|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Może po konferencji to już nie będzie Trio?
![]()
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Też uważam że nie należy w tematach związanych z Wisłą dodawać wstawek "politycznych". Wszak na forum bardzo często WSZYSTKO nas różni poza jednym, kibicowaniem Wiśle. I jeśli możemy, nie piszmy nawet aluzji politycznych. Już i tak mamy się o co kłócić na forum bez tego
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Nie no sorry, jak ktoś na tym forum naprawdę wierzy, że Obajtek jest niezależnym ekspertem i prezesem Orlenu bez konotacji politycznych z jedyną słuszną partią rządzącą to jest mega ignorantem. I tak niestety ta tranzakcja i jego morda na konferencji w tvpis może umoczyć Wisełkę w politycznym bajorze przynajmniej troszeczkę i na chwilę, oby bez politykowania i .......enia o sukcesach spółek skarbu państwa pod rządami pisu się na tej konferencji obyło. Chciałbym mieć taką nadzieję, ale w tej chwili w polsce cała debata publiczna jest polityczna i ciężko będzie tego uniknąć...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
Wtedy może nie wszystko będzie Ci się kojarzyło ze złowrogim PIS-em . Zejdż na ziemie to wtedy zobaczysz że każdy prezes Orlenu jest z nominacji politycznej . Ponieważ nie lubisz Obajtka ( jakże kultularne stwierdzenie "morda Obajtka") , to sprowadzasz działania reklamowe firmy ORLEN OIL ( z siedzibą w Krakowie , co warto podkreślić ) do jakiegoś dilu politycznego , powtarzając slogany . PARANOJA i BEŁKOT !!! I na koniec - zamiast się cieszyć że nasza Wisełka przez takie kontrakty staje się coraz mocniejsza to wolisz tworzyć spiskowe teorie , na pewno nie służące Wiśle. ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeszcze zapomnialeś napisać, że tvp jest apolityczne. Może i każdy, ale nie każdy jako wójt (z nadania wiadomo jakiej partii), wykorzystywał stanowisko publiczne to upier*olenia konkurencyjnej firmy Wiśle nie będzie służyć przede wszystkim uwiązanie polityczne, czy tak będzie zobaczymy, oby nie, ale ja po tej ekipie propagandystów i nieudaczników nie spodziewam się trzymania swoich umoczonych gęb z dala od klubu... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Już pomijam, że zawsze i mi i wielu ludziom na tym forum przeszkadzało to, że państwowe spółki lub samorządy z kasy podatnika finansują kluby tj. Zagłębie, Piast, Górnik czy Korona. Mi to zawsze przeszkadzało, zawsze uważałem, że kluby powinny finansować się same bądź przy wsparciu prywatnych spółek i w przypadku Wisełki niestety nie będe udawać, że nagle mi się to podoba bo sprawa się tyczy klubu któremu kibicuję.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Co innego zrwszta jak się miesza kapitał publiczny w struktury właścicielskie. To mnie osobiście bulwersuje najbardziej. Co do wcześniejszego wywodu pełna zgoda. W normalnych okolicznościach, pewnie byłaby konferencja z prezesem Orlen Oil (Janusz Fudala czy jak mu tam), ale tak to możemy mieć mega szopkę z Panem DO z newsem w TVP. Czy to dobre sami oceńcie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
Z drugiej strony, czy trio chciałoby się wikłać w tematy polityczne? Nie wydaje mi się. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Potraktuj to jako rekompensatę za całe lata dymania nas przez miasto, które nie tylko nie pomagało, jak innym, ale też rzucało nam kłody pod nogi i tylko dzięki kibicom i trio udało się nam wyciągnąć za włosy z bagna. Poza tym przykłady Lubina czy Płocka są tylko z pozoru symetryczne, ale nie zapominajmy że Wisła to jednak klub znacznie bardziej medialny, wzbudzający emocje i ten deal ma na pewno nieporównywalnie zdrowsze biznesowe podstawy, choć nie mam złudzeń że jak ktoś będzie chciał się czepiać, to powód znajdzie. Ja nie mam jednak na to najmniejszej ochoty i daj się po prostu trochę pocieszyć ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak ktoś myśli, że w wejściu Orlenu do Wisły nie ma drugiego dna, to jest głupi.
![]()
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
^ Trio szukało sponsora i go znalazło, pytanie brzmi raczej czy to nasz nowy państwowy sponsor będzie nas mieszał w swoje tematy polityczne (mniej lub bardziej bezpośrednio). Kubica w spocie dudy paradującym jako reportaż w wiadomościach wystąpił (a raczej jego cytat wyrwany z kontekstu), a chyba nikt nie chciałby zobaczyć podobnego obrazka z wypowiedzią Kuby i stadionem w tle... No nic, ja mam poważne obawy, oby na tych obawach się skończyło, bo Wisła jest apolityczna, mamy wśród kibiców ludzi z różnych środowisk i o różnych poglądach i oby żaden pajac nas nie zaczął dzielić na potrzeby swoich politycznych gierek...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
A Gowin nie maczał coś przy Wiśle ? jego syn jest właścicielem siłowni.. mi też się nie podobają powiązania klubów z polityką i mam nadzieję, że tak się nie stanie.. trzeba odróżnić sponsora od reszty
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Obajtek jest politycznym figurantem ktory nie ma zadnych kwalifikacji i kompetencji do funkcji jaka spelnia. Trzeba byc wyjatkowo naiwnym zeby tego nie widziec i udawac ze to nic nie ma wspolnego z polityka. Z punktu finansowego na krotka mete to jest dobry news dla klubu ale na dluzsza wizerunkowo to moze sie jeszcze mocno odbic w przyszlosci. Wisla moze sie trzymac daleko od polityki ale polityka od Wisly juz nie.
Ostatnio edytowane przez Blixa : 16.06.2021 o godz. 13:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Dobra zmieńmy temat.
Hyballa to zajebisty trener i błędem było jego zwolnienie. Change my mind |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O ile rozumiem ludzi, którym mogą się nie podobać takie umowy, to staram się pamiętać o tym, że kwestie polityczne są tylko i wyłącznie kwestią opinii. To nie tak, że nagle zaczyna nas sponsorować Al-Kaida, Boko Haram albo cokolwiek innego, co raczej uniwersalnie uważane jest za organizację zbrodniczą przez każdego z jakimkolwiek kręgosłupem moralnym. No bez przesady.
Wiem też, że powiedzenie, że "pieniądz nie śmierdzi" ma też jakieś granice rozsądku, ale ja tutaj tej granicy nie widzę. Aha - i nie jestem wyborcą PiS, ale nie ma to dla mnie w tej sytuacji żadnego znaczenia. Nie piję od paru lat i trzymam się z dala od hazardu, ale nie będę krytykował LV BET albo Tyskiego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Hyballa ? TOP, Zibi TOP.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A ja się cieszę że mamy dobrego sponsora za dobre pieniądze, a że jedna ze spółek skarbu państwa to tym lepiej przecież każdy z nas jest współwłaścicielem sponsora
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
czy jedzie z nami admin? Czy można wywalić te polityczne śmieci do osobnego wątku? Weźcie się zapiszcie do jakiś bojówek czy innych młodzieżówek partyjnych a nie zaśmiecacie temat właścicielski forum
![]()
Ad augusta per angusta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
Apel do wszystkich, którzy się nie potrafią powstrzymać od wrzucania politycznego gówna w ten wątek (to już chyba jakiś rodzaj zaburzeń jest?): zróbcie sobie osobny wątek polityczny i tam się napi....e do woli.
A do krytykujących "państwowe pieniądze" - może chociaż poczekajmy na szczegóły umowy? Jeśli to będzie sponsoring na zdrowych zasadach to mamy nie korzystać z szansy odbicia się od dna? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No cóż....
temat polityczny https://wislakrakow.com/forum/showpo...ostcount=37166 został jakiś czas temu zamknięty, A szkoda: było miejsce dla napierdalanek. LucjuszWielki napisał(a):
Załóż sobie nowy temat polityczny i tam pi...ol bez sensu. Co do mnie: tak mam JDG i nie - nie układam flizów (owszem kiedyś prowadziłem firmę, która układała flizy, ale w skali przemysłowej - większość flizów w krakowskich i nie tylko hipermarketach to moi ludzie robili - ale robiłem to lata temu), teraz robię sobie spokojną JDG i nie narzekam na rząd - wręcz przeciwnie. Natomiast ty pewnie ulotki co najwyżej roznosisz - trzymaj się, póki jest ciepło. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Skoro robiłeś to lata temtu to oznacza, że źle liczyłeś bo teraz w podobnie prymitywnych zawodach/pracach trzepie się większą kasę niż w szpitalu/kancelarii.. dodatkowo jesteś... hmm nie do końca przedsiębiorczy skoro nie potrafiłeś złapać innych fuch niż taśmową fuszerkę w marketach. To mnie utwierdziło w przekonaniu, że nie ogarniasz kalkulatora dlatego bełkot ,którym mnie raczysz jest w pełni zrozumiały ( "nie narzekam na rząd - wręcz przeciwnie".). Zdziwiłbyś się z tymi ulotkami, raczej takich jak ty gonie do tego. Chodzi mi oczywiście o kwestie gospodarcze, a nie ideologiczne. EDIT: Framacie swą wypowiedzią potwierdziłeś moje podważanie twych kompetencji odnośnie konfliktu, w który weszliśmy jakieś 15 lat temu. Chodziło o źle położone płytki na jednej z trybun Wisły - palnąłeś wierutną głupotę podając wtedy przyczyny dodatkowych kosztów. Pamiętasz nie? Ja to obśmiałem podając prawdziwy stan rzeczy, potem kilka razy to wypominałem. Dlatego żywisz uraze Dlatego też nie zajmujesz się już tym jakże dochodowym fachem i wylewasz frustrację w moim kierunku :/
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 16.06.2021 o godz. 15:11.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
- Ta taśmowa fucha w hipermarketach pozwoliła mi się ustawić na resztę życia. Teraz wykonuję spokojną działalność JDG bez zatrudniania ludzi, bez obciążeń pracowniczych, bez wielotygodniowych wyjazdów z domu. W życiu są też pewne inne, ważniejsze rzeczy niż nieustanne trzepanie kasy. Liczę świetnie. Czasami jest lepiej, czasami gorzej (np. covid mi zabrał sporo zysków) więc nie będę z tobą wchodził w bezprzedmiotową dyskusję. Nie pamiętam wątku o płytkach na trybunie - widocznie mnie nie zainteresowałeś. Możemy wrócić do tematu i unikać w tym wątku odniesień politycznych? Tudzież chamstwa i bucówy w twoim wykonaniu? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
i lubisz daniny dla jarka dawac, czytaj: byc okradanym na kazdym kroku. Oczywiscie tez jestem za powrotem do watku.Ile kasy z tego dealu bedziemy miec. Ps: byla sytuacja, ze zle plytki polozyli pod jedna z trybun na pietrze i trza bylo wszystko rwac. Jak nie pamietasz to trudno, wazne ze ja pamietam ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ile to lat temu było? 10? A ty ciągle o mnie myślisz? No, ale wiesz skoro mam 60 lat to musisz sobie znaleźć inny obiekt. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Dzięki Lucjusz, że się.podzieliłeś z nami swoją opinią.o układaniu fliz w temacie który się.właśnie nazywa: Flizy i inne takie.
Akurat szukam fliziarza. Numer telefonu możesz podesłać mi już na priva. ![]()
Ad augusta per angusta
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Sory, ale proszę zwrócić uwagę na chronologię wydarzeń. Nie będą siedzieć cicho jak impotent matematyczno-logiczny mnie obraża, sorry. Temat rozmyty przez starego dziada. Ja z kolei napisałem dla RÓWNOWAGI, aby wrogowie wolności gospodarczej nie czuli się pewnie tutaj na forum Stary dziad poradzi: ino TVP z objawioną prawdą, a framat: "Nowy Ład" by żyło się lepiej - kij tam, że po przeliczeniu zysku dla tych mniej zarabiających okaże się, że wydadzą tą nadwyżkę razy 3 na rzecz podwyżek, które zaserwują ci, którym zabiorą - on tego nie skuma, jak i 60-70% społeczeństwa, liczy się, że dadzą :]I żeby była jasność: jestem bardzo zadowolony z ORLENU, nie mam żadnych uprzedzeń, że to państwowa firma. Przecież sami będą czerpać korzyść z tego, nie robią tego za darmo. A to, że nie podoba mi się prezes tej firmy nie oznacza, że jestem przeciwko takiemu ruchowi. To nie firma obajtka czy innego dudy, oni tylko chwilowo łapę na tym trzymają. Zobacz jak tu ich pieką: https://twitter.com/Landryna_9/statu...48317680558083
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 16.06.2021 o godz. 15:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
to akurat stanowisko hipokryty z petro plock
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Dość że cham to jeszcze ordynarny manipulator .
Podaj miejsce w którym chwalę TVP , no już ! ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|