The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fcb4
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.01.2012, 15:31
http://www.transfermarkt.de/de/cesar...eler_9830.html jeżeli szukamy lewego obrońcy to jest moja propozycja zawodnik ograny w lidze portugalskiej grywał w lidze mistrzów, lidze europy. Więc niech mi nikt nie pisze że do kolejny szrot bo taki podopbny szrost śćiągał nasz słynny Apoel Nikozja co z tego wyszło wszyscy wiemy.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 06.01.2012, 16:35
TRZEBINIAnin napisał(a):Wyświetl post
Co ty pierrdolisz?

z interii

Testy w Górniku rozpoczęli obrońcy: Mateusz Słodowy (20 lat, ostatnio czeska Viktoria Żiżkov) i Rafał Darda (23 lata, Wigry Suwałki) oraz 17-letni bramkarz Dalinu Myślenice Robert Błąkała.
gdzieś napisałem że Wisła go testuje?
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.01.2012, 16:51
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
gdzieś napisałem że Wisła go testuje?
Temat jest o transferach dotyczących Wisły, a nie Górnika Zabrze. Jak piszesz o testach nie podając klubu to każdy chyba myśli, że mówisz o Wiśle.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.01.2012, 16:57
fcb4 napisał(a):Wyświetl post
http://www.transfermarkt.de/de/cesar...eler_9830.html jeżeli szukamy lewego obrońcy to jest moja propozycja zawodnik ograny w lidze portugalskiej grywał w lidze mistrzów, lidze europy. Więc niech mi nikt nie pisze że do kolejny szrot bo taki podopbny szrost śćiągał nasz słynny Apoel Nikozja co z tego wyszło wszyscy wiemy.
Ciekawa propozycja o ile szukamy kolejnej przerobki. Już wyjaśniam. Zanim przeszedł do Benfiki był jednym czołowych zawodników Sportingu Braga. Wtedy często występował jako lewy pomocnik czy skrzydłowy. Z tego co pamiętam poszedł razem za trenerem z Bragi do Benfiki. Później nie wiem co się z nim tam stalo, ale pewnie w Benfice ze swoimi umiejętnościami już musiał być facetem od czarnej roboty, bo tam na grajków ofensywnych się wydaje grubą kasę.

Także to jest piłkarz o inklinacjach ofensywnych, ze świetną lewą nogą, bardzo dobrą wrzutka w pole karne ze stojącej piłki czy w biegu. Pytanie co z obroną
Ostatnio edytowane przez tofik : 06.01.2012 o godz. 16:59.
..
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 06.01.2012, 17:11
Tak! Wy.......my wszystkich! Tevez nie (trudny charakter), Villa nie (istnieje gips elastyczny no nie?!) Swierczok nie (miał przyjść z szmatami) RvN nie (za stary) ...
Dogodzic nam trudno...
I LOVE THIS FORUM!
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 06.01.2012, 17:13
Darkowi Dudce kończy się kontrakt może by tak...
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.01.2012, 17:24
Dudka dostanie albo oferte przedłużenia kontraktu albo kilka innych propozycji z ligi francuskiej i na pewno nawet nie zastanawia się nad powrotem do Polski. Mimo , że Biton jest brylantem to byc może zrezygnowanie z niego a zakupienie Spasa Delewa nie bedzie takim złym zagraniem. Oczywiście jezeli nie bedziemy musieli zapłacić za niego np. 1 mln euro.
Tak naprawdę to brakuję mi w Wisle takiego walczaka jak Nikola Mijailovic
Ostatnio edytowane przez elliot_ness : 06.01.2012 o godz. 17:33.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 06.01.2012, 18:30
Jovanovic jest przykładem walczaka a pozycje podobne
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 06.01.2012, 18:39
Zapomnijcie o Delevie
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 06.01.2012, 18:43
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Tak! Wy.......my wszystkich! Tevez nie (trudny charakter), Villa nie (istnieje gips elastyczny no nie?!) Swierczok nie (miał przyjść z szmatami) RvN nie (za stary) ...
Dogodzic nam trudno...
I LOVE THIS FORUM!
Paweł Brożek - Nie! bo psuje atmosferę i nie potrafi grać - cytat z Darioka - masz rację trudno Wam dogodzić - z Tobą na czele...
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 06.01.2012, 18:50
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Zapomnijcie o Delevie
Kolejny informator na tym forum ?
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 06.01.2012, 18:53
Piotson napisał(a):Wyświetl post
Widac jak malo wiesz...
To jezt Zbymak...skoro On twierdzi zeby zapomniec w chwili obecnej -to zapomnij...jak sie cos zmieni to pewnie da Ci znac...
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 06.01.2012, 18:54
Piotson napisał(a):Wyświetl post
Nie wiadomo, czy temat Deleva to nie jest po prostu "odgrzewany kotlet". Media moim zdaniem nie mają o niczym pisać, nic się oficjalnie nie dzieje w naszej polityce transferowej, po prostu przecieku nie ma, jak kiedyś były. Ciekaw jestem tylko kiedy dojdzie do pierwszych transferów i na jakie pozycje. Także mnie ciekawi, czy będą transfery z klubu. Bo jeżeli naprawdę chcemy kupić dwóch piłkarzy to kadra liczyłaby 26 zawodników, z czego przy założeniu, że nie będzie wśród nowych Polaka byłoby 18 obcokrajowców, a takiej kadry nie da się zgłosić do rozgrywek.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 07.01.2012, 05:24
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Paweł Brożek - Nie! bo psuje atmosferę i nie potrafi grać - cytat z Darioka - masz rację trudno Wam dogodzić - z Tobą na czele...
No nie do końca kolego taki był mój "cytat" raczej upierał bym się że poraz kolejny zawiodło czytanie ze zrozumieniem.

Bo ja jestem wymagającym człowiekem, nie zadowalem się pożywką dla rybek .
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 07.01.2012, 12:11
jako że mamy okienko transferowe to tak bym to zrobił na miejscu Stana:

pomarańcz- wypożyczenie
czerwień- wywalenie
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.01.2012, 12:56
Z Bitonem to jest ciekawa sprawa. Niby taki dobry i skuteczny a spokojnie Belgowie go nam sprzedadzą. Jak dla mnie to taki facet powinien być w klubie trzymany i doglądany czy aby wszystko jest w porządku. A tu nie dość, że chcą go sprzedać to ich prezes mówi, że mają już następce?WTF, że tak zapytam.

syryls napisał(a):Wyświetl post
Darkowi Dudce kończy się kontrakt może by tak...
Dudka spokojnie znajdzie sobie klub na zachodzie. Przez tyle lat gra regularine w solidym klubie francuskim, że problemów z pozostaniem w poważnej piłce mieć nie będzie. Swoją drogą, tak wyśmiwany u nas Dudka daje radę w Francji. Dziwne te Zaby, na piłce się nie znają za grosz.

Kontrakt to się kończy Ballackowi, że też jeszcze nikt go do Wisły nie przymierzył?Razem z Ruddem co go z Malagi wykupimy dawaliby rade. Oczywiście mówimy o kontraktach motywacyjnych.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 07.01.2012, 13:16
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Z Bitonem to jest ciekawa sprawa. Niby taki dobry i skuteczny a spokojnie Belgowie go nam sprzedadzą. Jak dla mnie to taki facet powinien być w klubie trzymany i doglądany czy aby wszystko jest w porządku. A tu nie dość, że chcą go sprzedać to ich prezes mówi, że mają już następce?WTF, że tak zapytam.
http://www.transfermarkt.de/en/mouss...ler_66926.html

tam się na kasie nie śpi, podejrzewam że na utrzymanie dwóch w miarę niezłych snajperów ich nie stać i stąd taka reakcja
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 07.01.2012, 13:24

Biton odszedł ponieważ Charleroi spadło do II ligi. Teraz są tam na 3 miejscu i mają 1 punkt straty do strefy premiowanej awansem. Jeśli awansują to może pomyślą o zatrzymaniu Bitona, ale wydaje mi się, że on po prostu już nie chce tam grać, a Belgowie chcą na nim zarobić. Jeśli wiosną Dudu utrzyma formę strzelecką to pewnie nie będą mieli z tym żadnego problemu.
Odpowiedz cytując
aphroditeN
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.01.2012, 13:25
http://www.youtube.com/watch?v=9QPbomX9tFQ temat zamknięty ale warto sobie popatrzeć na pare zagrań. na luziku
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.01.2012, 13:38
Nie przesadzajcie z tą formą strzelecką Bitona. Wszystkim w głowach siedzi ze przez pierwsze kilka kolejek tylko on strzelał bramki i to daje podstawy do robienia z niego nadprzeciętnego zawodnika. Tyle ze jakie były te bramki? Dobić z 5 metrów do pustej to junior potrafi. Jedyną bramkę którą można uznać za dowód na jego klase to Fulham u siebie. Ma warunki zastawić sie potrafi, ale w kombinacyjnej grze kiedy kolejne zagranie nie jest takie oczywiste czesto się gubi. Choćby rajd z Odense u siebie zakończony kompromitującym zachowaniem. Miliona jurków bym za niego nie dał. Genkow wydaje mi się wartościowszy.

Dudka spokojnie znajdzie sobie klub na zachodzie. Przez tyle lat gra regularine w solidym klubie francuskim, że problemów z pozostaniem w poważnej piłce mieć nie będzie. Swoją drogą, tak wyśmiwany u nas Dudka daje radę w Francji. Dziwne te Zaby, na piłce się nie znają za grosz.
Bo we Francji wie ze musi zap... a grając u nas raz mu sie chciało, raz nie. Zapomniałeś już co wyprawiał z Blackburn?. Jak może obrońca zamiast walczyć o piłkę symulować faul we własnym polu karnym? Gdyby się wtedy chociaż rozglądał wokół, zamiast "cierpieć" bramki byśmy nie stracili i była szansa na wyjście z grupy.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 07.01.2012 o godz. 13:47.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 07.01.2012, 14:47
Obawiam się, że będzie jak z Kuźbą. Chociaż wtedy mieliśmy innych napastników, którzy dobrze grali, a teraz ciężko z tym.
Odpowiedz cytując
szadi83
Junior Member

Od: 10.2007

Stary 07.01.2012, 14:48
Niewykupienie Bitona dla mnie będzie frajerstwem - chodzi tu nawet o względy czysto biznesowe - przecież boss wie o tym chyba bardzo dobrze. Biton w naszej lidze spokojnie się wypromuje - pucharami już to zrobił ! w ogóle to ja uważam, że powinniśmy grać dwoma napastnikami. Genkov cofnięty a Biton wysunięty.
ps. jeśli chodzi o Maków to ja liczę, że zagrają oni w Wisełce niebawem
Ostatnio edytowane przez szadi83 : 07.01.2012 o godz. 14:51.
Mistrzem Polski jest WISŁA !
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 07.01.2012, 15:15
Bitona już nie potrzebują bo mają lepszych napastników proste
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 07.01.2012, 15:31
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Ta, junior by trafił... To czemu taki Genkov nie strzela? Skąd te brednie, że on więcej daje zespołowi? Co on konkretnie nam dał? Bramki strzelane z częstotliwością nie godną napastnika, może te asysty, które można policzyć na palcach jednej ręki? Może idealnie rozprowadza partnerów? No również nie bardzo, bo w 9 meczach ligowych, w których grał strzeliliśmy oszałamiające osiem bramek... Do tego też jest baaaaardzo dobry do gry kombinacyjnej... Błagam. Jeśli ktoś wskazuje Genkova jako lepszego od Bitona, albo stawia między nimi znak równości to nie wie o czym mówi. Wątpię byśmy znaleźli napastnika o klasie Dudu dysponując takimi, a nie innymi kwotami (czytaj praktycznie żadnymi), a już trzymanie Izraelczyka na ławie będzie pokazem dyletanctwa.
Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, ale tym postem niejako uznajesz, że znasz się na piłce o wiele lepiej od naszego obecnego trenera.
Ja bym się jednak nie zamienił.

Bitona kupiłbym tylko ze względu na jego niecodziennie podejście do treningów i profesjonalizm, co może pozwolić mu się bardzo rozwinąć, a nam na nim zarobić dzięki jego dobrej grze i transferowi. Inaczej nie byłby wart tak wielkich pieniędzy, i nawet mimo to jego zakup będzie obarczony wielkim ryzykiem
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 07.01.2012, 15:36
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Nie przesadzajcie z tą formą strzelecką Bitona. Wszystkim w głowach siedzi ze przez pierwsze kilka kolejek tylko on strzelał bramki i to daje podstawy do robienia z niego nadprzeciętnego zawodnika. Tyle ze jakie były te bramki? Dobić z 5 metrów do pustej to junior potrafi. Jedyną bramkę którą można uznać za dowód na jego klase to Fulham u siebie. Ma warunki zastawić sie potrafi, ale w kombinacyjnej grze kiedy kolejne zagranie nie jest takie oczywiste czesto się gubi. Choćby rajd z Odense u siebie zakończony kompromitującym zachowaniem. Miliona jurków bym za niego nie dał. Genkow wydaje mi się wartościowszy.
Nie popadajmy ze skrajności w skrajność - Biton rzeczywiście nie nadaje się do gry kombinacyjnej, ale pisanie, ze strzela bramki tylko z 5. metrów, to niesamowite nadużycie... piszesz o bramce z Fulham, a bramka z Widzewem na wyjeździe, pierwszy gol z Bełchatowem, bramka z Twente, gol z Odense... poza tym, żeby strzelić z 5. metrów do pustaka, też trzeba mieć instynkt, umieć się ustawić, w odpowiednim miejscu, w odpowiednim czasie. Jak dla mnie, Biton to takie połączenie Frankowskiego z Żurawskim - od pierwszego wspomniany instynkt, umiejętność dołożenia nogi lub głowy, a od Żurawia balans i strzał, i to z obu nóg. Taki zawodnik na pewno jest wart 1 mln euro, a z czasem może być tylko lepszy - zostaje po treningu, ćwiczy więcej, niż się od niego wymaga - za 2/3 lata będzie wart minimum 3 mln euro. Nie ma również sensu porównywanie Bitona z Genkovem, bo to inny typy zawodników.

PS

Nie tacy zawodnicy nie trafiali z 5. metrów do pustej
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 07.01.2012, 15:44
Ludzie.. Biton strzelił przez pół roku dla Wisły 15 bramek !! a niektórzy potrafią jeszcze go krytykować ..
ja bym zaryzykował i wydał nawet te 1.5m e , bo izraelczyk nie potrzebuje aklimatyzacji, nie kupujemy kota w w worku i spokojnie będzie go można sprzedać ..

a pisanie, że strzela tylko z 5 m do pustej bramki jest śmieszne .. przypominam chociażby bramkę z Twente na wyjeździe

jak w drugiej połowie strzeli chociaż 5-10 bramek to nasi będą mieć strasznie duży bół głowy ..
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 07.01.2012, 16:10
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
Ludzie.. Biton strzelił przez pół roku dla Wisły 15 bramek !! a niektórzy potrafią jeszcze go krytykować ..
ja bym zaryzykował i wydał nawet te 1.5m e , bo izraelczyk nie potrzebuje aklimatyzacji, nie kupujemy kota w w worku i spokojnie będzie go można sprzedać ..

a pisanie, że strzela tylko z 5 m do pustej bramki jest śmieszne .. przypominam chociażby bramkę z Twente na wyjeździe

jak w drugiej połowie strzeli chociaż 5-10 bramek to nasi będą mieć strasznie duży bół głowy ..
Nie na co popadać w skrajności. Ani Biton nie jest bardzo dobrym napastnikiem, ani słabym. Myśle, ze to piłkarz dobry. Gdyby nie Jego bramy to nie bylibyśmy w LE na wiosnę, a TME bylibyśmy tam gdzie kaulandowcy. Więc za to co zrobił szacunek.

Biton potrafi uderzyć z daleka, potrafi włożyć nogę w tzw. Szprychy i walnac bramę. Uważałem ze słabo gra głowa, ale pamietam tez Jego bramy na Polonii i na Lechu.
Z pewnością do tej pory nie pokazuje umiejętności do gry kombinacyjnej, co w przypadku Wisły jest bardzo ważne, większość meczy gramy przecież atakiem pozycyjnym.

Jeśli zgra sie z Drużyna na wiosnę i przestanie popełniać te błędy, to będzie wart wykupienia-moim zdaniem.
Jednak jeśli nie, a strzelać będzie bramy w przypadkowych sytuacjach i dołoży kilka z daleka, to moim zdaniem kupić, znaleźć kupca i od razu sprzedać droze. Ktoś już pisał, ze jest to możliwe w jednym okienku
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.01.2012, 16:28
Ile Rudnevs strzelił goli z 30 metrów panowie? Myśle, że każdy przyjąłby go z otwartymi rękami. Dobrze, że nei trafił do nas np. RVN, ten to tylko z pola karnego potrafi strzelić...
Odpowiedz cytując
Michal_1990
Senior Member

Stary 07.01.2012, 16:30
Jeśli pytamy kto jest lepszym napastnikiem - Genkov czy Biton - odpowiedź jest dość prosta. Napastnik ma strzelać gole. Przez te pół rundy Biton strzelił dla Wisły więcej bramek niż Genkov, który jest w klubie prawie rok. Genkov sprawia wrażenie, jakby potykał się o własne nogi. Tylko te 1,6 mln euro za Dudu to trochę za dużo jak dla Wisly. A swoją drogą, mam wrażenie, że dla Bitona i Genkova łatwiej by się grało, mając partnera w ataku. Czasem obydwaj wydają się tacy zagubieni, ale Dudu lepiej sobie radzi i w lidze, i w pucharach.

"Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać,
bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać"
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.01.2012, 16:47
Ile? 1.6 mln euro? Jak chcemy wtopić troche kasy to nie ma lepszego sposobu. Jedyny argument za jest taki ze Biton jest stosunkowo młody. Ale jak wydamy tyle to chłop będzie musiał grać czy będzie sie kopał po czole czy nie. Bo za gościa który siedzi na ławie w Polsce weźmiemy góra 500 tys i będziemy okrągłą bańkę w plecy. Jesteśmy klubem z którego odchodzi sie za 1,5 miliona. Dlatego na zarobek pry takiej kwocie zakupu bym raczej nie liczył.

ps. Bardziej mi pasuje układ Genkow Boguski, niż Biton Genkow.

grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Ile Rudnevs strzelił goli z 30 metrów panowie? Myśle, że każdy przyjąłby go z otwartymi rękami. Dobrze, że nei trafił do nas np. RVN, ten to tylko z pola karnego potrafi strzelić...
Ale Rudnew z 16 m strzela 7/10, a Biton 4/10.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 07.01.2012 o godz. 16:52.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów