The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.07.2010, 18:22
Abstrahując od tego co w środku ...
Moja ostateczna refleksja jaka mi się nasunęła co do wyglądu zewnętrznego naszego Stadionu:
długo, Stadion nasz przypominał mi fortepian ale teraz już wiem, że jest to prawdziwa GALERA
Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 09.07.2010, 18:40
Donki napisał(a):Wyświetl post
http://www.stadionwisly.info/fotorel...dion_wisly.jpg
Na tym zdjeciu calkiem ladnie tyl trybuny wyglada, a jak zrobią jeszcze chodnik(?) to bedzie jeszcze ladniej
jedynie szkoda, że przez park nie ma dojścia
Odpowiedz cytując
sawko
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 09.07.2010, 18:45
VanBasten napisał(a):Wyświetl post
Dajcie już spokój z tymi krzesełkami ! J też uważam że projekt jaki został wybrany jest bez sensu .Zbyt pstrokaty . Ale nie róbmy z tego dramatu . Nawte gdyby ktoś kto o tym decydował przynał nam teraz rację to co to zmieni ? Przeciez nie będą tego przerabiać .
Generalnie to dochodze do wniosku że te relacji i fotki z budowy tylko szkodzą . Bo co sie pojawi jakieś zdjęcie zaraz tabun malkontentów robi tragedię z byle pierdółki .Ludzie trochę rozsądku , spokoju i wyobraźni . Słupek ....tak zostanie tam a dodatkowo jeszcze po dwa mają wstawić do bramek i kilka takich wystających na środku boiska . Słyszałem też że na siedemsastym metrze i sto dwudzistym centymetrze krawężnik okalający płytę jest ........nie wiem czy w to uwierzycie ......lekko wyszczerbiony . Toż to skandal !!!!
Osobiscie mam wrażenie że im bliżej końca budowy to płaczki zaczynają się czepiać byle gówna w obawie że zaraz skończą i wtedy stracą sens swojego istnienia
VanBasten chyba z choinki sie urwałeś, a myslisz ze pytania do interpelacji które pisał radny to z jakiej przyczyny były - DZIEKI ZDJECIOM (miedzy innymi)
jazda,jazda,jazda BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 09.07.2010, 18:55
Donki napisał(a):Wyświetl post
http://www.stadionwisly.info/fotorel...dion_wisly.jpg
Na tym zdjeciu calkiem ladnie tyl trybuny wyglada, a jak zrobią jeszcze chodnik(?) to bedzie jeszcze ladniej
A gdyby go tak jeszcze jakoś ładnie podświetlic, np niebieskim lub czerwonym kolorem...Fajnie by to chyba wyglądało

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.07.2010, 19:06
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Ten słupek to mam nadzieję tymczasowy? Bo wygląda jak mini-hydrant. Na kamerkach parę ziemiorów nawalało się z tego, że pieski będą mogły zrobić siusiu...
Wiesz co nie zdziwil bym sie jak by tam zostal bo u nas to sie mozna wszystkiego spodziewc
,
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 09.07.2010, 19:06
Oj jakie ładne by było podświetlenie na czerwono. Pięknie by się prezentowało w nocnej panoramie miasta. Oczywiście można podświetlić jedną stronę na niebiesko a druga na czerwono, ale wszystko musi być robione z głową. Czerwony o tyle byłby fajny że oko dobrze łapie czerwony i nawet gdyby podświetlenie było słabe to przynajmniej dobrze widoczne, a przy niebieskim to byłby słabo widoczny z dużej odległości
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.07.2010, 19:18
Ulica Reymana rzeczywiście zaczyna się robić bardzo ładna,Pablo ma rację,jakby się to jakoś fajnie podświetliło to efekt byłby super Ale myślę,że ktoś w klubie pomyśli o takich detalach...
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 09.07.2010, 19:52
Dawniej za komuny funkcjonowało powiedzenie "dobrze że za marzenia nie karzą" i na tym mogłbym zakończyc , gdyby nie drobny szczegół - kto za to zapłaci na ulicy należącej do miasta skoro trybuny D nie są w stanie doprowadzic w całości do użytku od dwóch lat z okładem .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 09.07.2010, 21:25
http://kamera2012.eu/krakow3/
Na kamerce widać już murawę, układają ją w nocy?
Odpowiedz cytując
mikereg
Member

Od: 11.2006

Stary 09.07.2010, 21:32
pomocy mam laptopa z windowsem 7 i nie moge otwierac zadnych kamerek, mam napisane brakujace wtyczki windows media a jja go mam najnowszego jak tos wie prosze o rade
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 09.07.2010, 21:37
mikereg napisał(a):Wyświetl post
pomocy mam laptopa z windowsem 7 i nie moge otwierac zadnych kamerek, mam napisane brakujace wtyczki windows media a jja go mam najnowszego jak tos wie prosze o rade
2. i 3. kamerka powinny chodzić bez problemu. Jeśli chodzi o 4. i 5. to najlepiej odtwarzac je w IE ale żeby chodziły trzeba u góry kliknąć na komunikat i zezwolić na otwarcie wtyczki (bo normalnie IE8 powinno zablokować tą kamerkę) A co do pierwszej kamerki to trzeba zainstalować QuickTimea ale pewności nie ma że będzie chodziła. Ale na kam 4 ( lub 5)jest prawie to samo co na kam 1
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 09.07.2010, 21:48
Mam Win7 a także IE8, kamery 1-3 działają, pod warunkiem zainstalowania NA KOMPUTERZE Quick Time, jeżeli po instalacji coś jest nie tak, należy odświeżyć IE. Kamery 4-5 powinny działać bez problemu po zezwoleniu na instalację pluginu Windows Media Player. http://szablony.freeware.info.pl/skrypty.html Sprawdzone
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 06.03.2015 o godz. 13:48.
Odpowiedz cytując
mikereg
Member

Stary 09.07.2010, 21:50
crazy dzieki za info, tan na starym kompie dzialolo wszystko a na tym tez ida wszystkie ale na IE a na firofox nic nie otwiera i pluje sie o wtyczki a wszystkie sa
Odpowiedz cytując
mikereg
Member

Stary 09.07.2010, 21:52
wiem wlasnie tak zrobilem i na IE wszystko leci dzieki tylko tak z ciekawasci dlaczego nic nie idzie na firefox
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 09.07.2010, 22:18
Firefoxa nie używam to nie wiem.
Pod Operą chodzą kamery 1-3. 4-5 musze uruchamiać pod IE
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 09.07.2010, 22:22
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Firefoxa nie używam to nie wiem.
Pod Operą chodzą kamery 1-3. 4-5 musze uruchamiać pod IE
Pod FF chodzą wszystkie oprócz 1
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
RLY
Senior Member

Stary 09.07.2010, 22:32
Na Firefoxie tez wszystkie chodza tylko pod warunkiem ze nie macie zainstalowanego najnowszego Quicktome'a.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 09.07.2010, 23:22

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 09.07.2010, 23:55
Ej a wie ktoś co z tymi klatkami schodwymi pod D
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 10.07.2010, 00:02
nic z nimi. nie ma żadnych informacji, póki co nie będą robione.
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 10.07.2010, 07:24
A tu info odnoszące się do tego że nasz stadion jest rezerwowy na EURO2012. ps. Afery na stadionach to Polska specjalność

Rzeczpospolita
Umowę na stadion zawarto z naruszeniem prawa. Kontrakt może zostać uznany za nieważny. Szanse na wybór firmy w przetargu są niewielkie

Nie było podstaw do udzielenia zamówienia na dokończenie budowy wrocławskiego stadionu z wolnej ręki – takie są wyniki kontroli Urzędu Zamówień Publicznych, do których dotarła „Rz”. Zdaniem kontrolerów prezydent Wrocławia niezgodnie z prawem zawarł umowę z niemiecką firmą Max Bögl po zerwaniu kontraktu z Mostostalem Warszawa.

Konsekwencje mogą być bardzo poważne, łącznie z tym, że wykonawca będzie musiał zejść z placu budowy. A to może oznaczać, że stadion nie powstanie na czas i mecze Euro 2012 zostaną rozegrane w innym mieście.

Procedury wciąż trwają

– Rzeczywiście, dostaliśmy pewne uwagi od UZP, czego się zresztą spodziewaliśmy, gdyż polskie przepisy o zamówieniach publicznych są jednymi z najtrudniejszych w Europie. Odpowiemy na nie i jestem pewien, że uda nam się przekonać UZP, że zrobiliśmy wszystko zgodnie z prawem – uspokaja Marcin Garcarz, rzecznik prezydenta Wrocławia.

Czy kontrakt okaże się nieważny? To jeszcze nie jest przesądzone. Wrocław dopiero otrzymał wyniki kontroli. Ma prawo wnieść do nich zastrzeżenia. Jeśli to zrobi, sprawę rozstrzygnie Krajowa Izba Odwoławcza. Jej werdykt będzie wiążący dla UZP. Wszystko potrwa najwyżej pięć tygodni.

Na razie UZP nie żąda rozwiązania umowy

– Jeśli jednak KIO przyzna mu rację, to nie będzie miał innego wyjścia. Brak podstaw do zastosowania trybu wolnej ręki automatycznie oznacza nieważność umowy – tłumaczy Włodzimierz Dzierżanowski, prezes Grupy Doradczej Sienna.

A jeśli miasto nie będzie chciało się podporządkować?

– Prawdopodobnie prezes Urzędu Zamówień Publicznych skieruje do sądu pozew o stwierdzenie nieważności umowy – wyjaśnia.

Sytuacja niewyjątkowa

Umowę z firmą Max Bögl miasto zawarło 16 stycznia. – Prawnicy, z którymi się konsultowaliśmy, są zdania, że ze względu na unikalność obiektu i umowę wiążącą nas z UEFA możemy to zrobić z wolnej ręki – tłumaczył wówczas prezydent Rafał Dutkiewicz.

UZP nie podzielił jego argumentów. Zwrócił uwagę, że przepis, na który powołuje się miasto, pozwala na wolną rękę tylko po łącznym spełnieniu kilku przesłanek. Chodzi m.in. o wyjątkowość sytuacji, której nie można było przewidzieć.

„Rozwiązanie umowy nie może tego uzasadniać. Jest to bowiem ryzyko przewidywane w umowach” – napisali kontrolerzy, powołując się na orzecznictwo Trybunału Sprawiedliwości UE. Zwrócili uwagę, że Komisja Europejska prowadzi procedury w sprawie podobnych naruszeń (np. przeciwko Słowacji).

Według UZP mimo twierdzeń Wrocławia nawet po zerwaniu umowy z Mostostalem miasto zdołałoby na czas wyłonić wykonawcę w przetargu ograniczonym. Ze względu na pilną potrzebę mogło bowiem skrócić terminy na złożenie wniosku o dopuszczenie do postępowania, a później oferty (nawet do dziesięciu dni). Jeśli teraz umowa zostanie rozwiązana, także będzie mogło skorzystać z tej możliwości przy zawieraniu kolejnej. Teraz już jednak dokończenie budowy na czas będzie dużo mniej prawdopodobne. Ze względu chociażby na kolejną zmianę na placu budowy.
Ostatnio edytowane przez krakus76 : 10.07.2010 o godz. 07:35.
Odpowiedz cytując
peterwislak
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 10.07.2010, 10:34
dziś tez pracują?będą pracować z rozkładaniem trawy?
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 10.07.2010, 10:44
cały czas pracują. W takim tempie jutro murawa powinna być ułożona.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 10.07.2010, 10:50
Zastanawiam sie co oni kombinuja w okolicach "0" bo cos tam chyba krzeselka znikly...
Odpowiedz cytując
peterwislak
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 10.07.2010, 11:45
poczytaj sobie forum to ci sie rozjaśni
moze ban Ci podpowie co powinieneś robic a początku
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 10.07.2010, 12:00
peterwislak napisał(a):Wyświetl post
poczytaj sobie forum to ci sie rozjaśni
moze ban Ci podpowie co powinieneś robic a początku
Ty piszesz kolego do mnie
Bo jak tak to chyba Ci sie cos pomylilo...

Sorry za OT
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 10.07.2010, 12:13
Mam pytanie, czy fasada stadionu będzie w jakiś sposób oświetlona?
Odpowiedz cytując
KA*M*IL
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 10.07.2010, 12:18
Mnie zastanawia tylko jedno- ciekawe, czy przy tak wysokich temperaturach trawa, która jest kładziona, nie zagotuje się...
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 10.07.2010, 12:24
Jakie znowu gotowanie trawy?. Cały czas jest nawadniana więc jak się ma zagotować? Nawet bez calodziennego nawadniania jak by się miała zagotować? Widział ktoś kiedyś zagotowaną trawę Woda przecież paruje, ciepło jest odbierane dodatkowo przez podłoże.

Co do oświetlenia to nic nie wiadomo ale czasami warto przejrzeć jedną stronę do tył bo troche pisane by było wczoraj
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 10.07.2010, 12:30
Nasz stadion nie jest idealny. Ale czepianie sie wszystkiego po kolei zaczyna mnie wkurzac.

http://www.foto-turystyka.info/images/1177101015.jpg

To zdjęcie dedykuje wszystkim, ktorzy dyskutują nad odcieniem ultradupymaryny, nad za dużym lub za małym napisem, idealnie symetrycznie dobranym każdym krzesełkiem etc. O dyskusjach na temat długości pisuarów nie będę wspominał.

To co jest na trybunach D i starej C (przekaz) jest świetny i w .... mam odcienie błękitu naszych krzesełek.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów