|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: W Białymstoku.. | |||
| Wisła w końcu wygra! |
|
45 | 80,36% |
| Wyjazd = Remis |
|
7 | 12,50% |
| Ciężki teren, porażka. |
|
4 | 7,14% |
| Głosujących: 56. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
A co sądzicie o ręce w polu karnym? Aż się dziwię, że nikt tu o tym nie napisał. Boguski lub mały (nie pamietam) i tak by pewnie do tego nie doszli, ale ręka to ręka! Przy stanie 4:2 jeszcze z tego co pamiętam.
Plus meczu dla Bunozy- najlepszy gracz Jagi. Nie wiem jak grał w pierwszej, bo dopiero drugą mogłem zobaczyć, ale zawalił nam dwie bramki. Kompletny brak asekuracji. Nie wiem czy długa podróż może aż tak wpłynąc na zespół. Btw. Nie zgadzam się, że dobrze gralismy a ataku. W pozycyjnym mielismy naprawdę spory problem, bo przeciwnicy bardzo dobrze i agresywnie się bronili. Btw. Flames, do Jagi nic nie mam, ale nie znoszę taktyki Stokowca. Rozumiem, ze nazwanie Twojego klubu "tym czymś" było nie na miejscu, ale naprawdę spodziewałeś się postów: "gratuluje Jagielonii", ''Byli lepsi" na forum kibiców? Nikt nie mówi, że Wisła jest zespołem klasy europejskiej, ale że ten Klub zawsze ma miec takie aspiracje. To jest Wisła. Nie takie zespoły jak my, przegrywały wyżej. United 6-1 City- zachowując wszelkie proporcje. Musisz też zrozumieć, jak frustrująca jest sytuacja, w której wpada Wam wszystko, mimo że czasem wręcz nie ma prawa, kiedy nasz obrońca robi za Waszych piłkarzy 80% roboty.
Ostatnio edytowane przez piotek : 02.12.2013 o godz. 23:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jak Głowacki ma słabszy dzień to gramy w obronie jak dzisiaj. Bo cała nasza gra obronna to tak naprawdę Głowa, jak on gra na swoim poziomie to Burliga i Jova jakoś jeszcze dają radę, ale sami tej gry w obronie już nie potrafią uciągnąć. Trzeba nam koniecznie następcy Arka, bo ten już powinien powoli się żegnać z piłkarską karierą. Ale że ciągle jest najlepszy to gra i oby grał jak najdłużej, bo bez niego NIE MA ŻYCIA! Nie ma nas bez Głowy (lub z Głową który ma słabszy dzień).
Żenuje mnie słabość naszej ligi, z roku na rok coraz słabszej. Na jej tle brylują właśnie (nie oszukujmy się) tacy piłkarscy emeryci jak Głowa czy Sobol. I jakby grali to ciągle brylowaliby Michał Żewłakow, Świerczewski czy Frankowski bo są z zupełnie innego piłkarskiego pokolenia. Gdyby nasza liga nie była tak parszywa to wykreowałaby następców tych piłkarzy. No ale ni ma, pustka. ![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
Mało jest on widoczny, ale robi czarną robotę. Pamiętacie jak zabrakło go w II połowie z Craxa, jak się posypała gra? Ale z drugiej strony gra Bunozy-Burligi i niestety Głowy w tym meczu była słaba, bardzo słaba. Dobrze, że spotkał nas taki zimny prysznic. Nawet może lepiej, że nie przegraliśmy tego meczu 1-0, a 5-2, bo może dojdzie do paru graczy, że nie są tacy zajebisci. Ten mecz to dobry materiał dla Smudy, na kim może polegać. A na kim dziś mógł? Chrapek, Brożek, Garguła. Kolejność nie przypadkowa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Ja napiszę tak: w tej lidze każdy może wygrać z każdym, a kopanina w większości spotkań ma wyrównany przebieg. Nawet na R22 kilka spotkań mogło zakończyć się w drugą stronę, np. z Lechią czy ostatnio ze Śląskiem. Jadze (mam wielki sentyment do tego klubu sięgający dawnych zgodowych lat) wyszło dzisiaj wszystko, co przy fatalnie grającej obronie włącznie z Miśkiem wystarczyło na solidny wpier..dol. To pokazuje ile w naszym przypadku hero dzieli od zero. Z amiką dlatego może być bardzo różnie. Mieliśmy w dzisiejszym meczu kilka kluczowych momentów, w których po prostu nam się nie poszczęściło, a Jadze owszem. Jaga strzeliła dzięki szczęści i biernej postawie Miśka na 1-0, na 2-0 dzięki niedocenieniu Quintany i kompletnie biernej postawie stoperów i Jaga mogła zacząć grać to co lubi najbardziej dzięki trójce szybkich: Plizga-Quintana-Piątkowski. Do tego Baran złapał dwie kluczowe piłki i stało się. Tyle jest warte drugie miejsce w polskiej lidze. W Poznaniu jak rozumiem zagramy z kontry i dzięki słabej postawie amiki w tym sezonie liczymy na sukces, który w przypadku meczów wyjazdowych oscyluje gdzieś na wysokości skromnego 1-2 dla Wisły, wszak legendarnemu już szczęściu trzeba pomóc...
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
![]() No a czego się spodziewałeś? Jeżeli drużyną aspirującą do pucharów jest obecna Wisła? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Dobrze, że z Jagą, a nie np. z Lechem.
Jestem dziwnie spokojny, że w piątek powtórki nie będzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
najlepsze jest to ze przy 2-0 i 3-1, czułem spokój ze Wisla da rade, ze graj jak do tej pory wygląda ok i tylko kwestia czasu jak wbijemy te gole. Po raz pierwszy od nie pamiętam kiedy, na wyjeździe, miałem takie odczucie pewności tej druzyny. Jak na ironie dostaliśmy największy łomot w tym sezonie i chyba nie tylko tym. W końcu podoba mi sie gra Chrapka i Garguly. Ja wiem ze pierwsza bramka padła z dupy, ale wstawienie Piotrka Brożka do środka to byl jakiś sabotaż. Nic do chłopa nie mam ale to po prostu nie jego pozycja. Nie gloryfikuje Boguskiego ale chyba bym juz jego wolał.
Przy szybkim 2-0 musieliśmy sie otworzyć, no bo czego tu bronic. Jaga grała z kontry co było do przewidzenia. Wszystko im wchodziło i wychodziło. Mozna przegrać, ale taki gangbang Paradoksalnie byl to , obok Zabrza, jeden z lepszych wyjazdów jesli chodzi o gre do przodu, taktyke. Obrona klapa. Ja wiem ze boisko dla obu druzyn jednakowe ale na kartoflisku w Poznaniu nie bedzie sie dobrze gralo. Liga jest nieprzewidywalna i mozna tam nawet wygrac. Chcialbym remis ale czuje ze przegramy.
Ostatnio edytowane przez tommiyacht : 03.12.2013 o godz. 08:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Też miałem takie odczucie, spoko, dadza radę, wyrównają a potem od nowa. Może to było jeszcze pod wrażeniem piątkowej jazdy ze Śląskiem. A tu klops i dzień konia Jagiellonii. Może to przebudzi zawodników na Amicolecha....
![]()
cięzko jest lekko żyć.........
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
fajny mecz, grad goli i ciekawych sytuacji.
No i co z tego że przegraliśmy i straciliśmy w jednym spotkaniu połowe tego co w iluśtam Co z tego.Kto oglądał uważnie mecze ten wie ze jakby przyjechało takie Fulham i zagrało z Nami 11 spotkań to by nas 11 razy jebło No ale to liga polska na szczescie ,tutaj sa inne zasady, dlatego kazdy moze wygrać z każdym bo zadna z druzyn nie ma swojego stylu i jakości gry.ale ogląda sie to o wiele lepiej niż rok temu, no i widać Brożka który biega walczy i ciągnie ten wózek... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
W sumie to jednak mimo tak wysokiej przegranej należy stwierdzić, że w ofensywie zagraliśmy całkiem dobry mecz. Chrapek wg mnie grał jak natchniony, świetnie spisywał się Garguła. Kluczem jednak była defensywa, która najpierw przespała pierwsze 15 minut (zrobiło się 0:2) ,a kolejne 3 bramki Jagi to klasyczne kontry, gdzie Wisła cały czas atakowała i próbowała zdobyć kolejną bramkę - przy stanie 4:2, najpierw z piątki nie trafia w bramkę Boguski, potem Baran zostaje trafiony przez Sarkiego. Podejrzewam, że gdyby wpadła jedna z tych bramek to mecz mógłby mieć dla nas lepszą końcówkę.
W sumie to przyczyny przegranej prosto jest określić: 1) słabsza gra Głowy i już widać, że naszej obronie daleko jest do monolitu - już w meczu ze Śląskim Głowa i Jova na początku dawali się ogrywać Paixao, tutaj skończyło się na 2 bramkach..... 2) błąd taktyki przyjętej przez Smudę - brak plastra dla Quintany, co czyni Jagę o 50 % słabszą 3) Piotrek Brożek na boisku - sorry ale jeżeli Smuda chciał wzmocnić środek pola ściągając mikrusa Boguskiego, to jednak nie Pietią - nie wiem mógł wprowadzić Stolarskiego skoro jest materiałem na dobrego defensywnego pomocnika. 4) Konieczność gry do przodu - zespół nawet przy stanie 4:1 dla Jagi dążył do poprawy wyniku, i po bramce Głowy, w polu karnym kilka razy się zakotłowało. Zresztą wszystkie zmiany Smudy miały charakter ofensywny, więc musiały odbić się na defensywnie. 5) co do sędziów - nie oni nie popełnili jakichś błędów w podejmowanych decyzjach. Oni po prostu sędziowali niczym sędzia Małek - czyli tu gwizdał (każdy kontakt Bunoza-Quintana, Bunoza - Plizga to był faul), a w innych sytuacjach nie gwizdał (wejście Barana w Chrapka, Pazdan wchodzący nakładką na wysokości kolana przeciwnika, Ukah taranujący Gueriera, czy Pazdan również wbiegający w Gargułe, przy dochodzeniu do piłki w polu karnym). 5) ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
szkoda tych dwóch sytuacji Boguskiego co miał, wiem że Rafał to nie jest napastnik ale tak rutynowany zawodnik powinien zachować więcej zimnej krwi,przymierzyc i gałe wpakować do sieci.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Mnie w pamięci utkwiły, jego dwie koszmarne straty (a może było ich więcej) i jeszcze żółta kartka po błędzie. Jego pierwszego typowałem do zejścia, drugiego Piotrka B
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Ostoja grał dość dobrze przez prawie całą rundę, trafił mu się słabszy dzień jak i Głowackiemu, myślę że gdyby ta dwójka była w takiej formie jak parę dni wcześniej to mecz do zremisowania bo jednak Jagiellonia miała tego magika Quintane i dobrze dysponowanego Piątkowskiego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Szkoda, że nikt w Wiśle nie wyciągnął z tego meczu wniosków. Cytat:
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 03.12.2013 o godz. 22:49.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|