|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Przyjrzałem się na YT kilku meczom Cercle w lidze i nie mam sprecyzowanego zdania.
Teoretycznie faktycznie grają presingiem, ale inne drużyny wchodziły dość śmiało w ich strefę obronną, a odzyskiwanie piłki w tercji rywala w wielu momentach było kwestią przypadku (no chyba, że nazwiemy to dobrym ustawieniem). Za to mają bardzo celne wrzutki w pole karne i sprawnych napastników, którzy do tych centr dochodzą. Osobna kwestia to własnie ich napastnicy - Kevin Dankey, który zachowując wszelkie proporcje wygląda i gra jak młody Lukaku i Paris Brunner, który jest wysoki, silny, szybki i dobrze wyszkolony. Obawiam się mocno o to jak wobec nich sprawdzą się Uryga czy Biedrzycki. Być może stać nas będzie na nawiązanie równorzędnej gry w środku, ale z nasza defensywą dwumecz może zakończyć się szybko.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 22.08.2024 o godz. 14:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
20:25 w TV6
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
dziękuję @marek2a .wrócę z treningu i będzie uczta. Obstawiam, że niesieni dopingiem wygramy 2-1
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Masz nadzieję, że czasy w których Wisła sięgała po Puchar Polski już nie wrócą? To fajnym jesteś jej kibicem.Na szczęście mylisz się, bo Igbekeme już wrócił, a w klubie nadal mamy pięciu piłkarzy sprowadzonych z hiszpańskich niższych lig, tą pozostałość po Kiko, którzy nadal odgrywają lub mogą odgrywać wiodące role w drużynie. Którym ufa trener. Moskal, do którego konkretnie nic nie mam i któremu bardzo dobrze życzę, nadal stawia na tych zawodników i chce opierać o nich grę drużyny. Na szczęście nie uważa ich za bezwartościowych i godnych pogardy reliktów czasów dyrektorowania Kiko.
Ostatnio edytowane przez Markus : 22.08.2024 o godz. 18:53.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Hiszpańska Wisła z 7-8? Hiszpanami nie dała rady awansować do eklapy. No wow, co za ekipę mieliśmy, no oby to się znowu powtórzyło xd
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Ok, dzieki. Czyli tylko sie nimi inspiruja, my Barcelona na szczescie
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Szybko poszło. Jaroch + Broda i 0:2.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Bez przynajmniej jednego nowego bocznego obrońcy daleko nie zajedziemy...
No cóż, możemy wrócić do mitycznej koncentracji na lidze ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Raczej nie, nasza obrona i Broda są ciency jak sik pająka.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Jak już o mnie piszesz, to nie z błędem. Ja żadnym Argentyńczykiem nie jestem, a nick to tytuł filmu z mojej młodości
skrót od simulation one. Wymawiać sim-łan, a nie żadne diego simeone Co do meczu samego w sobie, wow przegrywamy z 5 drużyną Belgijskiej ekstraklasy. Ligi, która jest dużo mocniejsza niż nasza. My, drużyna z 2 poziomu rozgrywkowego, co niedawno finiszowała tam 10ta My pisaliśmy piękną historię, ale to było właśnie to - historia. Powinniśmy odpaść już w poprzedniej rundzie. To, że w ogóle gramy z Cercle to jest niebywały sukces. Nawet jak w dwumeczu spłyniemy 5 golami. Ta drużyna już swoje zrobiła. Ale spoko Revolver będzie teraz szaty rozrywać, że jak to? Wszyscy tragiczni, wszyscy wypierdzielać, Moskal do zwolnienia
Ostatnio edytowane przez s1mone : 22.08.2024 o godz. 20:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Ja się zastanawiam czy nasza obrona to nie raczej komedia niż horror. Taka bramka jak ta na 2:0 to przecież jest niegodna zawodowego kontraktu bramkarza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Pierwsza bramka to klasyka w wykonaniu Jarocha, czyli brak reakcji. Chłop jest totalnie pod formą, bo o zajechaniu w 7 minucie meczu mowy być nie może. Nasza obrona to kabaret aktualnie.
Druga bramka to szmata, która trafia na konto Brody. Wstydu nie ma, coś się staramy grać, rywal ma po prostu jednostkę treningową na fajnym, prawie pełnym stadionie. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zebranie takiego zestawu prawdzi.wków w jednym zespole uznano by za zbyt niewiarygodne i nieprawdopodobne już na etapie pisania scenariusza ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Mielismy swoje okazje (Carbo, Rodado)
Podobnie jak z Rapidem nie radzimy sobie z agresywnym pressingiem. Broda, Jaroch, Uryga i 0-3. O dziwo o lige jestem spokojny Carbo i Ikpe zarygluja srodek pola co jest kluczem w systemie Moskala. Duart widac jakosc, Kiss tez cos tam gra. Tak jak pisalem na SB w kazdym meczu Wisly gram over 3 w tym sezonie. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
No Broda zaratonił konkretnie.
Na tle Belgów wyglądamy jak.... drużyna z niższej ligi. W sumie można każdego krytykować, tylko po co. To nasz obecny poziom. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Dokładnie. Dali nam w tym europejskim epizodzie już dość emocji. Na więcej po prostu nie mają umiejętności. Jakby było inaczej to byśmy nie siedzieli w 1 lidze.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Ale to Cercle jest chujowe, gdyby nie komiczne bledy indywidualne naszych to spokojnie byliby do ogrania.
P.S. Za kazdym razem jak komentator mowi bruche zamiast normalnie Bruggia to mam ochote mu wyplacic liscia. Sie ....a intzelektualista na sile znalazl. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nasz poziom i trudno było oczekiwać awansu
Ale jednak patrzy się przykro na "zaangażowanie" Jarocha czy Biedrzyckiego w krycie czy też ich czy Mikulca interwencje ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Nasza obrona jest chujowa, nowe nie znałem. Jedyny sprawny obrońca wypadł na kilka kwartałów.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Broda to dno. Kolejną szmatę puszcza przez złe ustawienie.
Mamy odpowiedź dlaczego w lidze belgijskiej grają murzyni, a nie polskie talenty w których lubuje się to forum. Ale żeby do Jarocha i Urygi dołożyć na obronę dwóch takich praw.....ów z najgorszych defensyw pierwszej ligi i jeszcze za to zapłacić, to trzeba jednak mieć narąbane... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
No Sukiennicki mogl jeszcze 5 minut dluzej prowadzic ta pilke zeby jeszcze wiecej przeciwnikow zdazylo sie wrocic.
Chlop mial dwoch kolego do grania, mogl dac podanie i bylyby strzal lub nawet gol a ten biegnie i biegnie i biegnie z ta pilka az mu zarbali, poszla kontra i 5-0. No geniusz |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To jest drewniak z drugiej ligi, jego zadaniem jest bieganie. Wszystko inne raczej przerasta jego umiejętności. Na pierwszą ligę starczy, pod warunkiem otoczenia piłkarzami umiejącymi grać w piłkę. W pucharach - litości... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czarna Wisła - to powinien być kolejny projekt królewskiego i jego AI
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
dziękuję drużynie za pucharowe emocje. pokonaliśmy tych których mieliśmy, przegraliśmy z tymi , z którymi mieliśmy. nie ma co jechać po zawodnikach. to są 1 ligowcy, nie gracze na europejskie puchary. mimo dzisiejszego w.......u SZACUNEK
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Dnem są użytkownicy tego forum, którzy rozliczają I-ligową Wisłę z dziurami w składzie za występy w pucharach europejskich - tym bardziej, że w poprzednim tygodniu sprawili ładną niespodziankę i dali z siebie wszystko.
Proponuję sobie odpuścić. Dostaliśmy lekcję futbolu, tak to trzeba potraktować. Trzeba ogarnąć środkowego obrońcę i skupić się na lidze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Jak nie umiesz kulturalnie się odezwać, to się zamknij.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Piękna przygoda pucharowa powoli się kończy. Kończy się gorzko gdzie jednak dostajemy liścia na otrzeźwienie. Znowu o ile jakoś tam się prezentujemy na środku i z przodu tak z taką obroną trzeba drżeć o pozytywny wynik w meczach z Kotwicą i Stalą Stalowa Wola a nie z jednym z najlepszych zespołów ligi Belgijskiej.
Fajnie było ale się skończyło. I tak wyeliminowanie Spartaka było dużą niespodzianką. Popatrzmy z resztą na wynik Jagi która jako mistrz Polski uzyskała wynik prawie podobny do naszego Oby Belgowie zagrali w rewanżu rezerwami to może jakimś cudem ugramy remis hehe ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Co do żalów w tym wątku. 1:6 u siebie chwały nie przynosi ale na pewno boli mniej niż 1:4 z Puszczą czy inne, nawet 1 bramkowe porażki z jakimiś ogorami z I ligi polskiej. Nadzieję można było mnie, łudzić się można było ale jak już jest to 1:6 to dziwić nie powinno z tym rywalem
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 22.08.2024 o godz. 21:30.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|