|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ja zakończyłem wczoraj maturki na ustnym Polskim: 11/20.Moje odczucie jest takie że trzeba naprawde byc tempym i nic kompletnie nie powiedzieć żeby nie zdać...Co prawda u mnie w klasie na 20 osób jeden sie taki trafił
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
14/20 postawa czlowieka wobec zla
powiedzialem okolo 70% i braklo mi czasu ale nie jest zle ![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Oficjalny piknik
Od: 06.2004
Offline |
|
|
A pamiętacie może jakie mieliście zestawy na ustnym angielskim? Są jednakowe w całym województwie ^^
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Mam pytanie,jak mam wykaz cytatów to jak mam nim operować?
![]()
Perkele!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Angielski 17/20.
Po maturach ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Pirat i powiedz mi jak to wygląda? Rozmówki się długo toczą? To, co sobie wynotujesz na kartce (żeby np. opisac obrazek) to możesz czytać, czy wszystko jedziesz z głowy? Zacinałeś się?
Nie interesuje mnie 20/20, ale te 65-75% pasuje mieć - tak dla własnego ego A to już jutro chwilę po 9.00 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
do usunięcia
Ostatnio edytowane przez Zola : 03.04.2010 o godz. 18:21.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Więc tak...
Wchodzisz sobie elegancko, egzaminator mówi "dzień dobry" i na tym kończy się język polski, potem wszystko już po angielsku tylko i wyłącznie ![]() 1. Losujesz jedną z kopert, 2. Egzaminator otwiera kopertę, zaprasza Cię do ławki. 3. Dostajesz kartkę dla siebie. 4. Dostajesz zawartość koperty (jedna kartka- na jednej stronie obrazek, na drugiej scenki), 5. Masz 5 minut dla siebie. Notujesz sobie na kartce co chcesz, potem możesz z niej korzystać (ale nie czytać, spoglądać), 6. Rozpoczyna się egzamin, 10 minut dla Ciebie sam na sam z komisją. Egzamin rozpoczyna się od pytania od czego chcesz zacząć- czy od obrazka, czy od rozmówek. Jak długo toczą się rozmówki? Mogą nawet 10 minut To jest Twój czas, tylko musisz pamiętać o tym żeby się ze wszystkim zmieścić.Czy się zacinałem? Tak. I powiem trochę w inny sposób. Uczę się angielskiego od 10 lat, swoboda konwersacji nie jest dla mnie żadnym problemem, czy to z obcokrajowcami w rzeczywistości, czy grając podczas meczów (bo jestem graczem) Ale dzisiaj 2 razy zaciąłem się potwornie ![]() Po egzaminie jeśli chodzi o mnie to chciałem odstrzelić sobie łeb, miałem wrażenie że ładnie go s.......iłem
Ostatnio edytowane przez pirat.z.karaibow : 20.05.2009 o godz. 17:43.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
do usunięcia
Ostatnio edytowane przez Zola : 03.04.2010 o godz. 18:21.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obrazek- 4 osoby siedzące w restauracji, dwóch chłopaków, dwie dziewczyny. Na stole jakieś jedzenie na talerzach, jedna dziewczyna robi zdjęcie siedzącym koło siebie przyjaciołom
![]() No to zaczynałem opisywać że to jest restauracja, że spotkali się, być może są przyjaciółmi. Są weseli bo lubię przebywać w swoim towarzystwie itd itp. Pytania: dlaczego jest taka fajna atmosfera wśród nich i jak ja myślę, dlaczego młodzi ludzie lubią spędzać wolny czas w restauracjach. Scenki: 1. Kolega z Anglii opowiada o zanieczyszczonym środowisku w mieście. - miałem zapytać o powody zanieczyszczeń, - o to czy mieszkańcy robią coś aby te zanieczyszczenia wyeliminować, - powiedzieć jaka jest sytuacja u mnie w mieście. 2. Byłem na festiwalu filmowym i opowiadam o nim koledze z Anglii. - jaka była tematyka tych filmów, - który film najbardziej zapamiętałem, - tego nie pamiętam ![]() 3. Wycieczka w góry z kolegą, zapada zmrok a my się zgubiliśmy. - przyjaciel chce się zatrzymać gdzieś na noc i przeczekać ją, ja się z tym nie zgadzam i podaję powód. - podaję alternatywne rozwiązanie. - tego nie pamiętam ![]() No to najlepsze przy pierwszej kropce. Egzaminator: "Look, there is a cave. Maybe we could stay inside the cave and wait for a morning?" A ja: "No, i think it's a bad idea. It's dangerous. Bear is sleeping there" ![]() Ogólnie trafił mi się przyzwoity zestaw. Niektórzy z tego co pamiętam mieli przejebane scenki ![]() W raz z ziomkiem najwyższy wynik w grupie. Była jedna 13, dwie 10, 9, 6, 3, 0 :] Podszedłem na zupełnym luzie pewien swoich umiejętności. W liceum przez 3 lata nie robiłem praktycznie nic ![]()
Ostatnio edytowane przez pirat.z.karaibow : 20.05.2009 o godz. 18:00.
![]() |
|
|
|
Oficjalny piknik
Offline |
|
|
Po ustnym polskim.
|Temat: Współczesne utwory muzyczne głosem młodego pokolenia XXI wieku. Ręce trzesły mi się bardzo, głos się łamał... jakoś wybrnąłem z opresji, pytania dosyć łatwe... przynajmniej dla mnie, no i egzaminator lubił Myslovitz więc pytał mnie o nich 14/20. ustny angielski w poniedziałek. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najważniejsze to znaleźć wspólny język
Panowie a jak odpowiadacie to płynnie czy z przerwami? I czy można patrzeć na prezentacje aby sobie coś przypomnieć?![]()
Perkele!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
|
na bibliografie z planame ramowym mozesz sobie patrzec.
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Ja strasznie spiety na ustnym polskim byłem. Jak wszedłem zapytałem grzecznie czy mogę usiąść czy stać wolałem stac, walnałem jakis tekst o krawacie ze poprawie i zaczynam dla rozluznienia atmosfery
Raz zaciąłem sie masakrycznie tzn kilkanascie sekund ale powiedzialem komisji ze sie zagotowalem i przepraszam zaraz zaczne . Minalem ten fragment i dokonczylem juz jakos. Zakonczenie tez zapomnialem to sam wymyslilem Na pytania odpowiadałem długo, duzo mowiłem z tresci książek chciałem udowodnić że czytałem. 17/20 ale komisja lajtowa i jak przy dwoch pytaniach na 6 mialem problemy to pani naprowadzila ![]()
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
A miał ktoś angielski ustny rozszerzony?
W poniedziałek zdaję,a się człowiek przez ten tydzień rozleniwił,że się nawet zestawów nie chce otwierać ![]() ![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Kolega zdawał i miał bardzo fajny temat bo telefony komórkowe, natomiast koleżanka miała migracje ptaków więc pytania są strasznie nierówne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ustny polski: 20/20 pkt. Dopiero wróciłem z matury
![]() ![]()
Perkele!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
do usunięcia
Ostatnio edytowane przez Zola : 03.04.2010 o godz. 18:20.
![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Polski 17/20
Angielski 19/20 Pisemna napisałem też stosunkowo dobrze wiec z czystym sumieniem mogę się alkoholizować przez 4 grube miesiace ![]() ![]()
TYLKO WISŁA!
Semper Fidelis! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Interesuje mnie jakaś dwuletnia szkoła policealna związana z ogrodnictwem. Na Ułanów jest technik architektury krajobrazu, orientuje się ktoś na czym to polega ? Matematyka obowiązkowa ? Bardziej widzi mi się technik ogrodnik, ale takiego w Krakowie niemal brak :(
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Matura nie taka straszna
![]() Ang 14/20 Pol 20/20 Pozdro ![]() ![]()
Moje Sety klubowe
NOWY SET! Buldus Hit Mix Vol 1! http://buldus.przeklej.pl//
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
do usunięcia
Ostatnio edytowane przez Zola : 03.03.2010 o godz. 12:34.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
W zeszłym roku na UR, na ogrodnictwo, żeby się dostać trzeba było umieć wydrukować podanie i otwierać drzwi Chemii i chemiopodobnych przedmiotów sporo |
|
|
|
Oficjalny piknik
Offline |
|
|
15/20 z ustnego angielskiego więc jestem zadowolony i mogę rozpocząć wakacje
Wreszcie!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
U mnie dzisiaj rozszerzony angielski zdany 20/20
I wreszcie mogę rozpocząć wakacje w pełni, zero myślenia o szkole aż do 30 czerwca ![]() ![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to ja słabiej bo podstawowy ale też 20/20 z ustnego angola.
![]()
Perkele!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ja tez 20 pkt z ang ustnego
Z polskiego gorzej bo tylko 12, ale to i tak 6 wiecej niz chcialem Z chemii r licze na 90%+, z bio r 85%~ ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
kiedy dokładnie są wyniki z matury pisemnej? i na jakiej stronie można je sprawdzić?
![]() nie chce z kibicem po meczu dzielić się zniczem. Nie chcę zostać z niczym, niczym żołnierz bez broni. Chcę honoru bronić, lecz jako samuraj nie ronin... ... ACAB |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
https://www.oke.krakow.pl/sio/login.php
tutaj wpisujesz dane i haslo z tej karteczki co dostawalismy a wyniki do 30 czerwca wlacznie |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|