|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
W ostatnim secie tak mi serce drżało że się bałem czy mi się coś czasem złego nie dzieje
Ten turniej pokazał że: POLAK POTRAFI jak tylko ma serce, ambicje i wiarę! Brawo dla Was panowie! ![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
rzeczywiscie chwilowa faza na siatke trwa juz dobre kilka lat i nie zanosi sie aby sie skonczyla. i Bardzo dobrze, swietna sprawa, ze jest sport zespolowy w ktorym jestesmy mocni. ![]()
LUBELSZCZYZNA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
W końcu jestesmy MISTRZAMI anie jakimis viceMISTRZAMI. Gratulacje z awalke , ambicje i wysoki poziom umiejetnosci.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
specyficzne flagi mieli w tej Turcji ;]
![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Siatkówka powinna zostać sportem narodowym;p
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
piękny mecz, wspaniałe zwycięstwo...coś niesamowitego. I pomyśleć że z takimi brakami kadrowymi osiągamy największy sukces na ME w historii.
przed Polską siatkówką wspaniale perspektywy ![]() Swietna liga, mocna kadra, wielu kibiców...możemy stać się siatkarską potęgo na długie lata. mamy świetny zespół już teraz...a przyszłość nalezy do Jarosza, Kurka, Drzyzgi, Króla, Zatorskiego czy Wójtowicza. Mamy wielu młodych zawodników, o których wkrótce usłyszy cały siatkarski świat. ![]() ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Jestem w szoku po tych mistrzostwach. Dwa lata temu jechaliśmy na ME w glorii głównych faworytów do medalu, jako vice mistrzowie świata a była porażka totalna. Teraz jechaliśmy bez kilku czołowych zawodników, z nowym trenerem który dopiero zaczyna składać do kupy ten zespół, mając za sobą totalną porażkę w LŚ, z zupełnie nowymi nazwiskami jak Woicki, Ruciak, Bartman czy Jarosz i wygrywamy w takim stylu...sport jest piękny.
Fajnie że Grucha został MVP, zasłużył jak nikt inny. ![]() The Apostasy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
oby polska Ekstraklasa poszła tą drogą (repra też)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ogromny sukces, wielka radość i gratulacje dla zawodników jak i trenerów bo nie wiem czy ktokolwiek spodziewał się złota.
A co do naszej siatkówki to nie jest tak że tu nagle coś powstało po wicemistrzostwie świata. Ja pamiętam choćby niezłą grę w europie siatkarzy z Kędzierzyna którzy to w składzie mieli takich zawodników jak Papke, Murek i o ile się nie mylę Świderski. Ale brakowało sukcesów reprezentacji. Po mistrzostwach w Japonii zrobiło się napewno głośniej o siatkówce. Większe zainteresowanie ze strony mediów, sponsorów jak również kibiców. Wysoki poziom rozgrywek ligowych (najlepsi polscy zawodnicy jak i solidni zagraniczni) dzięki czemu młodzi mają się od kogo uczyć i co ważne zdrowa atmosfera wokół tego sportu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Spokojnie. Przyjdzie czas na mecz z Brazylią i znowu nas rozjadą jak będą chcieli
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Właśnie wróciłem z rynku, spod telebimu. Atmosfera całkiem fajna, chociaż mało ludzi śpiewało cały czas - właściwie tylko ja z kumplami po lewej stronie od telebimu i druga grupka po prawej stronie - naprawdę szacunek za bezustanny doping. Nie obyło się bez przyśpiewek Wiślackich - szczególnie popularne było "Proszę cię, proszę cię.." dla debilnego wodzireja(skąd oni go wzięli, z kątowni chyba?) oraz "Mistrz, mistrz (nie nasz TS) tylko Polacy!". Ogólnie bardzo fajny klimat i szkoda tylko że tak mało ludzi śpiewało przez cały czas - ale i tak JESTEŚMY NAJLEPSI !!!
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Life is wonderful
![]() Tak sobie pomyslałem czym tak naprawde zdobylismy to zloto taktyka napewno wszytkiego po troche,ale wg nie wygrał ten "głod" radosc Kurka,Bakiewicza ,Piotrka Gruszki...to jak male dzieci ktore ciesza sie z wszytkiego. Dzis triumf odniosla nowosc,odmiana ,chec sukcesu.Rosjanie przerobili dzis to co my 2 lata temu ,ot wielcy faworyci dostaja po tylku i nie ma nic. Wielkie to chwile ,po ostatiej akcjii konczacej mecz az sie lezka w oku zakrecila. Robi sie nam wspanialy zespol ,nie wolno tego zmarnowac.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 13.09.2009 o godz. 23:15.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Wielkie brawa dla całego zespołu!
Choć w finale nie było ani najlepszej zagrywki (ale to już norma) ani nawet blok nie funkcjonował na normalnym poziomie to udało się wygrać, i to jest najcenniejsze!!! Oby tylko teraz nie osiedli na laurach i nadal pracowali tak jak do tej pory a być może doczekamy się medalu olimpijskiego w Londynie. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wroci Wlazly i swoimi fochami wszystko popsuje
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
To pokazuje wielkosc...ze przy slabej grze w finale mozna wygrac i zdobyc tytul. To co robil Gacek na przyjeciu wolalo o pomste do nieba i nie wiem, czy ja jako trener wytrzymalbym nerwowo
. Mamy olbrzymie rezerwy i mam nadzieje, ze w przyszlym roku odegramy sie skutecznie na Brazylii.Wielki sukces, wielkie brawa . Oby tak dalej panowie. MVP wybieralbym miedzy Gruszka, Bakiewiczem a Zagumnym, bo wszyscy 3 zasluzyli na ta nagrode. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wydaje sie, że mamy idealny moment na stałą wymianę pokoleniową.
Celem powinien być medal olimpijski za 3 lata. Z tego względu pora pożegnać sie z kilkoma zawodnikami - Kadziewicz, Pliński, Gruszka, Świderski czy Ignaczak nie są ludźmi nie do zastapienia, a pamiętajmy, że w Londynie wszyscy będą juz solidnie po 30 (większość z nich już jest). Pewnego poziomu zatem juz nie przeskoczą... Wyjątkiem dla mnie jest póki co Zagumny, siatkarz wybitny w skali światowej -w przeciwieństwie do wczesniej wspomnianych graczy, których można zastąpić bez wielkiej straty jakościowej. Dało się parę lat temu "odstawic" na boczny tor Nowaka, Papkego czy Murka (świetnego w lidze), da się i Gruszkę. Turecki turniej pokazał bowiem, że w naszej młodzieży drzemią ogromne możliwości. Jesli Kurka, Możdżonka czy Jarosza wesprzemy Wlazłym i Winiarskim w formie to uzyskamy świetny, wciąż bardzo młody zespół. I ta drogą moim zdaniem powinniśmy teraz zmierzać. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|