|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
http://www.90minut.pl/news/178/news1...i-z-Derby.html
Cywka do wzięcia za darmo. 23 lata. Poważnej piłki trochę posmakował. Ryzyko wielkie to chyba by nie było. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Michał Breznanik Lewe skrzydło
http://www.transfermarkt.co.uk/en/mi...ler_74865.html http://www.youtube.com/watch?v=ljMKwiuw_Ek ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
A kto to jest Kiełpin?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sam mówisz, że to rezerwowy bramkarz... PIERWSZOLIGOWEGO KLUBU Ma 25 lat, więc nie jest już młodym, który ma szans być 3. bramkarzem. Mając tyle lat zagrał w karierze kilkanaście spotkań w 1. lidze i kilka w Ekstraklasie. Jeszcze raz sorry, ale wolę już, aby tego trzeciego bramkarza nie szukać i ustanowić nim Koconia, czy Marca. Nie wiem nawet jak bronią, ale szukanie dla samej idei szukania jest bez sensu. Już Juszczyk, z którego zrezygnowano z dwa lata temu byłby lepszą opcją. Jednak czy to są zawodnicy dla mistrza Polski?! Z Polonią Bytom warto pogadać w innej sprawie. Oddali Świerczoka, chłopaka, który wbił im 12 goli na niewiele więcej zdobytych przez całą drużynę. Można im zaproponować wypożyczenie Szewczyka, albo innego zawodnika z MESA. To jedyny temat, o którym nasi włodarze mogą aktualnie z Polonią porozmawiać.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 20.01.2012 o godz. 19:01.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Po co nam Kiełpin skoro jest Primel ?
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
tak w ramach ciekawostki...
http://transfery.info/50300,agali-w-zawiszy kiedyś łączony z Wisłą... nie wiem czy tylko przez media, czy zainteresowanie ze strony klubu było poważne... http://transfery.info/50304,oficjaln...no-w-salzburgu podobnie jak wcześniej... ten z kolei znajdował się na "tajnej liście" (każdy wie ocb.) http://transfery.info/50302,oficjaln...lasgow-rangers tego piłkarza z kolei proponowało kilku forumowiczów... no niestety... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Bobek90
Nie chcialem juz nic na ten temat napisac, ale ty niestety przekrecasz moje wypodwiedzi! 1. Glupota totalna! Chyba nie rozumiesz jak ten caly system Barcy dziala. Oni maja w calej Hiszpanii takie szkolki. Moze maja najlepszy system na swiecie, ale nie koniecznie dlatego, ze maja jakis nadzwyczajnych trenerow, baze czy nie wiem (chociaz maja naprawde swietnych trenerow i baze), lecz poniewaz maja bardzo dobry system scouting! Do La Masii trafiaja wlasnie najlepsi najlepszych i dlatego treningi sa na wyzszym poziomie, itp.. Szkolenie mlodziezy to 3 etapy: pierwsza to od ~ 6. do 12. roku zycia tylko i wylacznie technika, koordynacja i taktyka indiwidualna, wiec wlasnie ten etap, ktorego ucza w Warszawie. Uwierz mi czy nie, ale treningi w FCB Escola Varsovia wygladaja prawie tak samo jak w Barcelony, oni tam tez tylko maja dwoch trenerow na druzyne, jedynie trenuja tam 3 razy w tygodniu zamiast 2 razy jak w Polsce. Wiec cel jest ten sam! Przygotowac mlodych pilkarzy na tym etapie do dalszego rozwoju w Katalonii! Jesli jestes wciaz innym zdaniem, to dobranoc... 2. Kolejna glupota! Czy np. Mrozinski i Duda kiedys beda dobrymi pilkarzami, to juz przeciez calkiem inny etap rozwoju, na ktory, w tym przypadku, Stal Mielec nie ma zadnego wplywu! Na obecnym etapie sa na dobrym poziomie i na pewno nie gorsi niz pilkarze z Niemiec czy Holandii w tym samym wieku. Poza tym, jak juz powiedzialem, chodzi mi o obecna sytuacje w tych klubach, a nie o sytuacje 10 lat temu. Chciales koniecznie nazwiska wychowankow, wiec masz, tez jestem zdaniem, ze Cwielong i Plizga to slabi pilkarze! 3. O jezu... Ty jako pierwszy poddales argument "zainteresowanie futbolem", pamietasz? Wiec pytam cie: jak ty definujesz "zainteresowanie futbolem" lub o co ci chodzi? W Serbii na 100 % mniej ludzi gra w pilke niz w Polsce (sadze, ze nawet per capita, wiec raczej ci nie o to chodzilo) i mniej ludzi chodzi na mecze. Albo co myslisz? Ze pilka nozna w Polsce to jakies marginalne zjawisko? Chyba nie, Polska jest prawdopodonie najwiekszym krajem we wschodnej Europie jesli chodzi o ilosc ludzi uprawiajac pilke nozna. Wniosek? Slabe, bardzo slabe argumenty masz! 3-4 miesiace straty treningu nie do odrobienie ze wzgledu na klimat? A w hali nie mozna trenowac? Pod wzgledem techniki, to te treningi sa moze nawet na wyzszym poziomie. W Niemczech wlasnie NIE mieli kilka lat temu dobrych trenerow! Na pewno nie wiesz, ale po MS 1998 we Francjii byla tam/tutaj wielka dyskusja o szkoleniu, ze jest staroswieckie i potrzebne sa zmiany. Zmienili calkowicie szkolenie trenerow i powstaly tzw. "Stützpunkte" (baze szkoleniowe) w kazdym powiecie, gdzie trenuja najlepsi z regionu pod opieka trenerow z DFB raz w tygodniu dodaktkowo do treningu w klubach.4. Popatrz jeszcze raz o co mi chodzilo na poczatku: o to, ze w Brazylii maja bardzo dobry system szkolenia, pomimo ze kluby nie maja ani duzych pieniedzy, ani dobre boiska, natomiast maja dobrych trenerow! A ty zaczales pisac o czynnikiem ekonomicznym, itp.. Ja nigdy nie napisalem, ze socjalny background NIE ma wplywu na to ze dzieci zdecyduja sie na pilke, ale na dalszy pilkarski rozwoj to juz nie ma wplywu, jesli jestes innym zdaniem, to prosze o cytat! W Chile pilka rowniez jest religia (sa naprawde zwariowani jesli chodzi o pilke!), duza pilkarska tradycja, mnostwo klubow pilkarzy amatorskich, sytuacja ekonomiczna podobna do tej w Brazylii lub Argentynie (chociaz Chile to na pierwszym miejscu Human Development Index w ameryki poludniowej) i klimat taki sam jak w Argentynie. Ale dlaczego pilka nozna byla tam tak dluga w kryzysie? Poniewaz caly system szkolenia byl staroswiecki i po prostu nie mieli fachowcow! Zmienili to i efekty juz widac! Cala twoja teoria o pilce w tym regionie, to jedna wielka bzdura! 5. Po pierwsze, byl to rocznik 1982, ktory zdobyl ME U-18, a Michal Stasiak jest rocznikiem 1981. Po drugie, gdzie ja napisalem lub co wskazywa na to, ze dla mnie w juniorach liczy sie tylko wynik? Prosze o cytat, jesli nie masz, to !!! Napisalem, ze mieli dobrze wyszkolonych pilkarzy i grali ladna pilke, wiec przestan przekrecac moje wypowiedzi! Zeby grac ladna pilke, trzeba byc dobrze wyszkolony zarowno technicznie jak i taktycznie, czy nie? Widze, ze potrafisz tylko kopiowac wypowiedzi innych, ale nie rozumiesz o co wlasnie chodzi. Poprosze jeszcze raz o cytat, gdzie napisalem dla mnie liczy sie wynik!
Ostatnio edytowane przez GaoFeng : 20.01.2012 o godz. 21:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
||||||||||||
|
GaoFeng
Tak jak juz wspomnialem, nie chce mi sie brac udzialu w dalszej dyskusji. Nie mam poprostu czasu i checi na ciagle siedzienie i pisanie postow. I... prawie dotrzymam slowa. Odniose sie tylko do kilku zdan ktore mnie "uderzyly" Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pretensje miej do siebie.Cytat:
Cytat:
Cytat:
No, nie pomylilem sie az duzo. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Napisalem; dla Ciebie w juniorach liczy sie wynik i gra... Ty patrzysz na dziesieciolatkow i sie zachywcasz ich gra. Chcesz lapac za slowka? Prosze bardzo, gdzie ja napisalem ze dla Ciebie liczy sie tylko wynik? I co? Kto tu przekreca wypowiedzi? ![]() Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 20.01.2012 o godz. 22:45.
|
||||||||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Tak na szybko:
- Piotr Mrozinski to zaden junior, 14 mecze w Ekstraklasie w tym sezonie (7 od poczatku), natomiast Duda do tej pory tylko raz zagral. Chcesz Mrozinskiego zobaczyc w akcji? Bardzo proste: wlacz nastepnym razem tv lub ogladaj sobie TM-Ekstraklase przez internet! - nie podalem ci ani jednego juniora, wiec kolejny raz prosze cie nie pisac glupot! ![]() - WIEKSZOSC polskich klubow nie ma bazy, trenerow i nie ma koncepcje, tak! W tym kontekscie mowilem o Serbii, nie o Brazylii czy Argentynie, a oni rowniez nie maja baze, natomiast trenerow i koncepcje. - LOL! Chyba nawet w Niemczech zaden klub nie ma wlasna hale sportowa! Natomiast w kazdej gminie jest jakas hala, wiec po co? Poza tym, ja nie napisalem, ze baza jest niepotrzebna (co byloby glupota, gdzie mieliby trenowac?), napisalem, ze istniejace baze niektorych klubow sa calkowicie wystarczajace! Oczywiscie nie wszystkie! Reszta to juz babskie bla bla (w szczegolnosci to o La Masie)... ![]() PS. gdybys nie ta zlosliwosc w twoich postach à la "boze o, nie rozumie", "kolejny glupi przyklad" czy "wiesz jaki jest twoj problem" to by mi bylo obojetne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Red Bull Salzburg kupił z Barcy B Soriano, tego którego media przymierzały do nas w którymś z ostatnich okienek. Odszedł za śmieszne pieniądze 500tys euro, gość z klasą, renomą i umiejętnościami.
http://www.fcbarca.com/40428-oficjal...-salzburg.html |
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
I pewnie z kontraktem na poziomie 1 mln euro za sezon albo i więcej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
jeśli polityka samo-utrzymania będzie dalej kontynuowana to o podobnych transferach można pomarzyć |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Gdzies przy meczach z Lechem obilo mi sie o uszy ze Salzburg ma budzet wynoszacy ok. 50 milionow euro takze... mial czym przekonywac
Prawde jest brutalna ale bez bazy i szkolenia to my nawet z takimi klubami nie mozemy sie rownac na dluzsza mete... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
To co? Nam chodziło jeśli już o Djibiego Falla.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Niestety, Wisła nie ma szans konkurować o zawodnika z Chińczykami bo oni -zresztą podobnie Koreańczycy - płacą wiecej
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/news/9206-Agon...amax_siega_dna moze tutaj by Staszek z kim pogadał
![]() ![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w dowód uznania za zapewnienie Wiśle awansu do dalszej rundy LE ...Może rzeczywiście ktoś obejrzy powtórkę i przypomni sobie zawodnika który dał Wiśle awans .Wtedy może zaproponują jemu roczny kontrakt.Aczkolwiek raczej wzmocnień nie będzie więc Fall raczej nie zawita na Reymonta
TOMEK 11 mów za siebie a jak mówisz o sobie to nie mów tego głośno
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 21.01.2012 o godz. 18:08.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|