The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.07.2010, 19:32. le piero bdół
Donki napisał(a):Wyświetl post
No pewenie najlepiej wszystko olać, jak bedzie to bedzie Gdyby kazdy miał takie podejscie jak ty to wiesz ile rzeczy bylo by zjeba**ch
Hahahaha a powiedz co dzięki Twojemu płakaniu zmieni sie w tym projekcie , budowie itp . Podpowiem Ci : nic . A nawet gdyby ktos , nie wiem kto , jakiś cudotwórca chciał coś zmienić na stadionie i chciałby zasięgnąć opini kibiców to po przeczytaniu tych wszystkich płaczów , bzdur i czepiania się o byle pierdół np .kolor przesęł , umywalki itp poszedłby się napić żeby odreagować a potem dałby sobie spokój Wy wszystko wiecie najlepiej : ile kosztuje nasz stadion , ile kosztuje Śląski , kto ile wziął w łąpe .Nie wiecie tylko jak Obtułowicz wygrał przetarg Ale tego możecie nie wiedzieć bo przecież przetargu nie było Ale po co komu to wiedzieć , przeciez to szczegóły nie tak ważne jak to dlaczego jedna z 30 tys krzesełek jest w innym odcieniu Ludzie ogranijcie się !
Już pisałem że ten stadion jest budowany wg chorych zasad ale takie były realia , takie czasy . Równie dobrze mogliśmy nie mieć nic . Przypominam że jak zaczeła się przebudowa stadiony nie było jeszcze mowy o Euro i generalnie był problem z funduszami .Stadion należał do Policji itp . Jakoś się udało to wszystko przeskoczyć .Powstaje stadion na 33 tys ludzi gdzie będzie można pokazać naszą kibicowską siłę w dopingu .Będzie stadion , którego nie będziemy musieli się wstydzić w europie a wy się czepiacie o to że wyjazd dla kosiarki jest nie tam gdzie sobie wymarzyliście . Dramat
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.07.2010, 19:36
dobrze ze przynajmniej będzie sztuczna trawa
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 06.07.2010, 19:39
La Furia Dell' Est, ja to tylko wyciągnąłem z projektu trybuny zachodniej i dorysowałem linię prostą. Nie wiem czy to jakiś fake, czy realne założenie, jednak skoro jest w dokumentacji, to uznałem, że jest to zobowiązujące założenie.
Na problem widoczności zwracałem uwagę na długo przed montażem siedzisk czy ich zamówieniem, gdy zaczynano budować go na trybunie zachodniej.
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Stary 06.07.2010, 19:44
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
A te ponad 0.5 mld bynajmniej nie wzieły się z kosmosu, tylko są to pieniądze od mieszkańców Krakowa- czyli Wasze lub Waszych rodziców.Przypomnę że rondo mogilskie kosztowało coś ponad 300 mln a wiecie jaka to ważna inwestycja dla Krakowa.Więc chyba mamy prawo narzekać, bo te 0,5 mld zwyczajnie przejedzon lub ukradziono,przez bandę nieudaczników.
Hmmmm z tego wynika że stadion jest wart swojej ceny .Skoro jest taki beznadziejny jak twierdzisz to nie powinien być drogi .I ...nie jest .Oficjalnie kosztował 510 mln , 500 mln ukradł lub przejadł /pewnie w Wierzynku/ prezydent i jego przydupasy .Czyli de facto stadion kosztował tylko 10 mln .To chyba nie jest dużo za 33 tys miejsc ? Normalnie słabo się robi jak człowiek to czyta . A tak na marginesie skąd wiesz ile ukradziono lub przejedzono przy okazji budowy ronda Mogilskiego ? A ile przy innych inwestycjach ?
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 06.07.2010, 19:50
La Furia Dell' Est jeśli można zapytać, czyli jeśli wysokości siedzisk nie wpłynęła na widoczność bo sa zgodne z norma to mam rozumieć, ze p oraz kolejny się okazało ze projekt stadionu robił idiota ? Jak można najlepsze miejsca wpakować za betonowy mur za którego od początku było wiadome ze nic nie będzie widać. Ja nie mogę tego pojąc co to w dzisiejszych czasach nie robią wizualizacji jak co będzie wyglądać przy danych założeniach?
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 06.07.2010, 19:58
Panowie.Skoro wysokość od podłoża do siedziska jest znana od lat, pomijam ze dokument PZPN jest z 2009r, to wniosek nasuwa sie sam.Pewnie że mogę przedłużyć konstrukcję nóg fotela, tak aby wysokość siedziska podnieść np. na h.70 cm.Pytanie tylko po co?
Blackluk-przez "łzy" mozna powiedzieć, że dla Pana O., to pierwsze ( i mam nadzieję ostatnie), koty za płoty..........szkoda że naszym kosztem........................
Ostatnio edytowane przez La Furia Dell' Est : 06.07.2010 o godz. 20:01.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.07.2010, 20:01
Ja się tak zastanawiam jak to jest możliwe że oni tak bajkowo nam mówili że jak co to stadion będzie gotowy na 1 mecz. Jak murawa jest całkowicie w proszku ja nie wiem jak oni chcieli zrobić tą murawę przecież mówił sam podwykonawca że spoko od 2 lipca ma się boisko zielenić bez kitu kto się zajmuję nadzorem i karami za opóźnienia kto te cholerne umowy podpisywał
Odpowiedz cytując
Mahazel888
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 06.07.2010, 21:42
nt5 napisał(a):Wyświetl post
Symetria jest estetyką głupców - Marek Hłasko
A powiedział to żeby pocieszyć faceta bez jednej reki, jak razem pili wódkę i ten inwalida miał po paru kieliszkach doła.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 06.07.2010, 23:23
VanBasten napisał(a):Wyświetl post
Hmmmm z tego wynika że stadion jest wart swojej ceny .Skoro jest taki beznadziejny jak twierdzisz to nie powinien być drogi .I ...nie jest .Oficjalnie kosztował 510 mln , 500 mln ukradł lub przejadł /pewnie w Wierzynku/ prezydent i jego przydupasy .Czyli de facto stadion kosztował tylko 10 mln .To chyba nie jest dużo za 33 tys miejsc ? Normalnie słabo się robi jak człowiek to czyta . A tak na marginesie skąd wiesz ile ukradziono lub przejedzono przy okazji budowy ronda Mogilskiego ? A ile przy innych inwestycjach ?
Ty tak na poważnie?Bo nie wiem czy się smiać czy płakać.
Jeśli chodzi o ostatnie zdanie, to najlepiej będzie jak spytasz pana Tajstera.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.07.2010, 04:47
Problem maniany z naszym stadionem wypłynął na szersze wody szkoda że na ostatniej stronie ale zawsze PS
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/LE-...742,1,833.html

Należy podtrzymywac zainteresowanie mediów tematem gdzie miasto i urzędnicy olewają sprawę bo wybory się zbliżają więc Majchrowski bedzie się spuszczał by wyjśc z tej sytuacji z twarzą , jeśli jest to wogóle możliwe .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Stary 07.07.2010, 05:57
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Ty tak na poważnie?Bo nie wiem czy się smiać czy płakać.
Jeśli chodzi o ostatnie zdanie, to najlepiej będzie jak spytasz pana Tajstera.
Polecam słownik i słowo "ironia" .
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 07.07.2010, 06:22
La Furia Dell' Est skoro pracujesz na budowie to może powiedz nam jak to jest z tym rzekomym opierda**niem się Polimexu przy budowie? Czemu nie pracują w weekendy i czemu nie mają ciśnienia na dotrzymywanie terminów? Pytam poważnie, bo chce mieć info z pierwszej ręki.

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 07.07.2010, 07:18
PiotrG napisał(a):Wyświetl post

To wyjaśni problem.
Balkon zaprojektowano tak, aby widz (tylko nie wiem jakiej wysokości) siedzący w pierwszym rzędzie niemal na styk widział linię boczną i dalszą część boiska zza murku. Wszystko co wcześniej (od trybuny do linii bocznej) będzie niewidoczne. Problem nasuwa się w chwili, gdy widz nie spełnia założonej przez projekt wysokości, czy proporcji ciała.
Co do samego muru to no comment - taniej i estetycznej wyszłaby barierka, czy też szklana balustrada. Ktoś niestety zapragnął budować mur berliński dla VIP'ów.
Na przekroju murek ma 90cm, a wybudowano 120 ? Barierka tez ogranicza widocznosc, wiec przekroj jest falszywy.
Szklo odpada. Chyba ze mleczne. VIP w kiecce moglby sie czuc “nieekskluzywnie” : )

To sa chyba najbardziej idiotycznie zaprojektowane “skyboxy” na swiecie.
Zastanawiam sie czy autor byl na jakimkolwiek stadionie na swiecie.

Ja widze jedno rozwiazanie na uratowanie “elitarnosci” skyboksow. Poswiecic 3 rzedy krzeselek pod nimi, i wydluzyc owe skyboxy w strone boiska o 1,5m.

@PiotrG
widze ze masz dostaep do projektu, dalbys rade wrzucic na jakis serwer paczke ?
nie moge tego juz nigdzie w necie znalezc.

nt5 napisał(a):Wyświetl post
Symetria jest estetyką głupców - Marek Hłasko
Chyba raczej Picasso ?
(nie forumowy )
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 07.07.2010, 07:33
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Na przekroju murek ma 90cm, a wybudowano 120 ? Barierka tez ogranicza widocznosc, wiec przekroj jest falszywy.
Szklo odpada. Chyba ze mleczne. VIP w kiecce moglby sie czuc “nieekskluzywnie” : )

Ja widze jedno rozwiazanie na uratowanie “elitarnosci” skyboksow. Poswiecic 3 rzedy krzeselek pod nimi, i wydluzyc owe skyboxy w strone boiska o 1,5m.
A obniżenie betonowej barierki o 40 cm i wstawienie tam szkła przyciemnionego od zewnątrz?

Wracając jeszcze do wyglądu zewn. stadionu, to będzie z nim jak z Pałacem Kultury i Nauki w Warszawie:
Dlaczego z PKiN jest najładniejszy widok na stolicę?
- Bo nie widać PKiN...
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Stary 07.07.2010, 08:05
Pytanko odnośnie tego nieszczęsnego murku, poprawcie mnie jeśli źle rozumuję.

Wypowiedź mav23 http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=11754

...Murek spełnia minimum normy czyli (pion+poziom) 120cm...

Teraz projekt:

I jak byk jeśli się nie mylę jest to spełnione, 90+30 jak by nie liczyć jest 120.

Po kiego więc wykonawca wylał aż o 30cm wyższą warstwę betonu?
Ostatnio edytowane przez iiYama : 07.07.2010 o godz. 08:23.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.07.2010, 08:49
- To kompletna kompromitacja prezydenta miasta i jego służb - irytuje się miejski radny Grzegorz Stawowy.

Czy to aby nie ten sam radny który nie chciał przeznaczyć pieniędzy na inwestycję mówiąc że nie będzie się dorzucał na "budę dla psa"?
Odpowiedz cytując
SB
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 07.07.2010, 09:01
joshi napisał(a):Wyświetl post
- To kompletna kompromitacja prezydenta miasta i jego służb - irytuje się miejski radny Grzegorz Stawowy.

Czy to aby nie ten sam radny który nie chciał przeznaczyć pieniędzy na inwestycję mówiąc że nie będzie się dorzucał na "budę dla psa"?
zbliżają się wybory...
Nie ma, nie ma wody na pustyni...
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Stary 07.07.2010, 09:09
Za SSC, trybuna wschodnia w promieniach słońca...

Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 07.07.2010, 09:15
Zachwycający widok
Wiecie kiedy mają zacząć robić murawę, kiedy będzie można trawę zobaczyć, heh ?

e: dzięki Wichar87
Ostatnio edytowane przez jurukuru : 07.07.2010 o godz. 09:31.
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
Wichar87
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.07.2010, 09:21
Opis przy ostatniej fotorelacji na oficjalnej mówił coś takiego:
"Od środy natomiast na stadionie ma zacząć robić się zielono. Tego dnia zostanie przywieziona murawa."
Więc jak dziś przywiozą, to niedługo powinni ją układać.
A tu źródło: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...sciany_szatni/
Jedynym pozytywem pierwszego meczu na Suchych Stawach jest to, że jak przy czasie ułożą murawę, to będzie miała trochę czasu na to, żeby się dobrze zakorzenić.
Ostatnio edytowane przez Wichar87 : 07.07.2010 o godz. 09:27.
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 07.07.2010, 09:43
Ciekawy ,,wzór'' pojawił się pod ,,S'' hehe

Ostatnio edytowane przez Mareq : 07.07.2010 o godz. 09:46.
Odpowiedz cytując
MarciN90
Member

Od: 09.2006

Stary 07.07.2010, 09:58
Olsza 2? dobrze widze? jakis zespol czy cos?
Odpowiedz cytując
kasperr
Member

Od: 07.2006

Stary 07.07.2010, 10:00
No właśnie sam się tak zastanawiałem paręnaście minut temu czy to tylko mi się tak wydaje czy jest ułożony napis z krzesełek "OLSZA 2"
Ostatnio edytowane przez kasperr : 07.07.2010 o godz. 10:18.
Odpowiedz cytując
mIcHaL666
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 07.07.2010, 10:19
Olsza2 jak nic. Nudzą się tam widać . A co do obrazka jeszcze wyżej: jest tam godzina 21, trybuna wschodnia, więc to raczej nie słońce, tylko oświetlenie z wewnątrz.
Ostatnio edytowane przez mIcHaL666 : 07.07.2010 o godz. 10:22.
Odpowiedz cytując
Wichar87
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.07.2010, 10:22
I niżej chyba znowu coś "dopisują"
Odpowiedz cytując
MarciN90
Member

Od: 09.2006

Stary 07.07.2010, 10:30
heh widac ze jak wiedza ze pierwszy mecz najwczesniej w sierpniu a nie w lipcu to sie bawią, smutne ale prawdziwe
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.07.2010, 10:40
a tym czasem za zachodnia prace rozpoczał nowy dzwig
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 07.07.2010, 10:42

A propo ladnych widoków. Ale to chyba znaczy ze pracują

Widzę ze PS też powtarza bzdury że gdyby stopnice były niższe to by barierek nie było
Odpowiedz cytując
KuKoC
Member

Od: 05.2008

Stary 07.07.2010, 10:48
Kamera 4 juz dziala

http://kamera2012.eu/krakow4/

Chlopaki sie dobrze bawią, Olsza2 a teraz leci chyba ABG
Ostatnio edytowane przez KuKoC : 07.07.2010 o godz. 11:36.
Najwspanialszy klub na świecie...
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.07.2010, 10:54
ja pier***, ten napis ma być niby śmieszny?
Zamiast brać się do roboty to układają sobie napisy na trybunie, jak dzieci z klockami LEGO...
H*j z terminami, przecież Wisła równie dobrze może zagrać na Hutniku

Paranoja
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów