|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Chymn no z tego co ja pamiętam to tam zima im dała po du**e. W co ona ma się niby zakorzeniać ona już jest częściowo zakorzeniona a po za tym nie rozumiem trochę o co ci chodzi, jak piłkarze będą biegać to ona już się nie zakorzenia czy co bo nie rozumiem za bardzo
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Murawa na zakorzeninie powinna miec ok. 2 tygonie w innym wypadku, po pierwszym meczu murawa nie bedzie nadawała sie do gry.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jak wcześniej pisałem 8-10 dni powinno wystarczyć ale to już jest absolutne minimum!! Bo pasy trawy muszą się ze sobą połączyć dodatkowo musi się zakorzenić do podłoża żeby się nie zrywały...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Moim zdaniem nie ma szans na zagranie tego meczu na R22 . I szczerze mówiąc nie ma co cisnąć na siłe . Gra na nie ukorzenionej murawie doprowadzi do katastrofy . MOżna rozliczać osoby winne opóźnieniu ale grać na siłę nie ma sensu .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A tak przy okazji to dzisiaj zobaczyłem sobie to : http://ekstraklasa.wp.pl/gid,1243777...iazdjecie.html
i tak sobie myślę jak to jest że tam się dało wybudować piękny piłkarski stadion w tak krótkim czasie a u nas trwa to 10 lat i efekt końcowy jednak mocno odbiega od stadionu Legii . Żal . |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
||
A cisnąć trzeba bo jeśli nie bedzie nacisków na inwestora i wykonawce to będą to przeciągać w nieskończoność. |
||
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
nie dosyc ze bedziemy mieli brzydki stadion to jeszcze go nawet skonczyc w terminie nie moga....az sie plakac chce jaki stadion może miec Poznan Wroclaw itd ...czemu Krakowa nie mógł wybudowac jednego a ładnego stadionu na 45 tys...ale cóz lepsze to niż nic ...jedna trybuna na cała runde musi wystarczyc...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
nawet dobrze że na SS grają. To i tak Kraków a nie Sosnowiec. Niechby odwalili w pośpiechu jakieś lewe warunkowe odbiory i by zagrali na dopiero co ułożonej trawie. Ciekawe, za jakie pieniądze by ją wymieniali po zamianie jej na pastwisko na meczu?
Z drugiej strony dobrze, że stadion na Kałuży też jeszcze w budowie. Jeszcze by jakieś głupie pomysły komuś do głowy przyszły ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Jak dla mnie to nawet lepiej. Mamy 2 lipca, do rewanżu zostało 20 dni a my nie mamy jeszcze położonej murawy, a trzeba pamiętać o jej zakorzenieniu i wszystkich innych rzeczach. Nie wspominając o ulicy Reymana, i wszystkich innych rzeczach na wschodniej które zostały do zrobienia.
A tak w ogóle to mógłby ktoś zrobić zdjęcia wewnątrz wschodniej, żeby zobaczyć jak to wygląda. Oczywiście ktoś, kto może tam wejść i ma takie możliwości. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
ludzie wytrzymaliśmy parę lat budowy to wytrzymajcie 2,3 miesiące do oddania.chwalicie ruinę lecha w poznaniu,światełka na legii choć mają nie zasłonięte niczym trybuny z zewnątrz.już nie pamiętacie o propozycji Majchrowskiego o jednym wspólnym stadionie dla Krakowa?przez animozje pewnych osób nie wyszło z planem budowy 50 tysięcznika.cieszmy się tym co mamy.bo mamy czym.mamy wspaniały prostokąt siły i mocy.jak huknie moc 33000 gardeł to przynajmniej nie pospadają żelazne rusztowania na kibiców jak w poznaniu.(co im nie życzę)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
wiecznie Wam zle, co by nie zrobic to zawsze beda narzekania... przypomnijcie sobie jakies 2-3 (i wstecz) lata temu i stadiony w polsce, jak sie ogladalo tą lige i te budowle sprzed wojny! a teraz tylko czekam jak sie zacznie liga - nowe staiony w warszawie, poznaniu, lubinie, krakowie, gdyni, wkrotce gdansk, wroclaw, bialystok i pozostali... az przyjemnie bedzie wlaczyc TV i popatrzec (jesli nie gra Wisła ;d ) ... ja sie cholernie ciesze z tego jak bedzie wygladac R22, co prawda Bałtic Arena to nie jest (bardzo mi sie podoba to co tam buduja), ale wreszcie mamy stadion na miare europy i gry w LM... warto poczekac pare tygodni, niech go skoncza (przynajmniej czesc ;p ) a wtedy my pokazemy na co stac ABG
... i skonczcie narzekac bo to NASZ stadion, to NASZ DOM, i docenmy to co mamy ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O ja *******e ! Nie mamy ? Nie byłem dzisiaj na R22 i nic nie wiem . Zburzyli stadion Wisły ? Wybudowali tam coś innego ? Mamy już prawie gotowy nowy stadion i nawet jak się coś tam opóźni to nie zmienia faktu że nowy stadion jest już rzeczywistością
Kilka lat przed telefonikom wyburzyli sektor A i B /te stare/ i kilka lat świeciły tam dziury w ziemi i......nikt nie narzekał Przez kilka ostatnich lat na Wisłe mogło przyjść 10 tys osób . Lada chwila będzie miejsce dla 30 tys . Więc skończcie już te płacze . |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
A oto i ta trybuna ![]() http://i41.tinypic.com/e5qw46.jpg ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Mnie osobiście najbardziej denerwują rzeczy, które tak naprawdę patrząc na budowe globalnie są pierdołami:
1. Małe drzwi wejściowe na trybunę C 2. Idiotyczne zaplanowanie barierek przy wyjściach z trybuny 3. Prawdopodobna niemożliwość połączenia stadionu z parkiem Jordana 4. Srebrne barierki od siedzen, zmieniające nieco kolor trybuny. Umówmy się , że nie są to wielkie problemy, natomiast popatrzmy na nie z innej strony - ile wysiłku by kosztowała zmiana ? Mam nadzieję, że jeśli podczas użytkowania stadionu wyjdzie jakiś podobny bubel to klub znajdzie rozsądne rozwiązanie aby zadowolic kibiców ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
^^
Ad 2. Tutaj proszę zdjęciae barierek na innych stadionach http://i50.tinypic.com/3164zu9.jpg (po prawej) http://lh4.ggpht.com/_6LKpBOuTcu4/TC...2/IMG_3864.JPG http://kkslech.com/nowykkslech/zdjec...0budowa/10.JPG (lewy górny róg) U nas akurat projektant się postarał i nie zrobił betonowych murków Ad3. Nie niemożliwośc a niechęć (poza tym park jest zamykany na wieczór więc stadion byłby zamykany razem z parkiem Ad 4 Te siedzonka i tak mają inny kolor niż te stare więc barierki niewiele zmieniają
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 02.07.2010 o godz. 22:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Chodzi mi tutaj też o pokazanie paranoi niektórych rzeczy, zmiana ich nie wiąże się z jakimiś mega kosztami , znacznie ułatwi kibicom życie - a pomimo tego nikt nie stara się tego poprawic.
![]() ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
A jeśli chcesz przyrównywać budowane współcześnie, za ogromne kwoty, stadiony do obiektów z lat 50-tych ubiegłego wieku, w dodatku przez lata zaniedbanych, no to powodzenia... Powiem tylko że ja wolę żeby nasz stadion choć w małej części mógł się równać z obiektami które będą mieć/mają Gdańsk, Poznań, Warszawa, Wrocław czy choćby Białystok... Wcześniej ktoś napisał żeby nie narzekać na kolosalne obsuwy w terminach bo nie zbawią nas 3 miechy... Stadion miał być gotowy od paru dni, według tego co się mówiło wcześniej od pół roku powinna być gotowa trybuna wschodnia. Skoro mówił tak prezydent drugiego co do wielkości miasta w tym kraju to nie powinniśmy wymagać tego żeby nie były to tylko słowa rzucane na wiatr? Ja np. od razu wiedziałem że stadion całkowicie oddany do użytku w czerwcu 2010 r. to bujda. Ale pytanie po co trąbił o tym prezydent, urzędnicy itd.? Może nie zawsze dobierają na takie stanowiska najinteligentniejszych ludzi, ale chyba łatwo można było przewidzieć że w Krakowie w takim czasie nie postawią stadionu, więc po co ta szopka była? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No tak .......ty oczywiście jesteś z grupy ludzi wszystkowiedzących i to na dodatek zawsze najlepiej
Z tego powodu wiedziałeś oczywiście że się nie wyrobią . Gratuluję . Chociaż ja bym raczej zaliczył Cię do szerkiej grupy naszych rodaków wiecznie i na wszytko narzekających . To taka nasza przywara narodowa .Z tego co widać to na szczęście nasz obiekt nie jest porównywalny do tego w Poznaniu Bo jak możesz przeczytać wyżej tam dopiero jest szopka Stadionów w Gdańsku i Wrocławiu jeszcze nie ma .A jak już będą to zobaczymy czy są takie super . Po za tym są one budowane o wiele większym kosztem niż nasz . Inną sparwą jest to czy fajniejsza atmosfera będzie na naszym pełnym stadionie niż na jakimś zapełnionym do połowy 60 tysięczniku . Ja wole nasz .Nie porównuje też nowego stadionu do tego z przed 20 lat . Pisze tylko o tym że skoro wtedy przez kila lat mogliśmy oglądać dziurę w ziemi to teraz możemy chyba wytrzymać 2 czy 3 miesiące dłużej niż nam obiecano .Też mi się nie podobają te opóźnienia i uważam że powinny za takie rzeczy lecieć głowy ale nei uważam że by to był powód do ciągłego płaczu , narzekania i krytykowania wszystkiego .Zachowujecie się czasem jak takie rozpieszcone dzieci . |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Natomiast Ty się zachowujesz jak dziecko któremu da się byle gówno a i tak się będzie cieszył.
Opóźnienia to najmniejszy problem - Realny jest taki że stadion będzie bublem wykańczanym po kosztach i latami i to nie dlatego że jest taki tani, tylko dlatego że jego budowa to jest jedna wielka tak amatorka jak i prowizorka. Cena jak za średniej klasy mercedesa a produkt to chińska podróbka tejże marki. Zresztą jestem przekonany że wszystko co 'najlepsze' ,jest jeszcze przed nami. I to nie chodzi by krytykować stadion za całokształt, bo projekt był znany od dawna, nie jest to dzieło sztuki ale tragedii też nie ma, natomiast krytyka tego co się dzieje przez ostatnie miesiące jest nawet nie usprawiedliwiona ale konieczna. Kłamstwo na kłamstwie - tak by to można podsumować + cięcie kosztów w sposób urągający takiemu przedsięwzięciu.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 03.07.2010 o godz. 00:29.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Skoro niektórzy nie widzą powodu do płaczu czy do narzekania i krytyki to przynajmniej Majchrowski mając od robine przyzwoitosci powinien publicznie przeprosic za brak kompetencji i ciągłe przeginanie terminów kolejnych etapów budowy stadionu . Na domiar złego
" delegat UEFA stwierdził że nie ma jeszcze podstaw , by dopuścic stadion Wisły przy Reymonta do rozgrywek w drugiej rundzie eliminacyjnej LE " czyli mówiąc w skrócie witamy znowu na Suchych Stawach . ![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|