The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.03.2011, 12:53
Skipper napisał(a):Wyświetl post
Co w tym złego żeby trwały 2 dni ? Większa frekwencja będzie.
tu chodzi też o koszta z tym związane.Drugi dzień wyborów będzie kosztowac dodatkowe 60 mln zł.Wydaje mi sie że w obecnej sytuacji można te pieniądze na co innego przenaczyc.

Kto zlewa wybory to i tak nie pójdzie nawet jakby trwały dwa dni uważam.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 05.03.2011, 12:55
Przecież takich przypadków jak w Brukseli było więcej i to każdorazowo wychodziły na jaw takie akcje, ale co to jest kilkaset głosów w stosunku do kilkunastu milionów?

A może nie robić wyborów? Przecież jednodniowej też kosztują? Zrobimy wyścig kto pierwszy ten lepszy.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 05.03.2011 o godz. 13:33.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.03.2011, 13:44
Jasne 1.7 mln (bo tyle było nieważnych w wyborach do sejmików) to najzwyklejsi debile którzy przyszli zagłosować ale nie trafili krzyżykiem w kratkę. Trzeba być strasznym naiwniakiem żeby w takie tłumaczenie uwierzyć. A wmawianie że dwa miliony przyszło specjalnie żeby oddać nieważny głos to już śmiech na sali

Kto będzie w nocy pilnował urn? Jakbym miał kombinować to zamienił bym całą urnę ze wszystkimi oddanymi pierwszego dnia głosami na nową lepszą z tą samą ilością kart w środku, ale nie takich samych kart. Uważasz że to jakiś problem?

I takich akcji jak w Brukseli nie wiesz ile było bo niby skąd. Pamiętaj że mamy za sobą długą tradycję wyborczą. Za PRL też były wybory, na Białorusi też są wybory. Wiec obawy kolego nie mają nic wspólnego z Kaczyńskim, już bardziej z Tuskiem.

A i co z zagranicznymi obserwatorami? Coś nikt o nich nie mówi, a w 2007 jaki był wrzask.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 06.03.2011 o godz. 21:11.
Hej Nasz TS !!
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 05.03.2011, 13:52
AYALA napisał(a):Wyświetl post
tu chodzi też o koszta z tym związane.Drugi dzień wyborów będzie kosztowac dodatkowe 60 mln zł.Wydaje mi sie że w obecnej sytuacji można te pieniądze na co innego przenaczyc.

Kto zlewa wybory to i tak nie pójdzie nawet jakby trwały dwa dni uważam.
Kuczyński mówił przed prezydenckimi, ile to nie kosztuje druga tura wyborów i trzeba zrobić wszystko, by zrobić tylko jedną (w domyśle: głosujcie na Bronka, bo będzie taniej; fajna logika).
A teraz PO chce mieć dwa dni, bo jak komuś się nudzi, to pójdzie na wybory i zagłosuje na nich, bo nie jest źle. Poza tym, że wszystko drożeje jak s....ysyn.
Skipper
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 05.03.2011, 14:10
Drozd napisał(a):Wyświetl post
A kto będzie pilnował żeby ta frekwencja nie była 150 %? Dwa dni to otwarta droga do fałszerstw i manipulacji. Część kart się wyjmie inne się dorzuci i wreszcie wyniki pokryją się z sondażami. Co do tej pory jeszcze się nie zdarzyło.

Na jakiej podstawie twierdzisz że będzie większa frekwencja? Czy Polacy to debile że nie potrafią zagłosować tak jak pisze w konstytucji? W dzień wolny od pracy? Jak ktoś oleje w pierwszy dzień to co spowoduje ze pójdzie w drugi?

Na bardzo prostej - dużo ludzi którzy danego dnia nie mogą zagłosować, bo gdzieś sobie wyjechali, poszli do pracy czy na uczelnię, drugiego dnia spokojnie mogłoby sobie pójść do urny. Pięknie piszesz o dniu wolnym od pracy ale w taki dzień i tak mnóstwo ludzi pracować musi (nie ma wyboru). A jak ktoś oleje pierwszy dzień, to oleje i drugi.

murray napisał(a):
A teraz PO chce mieć dwa dni, bo jak komuś się nudzi, to pójdzie na wybory i zagłosuje na nich, bo nie jest źle. Poza tym, że wszystko drożeje jak s....ysyn.
Skoro jest źle, to zagłosuje na tych drugich - co nie?

A do porównujących nasz kraj do Białorusi to naprawdę brak mi jakiejkolwiek sensownej dla was riposty, choć takie wypowiedzi mnie nie dziwią, wszak popieracie tu na forum partię lubującą się w wszelakich spiskowych teoriach.
everybody on earth wanna rap
murray
Senior Member

Stary 05.03.2011, 14:14
Skoro jest źle, to zagłosuje na tych drugich - co nie?
Nie, bo o tym nie mówią w tefałen24. Tylko o któryś tam urodzinach Wajdy, autorytetu moralnego.
Chociaż do wyborów ponad pół roku. Kryzys zdąży się jeszcze rozwinąć, przyjdzie kryska na matyska
emj10
Senior Member

Stary 05.03.2011, 14:53
A wmawianie że dwa miliony przyszło specjalnie żeby oddać nieważny głos to już śmiech na sali
A co w tym dziwnego? W prezydenckich oddałem nieważny głos, tak samo uczyniło sporo osób które znam. W samorządowych wyborach tego typu akcje są jeszcze bardziej nasilone, bo tak wyraża się niezadowolenie z działań polityków lokalnych. U mnie w Wołominie też była taka akcja w tym roku. Głosowali na Lady Gagę (dopisywali sobie pozycję na karcie).
Skipper
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 05.03.2011, 14:58
murray napisał(a):Wyświetl post
Nie, bo o tym nie mówią w tefałen24. Tylko o któryś tam urodzinach Wajdy, autorytetu moralnego.
Chociaż do wyborów ponad pół roku. Kryzys zdąży się jeszcze rozwinąć, przyjdzie kryska na matyska
Czyli ludzie nie głosują tak jak chcą, tylko tak jak im to zasugerują w wymienionym przez ciebie kanale telewizyjnym, tak?
everybody on earth wanna rap
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 05.03.2011, 15:17
Cytat:
Michnik: jestem przeciwny dyskryminacji Wojciecha Jaruzelskiego

Cytat:
O chęć wyjazdu należałoby zapytać samego generała Jaruzelskiego - Adam Michnik komentuje zamieszanie wokół udziału Wojciecha Jaruzelskiego w uroczystościach beatyfikacyjnych Jana Pawła II.

Redaktor naczelny "Gazety Wyborczej" podkreślił, że będzie to wydarzenie o charakterze religijnym a generał, przynajmniej przez ostatnie lata, nie deklarował się jako człowiek religijny.

Michnik dodał, że jest "krętactwem", posługiwanie się przez kogokolwiek argumentem o zapraszaniu tylko tych polityków, którzy zostali wybrani w wyborach powszechnych. Powiedział, że nie sądzi, żeby prezydent Komorowski chciał się tym "krętactwem posłużyć, bo jest człowiekiem prostolinijnym i prawdomównym".

Redaktor naczelny "Gazety Wyborczej" podkreślał, że jest przeciwny dyskryminacji Wojciecha Jaruzelskiego, ale że nie wie, czy sam generał chce być zaproszony.

O tym, że prezydent Komorowski zamierza zaprosić byłych prezydentów wybranych w wyborach powszechnych i premierów na pokład samolotu do Rzymu, poinformował na początku marca prezydencki minister Sławomir Nowak. Dwa dni później szef Kancelarii Prezydenta Jacek Michałowski powiedział , że prezydent osobiście zdecyduje, kogo zaprosi do wspólnej podróży do Watykanu, "w związku z tym, że pojawiły się kontrowersje" w tej sprawie.

W sondażu przeprowadzonym dla Polskiego Radia przez Instytut Badania Opinii Homo Homini, 61 procent badanych uważa, że Bronisław Komorowski powinien zaprosić generała Wojciecha Jaruzelskiego do wspólnego przelotu na uroczystości beatyfikacyjne w Rzymie. Nieco ponad 30 procent respondentów jest odmiennego zdania.
Jeeeee Adaś się odezwał i od razu doj..bał do pieca
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
murray
Senior Member

Stary 05.03.2011, 18:31
Czyli ludzie nie głosują tak jak chcą, tylko tak jak im to zasugerują w wymienionym przez ciebie kanale telewizyjnym, tak?
Nic takiego napisałem.
Istnieje jednak grupa społeczna "opakowanych w folię", którzy mogą zagłosować od niechcenia.
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 05.03.2011, 19:58
Kto ma media ten ma władzę. Kto ma kasę ma władzę. Kto ma układy ma władzę.
Polityka dawno przestała być tym czym powinna.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 05.03.2011, 21:42
Kocur napisał(a):Wyświetl post

Jeeeee Adaś się odezwał i od razu doj..bał do pieca
nie można dyskryminować!, ostoi tolerancji!
i od-od-odpieprz się od ge-ge-generała!
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 06.03.2011, 13:29
http://www.rp.pl/artykul/622322_Akto...bacz-film.html

Zaskoczył Donalda
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 06.03.2011, 17:52
Co w tym złego żeby trwały 2 dni ? Większa frekwencja będzie.
to niech mecze piłkarskie trwają nie 90 minut a 900 wtedy każdy zdąży ....

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Drozd
Senior Member

Stary 06.03.2011, 18:04
Trzeba zrobić wszystko żeby poprawić frekwencję. 900 minut to może troche długo ale okrągło 500,
Ładnie by wtedy frekwencja wzrosła. Eksperci twierdzą ze o 50 %
Hej Nasz TS !!
cortezz
Banita

Od: 10.2003

Stary 06.03.2011, 18:19
Trzeba zrobić wszystko żeby poprawić frekwencję. 900 minut to może troche długo ale okrągło 500,
Ładnie by wtedy frekwencja wzrosła. Eksperci twierdzą ze o 50 %
Drozd Ty moze sie lepiej nie wypowiadaj na temat zwiekszenia frekfencji na stadionie , bo jak wyczytalem twoje wypociny o tym jak to byloby wspaniale gdybysmy stali na jednym sektorze ramie w ramie z kibicami Legii na przyklad to zwariowalem!!!!!!
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 06.03.2011, 18:21
Poza tym Prawo do głosowania jest czymś szczególnym - wartością - za którą "pare" osób zgineło. Ilość osób które rzeczywiście nie mogą iść na wybory po pracują jest znikoma i nie warta tych dodatkowych utrudnień i wydatków. A jak komuś sie nie chce , ma to w dupie i miałby wybrać sie do urny i zagłosować dla jaj to niech lepiej nie zdąży. Nie popadajmy w paranoje.Zwłaszcza gdy obowiązuje coś takiego jak cisza wyborcza ...

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
cortezz
Banita

Stary 06.03.2011, 18:37
TSWojtas napisał(a):Wyświetl post
Poza tym Prawo do głosowania jest czymś szczególnym - wartością - za którą "pare" osób zgineło. Ilość osób które rzeczywiście nie mogą iść na wybory po pracują jest znikoma i nie warta tych dodatkowych utrudnień i wydatków. A jak komuś sie nie chce , ma to w dupie i miałby wybrać sie do urny i zagłosować dla jaj to niech lepiej nie zdąży. Nie popadajmy w paranoje.Zwłaszcza gdy obowiązuje coś takiego jak cisza wyborcza ...
Najpierw to trzeba miec na kogo glosowac!!!! Bo jak narazie to wsrod politykow mamy albo oszolomow spod palacu, albo karierowiczow, zlodzieji, generalnie te same mordy od 89 roku zmieniaja tylko, ze sie tak wyraze - barwy klubowe!!!
Drozd
Senior Member

Stary 06.03.2011, 18:50
cortezz napisał(a):Wyświetl post
Drozd Ty moze sie lepiej nie wypowiadaj na temat zwiekszenia frekfencji na stadionie , bo jak wyczytalem twoje wypociny o tym jak to byloby wspaniale gdybysmy stali na jednym sektorze ramie w ramie z kibicami Legii na przyklad to zwariowalem!!!!!!
Nie o tym pisałem. Pisałem o tym że gdyby mi się zdarzyło iść na Legię i siąść na zwykłej trybunie to chciałbym mieć pewność że nie dostane po ryju za małopolski akcent. A jedyny na to sposób to dać przykład i nie lać choćby Bielszczaków którzy chcieli by się wybrać na Wisłę i emocjonować grą swoich. Zaznaczam ze nie mówię o zorganizowanych grupach. Wiem że dla niektórych to kosmos ale w cywilizowanych krajach to standard. Uprzedzam że ów przyjezdny też nie przekracza granicy która jest łatwa do określenia i zależy od wyniku meczu i sytuacji boiskowej.

Natomiast najlepsze na frekwencje będą ceny w sklepach i na rachunkach.

cortezz napisał(a):Wyświetl post
Najpierw to trzeba miec na kogo glosowac!!!! Bo jak narazie to wsrod politykow mamy albo oszolomow spod palacu, albo karierowiczow, zlodzieji, generalnie te same mordy od 89 roku zmieniaja tylko, ze sie tak wyraze - barwy klubowe!!!
A te oszołomy spod pałacu to większość która domaga się godnego upamiętnienia największej tragedii państwa Polskiego po wojnie. Zastanów się jakie głupoty gadasz. Albo pogadaj z kimś starszym bo nie chce mi się tłumaczyć.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 06.03.2011 o godz. 18:57.
Hej Nasz TS !!
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 06.03.2011, 19:18
Jasne dr Flis wyjaśnił że 1.7 mln (bo tyle było nieważnych w wyborach do sejmików) to najzwyklejsi debile którzy przyszli zagłosować ale nie trafili krzyżykiem w kratkę. Trzeba być strasznym naiwniakiem żeby w takie tłumaczenie uwierzyć. A wmawianie że dwa miliony przyszło specjalnie żeby oddać nieważny głos to już śmiech na sali
czytałem jego wpis dawno temu i niestety nie pamiętam takiego stwierdzenia wiec może zacytuj,ok?

pamiętam, za to dobrze,że wszystkie dotychczasowe samorządowe miały ten sam trend nieważnych

dwudniowe to głupota z wielu względów, najważniejszy jest taki, ze kto chce to pojdzie,czy to będzie trwało godzinę czy tydzień
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
emj10
Senior Member

Stary 06.03.2011, 20:41
A te oszołomy spod pałacu to większość która domaga się godnego upamiętnienia największej tragedii państwa Polskiego po wojnie.
A Ty byłeś choć raz pod pałacem po 10 kwietnia, czy może czerpiesz te informacje tylko z zajawek w telewizji? Uwierz mi, że wrzucanie tego tłumu do jednego wora jest tak samo bezmyślne jak twierdzenie, że "obrońcy krzyża" naprawdę bronili krzyża, a towarzystwo z "Przekąsek Zakąsek" było wobec nich kulturalne. Tylko w pierwszych godzinach towarzystwo, które przyszło pod pałac miało moim zdaniem czyste intencje, a po pewnym czasie mogło być już więcej osób żądnych sensacji (studentów, uczniów i zwykłych przechodniów) niż tych co autentycznie przyszły oddać hołd ofiarom katastrofy stojąc w kolejce przez całą dobę. Także proszę bez uogólnień.
Drozd
Senior Member

Stary 06.03.2011, 20:42
Mój błąd, to nie były słowa dr Flisa ale wiele razy słyszałem tłumaczenie że prosty chłop nie wie jak krzyżyk postawić dlatego tyle nieważnych głosów w wyborach samorządowych, a to kretyńskie tłumaczenie.

Może dr Flis ma rację że chłopa nie obchodzi kto będzie w województwie i to wszystko tłumaczy, ale to nie znaczy że to jedyne wytłumaczenie takiej masy nieważnych głosów. Chyba ze są to faktycznie puste karty wrzucane do urn.
Hej Nasz TS !!
Drozd
Senior Member

Stary 06.03.2011, 21:09
emj10 napisał(a):Wyświetl post
A Ty byłeś choć raz pod pałacem po 10 kwietnia, czy może czerpiesz te informacje tylko z zajawek w telewizji? Uwierz mi, że wrzucanie tego tłumu do jednego wora jest tak samo bezmyślne jak twierdzenie, że "obrońcy krzyża" naprawdę bronili krzyża, a towarzystwo z "Przekąsek Zakąsek" było wobec nich kulturalne. Tylko w pierwszych godzinach towarzystwo, które przyszło pod pałac miało moim zdaniem czyste intencje, a po pewnym czasie mogło być już więcej osób żądnych sensacji (studentów, uczniów i zwykłych przechodniów) niż tych co autentycznie przyszły oddać hołd ofiarom katastrofy stojąc w kolejce przez całą dobę. Także proszę bez uogólnień.
Byłem pod krzyżem dwa razy bo mi sie trafiły dwa kursy do Gdańska i przejazdem nie ukrywam z ciekawości zawitałem. Dodam że w godzinach nocnych, w dniu usunięcia obrońców. Byłem tam z godzinę i obraz był jasny. Ludzie spokojnie stojący w pobliżu krzyża których otacza podchmielona gównażeria i wyzywa od katotalibów i oszołomów. Spokój "obrońców", którzy jasno stwierdzili, że oni nie bronią krzyża tylko domagają się godnego upamiętnienia, historycznej w skali, tragedii, był namacalny w porównaniu do pyskówki z drugiej strony. Strony która sypała cytatami ze szkła kontaktowego robiąc przy tym śmiertelnie poważną minę. Dlatego jak ktoś mi mówi ze "obrońcy" to oszołomy zaraz przypomina mi się taki bełkocący młody inteligentny z Krakowskiego przedmieścia.

Dało mi to również obraz jak wygląda sprawa ew. pomnika w tamtym miejscu. Bo jeżeli w Krakowie nikomu nie przeszkadza krzyż katyński to nikomu nie powinien przeszkadzać krzyż smoleński w Warszawie. Zapraszam pod Wawel, można się przekonać czy pasuje do układu urbanistycznego, bardziej historycznego niż ten z Krakowskiego Przedmieścia.

Myślisz ze tych którzy chcą upamiętnić śmierć elity w służbie Polsce jest mniej? Uważasz, że tych którzy wizytę prezydenta w 70 rocznicę mordu katyńskiego nazywają
"prywatną wycieczką" jest więcej? Prezydent i cała delegacja uważali obecność tam za obowiązek względem Polaków, tych Polaków którzy czują się Polakami, a nie wszyscy Polacy tacy są.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 06.03.2011 o godz. 21:21.
Hej Nasz TS !!
murray
Senior Member

Stary 06.03.2011, 21:10

10 znaczków
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.03.2011, 21:31
murray napisał(a):Wyświetl post

10 znaczków

Tak źle i tak nie dobrze...
murray
Senior Member

Stary 06.03.2011, 21:35
True that.
Trzeba po prostu anihilować koryto...
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.03.2011, 21:50
Wydaje mi sie że nasz Słońce Peru już całkowicie sie pogubiło,widzi że rzadzenie go przerosło.Już nawet Nałęcz mówi że Sławomir Nowak byc może będzie nowym premierem po wyborach... o ile je wygrają w co wątpie
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-on...wiadomosc.html

Ta pionowa bruzda na czole Nałęcza przypomina mi żeński organ
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.03.2011 o godz. 21:54.
Drozd
Senior Member

Stary 06.03.2011, 21:54
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Tak źle i tak nie dobrze...
Tylko że pierwszy plakat to rzeczywistość, a drugi to wymysły, dokładnie jak przez ostatnie pięć lat. Czas to wreszcie dostrzec.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 06.03.2011 o godz. 21:56.
Hej Nasz TS !!
cortezz
Banita

Stary 06.03.2011, 22:26
Tylko że pierwszy plakat to rzeczywistość, a drugi to wymysły, dokładnie jak przez ostatnie pięć lat. Czas to wreszcie dostrzec.
Czemu ty taki zakochany w tym karle jestes? Przeciez drugi plakat to 100% prawdy, ten koles sie pogubil.. Sciag te klapki z oczu wreszcie...

A wracajac do frekfencji na stadionie to klamiesz w zywe oczy koles...
Sam napisales o wielkiej satysfakcji gdyby Wisla wygrywala z Legia na naszym sektorze, a obok Ciebie stalby jakis Warszawiak!!! Wiec nie obracaj kota ogonem jak twoj ulubieniec na scenie politycznej.
Drozd
Senior Member

Stary 06.03.2011, 23:36
Bo satysfakcja byłaby duża, ale to nie znaczy ze mam temu Warszawiakowi chcieć obić buźkę. Czego nie rozumiesz? Nigdy nie oglądałeś meczu z Legią w towarzystwie Warszawiaka? Jest dreszczyk bo wynik ma znaczenie bardziej niż bez warszawskiego towarzystwa.

A co do plakatów skąd wiesz co dla Kaczyńskiego jest najważniejsze? W TVN powiedzieli ze katastrofa to chodzisz i powtarzasz? Bo tego ze benzyna chleb i cukier po 5 zł można dowiedzieć sie w sklepie i na stacji nie w TVN. Czaisz różnicę?

I w którym momencie kłamię w żywe oczy? Bo takie gadanie wiesz czym zalatuje. Chyba że nie możesz pojąć ze olewam czy to Bielszczanin czy Warszawiak. Traktuje go jako niezorganizowanego kibica przeciwnej drużyny, który jest akurat w Krakowie i chce oglądnąć swoich na Wiśle.
Hej Nasz TS !!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów