The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WRzŚ
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2010, 13:45
po pierwsze to zapierdalaj sobie przy takiej temperaturze a po drugie przy krzesełkach jest duzo roboty której nie widac na twojej kamerce jak np montaz siedzisk, czy jeszcze mniej widowiskowe klejenie srub na których trzymaja sie ramy albo wiercenie dziur na przykład.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 02.07.2010, 14:33
Działają 3 kamerki te najstarsze. Te nowsze ostatnio mają jakieś problemy.

Ale jeśli nie uda się rozegrać meczów pucharowych u nas na stadionie to powinny polecieć jakieś głowy. Bo tak niby montują ale im to opieszale idzie. Trybuna miała być gotowa w styczniu a wykończeniówka cały czas trwa i jeszcze w cholerę zostało do zrobienia.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.07.2010, 14:47
Tak się składa że wiem co znaczy zapierniczać na słoneczku gdzie nie ma daszku bo tyram w ogrodach po 6h więc to nie jest żadne usprawiedliwienie.

A chodzi mi że w ogóle nie widziałem ludzi chodzących po trybunie więc zluzuj. Poza tym zaczęli robić 9 i nagle przestali bo co? Czas nie stoi w miejscu.
Odpowiedz cytując
WRzŚ
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 02.07.2010, 14:52
bo tyle przyjechało białych oparć na razie.
zobacz sobie teraz przyjechała jakas dostawa pewnie krzesełek bo sa kartonowe pudła.
moze jak patrzyłes to byli rozładowac tira? albo sa w prawym narozniku bo tam jeszcze nie ma ram pod krzesełka ale kamera tego nie obejmuje?
a moze siedzą u góry i np montują siedziska do zawiasów po to by jutro ruszyć z ich montażem na sektorze?
albo mieli akurat przerwę obiadową?
swoją droga dzis do ekipy krzesełkowej przybyło 6 albo 8 osób a ze ty ich nie widzisz to juz tylko twoj problem.
Ostatnio edytowane przez WRzŚ : 02.07.2010 o godz. 15:00.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Stary 02.07.2010, 15:25
Właśnie o to mi chodziło że dziś przyjechały a z tego co wiem to na dziś wczoraj to już miały być ułożone no ale terminy nikogo nie gonią bo i tak mają zapas czasu bo murawa jest w proszku...

ps. Ale do 15 lipca myślę że dadzą radę ułożyć trawę dobrze że wylosowaliśmy drugi mecz u siebie bo byśmy grali na hutniku
Powód: ps
Ostatnio edytowane przez pawelwislak : 02.07.2010 o godz. 15:27.
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 02.07.2010, 16:15
Trawe to niech sobie nawet położą dzień przed meczem, trzeba sobie przypomniec co się stało w Poznaniu gdzie musieli murawe po miesiącu zmieniac. Niech lepiej się spieszą z wykończeniem C żeby tam się dało wejśc, ciekwi mnie co w końcu tym zapleczem D no i jak rozwiążą problem oświetlenia
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 02.07.2010, 16:55
alkoholik napisał(a):Wyświetl post
Trawe to niech sobie nawet położą dzień przed meczem, trzeba sobie przypomniec co się stało w Poznaniu gdzie musieli murawe po miesiącu zmieniac. Niech lepiej się spieszą z wykończeniem C żeby tam się dało wejśc, ciekwi mnie co w końcu tym zapleczem D no i jak rozwiążą problem oświetlenia
CO ty piszesz
W Pozaniu własnie murawa sie nie zakorzeniła i taki był efekt, wiec co by było gdyby murawe położyli dzien przed meczem
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 02.07.2010, 17:06
Donki napisał(a):Wyświetl post
CO ty piszesz
W Pozaniu własnie murawa sie nie zakorzeniła i taki był efekt, wiec co by było gdyby murawe położyli dzien przed meczem
Chymn no z tego co ja pamiętam to tam zima im dała po du**e. W co ona ma się niby zakorzeniać ona już jest częściowo zakorzeniona a po za tym nie rozumiem trochę o co ci chodzi, jak piłkarze będą biegać to ona już się nie zakorzenia czy co bo nie rozumiem za bardzo
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 02.07.2010, 17:09
alkoholik napisał(a):Wyświetl post
Chymn no z tego co ja pamiętam to tam zima im dała po du**e. W co ona ma się niby zakorzeniać ona już jest częściowo zakorzeniona a po za tym nie rozumiem trochę o co ci chodzi, jak piłkarze będą biegać to ona już się nie zakorzenia czy co bo nie rozumiem za bardzo
Murawa na zakorzeninie powinna miec ok. 2 tygonie w innym wypadku, po pierwszym meczu murawa nie bedzie nadawała sie do gry.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Stary 02.07.2010, 17:20
Jak wcześniej pisałem 8-10 dni powinno wystarczyć ale to już jest absolutne minimum!! Bo pasy trawy muszą się ze sobą połączyć dodatkowo musi się zakorzenić do podłoża żeby się nie zrywały...
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 02.07.2010, 17:42
Moim zdaniem nie ma szans na zagranie tego meczu na R22 . I szczerze mówiąc nie ma co cisnąć na siłe . Gra na nie ukorzenionej murawie doprowadzi do katastrofy . MOżna rozliczać osoby winne opóźnieniu ale grać na siłę nie ma sensu .
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Stary 02.07.2010, 17:46
A tak przy okazji to dzisiaj zobaczyłem sobie to : http://ekstraklasa.wp.pl/gid,1243777...iazdjecie.html
i tak sobie myślę jak to jest że tam się dało wybudować piękny piłkarski stadion w tak krótkim czasie a u nas trwa to 10 lat i efekt końcowy jednak mocno odbiega od stadionu Legii . Żal .
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.07.2010, 17:53
VanBasten napisał(a):Wyświetl post
A tak przy okazji to dzisiaj zobaczyłem sobie to : http://ekstraklasa.wp.pl/gid,1243777...iazdjecie.html
i tak sobie myślę jak to jest że tam się dało wybudować piękny piłkarski stadion w tak krótkim czasie a u nas trwa to 10 lat i efekt końcowy jednak mocno odbiega od stadionu Legii . Żal .
bo jak zaczelismy budowe swojego,to nikt w polsce nawet nie marzyl o nowych stadionach.potem narodzilo się EURO no i ruszylo.my mielismy dwa wyjscia,albo zostac przy pierwotnej koncepcji (21.5 tyś) powiekszonej ewentualnie o narożniki,albo dostosować stadion do istniejacej już trybuny D,uzyskując w zamian wiekszą pojemność.wybrano (moim zdaniem slusznie) ta drugą koncepcję i trzeba bylo to jakoś sklecić.pewnie niektore rzeczy mozna bylo zrobic lepiej,ale tak mozna powiedzieć o kazdym stadionie,łącznie z tym legijnym którym tak się zachwycasz.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 02.07.2010, 18:00
Moim zdaniem nie ma szans na zagranie tego meczu na R22 . I szczerze mówiąc nie ma co cisnąć na siłe . Gra na nie ukorzenionej murawie doprowadzi do katastrofy . MOżna rozliczać osoby winne opóźnieniu ale grać na siłę nie ma sensu .
Stadionu Legi pięknym bym nie nazwał.Oczywiście ładnie się prezentuje ale piękny nie jest (nie wiem czy widziałeś go z zewnątrz?)

A cisnąć trzeba bo jeśli nie bedzie nacisków na inwestora i wykonawce to będą to przeciągać w nieskończoność.
Odpowiedz cytując
Wislak35
Member

Od: 07.2006

Stary 02.07.2010, 18:12
nie dosyc ze bedziemy mieli brzydki stadion to jeszcze go nawet skonczyc w terminie nie moga....az sie plakac chce jaki stadion może miec Poznan Wroclaw itd ...czemu Krakowa nie mógł wybudowac jednego a ładnego stadionu na 45 tys...ale cóz lepsze to niż nic ...jedna trybuna na cała runde musi wystarczyc...
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Stary 02.07.2010, 18:24
Jeszcze nikt tego nie skomentował?

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...fa_w_krakowie/
Odpowiedz cytując
Jaro1991
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 02.07.2010, 18:30
Sami napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze nikt tego nie skomentował?

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...fa_w_krakowie/
No to na bank mecz z Litwinami na Suchych Stawach. Ale myślę, że dla większości to żadna niespodzianka zważywszy na to jak przebiega budowa. Oby tylko udało się przygotować w miarę stadion na mecz z Arką...
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 02.07.2010, 18:40
nawet dobrze że na SS grają. To i tak Kraków a nie Sosnowiec. Niechby odwalili w pośpiechu jakieś lewe warunkowe odbiory i by zagrali na dopiero co ułożonej trawie. Ciekawe, za jakie pieniądze by ją wymieniali po zamianie jej na pastwisko na meczu?

Z drugiej strony dobrze, że stadion na Kałuży też jeszcze w budowie. Jeszcze by jakieś głupie pomysły komuś do głowy przyszły

Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 02.07.2010, 18:50
Jak dla mnie to nawet lepiej. Mamy 2 lipca, do rewanżu zostało 20 dni a my nie mamy jeszcze położonej murawy, a trzeba pamiętać o jej zakorzenieniu i wszystkich innych rzeczach. Nie wspominając o ulicy Reymana, i wszystkich innych rzeczach na wschodniej które zostały do zrobienia.

A tak w ogóle to mógłby ktoś zrobić zdjęcia wewnątrz wschodniej, żeby zobaczyć jak to wygląda. Oczywiście ktoś, kto może tam wejść i ma takie możliwości.
Odpowiedz cytując
zibikraw
Junior Member

Stary 02.07.2010, 20:25
ludzie wytrzymaliśmy parę lat budowy to wytrzymajcie 2,3 miesiące do oddania.chwalicie ruinę lecha w poznaniu,światełka na legii choć mają nie zasłonięte niczym trybuny z zewnątrz.już nie pamiętacie o propozycji Majchrowskiego o jednym wspólnym stadionie dla Krakowa?przez animozje pewnych osób nie wyszło z planem budowy 50 tysięcznika.cieszmy się tym co mamy.bo mamy czym.mamy wspaniały prostokąt siły i mocy.jak huknie moc 33000 gardeł to przynajmniej nie pospadają żelazne rusztowania na kibiców jak w poznaniu.(co im nie życzę)
Odpowiedz cytując
Rafal-SWL
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 02.07.2010, 20:50
wiecznie Wam zle, co by nie zrobic to zawsze beda narzekania... przypomnijcie sobie jakies 2-3 (i wstecz) lata temu i stadiony w polsce, jak sie ogladalo tą lige i te budowle sprzed wojny! a teraz tylko czekam jak sie zacznie liga - nowe staiony w warszawie, poznaniu, lubinie, krakowie, gdyni, wkrotce gdansk, wroclaw, bialystok i pozostali... az przyjemnie bedzie wlaczyc TV i popatrzec (jesli nie gra Wisła ;d ) ... ja sie cholernie ciesze z tego jak bedzie wygladac R22, co prawda Bałtic Arena to nie jest (bardzo mi sie podoba to co tam buduja), ale wreszcie mamy stadion na miare europy i gry w LM... warto poczekac pare tygodni, niech go skoncza (przynajmniej czesc ;p ) a wtedy my pokazemy na co stac ABG ... i skonczcie narzekac bo to NASZ stadion, to NASZ DOM, i docenmy to co mamy

Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Stary 02.07.2010, 21:52
O ja *******e ! Nie mamy ? Nie byłem dzisiaj na R22 i nic nie wiem . Zburzyli stadion Wisły ? Wybudowali tam coś innego ? Mamy już prawie gotowy nowy stadion i nawet jak się coś tam opóźni to nie zmienia faktu że nowy stadion jest już rzeczywistością
Kilka lat przed telefonikom wyburzyli sektor A i B /te stare/ i kilka lat świeciły tam dziury w ziemi i......nikt nie narzekał Przez kilka ostatnich lat na Wisłe mogło przyjść 10 tys osób . Lada chwila będzie miejsce dla 30 tys . Więc skończcie już te płacze .
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.07.2010, 22:27
Kilka lat przed telefonikom wyburzyli sektor A i B /te stare/ i kilka lat świeciły tam dziury w ziemi i......nikt nie narzekał .
To było dobrych 'kilka' lat przed.
A oto i ta trybuna

http://i41.tinypic.com/e5qw46.jpg
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
_Vodka
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.07.2010, 22:35
Mnie osobiście najbardziej denerwują rzeczy, które tak naprawdę patrząc na budowe globalnie są pierdołami:

1. Małe drzwi wejściowe na trybunę C
2. Idiotyczne zaplanowanie barierek przy wyjściach z trybuny
3. Prawdopodobna niemożliwość połączenia stadionu z parkiem Jordana
4. Srebrne barierki od siedzen, zmieniające nieco kolor trybuny.

Umówmy się , że nie są to wielkie problemy, natomiast popatrzmy na nie z innej strony - ile wysiłku by kosztowała zmiana ? Mam nadzieję, że jeśli podczas użytkowania stadionu wyjdzie jakiś podobny bubel to klub znajdzie rozsądne rozwiązanie aby zadowolic kibiców

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 02.07.2010, 22:56
^^
Ad 2. Tutaj proszę zdjęciae barierek na innych stadionach
http://i50.tinypic.com/3164zu9.jpg (po prawej)
http://lh4.ggpht.com/_6LKpBOuTcu4/TC...2/IMG_3864.JPG
http://kkslech.com/nowykkslech/zdjec...0budowa/10.JPG (lewy górny róg)
U nas akurat projektant się postarał i nie zrobił betonowych murków

Ad3. Nie niemożliwośc a niechęć (poza tym park jest zamykany na wieczór więc stadion byłby zamykany razem z parkiem

Ad 4 Te siedzonka i tak mają inny kolor niż te stare więc barierki niewiele zmieniają
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 02.07.2010 o godz. 22:58.
Odpowiedz cytując
_Vodka
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.07.2010, 23:09
Chodzi mi tutaj też o pokazanie paranoi niektórych rzeczy, zmiana ich nie wiąże się z jakimiś mega kosztami , znacznie ułatwi kibicom życie - a pomimo tego nikt nie stara się tego poprawic.

Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 02.07.2010, 23:47
Mamy już prawie gotowy nowy stadion i nawet jak się coś tam opóźni to nie zmienia faktu że nowy stadion jest już rzeczywistością
Kilka lat przed telefonikom wyburzyli sektor A i B /te stare/ i kilka lat świeciły tam dziury w ziemi i......nikt nie narzekał
Po pierwsze to nic jeszcze nie mamy i nie wiadomo kiedy mieć będziemy, bo nikt normalny nie uwierzy już w zapewnienia o terminach końca budowy przedstawianych przez Majchrowskiego, ZIKiT czy coś tam jeszcze... Żaden etap tej budowy nie zakończył się w terminie, to co postawili ma wady i jest o dupę rozbić tak na prawdę i dlatego każdy ma prawo na tą fuszerę najeżdżać.

A jeśli chcesz przyrównywać budowane współcześnie, za ogromne kwoty, stadiony do obiektów z lat 50-tych ubiegłego wieku, w dodatku przez lata zaniedbanych, no to powodzenia... Powiem tylko że ja wolę żeby nasz stadion choć w małej części mógł się równać z obiektami które będą mieć/mają Gdańsk, Poznań, Warszawa, Wrocław czy choćby Białystok...

Wcześniej ktoś napisał żeby nie narzekać na kolosalne obsuwy w terminach bo nie zbawią nas 3 miechy... Stadion miał być gotowy od paru dni, według tego co się mówiło wcześniej od pół roku powinna być gotowa trybuna wschodnia. Skoro mówił tak prezydent drugiego co do wielkości miasta w tym kraju to nie powinniśmy wymagać tego żeby nie były to tylko słowa rzucane na wiatr? Ja np. od razu wiedziałem że stadion całkowicie oddany do użytku w czerwcu 2010 r. to bujda. Ale pytanie po co trąbił o tym prezydent, urzędnicy itd.? Może nie zawsze dobierają na takie stanowiska najinteligentniejszych ludzi, ale chyba łatwo można było przewidzieć że w Krakowie w takim czasie nie postawią stadionu, więc po co ta szopka była?
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Stary 03.07.2010, 00:06
No tak .......ty oczywiście jesteś z grupy ludzi wszystkowiedzących i to na dodatek zawsze najlepiej Z tego powodu wiedziałeś oczywiście że się nie wyrobią . Gratuluję . Chociaż ja bym raczej zaliczył Cię do szerkiej grupy naszych rodaków wiecznie i na wszytko narzekających . To taka nasza przywara narodowa .
Z tego co widać to na szczęście nasz obiekt nie jest porównywalny do tego w Poznaniu Bo jak możesz przeczytać wyżej tam dopiero jest szopka Stadionów w Gdańsku i Wrocławiu jeszcze nie ma .A jak już będą to zobaczymy czy są takie super . Po za tym są one budowane o wiele większym kosztem niż nasz . Inną sparwą jest to czy fajniejsza atmosfera będzie na naszym pełnym stadionie niż na jakimś zapełnionym do połowy 60 tysięczniku . Ja wole nasz .Nie porównuje też nowego stadionu do tego z przed 20 lat . Pisze tylko o tym że skoro wtedy przez kila lat mogliśmy oglądać dziurę w ziemi to teraz możemy chyba wytrzymać 2 czy 3 miesiące dłużej niż nam obiecano .Też mi się nie podobają te opóźnienia i uważam że powinny za takie rzeczy lecieć głowy ale nei uważam że by to był powód do ciągłego płaczu , narzekania i krytykowania wszystkiego .Zachowujecie się czasem jak takie rozpieszcone dzieci .
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.07.2010, 00:25
.Zachowujecie się czasem jak takie rozpieszcone dzieci .
Natomiast Ty się zachowujesz jak dziecko któremu da się byle gówno a i tak się będzie cieszył.
Opóźnienia to najmniejszy problem - Realny jest taki że stadion będzie bublem wykańczanym po kosztach i latami i to nie dlatego że jest taki tani, tylko dlatego że jego budowa to jest jedna wielka tak amatorka jak i prowizorka.
Cena jak za średniej klasy mercedesa a produkt to chińska podróbka tejże marki.

Zresztą jestem przekonany że wszystko co 'najlepsze' ,jest jeszcze przed nami.
I to nie chodzi by krytykować stadion za całokształt, bo projekt był znany od dawna, nie jest to dzieło sztuki ale tragedii też nie ma, natomiast krytyka tego co się dzieje przez ostatnie miesiące jest nawet nie usprawiedliwiona ale konieczna.
Kłamstwo na kłamstwie - tak by to można podsumować + cięcie kosztów w sposób urągający takiemu przedsięwzięciu.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 03.07.2010 o godz. 00:29.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.07.2010, 05:48
Skoro niektórzy nie widzą powodu do płaczu czy do narzekania i krytyki to przynajmniej Majchrowski mając od robine przyzwoitosci powinien publicznie przeprosic za brak kompetencji i ciągłe przeginanie terminów kolejnych etapów budowy stadionu . Na domiar złego
" delegat UEFA stwierdził że nie ma jeszcze podstaw , by dopuścic stadion Wisły przy Reymonta do rozgrywek w drugiej rundzie eliminacyjnej LE "
czyli mówiąc w skrócie witamy znowu na Suchych Stawach .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów