The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.01.2012, 09:58
Cytat:
Po co nam młodzi zawodnicy z Łodzi , jak My swoich niemożemy "zagospodarować"
Sorry ale co Wisła może zrobić w tej kwestii ?
Tutaj jest idealnie pokazany przykład, w której argumentacja Cupiała na temat bazy nabiera logicznego sensu.
Że niby Wisła jest mu wstanie dać większą prospektywne niż będzie miał tam ? Oczywisice że nie i choćby Basałaj się zesrał to i tak nie przekonania jego ojca, że większą karierę będzie mógł zrobić w Polsce.
Tutaj wkraczamy na tematy moralności. "Czy dany zawodnik jest wstanie zrobić w w ch** klub który dał mu możliwość tego aby w ogóle mógł zostać piłkarzem. Oczywiscie rozbudowując infrastruktóre i generalnie poprawiając szkolenie można takie przypadki ograniczać ale całkowite ich wykluczenie raczej nie jest możliwe. Zwłaszcza że już zaczynają żerować menadżerowie którzy obiecują złote góry.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 11.01.2012 o godz. 10:12.
Odpowiedz cytując
jacek67
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.01.2012, 10:46
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Sorry ale co Wisła może zrobić w tej kwestii ?
Tutaj jest idealnie pokazany przykład, w której argumentacja Cupiała na temat bazy.......
Sorry , to po co gadanie "ogólnoekstraklasowe " o wymogu bazy szkoleniowej dla młodych , jak to się ma tak kończyć ?
Dla nas ma zostać "szrot" którego nikt niebedzie chciał na zachodzie ?
Odpowiedz cytując
lakota22
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 11.01.2012, 11:43
Przypomnijcie sobie niedawny wywiad Clebera. Był tam poruszony temat jego syna i szkolenia młodzieży w Wisle. Cleber nie ukrywał, że sama baza szkoleniowa jak i jakość szkolenia ( warsztat trenerów ) wyglądają tragicznie. Wskazywał na przykłady młodych wiślaków, których potencjał zmarnowano w Wiśle.W tej sytuacji, Lucas jeśli marzy o zrobieniu prawdziwej kariery jest skazany na wyjazd do zachodniego klubu.
I naprawdę nie ma co się dziwić, jeśli wspólnie z ojcem wybiorą Zachód. Co może ich tutaj czekać. Debiut w Ekstraklasie w wieku 23-24 lat, zaliczenie po drodze kilka lat kiszenia się w ME. Patrząc przy okazji na wyczyny takich pseudo piłkarzy ( chodzi mi umiejętności czysto piłkarskie) jak Kirm, Jirsak... Te gwiazdy nie jako z urzędu graja co mecz. Na jakie podstawie. Mnie jest trudno orzec. Czy dając pograć młodym za Kirma czy Jirsaka, gra Wisły dużo by straciła? Sądzę że nie. Asekuranctwo i oportunizm sztabu szkoleniowego Wisły jest dla mnie niezrozumiały.
Czy chociażby włączenie Lucasa i wyróżniającego się Kuczaka do treningów z pierwszą drużyną, jest wielkim problemem. W Legi tak postąpiono z Jagiełło. Myślę, że takie wyróżnienie jest młodego piłkarza bodźcem do dalszej pracy, pozwalającym mocniej uwierzyć w swoje umiejętności, utrwalającym jego identyfikację z klubem. Jednocześnie jest wyraźny sygnał ze strony klubu, że zamierza związać swoja przyszłość z tym piłkarzem
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 11.01.2012, 11:45
Biton grał i strzelał bezproblemowo w lidze izraelskiej, belgijskiej, polskiej i w Lidze Europy.

Dwalishwili grał i strzelał bezproblemowo w lidze gruzińskiej, łotewskiej i izraelskiej, a także w eliminacjach LE, w samych rozgrywkach grupowych nie strzelił ani Schalke, ani Steaule, ani AEK Larnaka.

Jakby to nie wyglądało stawianie znaku równości pomiędzy Bitonem a Dwiashwilim nie jest dla mnie oczywiste.
Poza tym obaj napastnicy są od Dudu Dahana .....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 11.01.2012, 12:48
lakota22 napisał(a):Wyświetl post
Przypomnijcie sobie niedawny wywiad Clebera. Był tam poruszony temat jego syna i szkolenia młodzieży w Wisle. Cleber nie ukrywał, że sama baza szkoleniowa jak i jakość szkolenia ( warsztat trenerów ) wyglądają tragicznie. Wskazywał na przykłady młodych wiślaków, których potencjał zmarnowano w Wiśle.W tej sytuacji, Lucas jeśli marzy o zrobieniu prawdziwej kariery jest skazany na wyjazd do zachodniego klubu.
I naprawdę nie ma co się dziwić, jeśli wspólnie z ojcem wybiorą Zachód. Co może ich tutaj czekać. Debiut w Ekstraklasie w wieku 23-24 lat, zaliczenie po drodze kilka lat kiszenia się w ME. Patrząc przy okazji na wyczyny takich pseudo piłkarzy ( chodzi mi umiejętności czysto piłkarskie) jak Kirm, Jirsak... Te gwiazdy nie jako z urzędu graja co mecz. Na jakie podstawie. Mnie jest trudno orzec. Czy dając pograć młodym za Kirma czy Jirsaka, gra Wisły dużo by straciła? Sądzę że nie. Asekuranctwo i oportunizm sztabu szkoleniowego Wisły jest dla mnie niezrozumiały.
Czy chociażby włączenie Lucasa i wyróżniającego się Kuczaka do treningów z pierwszą drużyną, jest wielkim problemem. W Legi tak postąpiono z Jagiełło. Myślę, że takie wyróżnienie jest młodego piłkarza bodźcem do dalszej pracy, pozwalającym mocniej uwierzyć w swoje umiejętności, utrwalającym jego identyfikację z klubem. Jednocześnie jest wyraźny sygnał ze strony klubu, że zamierza związać swoja przyszłość z tym piłkarzem
Nie pieprz głupot , młody Cleber ma dopiero 15 lat i po co go włączać do pierwszego zespołu ? Ma jeszcze czas na to przynajmniej 1 -2 lata . Tu nie chodzi o włączanie zawodnika do pierwszej drużyny ponieważ w PSV też będzie grał w zespołach juniorskich jeśli przejdzie , tylko o to że tam będzie miał znacznie lepsze warunki do rozwoju i większe szanse na zrobienie naprawdę dużej kariery! W Wiśle nigdy nie będzie takich warunków , obiektów , profesjonalizmu nawet jeśli wybudujemy parę boisk treningowych czy otworzymy tą oczekiwaną przez wszystkich akademię ! Wszystko zależy od samego piłkarza i jego rodziców . Cleber chce poprowadzić swojego syna jak najlepiej i oni podejmą decyzje czy zostać w Wiśle czy wybrać PSV ( wybór chyba jest jasny) a klub będzie musiał się z tym pogodzić i tak właśnie jest z najbardziej utalentowanymi chłopakami na których parol zagną zagraniczne dobre kluby . Podałeś przykład Legii ale przypomnij sobie że parę lat temu w identyczny sposób jak teraz (być może) Lucas odszedł od nich Szczęsny do Arsenalu , innym przykładem może być Salamon z Lecha który powędrował do Włoch i teraz obaj są warci grube miliony . I co wtedy na te transfery poradziły Legia i Lech ? To samo co teraz możemy my poradzić , trzeba poczekać na decyzję Guedesów , może spróbować jakoś przekonać do pozostania ale nic na siłę i w razie rozstania życzyć powodzenia w dalszej karierze .
Odpowiedz cytując
lakota22
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 11.01.2012, 13:57
Nie pieprze, co najwyżej piszę. Nie chodzi włączenie już na stałe do pierwszej kadry, ale umożliwienie treningów.
To co piszesz, jest zgodne z tym o czym mówił w wywiadzie Cleber, a z czym się zgadzam. Więc chyba nie twierdzisz że razem piszemy głupoty. Jasne jest, że polskie kluby muszą dokonać rewolucji w temacie szkolenia młodzieży. Muszą zaproponować warunki chociaż zbliżone do tych na Zachodzie, aby być chociaż w jakimś stopniu dla nich konkurencja. Ale prawda jest taka że na chwilę obecną, że żaden polski klub nie stworzy lepszych warunków rozwoju niż taki PSV. Dlatego taką drogę kariery obrali Szczęsny, Salamon, i prawdopodobnie obierze Lukas. Jedno małe zastrzeżenie. W Legi zmienia się podejście młodych zawodników na plus, a w Lechu mimo szumnych deklaracji o stwaianiu na młodzież jest po staremu
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 11.01.2012, 15:29
Syn Clebera niech dostanie polskie obywatelstwo i wyjeżdża bo w Wiśle nie ma większych perspektyw. Chciałbym aby sie tak nie stało ale nie ma innego wyboru.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 11.01.2012, 15:43
Jeśli w wieku od 6 do 13 lat trenował poza Polską to coś moze z niego być.
Ale jeśli w Polsce nabywał podstaw rzemiosła piłkarskiego przede wszystkim techniki, gry pod pressingiem, umiejetności biegania (tak, to też trzeba umiec żeby nie biegać jak kaleka) to jedyne czym może się w tym momencie wyróżniać wśród kolegów to dobre warunki fizyczne i dlatego go rzucili do starszej grupy.
..
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 11.01.2012, 18:18
syryls napisał(a):Wyświetl post
Syn Clebera niech dostanie polskie obywatelstwo i wyjeżdża bo w Wiśle nie ma większych perspektyw. Chciałbym aby sie tak nie stało ale nie ma innego wyboru.
Dokładnie... mamy tak słabe obiekty treningowe, że dziś widziałem dzieciaki w barwach Wisły trenujące na boisku AGH na Miasteczku Studenckim.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 11.01.2012, 22:26
Sreten Sretenovic za pół roku do wzięcia za darmo.Obecnie Olimpija Ljublana.W Ekstraklasie w barwach Zagłębia był wyróżniającym się i twardo grającym obrońcą.

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=8637
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 11.01.2012, 22:37
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
Sreten Sretenovic za pół roku do wzięcia za darmo.Obecnie Olimpija Ljublana.W Ekstraklasie w barwach Zagłębia był wyróżniającym się i twardo grającym obrońcą.

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.01.2012, 22:45
To sie dopiero nazywa plotka transferowa - czy aby na pewno? Jak dla mnie tak
http://www.przegladsportowy.pl/Pilka...426,1,727.html

Jeszcze cos jednego z "PS" (haha Piecha Ruch wycenil na 8mln zlotych):
http://www.przegladsportowy.pl/Pilka...379,3,381.html
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 11.01.2012 o godz. 22:49.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.01.2012, 22:49
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post

"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 11.01.2012, 23:49
nie wiem czy wy w ogóle pamiętacie tego Sretenovicia, bo jak na polskie warunki to był bardzo solidny obrońca, który wzmocniłby każdy klub Ekstraklasy, gdyby grał tak jak wtedy w Zagłębiu. Oni swego czasu zrobili bardzo dobre transfery, mieli Rui Miguela i paru innych.

Ale nie wiadomo co facet gra, a w obronie to naprawdę mamy urodzaj, więc odpada. Mnie się marzy Bandalovski i Zanev
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 11.01.2012, 23:59
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
Ale nie wiadomo co facet gra, a w obronie to naprawdę mamy urodzaj, więc odpada. Mnie się marzy Bandalovski i Zanev
Jak na nasze ekstraklasowe warunki była by wręcz nieziemska para skrajnych obrońców.

Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 12.01.2012, 00:00
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
nie wiem czy wy w ogóle pamiętacie tego Sretenovicia, bo jak na polskie warunki to był bardzo solidny obrońca, który wzmocniłby każdy klub Ekstraklasy, gdyby grał tak jak wtedy w Zagłębiu. Oni swego czasu zrobili bardzo dobre transfery, mieli Rui Miguela i paru innych.

Moim zdanie lepszy od naszych stoperów.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 14.01.2012, 17:05
Przejrzałem zawodników, którym kończą się kontrakty i jeżeli chcemy pozyskać jakiegoś polskiego piłkarza to chyba musimy zacząć na poważnie przeglądać niższe ligi w poszukiwaniu drugiego Błaszczykowskiego. O ile drugiego bramkarza, czy kilku obrońców moglibyśmy pozyskać ciekawych to im dalej w pole tym co raz gorzej, najczęściej są to młodzi "podobno z talentem", piłkarze zbliżający się do emerytury, chcący pograć jeszcze w topowych ligach, bądź szukający dawnej formy.

Pawełek - Celeban, Wojtkowiak, Głowacki, Sznaucner (Pawelec) - Zahorski, Dudka, Trałka, Kosowski - Grzelczak, Jeleń
Kilku młodych: Marciniak, Makuszewski, Rakowski, Dąbrowski, Drewniak, Teodorczyk, A. Papikyan
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 14.01.2012, 17:51
Pawełek?...10 znaków:/
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!!
Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 14.01.2012, 17:57
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post

Pawełek - Celeban, Wojtkowiak, Głowacki, Sznaucner (Pawelec) - Zahorski, Dudka, Trałka, Kosowski - Grzelczak, Jeleń
Kilku młodych: Marciniak, Makuszewski, Rakowski, Dąbrowski, Drewniak, Teodorczyk, A. Papikyan

"Drewniak" chłopak ma nazwisko idealnie pasujące do poziomu polskiej ligi

ps. choć trochę mu współczuje (mimo ze jest z Lecha) w końcu nazwiska się nie wybiera, a kiedyś może być całkiem niezły.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 14.01.2012, 18:13
Pusiek napisał(a):Wyświetl post
Pawełek?...10 znaków:/
Jako drugi bramkarz nie byłby taki zły. Zauważcie, że gdy miał lepszego konkurenta to grał nieźle. Z pewnością jest lepszy od Jovanicia i zwalniałby miejsce dla obcokrajowca. Z polskich bramkarzy wolny będzie jeszcze Fabiański, czy Kuszczak, ale to jest istne science fiction.

Ventigo napisał(a):Wyświetl post
"Drewniak" chłopak ma nazwisko idealnie pasujące do poziomu polskiej ligi

ps. choć trochę mu współczuje (mimo ze jest z Lecha) w końcu nazwiska się nie wybiera, a kiedyś może być całkiem niezły.
Z tego co wiem jest regularnie powoływany do reprezentacji młodzieżowych, a ostatnio nawet trenuje z pierwszą drużyną Lecha. Nie będzie pewnie chciał kokosów, a można zaryzykować, najwyżej pogra w Młodej Ekstraklasie.
Odpowiedz cytując
grzybek69
Member

Od: 09.2010

Stary 14.01.2012, 22:34
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
...
Z tego co wiem jest regularnie powoływany do reprezentacji młodzieżowych, a ostatnio nawet trenuje z pierwszą drużyną Lecha. Nie będzie pewnie chciał kokosów, a można zaryzykować, najwyżej pogra w Młodej Ekstraklasie.
Czy te 2 zdania nie same w sobie nie zawierają odpowiedzi negatywnej?
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 14.01.2012, 23:21
grzybek69 napisał(a):Wyświetl post
Czy te 2 zdania nie same w sobie nie zawierają odpowiedzi negatywnej?
Te same perspektywy co w Lechu, a że mu się kończy kontrakt różnie może być. Ostatnio jakiś młody "utalentowany" niezadowolony zawodnik odszedł z Lecha ; )
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.01.2012, 00:17
Priorytetem na dzień dzisiejszy nie powinien być Nunez, Biton lecz Semir Stilic, bo można pozyskać dobrego chłopaka za bezcen... Przydałby się nam do stałych fragmentów gry, bo wychodzą u nas miernie.
Kontrakt na poziomie 350 tys. euro + 500 tys. euro za podpisanie kontraktu + klauzula 2,5 mln euro za transfer do lepszej ligi byłoby dobrym posunięciem. gdyż takiego zawodnika nam brakuje, pomoc Maor-Stilic-Mały/Iliev byłaby zabójcza, do tego dołożyć Brożka i ... <zakochany>
Dlaczego nie
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 15.01.2012, 00:24
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Priorytetem na dzień dzisiejszy nie powinien być Nunez, Biton lecz Semir Stilic, bo można pozyskać dobrego chłopaka za bezcen... Przydałby się nam do stałych fragmentów gry, bo wychodzą u nas miernie.
Kontrakt na poziomie 350 tys. euro + 500 tys. euro za podpisanie kontraktu + klauzula 2,5 mln euro za transfer do lepszej ligi byłoby dobrym posunięciem. gdyż takiego zawodnika nam brakuje, pomoc Maor-Stilic-Mały/Iliev byłaby zabójcza, do tego dołożyć Brożka i ... <zakochany>
Dlaczego nie
Gdyby przyszedł do nas byłbym bardzo zadowolony jednak są małe szanse na to. Najpewniej pójdzie do ligi niemieckiej, czy innej ligi lepszej od naszej. Tutaj mamy nikłe szanse.
Odpowiedz cytując
Sivas
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.01.2012, 09:58
Z zespołem Młodej Ekstraklasy ćwiczyć będą natomiast: Marcin Adamski, Maciej Bykowski, Artur Gieraga, Artur Golański, Przemysław Kita, Patryk Kubicki, Marcin Mięciel, Tomasz Nowak, Sebastian Szałachowski i Pavle Velimirović.

czyli do wyciągnięcia za darmo byle tylko przejąć jego kontrakt... może by się przydał, w meczach które widziałem prezentował się nieźle, a Kurto kończy się kontrakt.

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 15.01.2012, 11:59
Pewnie , możem zatrudnić jeszcze jednego obcokrajowca ( bez zwolnienia kontraktu z innym ) i zatrudnijmy sobie kolejnego zagranicznego bramkarza . 3 zagraniczych bramkarzy na ławce ? po cholerę ?
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 15.01.2012, 12:19
Sivas napisał(a):Wyświetl post
Z zespołem Młodej Ekstraklasy ćwiczyć będą natomiast: Marcin Adamski, Maciej Bykowski, Artur Gieraga, Artur Golański, Przemysław Kita, Patryk Kubicki, Marcin Mięciel, Tomasz Nowak, Sebastian Szałachowski i Pavle Velimirović.

czyli do wyciągnięcia za darmo byle tylko przejąć jego kontrakt... może by się przydał, w meczach które widziałem prezentował się nieźle, a Kurto kończy się kontrakt.
http://www.transfermarkt.de/en/pavle...ler_58300.html

niby on do Wisły

już lepiej Koconia albo Marca dać pod oko Primela...
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 15.01.2012, 12:30
Z tej listy jedynymi ciekawymi zawodnikami są co najwyżej Kubicki i Szałachowski, ale ten pierwszy to ewentualnie melodia przyszłości, a drugi raczej jest graczem idealnym dla średniaka ligi. Jeżeli kogoś brać to tylko Kubickiego, ale jedynie do MESA. O ile oczywiście się nadaje.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 15.01.2012, 14:04
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego nie
Nierealne.
Niemam na myśli tutaj aspektu finansowego. Stilić jest juz w Polsce kilka lat więc domyśla się jak by to się skonczyło i napewno blędu Dolhy by nie popełnił.

Karherop napisał(a):Wyświetl post
Pewnie , możem zatrudnić jeszcze jednego obcokrajowca ( bez zwolnienia kontraktu z innym ) i zatrudnijmy sobie kolejnego zagranicznego bramkarza . 3 zagraniczych bramkarzy na ławce ? po cholerę ?
A co to a różnica?
Ten trzeci zapewne nawet na treningach grzeje ławe
Ostatnio edytowane przez Dariook : 15.01.2012 o godz. 14:17.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 15.01.2012, 16:29
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Nierealne.
Niemam na myśli tutaj aspektu finansowego. Stilić jest juz w Polsce kilka lat więc domyśla się jak by to się skonczyło i napewno blędu Dolhy by nie popełnił.

A co to a różnica?
Ten trzeci zapewne nawet na treningach grzeje ławe
Trzeci bramkarz jest jak piąty stoper.
Pamiętacie jak Pawełek dostał w meczu z Jagą czerwoną, a Jovanić był wtedy kontuzjowany. Wszedł Kurto. Ważne, aby ten trzeci nie był "tłem", najlepiej żeby był bramkarzem utalentowanym. Równie dobrze ktoś taki może być zgłoszony na listę B.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów