The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.12.2011, 14:54
Skład:
Pareiko
Jovanovic - Chavez - Diaz- Paljić
Wilk
Iliev/Boguski Garguła, Melikson, Małecki,
Biton / Genkov (po połowie)

Nie wiem tylko czy Meleks pociągnie cały mecz...
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 02.12.2011, 16:19
Z punktu widzenia frekwencji to lepsza niedziela od poniedziałku ,ale boje sie ze nasi pilkarze beda zmeczeni po meczu z Odense, tymbardziej ,że Widzew to druzyna bazujaca podobnie jak Górnik na wybieganiu
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 02.12.2011, 17:01
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Z punktu widzenia frekwencji to lepsza niedziela od poniedziałku ,ale boje sie ze nasi pilkarze beda zmeczeni po meczu z Odense, tymbardziej ,że Widzew to druzyna bazujaca podobnie jak Górnik na wybieganiu
Bardzo niekorzystnie nam wypada ten mecz z Widzewem, wystarczy tylko porównać naszą sytuacją z Legią, która grała mecz LE w środę, a ligę gra w poniedziałek. Czyli na odpoczynek mają czw, pt, sob i ndz. 4 dni, a my tylko 2. Oby to nie miało aż takiego przełożenia na grę piłkarzy. Mam nadzieję, że szansę od początku dostanie Iliev (za Kirma), a także Genkov (za Bitona). Resztę zawodników mimo wszystko bym zostawił, nie ma sensu robić większych roszad w drużynie, która całkiem nieźle funkcjonowała w Danii.
Odpowiedz cytując
piotrex007
Member

Od: 07.2011

Stary 02.12.2011, 20:07
Myślę, że dlatego Kirm grał od początku w Danii i Kaziu ściągnął go dopiero pod koniec meczu, bo chciał oszczędzać Ilieva na Widzew wiedząc, że będą tylko dwa dni odpoczynku między meczami.
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.12.2011, 21:03
Cytat:
Czyli na odpoczynek mają czw, pt, sob i ndz. 4 dni, a my tylko 2.
Jakaś paranoja. Wyszkolony i wyćwiczony sportowiec ma miec problemy w graniu co2- 3 dni?
Za taka kasę, to powinni codziennie tyle biegać.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 02.12.2011, 22:17
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Przecież mamy 2 równe jedenastki, postawiłbym na 6-7 zmienników. Granie tą samą jedenastką nie wchodzi w grę, każdy ma grać, Moskal to nie Maaskant,
Czylim oczywiście to moja teoria: Pareiko-Paljic-Bunoza-(Czekaj albo Chavez, jeśli zdrowi)-Jovanovic-Wilk-Jirsak-Brud-Iliev-Małecki-Genkov
Garguła - wydaję mi się że przebiegł najwięcej w meczu z Odense, latał z jednej strony na drugą, moim zdaniem powinien odpocząć.
Ostatnio edytowane przez syryls : 02.12.2011 o godz. 22:26.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 02.12.2011, 22:33
syryls napisał(a):Wyświetl post
Przecież mamy 2 równe jedenastki
ironia?
Pareiko > Kurto/Jovanić
Jovanović > Lamey
Czekaj > Bunoza
Diaz = Chavez
Paljić ..... ?
Wilk > Brud
Nunez ..... ? (Jirsak?)
Melikson > Garguła
Małecki > Kirm
Iliev > Boguski
Biton > Genkow

Nie widzę tej drugiej jedenastki, równie silnej tym bardziej
nie liczę dłużej kontuzjowanego Sobolewskiego.
z Widzewem IMHO: Pareiko - Jovanović, Czekaj*, Diaz, Paljić - Iliev, Melikson, Wilk, Garguła, Małecki - Biton
* - jeśli będzie zdrowy ofc
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 02.12.2011, 22:36
Lamey to jest poziome ekstraklasy, natomiast Jovanovic może być gwiazdą.
Brud, dobra mobilizacja to zagra dobrze, w pierwszym meczu z Koroną nieźle zagrał.
Nie można porównywać Genkova a Bitona to równi zawodnicy o innej charakterystyce, jeden odgrywający drugi lis pola karnego.
Boguski zawsze gra na tym samym poziomie natomiast Iliev czasem błyśnie czasem nie. Nie chce mi się dalej pisać, ale tak chcieliście stawiać na polaków.
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 02.12.2011, 22:50
Lamey na poziomie ekstraklasy czyli chujowy. Jovanovic na razie gwiazdą jest na tym forum bo więcej o nim piszą niż gra.
Brud? hehe
Genkow więcej walczy na boisku co przekłada się na okazję dla wchodzących pomocników, natomiast Biton z meczu na mecz coraz częściej pokazuje się partnerom w na całej szerokości boiska, nie czeka jedynie przed polem karnym.
Iliev, czasami błyśnie czasami nie? Z kim ma grać jak wokół siebie miał do tej pory kołków? Wróci Melikson, Mały to zobaczycie co Iliev potrafi. A Boguski, do tej pory zagrał 3 mecze(?) zbytnio nie szalał w tych meczach, Serb zjada go na śniadanie.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 02.12.2011, 23:01
syryls napisał(a):Wyświetl post
Lamey to jest poziome ekstraklasy, natomiast Jovanovic może być gwiazdą.
Brud, dobra mobilizacja to zagra dobrze, w pierwszym meczu z Koroną nieźle zagrał.
Nie można porównywać Genkova a Bitona to równi zawodnicy o innej charakterystyce, jeden odgrywający drugi lis pola karnego.
Boguski zawsze gra na tym samym poziomie natomiast Iliev czasem błyśnie czasem nie. Nie chce mi się dalej pisać, ale tak chcieliście stawiać na polaków.
1. Co nie zmienia faktu, że Jovanović jest lepszy od słabego Lameya
2. Brud jest słaby, przykro mi.
3. Najlepszym porównaniem Bitona z Genkowem jest statystyka, jak db pamietam: 13-1
4. Jak uważasz, że Iliev jest słabszy od Boguskiego to nie mam pytań
5. Chcielibyśmy stawiać na Polaków, ale aktualnie dobrych Polaków w kadrze nie mamy za wielu. Najwięcej moglibyśmy mieć, bez negatywnego wpływu na jakość drużyny, na boisku jednocześnie pięciu - Sobolewski, Wilk, Małecki, Garguła i Czekaj, pod warunkiem że Sobolewski i Czekaj byliby zdrowi.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 03.12.2011, 10:49
Kto wystawił Nuneza w "konkursie o Wisle" w składzie na mecz badz jako zmiennika to niech sobie go wywali bo nie moze zagrac za 4 zołta kartke - tez o tym zapomnialem. Sadze, ze zastapi go Jirsak a najbardziej mnie ciekawi czy znowu Kaziu dokona zmian jak po Slasku
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Stary 03.12.2011, 11:27
Podsumowując, nie ważne w jakim składzie i jak należy ten mecz WYGRAĆ za wszelką cene. Jeśli mamy mysleć o obronie tytułu dwa zwycięstwa w dwóch meczach u siebie NIEZBĘDNE. Potem spokojnie przepracować okres przygotowawczy, kogoś dokupić, uspokoić zawirowania na ławce trenerskiej i na wiosne ruszamy pełną parą.
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
KamAr
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 03.12.2011, 11:57
Pytanie kwestii formalnej: zakupiłem znajomemu bilet na jego kartę kibica, jednak prawdopodobnie nie będzie mia przy sobie "papierowej" wersji, którą otrzymuje się wraz z zakupem biletu (tylko kartę kibica). Czy będzie to jakiś problem? Jest ona obowiązkowa przy wejściu na stadion?
Odpowiedz cytując
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 03.12.2011, 12:17
KamAr napisał(a):Wyświetl post
Pytanie kwestii formalnej: zakupiłem znajomemu bilet na jego kartę kibica, jednak prawdopodobnie nie będzie mia przy sobie "papierowej" wersji, którą otrzymuje się wraz z zakupem biletu (tylko kartę kibica). Czy będzie to jakiś problem? Jest ona obowiązkowa przy wejściu na stadion?
nikt o nią nie pyta , jest ci potrzebna tylko do zobaczenia gdzie siedzisz. Albo ja mam takie szczescie i mnie nigdy nie pytaja.
"Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
Odpowiedz cytując
Arronax
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 03.12.2011, 12:54
Dżalamidze jest jeszcze nieogarnięty. Sezon-dwa i zobaczymy co z niego będzie . Na razie to duże ryzyko.
Odpowiedz cytując
MłodyAleByku
Member

Od: 07.2011

Stary 03.12.2011, 13:05
Może i off ale czy można w niedziele miśki przynosić?
Brzydzimy się przemocą,
nieaktualne nocą.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 03.12.2011, 13:38
Arronax napisał(a):Wyświetl post
Dżalamidze jest jeszcze nieogarnięty. Sezon-dwa i zobaczymy co z niego będzie . Na razie to duże ryzyko.
Dżalamidze raczej już nie zagra, bo przechodzi do Jagi zimą.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 03.12.2011, 17:37
Trochę sie obawiam tego meczu, to znaczy głównie tego, że może on mieć przebieg taki jak z Górnikiem czy PBB. Atakujemy, atakujemy, atakujemy a oni strzelaja bramkę z niczego.

Nie obawiam sie tak bardzo zmęczenia, wyjdzie pewnie Iliew, Genkow i być może Maor. A oni nie grali w Danii. Problem jest, że skład może być przyczyn obiektywnych znów pomieszany a ofensywni dawno ze sobą nie grali. A to może przełożyć się na brak tego "ostatniego podania". Pewnie znów będziemy museli liczyć na indywidualny błysk któregoś z naszych.

Mam jednak nadzieję, że dostaniemy jakiś fajny prezent na Mikołaja .
Odpowiedz cytując
Bik
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.12.2011, 19:09
Czy kibice Widzewa będą na meczu ?
Odpowiedz cytując
Kamil17ABG
Member

Od: 01.2011

Stary 03.12.2011, 19:40
Oficjalnie nie.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.12.2011, 09:39
Śląsk i Legia mogą potracić punkty, trzeba wygrać i strata naprawdę nie będzie wielka!

PS: Poza tym mam Wisłę grubo na kuponie, więc do dzieła Panowie
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.12.2011, 12:36
Ostatnie 2 spotkania poprawiły mi nieco humor. Owszem Odense jest bez formy, ale wygrana na wyjeździe w Europie ? Ostatnimi czasy nie przychodziło to łatwo. Mam nadzieję, że już do końca rundy tylko takie pozytywne niespodzianki nas czekaja.

Pytanie jak sobie poradzą z Widzewem. Ci raczej atakować nie będa chcieli. Prędzej głeboka defensywa i liczenie na nasze głupie straty w rozegraniu z czego może pójść dobra dla nich kontra.
Jak się uda pograć w piłkę z tak nastawionym przeciwnikiem, będzie świetnie.
..
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.12.2011, 13:46
Zupełnie inny mecz od dwóch poprzednich. Tu będziemy musieli zdominować rywala na cały mecz, a nie tak jak ze Śląskiem i Odense zagrać z kontru podchodząc mocno pressingiem do przodu. Posiadanie piłki będzie gdzieś 70% dla nas i ciekawe co z tym zrobimy. Widzem na dodatek jak na naszą ligę bardzo dobrze broni. Także bardziej obawiam się tego meczu niż tego we Wrocławiu, pocieszające jestże Widzew ostatnio wygrał w Poznaniu, a drużyny tej marki rzadko kiedy odnoszą dwa zwycięstwa z rzędu na wyjeździe.

Mecz trzeba koniecznie wygrać jeśli się uda wygrać dwa mecze do końca roku u siebie to kończymy przed przerwą zimową na trzecim miejscu. Jakakolwiek strata punktów w tych meczach będzie katastrofą.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 04.12.2011, 14:25
Smok napisał(a):Wyświetl post
Jakaś paranoja. Wyszkolony i wyćwiczony sportowiec ma miec problemy w graniu co2- 3 dni?
Za taka kasę, to powinni codziennie tyle biegać.
Widać, że nigdy w piłkę nie grałeś na jakimkolwiek poziomie. Choćby i zarabiali miliard euro na sekundę pewnych barier nie przeskoczysz. Jedni regenerują się szybciej, inni wolniej.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.12.2011, 14:29
granie co trzy dni nie jest żadną barierą
luzik
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.12.2011, 15:08
Baala napisał(a):Wyświetl post
Zupełnie inny mecz od dwóch poprzednich. Tu będziemy musieli zdominować rywala na cały mecz, a nie tak jak ze Śląskiem i Odense zagrać z kontru podchodząc mocno pressingiem do przodu. Posiadanie piłki będzie gdzieś 70% dla nas i ciekawe co z tym zrobimy. Widzem na dodatek jak na naszą ligę bardzo dobrze broni. Także bardziej obawiam się tego meczu niż tego we Wrocławiu,
Mam to samo.
Ze Śląskiem i Odense, które grały w piłkę poradziliśmy sobie.
Z Podbeskidziem, Górnikiem i Cracovią grającymi antyfutbol nie daliśmy rady.
Widzew na pewno nie będzie grał w piłkę.
Zagra antyfutbol jak z Lechem.
Nie dopisujcie sobie trzech punktów za szybko.
Obym chociaż raz się na tym forum pomylił...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.12.2011, 15:13
Wazny mecz ,musimy w nim zdobyc 3 pkt ,niewazne jak.

Wiadomo ze WIdzew ustawi autobus,napewno nie pojda na otwrta gre ,grunt to strzlelic im pierwsza bramke.A pozniej to juz pojdzie,

WSZYSCY NA MECZ!
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Rinah
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.12.2011, 18:04
filemon napisał(a):Wyświetl post
5. Chcielibyśmy stawiać na Polaków, ale aktualnie dobrych Polaków w kadrze nie mamy za wielu.
Co znaczy chcieliśmy? Kto chciał? Każdy może mowić wyłącznie za siebie.

Ja na przykład nigdy nie chciałem większej ilości Polaków w składzie, bo zdaję sobie sprawę, że to w gruncie rzeczy słabi zawodnicy. Zawsze całkowicie popierałem politykę Valckxa stawiania na obcokrajowców.

Więc proszę bez tego typu błednych uogólnień.
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.12.2011, 18:13
O jaaaaa
Stępiński wszedł. Jeszcze rok temu w IV lidze strzelał bramki w mojej rodzinnej Pogoni
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 04.12.2011, 18:59
Cenne 3 pkt po marnym meczu.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów