|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Lisa OGRYWAMY, za pół miliona moglibyśmy mieć wyjadacza, ale my chcemy kogoś za kogo wpadnie za jakiś czas 1-3 mln euro. W tym meczu wyglądał bardzo solidnie, a gra TRZECI MECZ W EKSTRAKLASIE od początku do k. nędzy. Moim zdaniem dobrze wygląda, ale to tylko moje zdanie, jak by się nazywał Załuska i miał 32 lata to nikt by nie zwracał na niego większej uwagi. Jechałeś po Stolarczyku jak po łysej kobyle, zawsze musi być kogoś po kim można sobie pojeździć, co? Proponuje przestawić się mentalnie, my teraz ogrywamy piłkarzy żeby ich sprzedać, nie zawsze będzie tak super jak teraz. Odejdą Ci których teraz mamy (oby za grubą kasę) i będzie dołek, bo trzeba będzie następców wyszkolić. Przypatrz się Górnikowi, tak to będzie wyglądać. Wtedy jechanie z następcami też będzie niewskazane. Zajebiście, że jest taki Małecki który może grać i rywalizować o miejsce, że jest Boguski który daje młodym przykład profesjonalizmu i świetnie gra z klepy z Ondraszkiem, (dzisiaj trzy razy ograł obronę Górnika wychodząc sam na sam i pare świetnych klep zagrał), że jest Lis na którym możemy zarobić. Szanujmy to co mamy. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Dziś wygarnął co miał wygarnąć, a siedzący koło mnie dostali lekkiego zawału jak w pewnym momencie bawił się piłką z przeciwnikiem. Choć akurat dla mnie w tamtej chwili nie wyglądało to groźnie. Dużo gorsza była zabawa Lis-Basha w pierwszej połowie ale trener Stolarczyk to utemperował. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Dziurawe ręce pokazał gdy przeciwnik oddał niegroźny strzał. Według mnie pewniejszym wyborem byłby Buchalik, który też nie jest wybitny ale mniej elektryczny i doświadczony, tylko taką korekte w składzie widziałbym ewentualnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
@pepe72 - No właśnie o tym piszę, że niektórzy tutaj szukają problemów na siłę. Górnik oddał jeden groźny strzał w światło bramki w całym meczu, przynajmniej więcej nie pamiętam. Trudno żeby Lis się jakoś wielce wykazał.
Paru znawców zakodowało sobie że Lis niepotrzebny bo w klubie pracują idioci, jakby był dobry to by grał w Barcelonie a nie w trzeciej lidze etc. Chłopaka będziemy ogrywać jak długo będzie pokazywał potencjał. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Co do meczu - bardzo fajnie, ze robi nam sie fajna druzyna, kilku utalentowanych mlodych gosci mamy, widac, super!
Ostatnio edytowane przez Fugiel : 26.08.2018 o godz. 13:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
a ja myśle że racje mieli na weszło.fm , że Lisa to jeszcze "wymyślono" i klepniety za poprzedniego układu (Junco) , i teraz po prostu obecny zarząd coś z tym fantem musi zrobic
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Kolar odpali tylko musi dostawać więcej czasu na boisku. Tak samo jak czekaliśmy na ,,ogranie" Arsenićia, Imaza, Bartkowskiego, Halilovićia i Kostala. Ja widzę u niego potencjał, po prostu na razie dostaje bardzo mało minut. Jeśli statystki z transfermarkt.de są wiarygodne to od początku gry w Wiśle w sumie zagrał dopiero lekko ponad mecz.
Ostatnio edytowane przez R33 : 26.08.2018 o godz. 13:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
A Ukraiński gwiazdor kiedy do nas wraca? Skoro wszyscy odpalaja to dawać i jego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Dlatego potrzebne są rezerwy... A czy będą rezerwy, to zależy od nas - kibiców, od trenera, piłkarzy i zarządu - czy będziemy w stanie zachęcić kolejnych sponsorów... W rezerwach będą mogli wracać do formy meczowej kontuzjowani oraz walczący o pierwszy skład, ew. wybijający się juniorzy. Tylko - jak sami wiemy - na to jest potrzebna kasa...
![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Kolara też dośc konkretnie połamał na dzieńdobry jakiś rzeźnik ze Śląska...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Wracając do Lisa :
Wyglądał solidniej niż w poprzednich dwóch meczach, chociaż raz przy strzale z dystansu obok bramki się nie popisał (dziurawe ręce). Wyglądało to dość kuriozalnie. Nie powiem, że był pewnym punktem zespołu, ale nie pluł piłką przy każdym z nią kontakcie. Nogami też dużo pewniej niż w poprzednich meczach - może będą z niego ludzie jak okrzepnie i nabierze pewności siebie. Oby, bo młodego obiecującego bramkarza łatwiej wypchnąć gdzieś z zyskiem ![]() Jedyne co mnie obecnie martwi to......... brak kasy. Brak kasy na utrzymanie Zdenka czy przedłużenie kluczowych grajków. Oby starczyło też na dogranie rundy bez strat w ludziach (i punktach). Cichym marzeniem chyba każdego Wiślaka jest utrzymanie tej drużyny do końca sezonu i walka o czołowe lokaty. Piłkarsko jest super. Super jak nigdy. Generalnie do teraz jestem zszokowany. Po Stolarczyku sobie wiele nie obiecywałem - ale też gościa nie krytykowałem, więc nie mam za co przepraszać. Okazało się, że był to strzał w środek tarczy. Trzymam kciuki abyśmy jak najdłużej utrzymali ten styl. Bo jak będzie styl to będą też wyniki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jezu dajcie temu chłopakowi złapać trochę obycia. On jest w szoku póki co, że gra w WIŚLE KRAKÓW, wygląda na takiego co nie wierzy w to co się dzieje a wy się uparliście go nękać. Po co ta presja? Młody jest z potencjałem, ale musi okrzeknąć zagrać 20-30 spotkań puścić pare szmat posiedzieć na ławce obyć się złapać pewność siebie, umiejętności i grać. Wy wymagacie żeby był Buffonem od pierwszego meczu...
Spokojnie. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mój post był raczej stonowany. Jeśli oceniać grę Lisa w porównaniu z poprzednimi spotkaniami to progres jest ewidentny. Co będzie dalej? Zobaczymy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bardzo często bramkarza zmienia się po wpadce. Buchalik sam się zmienił zawalając nam mecz w Białymstoku wraz z czerwoną kartką. Lis nie zawalił nam jeszcze meczu. Więc nawet jak by się nie nazywał Lis i przyszedł jako młody to nie byłoby powodu by go zmieniać. Z meczu na mecz gra coraz lepiej więc twierdzenie, że jest "dużo gorszy" jest niczym nie podparte. Z Górnikiem wyciągną wszystko co miał wyciągnąć. Owszem, obrona grała koncertowo. Doszlifować i sprzedać. Tak jak z każdym młodym, którego mamy w zespole. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://ekstraklasa.tv/wisla-k-gornik...komicie/9mvspx Nie bez kozery Weszło dało całej formacji obronnej 6, poza Pietrzakiem, który dostał 7. Czyli Lis dostał tyle co Wasyl, co być może jest lekko krzywdzące dla Wasyla. Dobrze, żeś o tej kasie dodał, bo przynajmniej się w czymś zgadzamy. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To nie była jakaś 'wielka' interwencja. Strzał lekki, w jego zasięgu. Na idealnej dla bramkarza wysokości na tzw notę. Sam sobie nieco utrudnił interwencje wychodząc z bramki, ale nie ma to znaczenia bo go obronił.
Zagrał poprawnie w tym meczu, zagranie poprawnie jednego meczu nie czyni cię pewnym punktem zespołu. Noty weszlo akurat mało mnie obchodzą - nie raz, nie dwa odstawały od rzeczywistości. Lis jak na razie gra tylko i wyłącznie dlatego, bo jest młody i ma potencjał. Jak go w pełni ukaże to będzie fajnie. Na razie tego nie zrobił, chociaż i tak zanotował znaczący progres od meczu z Lechem, gdzie uprawiał siatkówkę.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 26.08.2018 o godz. 18:43.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2018
Offline |
|
|
Spokojnie z tymi zachwytami,mamy dopiero 6 kolejkę.Tak naprawdę to punktowo idziemy ( prawie)zgodnie z założeniami przed sezonowymi (mamy 11 punktów,a powinnismy mieć 12) a tutaj zachwyty jakbyśmy robili wynik ponad stan.Powinniśmy mieć ugrane 12 punktów,przed sezonem mogliśmy liczyć na zwycięstwa u siebie z Arką,Płockiem,Miedzią,Górnikiem .Mogliśmy zakładać porażki z Jagiellonią i z Lechem.Wyszedł nam mecz w Poznaniu,ale na tej podstawie nie można snuć wniosków,że będzie to wyjątkowy sezon.Takie mecze jak nasz z Lechem zdarzają się każdemu.My też takie wpadki zaliczaliśmy 0-4 z Groclinem u siebie,Legia dzisiaj zebrała 1-4 od Płocka.
Dlatego cieszmy się z wygranej,ale niech nikt po 6 kolejce nie snuje planów o mistrzostwie czy porównywań do Wisły Kasperczaka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Rozumiem zimną głowę kolegi wyzej,ale jednak od pierwszego gwizdka u siebie z Arką ,do dzis po ostatni mecz z Zabrzem widzę ze ten zespoł to ZESPÓŁ a nie zbieranina,ktory naprawde oglada sie dobrze.
A na tle grupy inwalidzkiej jaką jest polska Ekstraklasa rzekłbym ze Wisła gra inna piłkę. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Nie ma co pompować balonika na żadne mistrzostwa czy puchary. Zajebiście się przyjemnie ogląda Wisłę i trzeba patrzeć tylko na kolejny mecz a co z tego wyjdzie to się zobaczy na koniec. Jeszcze wiele spotkań w tym roku wtopimy ale jak będzie walka jak dotychczas to nikt nie powinien mieć pretensji.
Kajam się ze nie w 100% wierzyłem w Pana trenera Stolarczyka i resztę brygady ale jestem zajebiście zadowolony ze wyszło jak wyszło. Szacun. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Nikt nie pompuje balonika na puchary czy mistrzostwo. Wisła gra na chwilę obecną najładniejszą piłkę w lidze, jeśli utrzyma ten poziom do końca roku, a w okienku nie będzie histerycznej wyprzedaży tak jak teraz, to mamy spokojną górną ósemkę i wszystko, co wypadnie ponad miejsca 5-8 będzie tylko miłym dodatkiem. Takie mecze jak z Płockiem, z Arką itp będą się zdarzać, bo w Polskę poszła fama, że Wisła ciśnie, więc wszystkie słabsze kluby będą zamiast drużyny wystawiały przeciwko nam autokar klubowy do bramki, mocniejsze ekipy też w końcu złapią formę, u nas przyjdzie zadyszka... Jeszcze mnóstwo punktów stracimy, ale patrząc z perspektywy 6 pierwszych kolejek - historie o sportowym upadku i degradacji z Ekstraklasy należy włożyć między bajki, chyba, że z szafy wyskoczy jakiś trup....
![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
co do Kolara który zchodził ....wiem ze od zer i jedynek moze sie po.......ić w głowie. [b]schodził Kostal[/s] tak na przyszłość... Kolara nie było na placu gry. Lis gra tylko i wyłacznie dlatego ze Buchalik nie może, a nie dlatego że jest lepszy. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Lis we wczorajszym meczu wyglądał pewniej i popełnił mało błędów. Przy takim tempie wiosną będziemy mieć mega kozaka. Na pewno jakieś babole przyjdą, ale kto ich nie miał? Każdy bramkarz.
O co gramy w tym sezonie? O czołową 8. Nawet jeśli zajmiemy 1 miejsce w grudniu 2018 roku to stan kadrowy na wiosnę 2019 powie nam o co będziemy grać. Spokojnie, grajmy swoje a będziemy nagrodzeni. A porażki i tak przyjdą, bo muszą przyjść. |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Odnośnie rywalizacji Lis-Buchalik, to z tego co pamiętam to przed sezonem wszystko wskazywało na to, że Lis wygrał rywalizacje z Buchalikiem. Tylko pechowa kontuzja naszego młodego bramkarza spowodowała danie szansy Buchalikowi, który skrzętnie sam się wyeliminował i oddał jedynkę Lisowi. Jak dla mnie puki Mateusz niczego spektakularnie nie zawali to może liczyć na zaufanie sztabu szkoleniowego. Ani jeden, ani drugi do dośrodkowań nie wychodzi, ale Lis daje większe nadzieje, że się wyłamie z tej tendencji
![]() Wczorajszy występ poza tą jedną sporą niefrasobliwością całkiem przyzwoicie. Na plus długie podania, którymi parokrotnie rozpoczynał groźne ataki.
Ostatnio edytowane przez Azmo : 26.08.2018 o godz. 20:34.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W sumie jeszcze jedna dobra informacja.
Ondraszek strzelił, mamy 11 bramek, z czego 5 strzelonych przez Zdenka. Wydaje się, że uzależnienie od naszego głównego napadziora jest mniejsze niż w poprzednim sezonie. W każdym razie po 6 kolejkach ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Pietrzak, Kostal, Kort w 11stce kolejki, kolejny swietny wystep Kostala i Korta, ktory jak widac okazal sie trafionym transferem i w koncu mecz na poziomie Pietrzaka, ktory ostatnio popelnial za duzo bledow.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ondraszka, Imaza i Kolara. Z czego Imaz ma "jedynie" asysty, a Kolar co prawda jedną bramkę ale zagrał 3 ogony na 6 meczów. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przypomniało mi się.
Doping był niezły. Ale niech ktoś przypomni gniazdowemu, że 19:06 to święta minuta i ma być śpiewane to co trzeba. Fakt, nie patrzy się na stadion ale bez przesady. Nich ktoś go po prostu szturchnie i zmieni repertuar ![]() ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|