|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Rybus, Borysiuk, Zyro, Wolski, Furman, Lukasik, Kosecki... a teraz Mikita i Cichocki. I to wszystko bez porzadnej bazy treningowej.
Interes sie kreci. Szkoda ze u nas pomysl byl inny... albo inaczej, szkoda ze u nas nie bylo zadnego pomyslu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
U nas nie ma żadnego pomysłu poza niechęcią Cupiała do Polaków. Lepiej przeszukać śmietnik w Rumunii niż III ligę żeby wyszukać jakichś młodych zdolnych do obróbki.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Widzew rozjebany, lecim na Szczecin
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
co by nie mówic to Legia ma konkretny potencjał... cieżko będzie komus w tym sezonie dorównać. młodzież palce lizac
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Widzew przesłaby póki co (tylko Pawłowski tam nie pasuje). Legia świeższa i szybsza.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
legia w 1 meczu strzela tyle samo bramek co my.... hm śmiem twierdzić że przez 8 kolejek. To pokazuje gdzie jesteśmy niestety, bez grubych wzmocnień odlecą nam na pare lat niestety.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Nie ma co, Legia rozpoczęła sezon z przytupem... Nie ma co się oszukiwać, to kadrowo najmocniejsza ekipa w Polsce, ma zawodników NA LATA. A jeśli nie, to sprzeda je za niezły hajs i interes będzie się kręcił jak należy. Dla mnie wymówki Cupiała, który twierdzi, że będą mu podkradać zawodników, których on (tzn. Wisła) wyszkoli są śmieszne. Chyba on sam w to nie wierzy, wystarczy spojrzeć na taką Legię. Widzę tu mnóstwo korzyści z posiadania własnej akademii, natomiast nie potrafię dopatrzyć się żadnych minusów...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Dokładnie, Legia idzie drogą rozsądną mającą spore zabezpieczenie. Jeśli nie uda im się LM to sprzedadzą Koseckiego i Furmana i im się zbilansuje budżet. W ostatnich dwóch latach odeszli od nich tacy wychowankowie jak: Rybus, Borysiuk, Wolski, plus Komorowski, Jędrzejczyki (nie wychowankowie) co dało im około 10 mln euro zysku. Na ich miejsce weszli młodzi, nie gorsi o ile nie lepsi. Grają regularnie Kucharczyk, Żyro, Furman, Łukasik, ci ostatni dwaj są debiutantami sprzed roku, a grają jak zawodnicy zakupieni za grube euro i są poza zasięgiem wszystkich naszych polskich ligowców. Teraz z przytupem wepchnęli się Mikita i Cichocki, a w obwodzie jest jeszcze wielu o których zapewne usłyszymy. Wydaje się być nonsensem kupowanie Legii graczy z zagranicy, ale może to jest metoda by młodzi polscy piłkarze mieli większe pole do popisu? Jednym słowem u nich nie wejście do LM nie spowoduje katastrofy, a jedynie sięgnięcie do akademii. Zobaczymy ilu piłkarzy z MESY zostało wypożyczonych do klubów Ekstraklasy I i II ligi. Nie skłamię, jeśli postawię tezę, że Legia mogłaby wystawić 2 zespół w ekstraklasie i grałby w środku tabeli jeśli nie ocierałby się o puchary. Szkoda więc trochę ,że nie ma już młodej ekstraklasy, bo dla niektórych zespołów naprawdę okazało się być to strzałem w 10. Cóż trzeba mieć nadzieję, że w Polsce wiele klubów w tym i Wisła pójdzie tą drogą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Zawisza bardzo słaba. Być może ta zasada, że zazwyczaj beniaminek nie spada w tym samym roku co wchodzi, w tym przypadku może się nie sprawdzić.
Tak marginesie, gdzie teraz można sobie obejrzeć bramki i skróty meczów? ![]()
What's new?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Zawisza gra dokładnie to samo co na zapleczu ekstraklasy, a to nie gwarantuje utrzymania.
Presing na połowie przeciwnika od święta, błędy w kryciu, złe ustawienie linii pomocy i dziury między formacjami. Te ostatnie prawie przez cały mecz. To pierwsze spotkanie, więc można powiedzieć że zagrali nie to co im trener nakreślił. Jeśli jednak nic się nie zmieni to będzie obok Widzewa kandydat do spadku. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
A ja myślę, że jeszcze się wszystko zdąży 10 razy zmienić zanim będzie można realnie powiedzieć kto spada a kto się utrzyma. Wiadomo jak ta nasza liga wygląda i pół pierwszej kolejki nic nam nie mówi. Tutaj raz Ruch kwalifikuje się do LE żeby po roku utrzymać się tylko dzięki niedostaniu licencji przez Dyskopolo, raz ktoś gra dobrą jesień (Pogoń w tamtym sezonie) żeby na wiosnę trząść portkami do końca czy się utrzymają, raz ktoś gra fatalną jesień (Bełchatów, Podbeskidzie) a później na wiosnę są rewelacjami ligi.
Oczywiście przewidywania można snuć i przed startem ligi i po 1-5 czy 10 kolejce ale moim zdaniem końcowy wygląd tabeli w naszej lidze to w dużej mierze dzieło przypadku. Tutaj wiele klubów nie ma regularności. Właściwie chyba na przestrzeni ostatnich 5 lat to tylko Legia i Amica w tamtym sezonie grały regularnie. Reszta to dzieło przypadku i raz ktoś kogoś pyknie 3:0 żeby za tydzień u siebie dostać od kandydata do spadku albo tak jak w przypadku Pogoni/GKSu i Podbeskidzia pół roku grają źle/dobrze a później na odwrót. Dziwna ta nasza liga i chyba za to ją kochamy ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]()
What's new?
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ciągle jest szansa że pierwsza kolejka nie będzie całkiem stracona
![]() parchy - Piast Gliwice 2:3 ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
z jednej strony owszem, porażka pejsów zawsze cieszy. Z drugiej jednak: dwie bramki i MULTUM sytuacji w końcówce + ewidentna ręka obrońcy Piasta w polu karnym w 94 minucie. Oni mają kim postraszyć w ataku, a my jesteśmy jedyną drużyną piłki nożnej na Świecie, która nie ma napastnika w składzie. Może do derbów to się zmieni...
edit: jedyne pocieszenie, ze ich obrona to kabaret
Ostatnio edytowane przez Elendil : 21.07.2013 o godz. 19:05.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdyby Piast nie był myślami w "pucharach" pewnie by pokonał parchatych tak z 1-4 (zdjęcie Jurado). A tak zakompleksieni mieli do końca szanse na remis.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Niby mają kim straszyć ale obrona strasznie dziurawa.
Moim zdaniem ręki nie było. Całkiem na chłodno i obiektywnie. Bardziej uciekać z ta ręką się nie dało. Jeden punkt nad żydami. ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
Pamiętam jak parę lat temu Tarasiewicz po awansie Śląska był w lidze+. Byłem bardzo zaskoczony bo praktycznie nie umiał sklecić 3 sensownych zdań, szereg wypowiedzi z kosmosu na tematy piłkarskie. No i niedługo potem Śląskowi przestało żreć i dostał kopa. Jeśli chłop się mocno nie zmienił przez te 3-4 lata, to uważam, że mocno się zadomowią w dole tabeli. Co mnie oczywiście nie martwi.
Ostatnio edytowane przez arti : 21.07.2013 o godz. 19:49.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z drugiej strony na bazie transferów Tarasiewicza Śląsk potem zdobył mistrzostwo. A z tego co mówią piłkarze WKS to Tarasiewicz jeszcze przed przyjściem Lenczyka mówił im, że za rok - dwa robią mistrza.
Zawisza na pewno nie jest słabszy od Widzewa, Ruchu i jeszcze kilku... kolarzy mongolskich polskiej ekstraklasy. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mówić to sobie mógł. Niejeden podobne rzeczy gadał, że Tarasiowi się trafiło, nie czyni z niego proroka ani geniusza transferowego.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No, dobra - ale jest jeszcze jeden element. Zdaje się, że filary mistrzowskiego i obecnego Śląska to on im ściągał i załatwiał. Kolejni trenerzy dorzucali jakieś wynalazki, ale trzonu nigdy nie zbudowali. Dla mnie koniec, bo znowu nie jestem jakimś fanem Tarasiewicza, by go bronić, choć chłop wydaje się być zdrowy, a nie jak jakiś Ulatowski czy Stokowiec - hipsterski kosmita.
Grunt, że w Chorzowie dobry wynik. Odjeżdżamy ![]() ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ty to już dawno odjechałeś z tym liczeniem do 10
![]() Ruch może doczłapać spokojnie do pierwszej 8. Bez gwiazd za to dużo biegają. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Najśmieszniejsze jest to,że przy obecnym systemie wynik remisowy nie jest taki zły. Przewaga zwycięstwa nad remisem zmalała z 2 do 1 punktu.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jak dla pejsow byla ewidentna reka wg komentatora to ciekawe co bylo na meczu Wisla-Legia. Jak ten oszust stepniewski powiedzial, ze takiej reki sie nie gwizdze. Nie wiecie co mowil wczoraj o zydach
tez jestem zdania, ze wczoraj reki nie bylo, przy ciele i ruch do tylu, od pilki. ![]()
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Właśnie w takich sytuacjach zawsze się wypowiadał, ze sędzia powinien czytać takie sytuację intuicyjnie, nie przepisowo. Sam jestem ciekaw jak tą sytuację zinterpretował pan Stępniewski, nie oglądałem studia. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
powiedzial, ze jedrzejczyk cofal reke, ktora i tak byla naturalnie ulozona. To so jego slowa, co jak dla mnie i zapewne wiekszosci jest kpina i zwyklym oszustwem bo bardziej ewidentnego karnego nie mozna sobie wyobrazic. Wiec tak, jest dla mnie oszustem.
![]()
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Liga+ extra będzie dzisiaj po meczu Lechii, także czas na wykazanie się Stępniewskiego dopiero nadejdzie
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Grałeś kiedyś w piłkę? Nawet jako piłkarz niedzielny?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
wg. mnie bardziej ewidentny... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|