The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ladek1989
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.02.2014, 13:50
Ok, w sportach zimowych jak kolega emj10 pokazał dużo medali nie zdobyliśmy jak dotąd. Ale to nie znaczy, że można to zaakceptować. Moim zdaniem, nie ma co się odwoływać do przeszłości, tylko zacząć myśleć a przede wszystkim coś robić by to zmienić. Tacy Czesi np. popracowali nad biathlonem i mają już 2 medale, a wcześniej słabo im szło.
Piszecie, że nie ma gdzie trenować-zgoda. To dlaczego od tylu lat nikt nie pomyślał, by przygotować trasy dla biegów w Polsce. Nie lepiej trenować w Polsce niż jeździć za granicę (co chyba więcej kosztuje), mieć w kraju bazę do trenowania młodych i trasy żeby biegać w Pucharze Świata (większe zainteresowanie sportem, sponsorzy itd)? Co do narciarstwa alpejskiego, chyba jakieś górki do slalomu mamy. Nie wiem jak w przypadku giganta i zjazdu. A jak nie to postawić na specjalizację w slalomie i mieć kilkoro zawodników których nie wstyd wysyłać na poważne zawody.
Ale jak wiadomo najważniejszym czynnikiem jest kasa-nie ma kasy nie ma niczego. I dlatego mamy tor saneczkowy w lesie, curling w baraku, tor łyżwiarski na dworze......
Może w końcu jakiś rząd zacznie traktować sport poważnie a nie jako 5 koło u wozu.
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.02.2014, 13:53
Ja rozumiem, że Jaśkowiec miała pecha a potem ten sam zakręt zlekceważył Staręga. Ale jeżeli doświadczony Ligocki na dzień dobry w rynnie przy pierwszym tzw. rozgrzewkowym skoku bez ewolucji zalicza glebę no to ja już nie mam pytań. Zobaczymy co w drugim ślizgu pokaże.
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.02.2014, 13:59
ladek1989 napisał(a):Wyświetl post
Ok, w sportach zimowych jak kolega emj10 pokazał dużo medali nie zdobyliśmy jak dotąd. Ale to nie znaczy, że można to zaakceptować. Moim zdaniem, nie ma co się odwoływać do przeszłości, tylko zacząć myśleć a przede wszystkim coś robić by to zmienić. Tacy Czesi np. popracowali nad biathlonem i mają już 2 medale, a wcześniej słabo im szło.
Piszecie, że nie ma gdzie trenować-zgoda. To dlaczego od tylu lat nikt nie pomyślał, by przygotować trasy dla biegów w Polsce. Nie lepiej trenować w Polsce niż jeździć za granicę (co chyba więcej kosztuje), mieć w kraju bazę do trenowania młodych i trasy żeby biegać w Pucharze Świata (większe zainteresowanie sportem, sponsorzy itd)? Co do narciarstwa alpejskiego, chyba jakieś górki do slalomu mamy. Nie wiem jak w przypadku giganta i zjazdu. A jak nie to postawić na specjalizację w slalomie i mieć kilkoro zawodników których nie wstyd wysyłać na poważne zawody.
Ale jak wiadomo najważniejszym czynnikiem jest kasa-nie ma kasy nie ma niczego. I dlatego mamy tor saneczkowy w lesie, curling w baraku, tor łyżwiarski na dworze......
Może w końcu jakiś rząd zacznie traktować sport poważnie a nie jako 5 koło u wozu.
To po co niby mamy kandydować na organizatora do IO w 2022r razem ze Słowacją ? Otóż po to że u nich są odpowiednie alpejskie trasy i właśnie na Słowacji mają być te konkurencje. Jeszcze wspominasz o górkach do narciarstwa. Heh, widać masz małe pojęcie jakie potrzeby ma narciarstwo alpejskie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.02.2014, 14:09
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Biegów również nie ma gdzie trenować, trasy nie są przygotowane...Biatloniści i biegacze muszą trenować zagranicą.
Zamiast ładować kasę w Igrzyska powinno się najpierw stworzyć system szkolenia taki jak w skokach - tyle że na wynika trzeba poczekać 10 lat.
Nie tyle system szkolenia co wybudować bazę. Bo to jest podstawa. Wyjazd na obóz za granicę to kosmiczne koszty pożerające większość budżetu. Co za problem zrobić centrum przygotowań gdzieś w Bieszczadach i zarabiać na innych. Jak będzie baza to system sam się ukształtuje. Ale jeżeli u nas nie ma kasy na ubicie trasy biegowej, a na premie dla urzędasów jest to o czym tu gadać
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
ladek1989
Senior Member

Stary 11.02.2014, 14:11
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
To po co niby mamy kandydować na organizatora do IO w 2022r razem ze Słowacją ? Otóż po to że u nich są odpowiednie alpejskie trasy i właśnie na Słowacji mają być te konkurencje. Jeszcze wspominasz o górkach do narciarstwa. Heh, widać masz małe pojęcie jakie potrzeby ma narciarstwo alpejskie.
Napisałem słowo ,,chyba'', co powinno Ci dać do zrozumienia, że się nie znam zbytnio. Na nartach nie jeżdżę więc ekspertem nie jestem. Z tego co widziałem, mistrzostwa w slalomie są rozgrywane w Polsce. Nie wiem, jakie są te stoki pod względem trudności i organizacji.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 11.02.2014, 14:17
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Nie tyle system szkolenia co wybudować bazę. Bo to jest podstawa. Wyjazd na obóz za granicę to kosmiczne koszty pożerające większość budżetu. Co za problem zrobić centrum przygotowań gdzieś w Bieszczadach i zarabiać na innych. Jak będzie baza to system sam się ukształtuje.
Nic dodać, nic ująć. W ogóle takie ośrodki sportowe powinniśmy według mnie budować w słabiej rozwiniętych gospodarczo częściach naszego kraju (o ile są tam oczywiście ku temu warunki), tam gdzie sport dla młodzieży jest faktyczną, dużą szansą na lepsze jutro. A podstawą sukcesów nie są nawet te konkursowe trasy, a masowa ilość obiektów dostępnych dla każdego.

Drozd napisał(a):Wyświetl post
Ale jeżeli u nas nie ma kasy na ubicie trasy biegowej, a na premie dla urzędasów jest to o czym tu gadać
Dlatego właśnie nasze dyskusje większego sensu nie mają, co zrobić.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 11.02.2014, 14:27
Dlatego uważam, że ew IO są jedyną metodą motywacji urzędasów do działania. Nie chodzi nawet o to że będą, a o to że chcemy żeby były i w tym celu rozwijamy infrastrukturę. Budując obiekty czy do zawodów czy treningu. Jak nie będzie bata to nic z miejsca nie ruszy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.02.2014, 15:48
Napisałem słowo ,,chyba'', co powinno Ci dać do zrozumienia, że się nie znam zbytnio. Na nartach nie jeżdżę więc ekspertem nie jestem. Z tego co widziałem, mistrzostwa w slalomie są rozgrywane w Polsce. Nie wiem, jakie są te stoki pod względem trudności i organizacji.
Ok, napisałeś. Z rozpędu nie zwróciłem uwagi. Ale przecież od początku kandydatury polsko-słowackiej mówi się że Ci drudzy są głównie po to że mają odpowiednie trasy alpejskie.
Odpowiedz cytując
ladek1989
Senior Member

Stary 12.02.2014, 22:01
Kolejny dzień zmagań na Igrzyskach za nami. Polacy dziś słabo słabo się zaprezentowali. O ile po występach w zjeździe, w snowboardzie, kombinacji norweskiej czy saneczkarstwie dobrych rezultatów raczej nie oczekiwałem to występ panczenistów skłania do przemyśleń. 14 miejsce Z. Bródki na 1000 m, traktowanym jako dystans treningowy trochę zaciemnia obraz możliwości Polaka. Jakby tak koło 8 miejsca optymizm byłby większy, a tak to trzeba zobaczyć co będzie na 1500 m. Moim zdaniem o medal będzie ciężko. Że też Kamil miał upadek jeszcze na koniec dziś-pechowy dzień dla naszych.....
A tak kilka przemyśleń:
a) Holendrzy niszczą w tych panczenach-pokazali jaką świetną rzeczą jest specjalizacja w medalodajnej dyscyplinie,
b) załamało mnie porównanie przejazdu Polki i Amerykanki w snowbordzie. To co nasza pokazała to masakra...
c) Niemcy dowalili z medalami. Dziś prowadzą w tabeli medalowej... co mnie akurat nie cieszy zbytnio

oby jutro Justyna powalczyła i na przekór wszystkim hejterom zdobyła medal!
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Stary 13.02.2014, 00:42
Justyna powalczy bo jest charakterna ale z Bjorgen szans jej dużych nie daje.Marit jest piekielnie mocna,a 10 klasykiem to dla niej priorytet co sama podkreśla.
Realnie patrząc to możę brąz się uda zdobyć.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.02.2014, 00:55
O której jutro Justyna zaczyna?
Odpowiedz cytując
pawkas1992
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 13.02.2014, 01:17
Z tego co podawali to o 11 .
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 13.02.2014, 09:53
Kolejny dzień zmagań na Igrzyskach za nami. Polacy dziś słabo słabo się zaprezentowali. O ile po występach w zjeździe, w snowboardzie, kombinacji norweskiej czy saneczkarstwie dobrych rezultatów raczej nie oczekiwałem to występ panczenistów skłania do przemyśleń. 14 miejsce Z. Bródki na 1000 m, traktowanym jako dystans treningowy trochę zaciemnia obraz możliwości Polaka. Jakby tak koło 8 miejsca optymizm byłby większy, a tak to trzeba zobaczyć co będzie na 1500 m. Moim zdaniem o medal będzie ciężko.
Oni przede wszystkim nastawiają się na rywalizację drużynową, indywidualnie szanse są trochę mniejsze, bo konkurencja jest olbrzymia i wszystko jest na absolutnym styku. 14 miejsce na 1000 metrów nic nie znaczy, bo w tym sezonie Bródka na 1500 osiągał miejsca 2, 3, 6, 8, podczas gdy na dystansie o 500 metrów krótszym raz był 11 i raz 4...ale już w dywizji B. W poprzednim sezonie, w którym wygrał PŚ na 1500 metrów, na 1000 metrów był w klasyfikacji...33. Generalnie w żaden sposób nie można go było traktować jako faworyta do medalu na 1000 metrów, no ale wiadomo, że w TVP nie grzeszą wiedzą o sporcie przekraczającą wyczyny Stocha i Kowalczyk...
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 13.02.2014, 11:52
Juuusttyyyynkaaaaaa
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Stary 13.02.2014, 11:56
Rakieta !
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.02.2014, 12:00
Gratulacje dla tych, którzy nie wierzyli w Justynę. Owszem, nie była tutaj faworytką główną do złota ale pisanie, że w ogóle nie ma szans na jakikolwiek medal to był typowy przejaw pesymizmu i utraty zdrowego rozsądku.
Ja sam w złoto nie wierzyłem ale, niektórym radzę się zastanowić następnym razem zanim zaczną kogokolwiek lub cokolwiek hejtować tylko po to żeby sobie ulżyć i chyba własne ego podbijać
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 13.02.2014, 12:09
Jest już absolutną legendą naszego sportu, ze złamaną nogą! Warto również wspomnieć o bardzo przyzwoitym starcie Kubińskiej, w sztafecie możemy powalczyć o naprawdę dobry wynik, o ile Jaśkowiec jest w swojej topowej formie - tego nie wiemy, bo na razie nie ukończyła biegu na tych igrzyskach. Mamy w klasyku absolutną bombę w postaci Kowalczyk, zawodniczkę na 30-stkę Kubińską, a w dowolnym Jaśkowiec z dużym potencjałem i solidną Maciuszek, która na 15 km zmiennym była również w 30-stce.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 13.02.2014, 12:16
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Rakieta !

Doprawdy A gdzie jest ta co "rywalkami miała zetrzeć podłogę"

BRAWO JUSTYNA!!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 13.02.2014, 12:16
Brawo Justyna, rozwaliła je dokładnie tak jak Stoch. Nie było co zbierać !!

Ile miała przewagi? Ponad pół minuty, więc jak najbardziej była faworytką, jak nie ona to kto, a jak już się okazało, że stopa nie jest złamana tylko ubita dla każdego rozsądnego było jasne, że złoto jest prawie pewne. Pomijając zdarzenia losowe jak upadek, których to na świetnie przygotowanych rosyjskich obiektach ostatnio jest wiele. A teksty typu, z Bjorgen szans jej dużych nie daje.Marit jest piekielnie mocna,a 10 klasykiem to dla niej priorytet co sama podkreśla. są kwintesencją minimalizmu, asekuranctwa i braku pewności siebie. Chciałbym przypomnieć że na 10 klasykiem Justyna nie przegrała od czterech lat. Ale dla niektórych to i tak za mało by dostrzec jej dominację. Marian spuchł jak drożdżówka w piecu . Dobrze ze wreszcie medal zdobyła Johaug.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 13.02.2014 o godz. 12:31.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Stary 13.02.2014, 13:10
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post

Doprawdy A gdzie jest ta co "rywalkami miała zetrzeć podłogę"

BRAWO JUSTYNA!!
Na .... się kasztanie spinasz ?
Wszystko wskazywało na to,że Justyna ma mizerne szanse,a tu miła niespodzianka
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 13.02.2014, 13:29
Na .... się kasztanie spinasz ?
Kasztana palancie rano poszukaj, jak w swoje odbicie w lustrze spojrzysz.
Czasem trzeba się zastanowić przed durnym klepaniem w klawiaturę. Inna sprawa, że jak widać należysz do tych, którym zbyt intensywne myślenie nie służy.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 13.02.2014, 13:37
Gdyby każdy polski sportowiec miał taki charakter, jak Justyna Kowalczyk, to byśmy wymiatali w każdej dyscyplinie
Naprawdę niesamowicie się cieszę z tego medalu Justyny, nawet bardziej niż ze złota Stocha! Zasłużyła sobie na to, bo jest wspaniałą sportsmenką. Brawo, czapki z głów.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 13.02.2014, 13:39
Hokej to jest piękny sport. Wnioskuję o finansowanie hokeja i piłki ręcznej kosztem futbolu!
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.02.2014, 13:49
Z 16 wszystkich polskich medali aż 5 jest Justyny Kowalczyk,niesamowita dziewczyna,prawdziwy sportowiec

Może sobie pomnik z Małyszem postawić bo lepszych od nich nie było.

Brawo Justyna!

PS: Sportowcy z małopolski niszczą system
(Stoch,Małysz,Kowalczyk,Kubica,Radwańska itd)
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.02.2014, 13:57
Spuchnięty na mecie Marian - bezcenne. Koksu nie dowieźli.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 13.02.2014, 15:31
Pewnie, że wszystko ale tylko dla płaczków malkontentów z mentalnością odźwiernego. Pajac Juźwik czy jak mu tam nawet po takim nokaucie był w stanie bredzić że to "cud". Nic tylko wypłacić kopa w zadek.

Ale takie jest "środowisko" w każdej dziedzinie. Pociotki namiestników. Wygrana Stocha też się niejakiemu Polowi wydawała "taka niepolska". Bo za dużą przewagą. Zwyczajnie mentalność niewolnika.

Zaraz polecą przepraszać Mariana...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
ślimak
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.02.2014, 18:16
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Spuchnięty na mecie Marian - bezcenne. Koksu nie dowieźli.
No nie... A jak dowieźli to za mało. Brakło dla Marit, Northuga, Braci Boe i Svendsena.
A przy okazji: nie wiem kto o tym decyduje ale na miłość boską!!!!
Nie wystawiajmy biathlonistów do sztafety!!!

Ostatnio edytowane przez ślimak : 14.02.2014 o godz. 07:45.
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 15.02.2014, 12:15
Tak na poprawę humoru:

https://www.youtube.com/watch?v=5rF1viN3M0I

Radiowy komentarz Tomasza Zimocha - złoty medal wśród komentatorów
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
ladek1989
Senior Member

Stary 15.02.2014, 13:31
Ciekawe co będzie w biegu na 30 km. Justynie będzie ciężko o podium bo nie będzie to bieg stylem klasycznym. Faworytką wydaje się być Kalla. Dziś pokazała, że jest w świetnej formie, a dodatkowo wcześniej mówiła o swoim głównym celu jakim jest bieg na 30 km w Soczi. Interesujące jak Norweżki wypadną- czy Marian się zmobilizuje
Biathloniści i nasi biegacze w sztafecie niech powalczą-byle nie być na podium najgorszych i będzie ok.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów