|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Dla nas ma zostać "szrot" którego nikt niebedzie chciał na zachodzie |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Przypomnijcie sobie niedawny wywiad Clebera. Był tam poruszony temat jego syna i szkolenia młodzieży w Wisle. Cleber nie ukrywał, że sama baza szkoleniowa jak i jakość szkolenia ( warsztat trenerów ) wyglądają tragicznie. Wskazywał na przykłady młodych wiślaków, których potencjał zmarnowano w Wiśle.W tej sytuacji, Lucas jeśli marzy o zrobieniu prawdziwej kariery jest skazany na wyjazd do zachodniego klubu.
I naprawdę nie ma co się dziwić, jeśli wspólnie z ojcem wybiorą Zachód. Co może ich tutaj czekać. Debiut w Ekstraklasie w wieku 23-24 lat, zaliczenie po drodze kilka lat kiszenia się w ME. Patrząc przy okazji na wyczyny takich pseudo piłkarzy ( chodzi mi umiejętności czysto piłkarskie) jak Kirm, Jirsak... Te gwiazdy nie jako z urzędu graja co mecz. Na jakie podstawie. Mnie jest trudno orzec. Czy dając pograć młodym za Kirma czy Jirsaka, gra Wisły dużo by straciła? Sądzę że nie. Asekuranctwo i oportunizm sztabu szkoleniowego Wisły jest dla mnie niezrozumiały. Czy chociażby włączenie Lucasa i wyróżniającego się Kuczaka do treningów z pierwszą drużyną, jest wielkim problemem. W Legi tak postąpiono z Jagiełło. Myślę, że takie wyróżnienie jest młodego piłkarza bodźcem do dalszej pracy, pozwalającym mocniej uwierzyć w swoje umiejętności, utrwalającym jego identyfikację z klubem. Jednocześnie jest wyraźny sygnał ze strony klubu, że zamierza związać swoja przyszłość z tym piłkarzem |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Biton grał i strzelał bezproblemowo w lidze izraelskiej, belgijskiej, polskiej i w Lidze Europy.
Dwalishwili grał i strzelał bezproblemowo w lidze gruzińskiej, łotewskiej i izraelskiej, a także w eliminacjach LE, w samych rozgrywkach grupowych nie strzelił ani Schalke, ani Steaule, ani AEK Larnaka. Jakby to nie wyglądało stawianie znaku równości pomiędzy Bitonem a Dwiashwilim nie jest dla mnie oczywiste. Poza tym obaj napastnicy są od Dudu Dahana ..... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Nie pieprze, co najwyżej piszę. Nie chodzi włączenie już na stałe do pierwszej kadry, ale umożliwienie treningów.
To co piszesz, jest zgodne z tym o czym mówił w wywiadzie Cleber, a z czym się zgadzam. Więc chyba nie twierdzisz że razem piszemy głupoty. Jasne jest, że polskie kluby muszą dokonać rewolucji w temacie szkolenia młodzieży. Muszą zaproponować warunki chociaż zbliżone do tych na Zachodzie, aby być chociaż w jakimś stopniu dla nich konkurencja. Ale prawda jest taka że na chwilę obecną, że żaden polski klub nie stworzy lepszych warunków rozwoju niż taki PSV. Dlatego taką drogę kariery obrali Szczęsny, Salamon, i prawdopodobnie obierze Lukas. Jedno małe zastrzeżenie. W Legi zmienia się podejście młodych zawodników na plus, a w Lechu mimo szumnych deklaracji o stwaianiu na młodzież jest po staremu |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Syn Clebera niech dostanie polskie obywatelstwo i wyjeżdża bo w Wiśle nie ma większych perspektyw. Chciałbym aby sie tak nie stało ale nie ma innego wyboru.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jeśli w wieku od 6 do 13 lat trenował poza Polską to coś moze z niego być.
Ale jeśli w Polsce nabywał podstaw rzemiosła piłkarskiego przede wszystkim techniki, gry pod pressingiem, umiejetności biegania (tak, to też trzeba umiec żeby nie biegać jak kaleka) to jedyne czym może się w tym momencie wyróżniać wśród kolegów to dobre warunki fizyczne i dlatego go rzucili do starszej grupy.![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Dokładnie... mamy tak słabe obiekty treningowe, że dziś widziałem dzieciaki w barwach Wisły trenujące na boisku AGH na Miasteczku Studenckim.
![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Sreten Sretenovic za pół roku do wzięcia za darmo.Obecnie Olimpija Ljublana.W Ekstraklasie w barwach Zagłębia był wyróżniającym się i twardo grającym obrońcą.
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=8637 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
To sie dopiero nazywa plotka transferowa - czy aby na pewno? Jak dla mnie tak
http://www.przegladsportowy.pl/Pilka...426,1,727.html Jeszcze cos jednego z "PS" (haha Piecha Ruch wycenil na 8mln zlotych): http://www.przegladsportowy.pl/Pilka...379,3,381.html
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 11.01.2012 o godz. 22:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
nie wiem czy wy w ogóle pamiętacie tego Sretenovicia, bo jak na polskie warunki to był bardzo solidny obrońca, który wzmocniłby każdy klub Ekstraklasy, gdyby grał tak jak wtedy w Zagłębiu. Oni swego czasu zrobili bardzo dobre transfery, mieli Rui Miguela i paru innych.
Ale nie wiadomo co facet gra, a w obronie to naprawdę mamy urodzaj, więc odpada. Mnie się marzy Bandalovski i Zanev |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Jak na nasze ekstraklasowe warunki była by wręcz nieziemska para skrajnych obrońców.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przejrzałem zawodników, którym kończą się kontrakty i jeżeli chcemy pozyskać jakiegoś polskiego piłkarza to chyba musimy zacząć na poważnie przeglądać niższe ligi w poszukiwaniu drugiego Błaszczykowskiego. O ile drugiego bramkarza, czy kilku obrońców moglibyśmy pozyskać ciekawych to im dalej w pole tym co raz gorzej, najczęściej są to młodzi "podobno z talentem", piłkarze zbliżający się do emerytury, chcący pograć jeszcze w topowych ligach, bądź szukający dawnej formy.
Pawełek - Celeban, Wojtkowiak, Głowacki, Sznaucner (Pawelec) - Zahorski, Dudka, Trałka, Kosowski - Grzelczak, Jeleń Kilku młodych: Marciniak, Makuszewski, Rakowski, Dąbrowski, Drewniak, Teodorczyk, A. Papikyan |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Pawełek?...10 znaków:/
![]()
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski
STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
"Drewniak" chłopak ma nazwisko idealnie pasujące do poziomu polskiej ligi ps. choć trochę mu współczuje (mimo ze jest z Lecha) w końcu nazwiska się nie wybiera, a kiedyś może być całkiem niezły. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jako drugi bramkarz nie byłby taki zły. Zauważcie, że gdy miał lepszego konkurenta to grał nieźle. Z pewnością jest lepszy od Jovanicia i zwalniałby miejsce dla obcokrajowca. Z polskich bramkarzy wolny będzie jeszcze Fabiański, czy Kuszczak, ale to jest istne science fiction.
Z tego co wiem jest regularnie powoływany do reprezentacji młodzieżowych, a ostatnio nawet trenuje z pierwszą drużyną Lecha. Nie będzie pewnie chciał kokosów, a można zaryzykować, najwyżej pogra w Młodej Ekstraklasie. |
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Czy te 2 zdania nie same w sobie nie zawierają odpowiedzi negatywnej?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Priorytetem na dzień dzisiejszy nie powinien być Nunez, Biton lecz Semir Stilic, bo można pozyskać dobrego chłopaka za bezcen... Przydałby się nam do stałych fragmentów gry, bo wychodzą u nas miernie.
Kontrakt na poziomie 350 tys. euro + 500 tys. euro za podpisanie kontraktu + klauzula 2,5 mln euro za transfer do lepszej ligi byłoby dobrym posunięciem. gdyż takiego zawodnika nam brakuje, pomoc Maor-Stilic-Mały/Iliev byłaby zabójcza, do tego dołożyć Brożka i ... <zakochany> Dlaczego nie ![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Z zespołem Młodej Ekstraklasy ćwiczyć będą natomiast: Marcin Adamski, Maciej Bykowski, Artur Gieraga, Artur Golański, Przemysław Kita, Patryk Kubicki, Marcin Mięciel, Tomasz Nowak, Sebastian Szałachowski i Pavle Velimirović.
czyli do wyciągnięcia za darmo byle tylko przejąć jego kontrakt... może by się przydał, w meczach które widziałem prezentował się nieźle, a Kurto kończy się kontrakt. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Pewnie , możem zatrudnić jeszcze jednego obcokrajowca ( bez zwolnienia kontraktu z innym ) i zatrudnijmy sobie kolejnego zagranicznego bramkarza . 3 zagraniczych bramkarzy na ławce ? po cholerę ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
niby on do Wisły ![]() ![]() już lepiej Koconia albo Marca dać pod oko Primela... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tej listy jedynymi ciekawymi zawodnikami są co najwyżej Kubicki i Szałachowski, ale ten pierwszy to ewentualnie melodia przyszłości, a drugi raczej jest graczem idealnym dla średniaka ligi. Jeżeli kogoś brać to tylko Kubickiego, ale jedynie do MESA. O ile oczywiście się nadaje.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
||
Niemam na myśli tutaj aspektu finansowego. Stilić jest juz w Polsce kilka lat więc domyśla się jak by to się skonczyło i napewno blędu Dolhy by nie popełnił.
Ten trzeci zapewne nawet na treningach grzeje ławe ![]()
Ostatnio edytowane przez Dariook : 15.01.2012 o godz. 14:17.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pamiętacie jak Pawełek dostał w meczu z Jagą czerwoną, a Jovanić był wtedy kontuzjowany. Wszedł Kurto. Ważne, aby ten trzeci nie był "tłem", najlepiej żeby był bramkarzem utalentowanym. Równie dobrze ktoś taki może być zgłoszony na listę B. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|