The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich?
Andrzej Duda 147 85,96%
Bronisław Komorowski 24 14,04%
Głosujących: 171. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.03.2015, 21:35
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
Jarooo1 , sprawa jest jak to mawiał bulu arcyboleśnie prosta, do roboty , zdobyć 20-25 % w prezydenckich , wspólne listy ( tutaj uważam będzie problem), i koalicjant dla PIS gotowy

palikot "Pis wystawia słabego kandydata" daj spokój , nie piszesz tego poważnie ? mam nadzieje przynajmniej

przyjrzałem się sondażowi na 1 stronie , przeraża mnie 10 głosów na bula , rozumiem na gów...ej ,w lisweeku , ale tutaj na stronie Wisły
Merytorycznie Duda jest bardzo w porządku. Medialnie - średnio. Jarosław Kaczyński wygrałby te wybory moim zdaniem bez problemu. Duda będzie miał problem je wygrać.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 28.03.2015, 21:44
IncognitoTSW "Jarosław Kaczyński wygrałby te wybory moim zdaniem bez problemu'

chociaż moje poparcie PIS opiera się głównie o takie filary jak Kaczyński, Macierewicz i Kamiński , muszę Cię zmartwić, Prezes nie miał szans na wygraną , niestety lata (coś tak koło 25 )robienia z niego "czarnego luda" przyniosło wymierne efekty, dlatego potrzebna była śwież krew czyli Andrzej Duda

he, he, nie mogłem sobie darować http://ahalterego.salon24.pl/639106,...rzeba-zobaczyc

co ten człek ma w sobie ?
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 28.03.2015 o godz. 21:54.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 28.03.2015, 21:54
http://fakty.interia.pl/raporty/rapo...ld,nId,1706488

Bu aha haha ahahaha
Ale Korwin musi być wysoko w sondażach, skoro wstawili taką atrapę?
teraz czekamy na poglądy w sprawie... kobiet i niepełnosprawnych
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 28.03.2015, 21:55
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 28.03.2015, 22:05
korwin wymiata https://www.youtube.com/watch?featur...&v=F6ZsJWYzzYU
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 28.03.2015, 22:19
palikot napisał(a):Wyświetl post
Ten człowiek widać ma klasę i honor (...) by potem w wyborach do parlamentu poszli pod jednym szyldem by zdobyć parlamentarną większość i zmusić PISowców do likwidacji socjalizmu
Gdzie w tym materiale widzisz 'klasę i honor' pana G. Brauna? Rzucanie na prawo i lewo zarzutami o kłamstwie i snucie teorii spiskowych nazywasz klasą? Albo może zasugerowanie porównania działalności Polskiego Radia do propagandy Goebbelsa uznajesz za honorowe? Media po prostu nie wspominają o tak niszowym kandydacie jak pan G. Braun, którego poparcie oscyluje na granicy błędu statystycznego. I bardzo dobrze, że się tak dzieje, bo brednie które opowiada przynoszą wstyd polskiej polityce. Ten człowiek jest jakimś zakompleksionym fanatykiem, który cały czas widzi zagrożenie dla 'polskości' i węszy jakieś wyimaginowane spiski, przygotowywane rzekomo przez Żydów. To jest dokładna odwrotność klasy i honoru - całe szczęście że poparcie dla tego pana nie przekroczy najpewniej 1%.

Co do likwidacji 'socjalizmu' i ciągłego mówienia o nim w kontekście obecnej sytuacji w Polsce, to radziłbym Ci sprawdzenie definicji tego słowa, a zapewne dostrzegłbyś że niestety bardzo daleko nam do takiego ustroju.
Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez Bronowianin : 28.03.2015 o godz. 22:22.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.03.2015, 22:54
Bronowianin, wstydem to jesteś Ty dla kibiców Wisły Kraków.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 28.03.2015, 22:55
Bronowianin napisał(a):Wyświetl post

Co do likwidacji 'socjalizmu' i ciągłego mówienia o nim w kontekście obecnej sytuacji w Polsce, to radziłbym Ci sprawdzenie definicji tego słowa, a zapewne dostrzegłbyś że niestety bardzo daleko nam do takiego ustroju.
masz rację. przekonałeś mnie
poczułem takie wewnętrzne oświecenie... coś ponad transcendentalnego
to chyba Karolek z białą brodą... światłość widzę... coś sprawia, że nie mam kontroli nad swoimi ruchami, źrenice mi uciekają do góry... co się dzieje?
Ostatnio edytowane przez palikot : 28.03.2015 o godz. 22:58.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 29.03.2015, 08:54
Smuga napisał(a):Wyświetl post
Sołtysie lepiej wyłożyć przysłowiową ?kawę na ławę? niż prowadzić ?wysublimowaną grę? (o, której kiedyś sam pisałeś) pod płaszczykiem niezależności. A co do Jarubasa, to trudno żebyś go nigdy nie widział, skoro jest bliskim współpracownikiem Twojego dobrego znajomego - wicepremiera Piechocińskiego.
Powtarzam jeszcze raz, że jak coś sobie uzbdurałeś to nie jest zupełnie mój problem, gdyż to się leczy, więc trzeba iść do odpowiedniego specjalisty. Typowe dla pisowców zarówno w skali lokalnej, jak też państwowej są te "wysublimowane urojenia"

Co do Janusza to jest on przyjacielem rodziny od czasów studiów, a nie na gruncie politycznym, więc trudno, abym miał okazję poznać lokalnego barona Jarubasa. Znam z widzenia z imprez Sawickiego, czy Kalinowskiego, ktorego ładna córka tańczy w zespole SGGW oraz Struzika, który właśnie przyklepał koalicję PiS-PSL w Wołominie, do której moje ugrupowanie jest w opozycji. Chcesz więcej to musisz porozmawiać z krewnym baronem z SLD, do którego tak ochoczo się przyznałeś

PS. Jaką wysublimowaną grę?

Takiej, ani podobnej swojej wypowiedzi nie znalazłem także masz czas dzisiaj do 24, albo sam poproś o bana za pisanie farmazonów i mitomaństwo.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 29.03.2015 o godz. 09:11.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 29.03.2015, 10:26
emj10 "albo sam poproś o bana za pisanie farmazonów i mitomaństwo"

emj10"Powtarzam jeszcze raz, że jak coś sobie uzbdurałeś to nie jest zupełnie mój problem, gdyż to się leczy, więc trzeba iść do odpowiedniego specjalisty"

cytaty z opoczniaka emj10 do Smugi ,mitoman i farmazonista emj10 wysyła Smugę do specjalisty, komentarz zbędny , kto nie wie o co chodzi niech prześledzi "twórczość"opoczniaka emj 10, post powyżej jest jego ukoronowaniem,już to pytanie zadawałem , nie kogo zna i na czym się zna jest pytanie?, pytanie jest kogo nie zna i na czym sie nie zna ?
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Stary 29.03.2015, 11:27
A, po co czekać aż nastanie nowy dzień, skoro można, to przypomnieć już teraz :

emj10 napisał(a):
Tylko york jest tutaj propagandzistą? Oj, jakby dobrze policzyć to przez ostatnie kilka lat przewinęło się tutaj kilkunastu takich typków. Jedni promowali swoje portale, czy inne profile na fejsbuku, drudzy prowadzili prymitywną agitkę wrzucając monotematyczne materiały zgodne z przekazem dnia, a byli też tacy co prowadzili wysublimowaną "grę" pozorując inteligentne dyskusje, które de facto miały za zadanie spowodować afirmację tych poglądów przez innych forumowiczów, a nawet uznanie je za swoje.

Dobrze to ostatnie zjawisko opisał Eryk Mistewicz w jego "Marketingu narracyjnym". Sądzę, że w przyszłym roku tego typu zjawiska mocno nasilą się w wyborach lokalnych, gdzie zaszczepienie pewnych idei w lokalnych portalach internetowych może zdać egzamin. W ostatnich dniach byliśmy świadkami wypowiedzi Hoffmana o Wołominie, który został wraz z Pruszkowem utożsamiony z patologią. Rozpętała się spora burza w mediach lokalnych, a pisowskie władze gminy i powiatu nie wiedziały jak na to odpowiedzieć. Gdyby lepiej wykorzystać tego ewidentnego babola spokojnie można byłoby zbudować narrację na nadchodzące wybory, ale opozycja jest mocno podzielona, PO w połowie przejęta przez PiS, a w SKW nie udała się rewolta i nowy-stary burmistrz, którego popierałem chce prowadzić elegancką kampanię idąc szeroką ławą.

wis.la/pb0ae
Wklejam, to, żeby nie było, iż konfabuluję.

Sołtys jak, to ma już we krwi zasłonił się niepamięcią i zaraz pewnie odtrąbi swój sukces. Za Nietzschem stwierdzi, iż „Fakt jest zawsze głupi.” i w związku z tym nie ma, co nad nim dywagować. A parafrazując wislaka wielce prawdopodobny jest taki scenariusz zdarzeń:

wislak68 napisał(a):
Gwarantuje że niedoszły radny z Wołomina starym zwyczajem: spuści spodnie, zrobi słupka jak piesek preriorwy po czym zakończy czymś w stylu: "Jeśli ktoś nie wie że najlepsze kasztany rosną na Placu Pigalle to nie jest godzien rozmawiać ze mną o czymkolwiek" . Ten typ już tak ma.
emj10 napisał(a):
Co do Janusza to jest on przyjacielem rodziny od czasów studiów, a nie na gruncie politycznym
Naprawdę nie masz nic wspólnego z Piechońskim na gruncie politycznym? Ciekawe, bo wielokrotnie chwaliłeś się tutaj, iż, odkąd posiadasz czynne prawo wyborcze stawiasz podczas wyborów krzyżyk obok jego nazwiska.

emj10 napisał(a):
Wsparciem nigdy PSL nie obdarzałem i również nie uważałem się za zwolennika tej partii (w wyborach samorządowych prowadziłem dwukrotnie kampanię przeciwko PSL, aby zmarginalizować jej wpływy na wsi), a odkąd miałem czynne prawo wyborcze głosowałem na Janusza Piechocińskiego, którego znam od dziecka jako znajomego rodziny z uczelni.
emj10 napisał(a):
PS. Jaką wysublimowaną grę?

Takiej, ani podobnej swojej wypowiedzi nie znalazłem także masz czas dzisiaj do 24, albo sam poproś o bana za pisanie farmazonów i mitomaństwo.
Skoro pisanie farmazonów i mitomaństwo nie jest moim udziałem, to mogę prosić o auto-banicję, tyle że w odwrotną stronę?
Ostatnio edytowane przez Smuga : 29.03.2015 o godz. 13:31.
Odpowiedz cytując
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 29.03.2015, 11:45
Renata Kim (Newsweek) wstydzi się Dudy, bo ten podjął temat zmiany waluty w Polsce. Wiadomo, powinien mowić o bigosie i wchodzić na japońskie krzesła
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 29.03.2015, 15:00
Smuga to co powklejałeś powyżej jest tylko namacalnym dowodem , kto czyta to forum od lat i uczestniczy sam w pisaniu od jakiegoś czasu nie ma żadnych wątpliwości co do opoczniaka emj10, nie znajduje obecnie na politycznym żadnego aparatczyka z krwi i kości takiego jak mitoman emj10 , nie wiem jak było wcześniej ale cytat przytoczony przez Smugę a wypowiedziany przez "bohatera i" zostawia go bezdyskusyjnie z gołym tyłkiem i bez majtek " a byli też tacy co prowadzili wysublimowaną "grę" pozorując inteligentne dyskusje, które de facto miały za zadanie spowodować afirmację tych poglądów przez innych forumowiczów"

i to jest jego rola na tym forum
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 29.03.2015 o godz. 15:04.
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Stary 29.03.2015, 15:27
Bronowianin napisał(a):Wyświetl post
W I turze oddam głos na panią Magdalenę Ogórek. Jednakże uważam, że lewica mogła postarać się o lepszego/lepszą kandydata/kandydatkę.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 29.03.2015, 16:06
w Krakowie w sondzie uliczniej Korwin ma 15% Kukiz 10%. Razem prześcigają Bredzisława- 21%!!!
- Duda 38%
https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hp...f0&oe=55A3DA47

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.03.2015, 16:50
palikot napisał(a):Wyświetl post
w Krakowie w sondzie uliczniej Korwin ma 15% Kukiz 10%. Razem prześcigają Bredzisława- 21%!!!
- Duda 38%
https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hp...f0&oe=55A3DA47
Taaa, ten wasz kandydat na prezia Krakowa tez miał duzo w sondażach ulicznych podobno, a po wyborach nie było co z niego zbierać . Pewnie jeszcze wiarygodniejsze byłyby te sondaże internautów .
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.03.2015, 16:53
emj10 napisał(a):Wyświetl post

Co do Janusza to jest on przyjacielem rodziny od czasów studiów, a nie na gruncie politycznym, więc trudno, abym miał okazję poznać lokalnego barona Jarubasa. Znam z widzenia z imprez Sawickiego, czy Kalinowskiego, ktorego ładna córka tańczy w zespole SGGW oraz Struzika, który właśnie przyklepał koalicję PiS-PSL w Wołominie, do której moje ugrupowanie jest w opozycji. Chcesz więcej to musisz porozmawiać z krewnym baronem z SLD, do którego tak ochoczo się przyznałeś
To teraz już wiadomo dlaczego tak bronisz okupanta, który zrujnował Polske.
Odpowiedz cytując
dwdx1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 29.03.2015, 17:04
Widać ankieta robiona w godzinach pracy urzędów, bo nie spotkano fanatyków kandydata PSL
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Stary 29.03.2015, 17:14
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 29.03.2015, 17:19
bardzo pozytywna wiadomość, znaczy tylko tyle że bulu jedzie na oparach i obowiązuje hasło "wszystkie ręce na pokład" ,
Odpowiedz cytując
dwdx1906
Senior Member

Stary 29.03.2015, 17:19
Jestem za wycofaniem się Dudy.

Jeśli tylko Bronisław wykona pierwszy krok
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.03.2015, 17:45
Pamiętacie ile procent w wyborach odbywających się na przestrzeni ostatnich lat urywali PiSowi i KNP tacy ludzie i partie jak PJN, PR, SP lub lewakom z SLD/i KNP urywał Palikot ze swoim ruchem?
Patrzę na wyniki w tej ankiecie i widzę jedno. Paweł Kukiz. Coś mi się wydaje, że zawsze w wyborach jest taka wtyka, która ma za zadanie popsuć opozycji szyki. Kukiz czyli człowiek, za którym nic nie stoi ale jakoś chody w tv ma (był w kilku programach), człowiek, który uwzględniany jest w sondażach (skoro on i Bęgowski to dlaczego nie Kowalski?), człowiek, który ma właściwie jeden postulat JOWy (i niekoniecznie jest to lek na wszystko bo jak pokazuje przykład WB to tam są JOWy i jest tak, że rządzą i tak ludzie z dwóch partii a komu innemu się ciężko przebić, nie wiem czy tego chcemy w Polsce).
Tak jak pisałem wcześniej, dla mnie to jest dziwne, a Kukiz jest mega podejrzany. Pourywa wszystkim po trochu, i PiSowi i RN i KORWINowi. Nie wiem czy człowiek z taką przeszłością, który się obudził tak późno (co on nie wiedział o nocnej zmianie i kim są jego koleżcy z PO?), który ma właściwie jeden postulat w tych wyborach zasługuje na te kilka procent głosów, które zdobędzie. Po wyborach pewnie zniknie no bo niby co dalej? Albo założy partię i będzie jakaś kontynuacja jego myśli albo znowu za 5 lat wystartuje.
Ehh, jak mnie to wkurza, zawsze się muszą do każdych wyborów jacyś rycerze obudzić i walczyć nie wiadomo o co. Zbiora co ich, pokrzyżują tym plany opozycji, ewentualnie zrobią swoją robotę w sejmie (Palikoty) znikają. Dziwne.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
dwdx1906
Senior Member

Stary 29.03.2015, 18:00
Moim zdaniem Kukiz ma intencje szczere, ale nie jest moim ideałem. Mam trochę inne poglądy na niektóre sprawy niż on. Ostatnio (wstyd się przyznać, bo to jednak chamstwo) przeglądałem wykradzioną konwersację P. Holochera i natrafiłem właśnie na rozmowę z Kukizem.

A co do pokazania w tv - zarówno Kukiz jak i Krzysztofina byli znani szerokiej publiczności już wcześniej, co ciężko powiedzieć o Kowalskim, Braunie czy nawet Wilku.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 29.03.2015, 19:16
Jaroo1 Pis-owi nic nie urwie , w 2 turze głosy z Kukiza pójdą na Dudę ,też za bardzo go nie poważam , widziałem go kilka razy i stwierdzam że chłop nie wie o co mu chodzi , myśl przewodnia jow-y i pustka , co program to zaprzecza sam sobie , każdy pamięta jak lizał tyłek urbanoplatfusom
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Stary 29.03.2015, 19:27
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
każdy pamięta jak lizał tyłek urbanoplatfusom
Dodajmy też, że nigdy publicznie, za to nie przeprosił, a w tej sytuacji wypadałoby.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.03.2015, 19:32
http://naszeblogi.pl/33064-kukiz-prz...zystko-zmienil

Czyżby?
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Stary 29.03.2015, 19:40
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
http://naszeblogi.pl/33064-kukiz-prz...zystko-zmienil

Czyżby?
Cytat:
Na pewno nie będę głosował w wyborach na PO. Jeśli już pójdę na wybory to poprę Kaczyńskiego, UPR i Jurka
Z tego, co zacytowałem i z całości tegoż tekstu nic takiego nie wynika.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 29.03.2015, 19:45
co Wy hołdu oczekujecie?

Cytat:
Co najważniejsze jednak publicznie przeprosił za ataki na Lecha i Jarosława Kaczyńskich . Zamach Smoleński był cezurą dal wielu , również Gliński ocknął się po tym wydarzeniu . Kukizowi jak przyznał najbliżej do Jurka i Kaczyńskiego. Z pewnością ten gest zbliży go jeszcze bardziej.
Jak widać i czytanie ze zrozumieniem sprawia kłopot. Nie pierwszy raz.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 29.03.2015 o godz. 19:48.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Stary 29.03.2015, 20:04
Przeprosił Prezesa Kaczyńskiego. Nie widzę, natomiast, aby pokajał się, za to tournée po Polsce jakie urządził sobie w 2007 roku, a podczas, którego namawiał rzecze rodaków do poparcia Platformy Obywatelskiej.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 29.03.2015, 20:06
Przepraszając Prezesa przeprasza cały PiS. Przepraszając PiS przeprasza elektorat. Ciąg przyczynowo-skutkowy

Aaa, rozumiem. Hołd.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów