to zaden junior, 14 mecze w Ekstraklasie w tym sezonie (7 od poczatku), natomiast Duda do tej pory tylko raz zagral. Chcesz Mrozinskiego zobaczyc w akcji? Bardzo proste: wlacz nastepnym razem tv lub ogladaj sobie TM-Ekstraklase przez internet!
- nie podalem ci ani jednego juniora, wiec kolejny raz prosze cie nie pisac glupot!
- WIEKSZOSC polskich klubow nie ma bazy, trenerow i nie ma koncepcje, tak! W tym kontekscie mowilem o Serbii, nie o Brazylii czy Argentynie, a oni rowniez nie maja baze, natomiast trenerow i koncepcje.
- LOL! Chyba nawet w Niemczech zaden klub nie ma wlasna hale sportowa! Natomiast w kazdej gminie jest jakas hala, wiec po co? Poza tym, ja nie napisalem, ze baza jest niepotrzebna (co byloby glupota, gdzie mieliby trenowac?), napisalem, ze istniejace baze niektorych klubow sa calkowicie wystarczajace! Oczywiscie nie wszystkie!

Reszta to juz babskie bla bla (w szczegolnosci to o La Masie)...

PS. gdybys nie ta zlosliwosc w twoich postach à la "boze o, nie rozumie", "kolejny glupi przyklad" czy "wiesz jaki jest twoj problem" to by mi bylo obojetne.
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 21.01.2012, 00:57
Red Bull Salzburg kupił z Barcy B Soriano, tego którego media przymierzały do nas w którymś z ostatnich okienek. Odszedł za śmieszne pieniądze 500tys euro, gość z klasą, renomą i umiejętnościami.
http://www.fcbarca.com/40428-oficjal...-salzburg.html
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 21.01.2012, 01:01
I pewnie z kontraktem na poziomie 1 mln euro za sezon albo i więcej.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.01.2012, 01:03
bravelukas napisał(a):Wyświetl post
Red Bull Salzburg kupił z Barcy B Soriano, tego którego media przymierzały do nas w którymś z ostatnich okienek. Odszedł za śmieszne pieniądze 500tys euro, gość z klasą, renomą i umiejętnościami.
Kontrakt mu się kończył i dlatego za grosze. Chociaż patrząc na listę klubów które się o niego starały to może i gorsze kosztował ale kontrakt indywidualny podejrzewam ma konkretny. Ale i tak dziwne ze odszedl.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 21.01.2012, 01:28
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Kontrakt mu się kończył i dlatego za grosze. Chociaż patrząc na listę klubów które się o niego starały to może i gorsze kosztował ale kontrakt indywidualny podejrzewam ma konkretny. Ale i tak dziwne ze odszedl.
Niestety ale prawda jest okrutna i półka dla nas nie osiągalna. W świecie futbolu kwoty naprawdę śmieszne lecz
jeśli polityka samo-utrzymania będzie dalej kontynuowana to o podobnych transferach można pomarzyć
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 21.01.2012, 09:15
bravelukas napisał(a):Wyświetl post
I z pewnością ma nieśmieszny kontrakt... Zresztą skoro nim interesowały się takie kluby jak ,np. Benfica to musieli go czymś w Austrii przekonać.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Stary 21.01.2012, 13:11
Gdzies przy meczach z Lechem obilo mi sie o uszy ze Salzburg ma budzet wynoszacy ok. 50 milionow euro takze... mial czym przekonywac Prawde jest brutalna ale bez bazy i szkolenia to my nawet z takimi klubami nie mozemy sie rownac na dluzsza mete...
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 21.01.2012, 13:38
http://www.transfermarkt.de/en/peter...ler_20360.html

Utaka w Chinach...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.01.2012, 14:28
To co? Nam chodziło jeśli już o Djibiego Falla.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 21.01.2012, 14:44
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
To co? Nam chodziło jeśli już o Djibiego Falla.
to że już Onyszko w studiu gadał że nie przedłużą z nim kontraktu i był już miesiąc temu do wyciągnięcia
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.01.2012, 15:25
Niestety, Wisła nie ma szans konkurować o zawodnika z Chińczykami bo oni -zresztą podobnie Koreańczycy - płacą wiecej
..
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 21.01.2012, 15:43
http://www.weszlo.com/news/9206-Agon...amax_siega_dna moze tutaj by Staszek z kim pogadał
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 21.01.2012, 16:40
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
http://www.weszlo.com/news/9206-Agon...amax_siega_dna moze tutaj by Staszek z kim pogadał
Z tej listy najciekawszy byłby powrót Uche, ale to abstrakcja.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 21.01.2012, 17:28
w dowód uznania za zapewnienie Wiśle awansu do dalszej rundy LE ...Może rzeczywiście ktoś obejrzy powtórkę i przypomni sobie zawodnika który dał Wiśle awans .Wtedy może zaproponują jemu roczny kontrakt.Aczkolwiek raczej wzmocnień nie będzie więc Fall raczej nie zawita na Reymonta
TOMEK 11 mów za siebie a jak mówisz o sobie to nie mów tego głośno
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 21.01.2012 o godz. 18:08.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów