The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.06.2021, 13:17
Drugi plus: ma jakieś rozeznanie rynku i musi mieć już jakieś kontakty w środowisku
Trzeci plus (naciągany): widział "od środka" jak wygląda profesjonalny klub w profesjonalnej lidze
Tworzymy obecnie w zasadzie klub od podstaw, właściciele się uczą, prezes się uczy, dyrektor tez jest w ten deseń ...

Trza trzymać kciuki, żeby zażarło!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.06.2021, 15:21
Z jednej strony rozumiem tonowanie nastrojów, ale nie ma się co dziwić euforii na forum.

Wisła nie miała DS, a teraz ma. I co więcej nie jest to nikt z "rodziny B".
Czyli Wisła jako firma idzie w dobrym kierunku.

Jak dla mnie to news na miarę przejęcia Wisły przez Jakuba Błaszczykowskiego.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Stary 08.06.2021, 11:29
Nie wiem do jakiego watku wsadzic
WIsla zagra z Borussia
https://sport.interia.pl/klub-wisla-...nd,nId,5284025
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 08.06.2021, 12:32
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem do jakiego watku wsadzic
WIsla zagra z Borussia
https://sport.interia.pl/klub-wisla-...nd,nId,5284025
Czyli nasze Trio zaczęło sezon z kopyta!

Jest dyrektor sportowy, jest dobry trener, są pierwsze transfery, będzie fajny mecz z świetnym rywalem. Jest za co chwalić
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 09.06.2021, 10:44
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Czyli nasze Trio zaczęło sezon z kopyta!

Jest dyrektor sportowy, jest dobry trener, są pierwsze transfery, będzie fajny mecz z świetnym rywalem. Jest za co chwalić
Ciekawe ile będzie % trybun do dyspozycji. Jeśli 50% to zapowiada się walka o bilety. Niby sezon urlopowy, ale takiego rywala nie było w Krakowie już wiele lat. Chyba ostatnim był Wolfsburg za Smudy czy Monaco w 2018, ale to rywale o na pewno mniejsze marce w Polsce.

20k spokojnie wypełni stadion.

Lepiej też żeby wypalił termin 3/4 sierpnia, bo kadrowicze zjada do BVB z meczów kadry.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 08.06.2021, 13:10
14 lat czekania....
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Stary 09.06.2021, 09:17
Wywiad z Balazinskim
https://weszlo.com/2021/06/09/balazi...li-sa-zbiezne/
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 15.06.2021, 10:44
Znamienne: cisza w temacie, oznacza że zjeby z forum nie mają się do czego przyczepić, a przecież nie pochwalą .

W czwartek konferencja i przedstawienie nowego sponsora.

Okazuje się, że jednak DB coś robi na swoim stanowisku, mimo że nie wrzuca codziennie nowych twittów na ten temat...
Ddf
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 15.06.2021, 11:30
W temacie sponsora (o ile sprawdza się plotki że to spółka Orlenu), najwięcej miał do powiedzenia Bałaziński. Wszakże on głównie stal za sprowadzeniem "podobnego" podmiotu do Lechii gdy był tam viceprezesem.

A co do DB, to jeszcze ze 2 lata i naprawdę nie będzie miał się czego wstydzić. Wyrabia się na tym stanowisku. Obecne relacje z miastem niech chociażby o tym świadczą. Najlepsze od jakiś 10 lat.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.06.2021, 15:27
Karherop napisał(a):Wyświetl post
W temacie sponsora (o ile sprawdza się plotki że to spółka Orlenu), najwięcej miał do powiedzenia Bałaziński. Wszakże on głównie stal za sprowadzeniem "podobnego" podmiotu do Lechii gdy był tam viceprezesem.

A co do DB, to jeszcze ze 2 lata i naprawdę nie będzie miał się czego wstydzić. Wyrabia się na tym stanowisku. Obecne relacje z miastem niech chociażby o tym świadczą. Najlepsze od jakiś 10 lat.
Nie znasz się! Na prezesa tylko Obi!!!! On był najfajniejszy i jeszcze brylował na TT! Skarb nie prezes
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
kowalkowskij
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 15.06.2021, 12:16
Jakub Błaszczykowski zostanie odznaczony Orderem Odrodzenia Polski

https://dziennikpolski24.pl/jakub-bl...ar/c2-15663466
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 15.06.2021, 20:34
kowalkowskij napisał(a):Wyświetl post
Jakub Błaszczykowski zostanie odznaczony Orderem Odrodzenia Polski

https://dziennikpolski24.pl/jakub-bl...ar/c2-15663466

Niechże Kuba chwile zaczeka….od tego półgłówka to wstyd kebaba z ubera odebrać
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.06.2021, 20:52
azor napisał(a):Wyświetl post
azor do budy.

Ku...a mać, żeby w tematach sportowych takie kundle pisały o polityce!!!
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 15.06.2021, 21:03
FraMat napisał(a):Wyświetl post
azor do budy.

Ku...a mać, żeby w tematach sportowych takie kundle pisały o polityce!!!
Przepraszam najmocniej wszechwiedzący - gdzie tu niby odniesienie do polityki?
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 16.06.2021, 11:38
Jak Obajtek odejdzie z Orlenu, trzeba go zrobić prezesem Wisły. Piszę serio.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 16.06.2021, 08:09
azor napisał(a):Wyświetl post
Zaśmiecanie tego forum tematami politycznymi powinno być karane banem na co najmniej 3 miesiące .
Azorek chciał pokazać jaki to on jest "kuul" obrażając Prezydenta Polski .
Przyjmij do wiadomości że nie wszyscy mają poglądy na poziomie dwóch forumowiczów na literkę k.
A jeśli tego nie rozumiesz to mówię Ci jak najbardziej kulturalnie : WYLEMPARTUJ !
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.06.2021, 07:37
https://www.google.com/amp/s/wiadomo...23424a%3famp=1

Grubo, Lv bet zostaje, płaci niewiele mniej, Orlen oil 1+1 ze wsparciem akademii.

Obstawiam że lekko będziemy 2 mln + na tej transakcji

I tylko trzeba będzie przeboleć czwartkową konferencje z Obajtkiem
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 16.06.2021, 08:31
https://www.google.com/amp/s/wiadomo...23424a%3famp=1

Grubo, Lv bet zostaje, płaci niewiele mniej, Orlen oil 1+1 ze wsparciem akademii.

Obstawiam że lekko będziemy 2 mln + na tej transakcji

Pozostaje mi niniejszym odszczekać moje wątpliwości i zarzuty wysuwane w stronę Trio. HAU HAU.
Myliłem się. Obym częściej tak się mylił
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.06.2021, 08:47

Kolejny, który bez politycznego podtekstu, nie wytrzyma bo się udusi.
Grono inteligentnych użytkowników tego forum staje się coraz węższe
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.06.2021, 09:50
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Kolejny, który bez politycznego podtekstu, nie wytrzyma bo się udusi.
Grono inteligentnych użytkowników tego forum staje się coraz węższe
Kolego, nie podoba mi się mieszanie Wisły w politykę, niezależnie z jakim by była konferencja w czwartek. Czy to z Obajtkiem, Tuskiem, Kaczyńskim czy Korwinem. Tak jest i wyrażam ku temu lekką dezaprobatę. Nie unikniemy tego i moja opinia jest tu namniej ważna.

Wchodzisz na grząski grunt pisząc o inteligencji na forum, w lusterku się dziś przeglądałes?
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 16.06.2021, 10:15
Kolego, nie podoba mi się mieszanie Wisły w politykę, niezależnie z jakim by była konferencja w czwartek. Czy to z Obajtkiem, Tuskiem, Kaczyńskim czy Korwinem. Tak jest i wyrażam ku temu lekką dezaprobatę. Nie unikniemy tego i moja opinia jest tu namniej ważna.

Wchodzisz na grząski grunt pisząc o inteligencji na forum, w lusterku się dziś przeglądałes?
Obajtek nie jest politykiem !!!! Jest prezesem Orlenu czyli firmy która ma podobno zostać jednym ze sponsorów Wisły . Owszem , jest nominowany przez obecnie rządzących ale jest to całkowicie normalne bo np prezesem Orlemu w latach 2008-2015 był Krawiec , nominowany przez PO . I ktoś mu zarzucał że jest politykiem ?!
Co do tego że firmy z kapitałem państwowym wchodzą z reklamą w sport to, pytam , dlaczego nikt nie analizuje tego np. w Zagłębiu Lubin .
Chyba że naczytałeś się na czosnkowym forum wywodów niejakiego frajera2 , któremu oprócz nieodwracalnych zmian w mózgu spowodowanych kibicowaniem corupcjovii , dołożyła się jeszcze totalna żółć i niebotyczna zazdrość z tego powodu, że to nie ich marny klubik będzie sponsorował Orlen . Boli ? Ma boleć !
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 16.06.2021, 13:48
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Obajtek nie jest politykiem !!!! Jest prezesem Orlenu czyli firmy która ma podobno zostać jednym ze sponsorów Wisły . Owszem , jest nominowany przez obecnie rządzących ale jest to całkowicie normalne bo np prezesem Orlemu w latach 2008-2015 był Krawiec , nominowany przez PO . I ktoś mu zarzucał że jest politykiem ?!
Co do tego że firmy z kapitałem państwowym wchodzą z reklamą w sport to, pytam , dlaczego nikt nie analizuje tego np. w Zagłębiu Lubin .
Chyba że naczytałeś się na czosnkowym forum wywodów niejakiego frajera2 , któremu oprócz nieodwracalnych zmian w mózgu spowodowanych kibicowaniem corupcjovii , dołożyła się jeszcze totalna żółć i niebotyczna zazdrość z tego powodu, że to nie ich marny klubik będzie sponsorował Orlen . Boli ? Ma boleć !
Psioczysz, aby nie pisac o polityce, a sam kontynuujesz temat.

Dla równowagi napiszę, że popieram AZORA - to samo miałem pisać, no ale Kuba nie wybiera od kogo będzie odbierać order, liczy się sam fakt, a nie że wręczy mu marionetka kaczafiego.

Niebywałe, że Polska idzie ku ruinie, inflacja największa w Europie... a są ##@@%$#$ które będą popierały ten twór grupy rządzącej z prezydentem na czele...

Dziwi mnie postawa framata (myślałem, ze to prywaciarz kładący flizy, ale chyba jednak pracuje u kogoś). Nie ma możliwości, aby ktoś prowadący JDG popierał obecny rząd i tu nie mówie, o czasach kiedy modne stało się ***** *** a znacznie wcześniej, kiedy dobrali się do koryta. Swołocz zawsze mówi, że peło nie dawało, pis daje i że peło rozkradało Polskę - racja, z tą różnicą, że pis prócz rozkradania Polski grabi jeszcze mienie PRYWATNE - taka mniej wiecej różnica.

Co do obajtka - to z niego taki nie polityk jak z "opłaty reproduktywnej" nie podatek Jest jakaś różnica? Chyba w teorii.

Tak, więc: jeśli nie chcesz szczekać o polityce to sam nie rozwijaj.

EOT

Co do tematu: brawo zarząd! Oby tylko do przodu!

EDIT:
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
A ja Ci dam radę - mniej czytaj /oglądaj tvn , onet , wybiórcza , njusłik itd .
haha oglądaj za to TVP tam sama prawda
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 16.06.2021 o godz. 14:03.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.06.2021, 14:10

Z bólem serca muszę stwierdzić że zaliczyłeś gigantyczny zjazd, czasem się zastanawiam czy ktoś nie przejął Twojego konta. Kiedyś prezentowałeś zdroworozsądkowe posty, teraz zaniżasz poziom. Nie wiem z czego to wynika, ale to smutne

Kasa od Orlenu - biorąc pod uwagę że zdecydowana większość "zawodowych" klubów jest utrzymywana przez samorządy, czesto nawet przez nie zarządzana trudno się do czegoś przyczepić. W idealnym świecie nie powinno tak być, ale u nas jest. Jeżeli w Zabrze, Piasta, Widzew itd. pakowane są co rok miliony złotych będące podstawową pozycją budżetu to nikt nie ma prawa narzekać. Reklama w Wiśle ma przynajmniej biznesowy sens dla Orlenu, który nie raz już wykorzystywał wizerunek Błaszczykowskiego.

Biorąc pod uwagę powyższe realia - tekst o Obajtku żenujący.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 16.06.2021, 16:08
https://www.youtube.com/watch?v=_YqSivFvA-o&t=491s

Polecam obejrzeć całość ze wskazaniem od 7:40 wszystkim o krótkiej pamięci.

MEGA DUMA!
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.06.2021, 18:38
gadacie jak by to sam Obajtek miał tutaj iść na prezesa. Orlen Oil wykłada kase, my nią zarządzamy, deal jak każdy inny. A ze starozakonni mają o to ból dupy, to tylko dodatkowy plus
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.06.2021, 19:28
Nie jestem zwolennikiem spółek skarbu państwa i samorządów sponsorujących zawodowy sport, ale dla uczciwości warto dodać, że w aż 5 klubach z poprzedniego sezonu większościowy akcjonariat ma miasto (Śląsk, Piast, Górnik, Wisła Płock, Podbeskidzie), w 1 klubie spółka skarbu państwa (Zagłębie), w 1 klubie miasto ma ponad 1/3 udziałów, ale mniej niż połowę (Cracovia), 2 kluby mają sponsorów koszulkowych jako spółki Skarbu Państwa (Lechia i Stal).

Zostają więc: Legia, Raków, Pogoń, Warta, Jagiellonia, Lech. Jednak zauważyłem, że to nie kibice tych klubów krytykują Wisłę ; - )

Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 16.06.2021, 20:45
To raczej zrozumiałe - trudno w tej kwestii odciąć się od wątku politycznego, a jak widać nie trudno, żeby paru osoba zrobiła się grzalka na samo wspomnienie tematu.

Dla mnie sam sponsor i zastrzyk gotowy, który tak jak ktoś wcześniej powiedział, została by przejedzona jak nie przez nas to przez kogos innego, to super sprawa i brawa dla trio za ogarnięcie tematu. Jeśli tylko nie będziemy musieli świecić marka/piłkarzami/historia niczym Kubica - to niemialbym żadnych skrupułów, żeby doić Orlen.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.06.2021, 10:12
Obajtek jest szefem Orlenu, a nie politykiem. I w roli szefa będzie na konferencji. Jeżeli ktoś uważa, že miesza to Wisłę do polityki to jest polityką zaczadzony... A porównywanie Obajtka do szefów partii to już całkowity absurd.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.06.2021, 10:18
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Obajtek jest szefem Orlenu, a nie politykiem. I w roli szefa będzie na konferencji. Jeżeli ktoś uważa, že miesza to Wisłę do polityki to jest polityką zaczadzony... A porównywanie Obajtka do szefów partii to już całkowity absurd.
Zgadzam się, dlatego napisałem "trzeba przeboleć".

Reszta to już wchodzenie w dyskusję która uważam za zbędna.

@stary dziad,
Oczywiście że w tego rodzaju spółkach każdy jest mianowany z politycznego nadania i nie mam z tym problemu o ile na tym kontrowersje się kończą. Tyle.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 16.06.2021 o godz. 10:21.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 16.06.2021, 10:37
Zgadzam się, dlatego napisałem "trzeba przeboleć".
A dlaczego "przeboleć" ?
Ja tam Obajtka lubię ...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów