The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.07.2010, 15:11
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post

i to jest przerazajace.. zrobili cos, wiedzac ze i tak nie bedzie sensu tam zasiadac, oczywiscie jesli potwierdza sie moje przypuszczenia
mam nadzieję, że jak oddadzą/ dopuszczą do użytku ze dwie trybuny to na C nie będzie kwestią czy tam usiąść czy nie, tylko czy kupić na to miejsce karnet czy nie.

Nie chodzi m tu u łapanie za słówka, ale o zasadę. Chcesz chodzić na Młyn? Chodź na Młyn - stawaj gdzie chcesz, dopinguj skąd chcesz, skacz gdzie chcesz.

Ja już chcę się stać dopingującym piknikiem. Chcę wiedzieć, że jak skończę pracę później i przyjadę na mecz po 20min, to będę miał swoje wykupione pół metra kwadratowego, gdzie po lewej i prawej będą siedzieli kumple, z którymi karnet na dany sektor kupię z premedytacją (albo i nie, bo w pracy zostali lub im coś wypadło) a nie radosny gimnazjalista, czy półgłuchy emeryt, którego nie dam rady eksmitować i przez następne 20 min będę szukał miejsca dla siebie.

Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 01.07.2010, 15:20
Cytat:
Ja już chcę się stać dopingującym piknikiem. Chcę wiedzieć, że jak skończę pracę później i przyjadę na mecz po 20min, to będę miał swoje wykupione pół metra kwadratowego, gdzie po lewej i prawej będą siedzieli kumple, z którymi karnet na dany sektor kupię z premedytacją (albo i nie, bo w pracy zostali lub im coś wypadło) a nie radosny gimnazjalista, czy półgłuchy emeryt, którego nie dam rady eksmitować i przez następne 20 min będę szukał miejsca dla siebie.
Obawiam się, że możesz się rozczarować. Będzie pewnie tak jak obecnie na E. Czyli, jak się uda i samo wyjdzie w praniu

Wątpię, by ktoś z klubu bawił się w pilonowanie tego typu kwestii, skoro nawet nie można upilnować podstawowych aspektów budowy.

Sam widzisz co się dzieje. Asfalt już czeka na wylanie przy murawie
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 01.07.2010, 15:43
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Obawiam się, że możesz się rozczarować. Będzie pewnie tak jak obecnie na E. Czyli, jak się uda i samo wyjdzie w praniu

Wątpię, by ktoś z klubu bawił się w pilonowanie tego typu kwestii, skoro nawet nie można upilnować podstawowych aspektów budowy.

Sam widzisz co się dzieje. Asfalt już czeka na wylanie przy murawie
Dla mnie na sektorach wzdłuż lini bocznej, będzie tak jak na starej AB, czyli każdy ma swoje miejsce. Pamiętam jak raz byłem na A i chciałem stać na schodach - nie dało rady gdy pół sektora krzyczy, że im zasłaniasz...
Ddf
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Stary 01.07.2010, 16:08
Zależy, jak oni to cenowo na sektorach rozplanują. Pewnie tam, gdzie trzeba będzie zapłacić najwięcej (czyli dawne AiB), to nie trzeba się będzie o miejsca martwić. W sumie, jak na każdym stadionie...
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 01.07.2010, 16:16
Tyle że do tej pory gdy kupowało się bilet na którykolwiek sektor nie można sobie było wybrać tylko dostawałeś pierwszy lepszy a poźniej się siadało gdzie popadnie. Teraz jeśli ktoś będzie chciał to sobie oglądnie rozklad siedzeń wolnych i zajętych w internecie i wybierze gdzie mu pasuje i wówczas powinien zająć miejsce które sobie kupił (miejmy nadzieje) oczywiście nie licząc sektora D
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Stary 01.07.2010, 16:18
Cytat:
. Teraz jeśli ktoś będzie chciał to sobie oglądnie rozklad siedzeń wolnych i zajętych w internecie i wybierze gdzie mu pasuje i wówczas powinien zająć miejsce które sobie kupił (miejmy nadzieje)
Ale jesteś pewny, że tak będzie? czy tylko chcesz, żeby tak było?
Bo ja o, aż takim ukłonie w stronę poprawy komfortu nie słyszałem wiarygodnej/potwierdzonej informacji?
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 01.07.2010, 16:28
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Tyle że do tej pory gdy kupowało się bilet na którykolwiek sektor nie można sobie było wybrać tylko dostawałeś pierwszy lepszy a poźniej się siadało gdzie popadnie
na AiB tak nie było.

Wujek który karnet na A ma od początków telefoniki, przez 10 lat miał praktycznie tych samych sąsiadów obok, czy przed sobą...

Założe się, że bardzo podobnie będzie to wyglądać na nowy stadionie...
Ddf
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 01.07.2010, 16:29
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Ale jesteś pewny, że tak będzie? czy tylko chcesz, żeby tak było?
Bo ja o, aż takim ukłonie w stronę poprawy komfortu nie słyszałem wiarygodnej/potwierdzonej informacji?
Oczywiście że to nadzieja ale innej sytuacji sobie nie wyobrażam przy takiej liczbie miejsc na trybunach poprawna dystrybucja miejsc może być tylko przez internet.

P.S. Czy na głownej stronie Wisły tylko mnie się tak wolno ładują te zdjęcia z nowej galerii?
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Stary 01.07.2010, 16:32
Cytat:
Oczywiście że to nadzieja ale innej sytuacji sobie nie wyobrażam
A słup oświetleniowy w samym środku "okrąglaka" sobie kilka lat temu wyobrażałeś?
Odpowiedz cytując
MarciN90
Member

Od: 09.2006

Stary 01.07.2010, 18:33
crazykaro mi tez tak wolno. ja daje na miniatury, otwieram z 10 naraz i sobie ogladam a reszta sie laduje
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 01.07.2010, 18:54
300 miejsc z ograniczoną widocznościa na 30 tys stadionie to naprawdę nie tak wiele . Na każdym obiekcie sportowym takie miejsca się znajduja i nic na to nie poradzicic .Przeciez nikt tych barierek nie montuje tak sobie dla jaj ale dlatego ze tego wymagaja przepisy .Alw po co ja to piszę Przecież jak się wejdzie na to forum to widac od razu że cokolwiek zrobią na stadionie z miejsca to skrytykujecie .Bo przecież wy wiecie lepiej W sumie już się przyzwyczaiłem .Jednak jak czytam posty z krytką kolejności montowanych krzesełek to naprawdę zaczynam się zastanawiać czy nie jestem w matriksie Czy to naprawdę robi komuś różnice ?
Ale mam tez swoje pytanie : czy na stadionie mają być dwa telebimy ? Bo z tego co słysze to nie ma kto kupić nawet jednego .
Odpowiedz cytując
andrzej
Member

Od: 05.2010

Stary 01.07.2010, 19:11
^^
Będą miejsca na dwa telebimy ale jeśli chodzi o to kto je zakupi to nie wiadomo.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 01.07.2010, 19:16
Skoro ma być stadion klasy Elite to sfinansowac powinno miasto ale lepiej żeby kupiła Wisła a rozliczenie byłoby w ramach kosztów dzierżawy stadionu. Nie wiem jaka jest potrzebna powierzchnia ale przy takich telebimach 2x100m2 koszt takiego czegoś wynosi gdzieś koło 1 mln zł (na postawie cen w internecie)
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.07.2010, 19:26
Skoro ma być stadion klasy Elite to sfinansowac powinno miasto ale lepiej żeby kupiła Wisła a rozliczenie byłoby w ramach kosztów dzierżawy stadionu. Nie wiem jaka jest potrzebna powierzchnia ale przy takich telebimach 2x100m2 koszt takiego czegoś wynosi gdzieś koło 1 mln zł (na postawie cen w internecie)
100m2?to jest 10x10,albo np 20x5 albo mniej więcej 13x 8.te telebimy chyba nie będą tak duże.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 01.07.2010, 19:34
Według informacji na oficjalnej wszystkie niebieskie krzesełka zostały już zamontowane

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...eski_barierki/
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.07.2010, 20:23
I tu się zgadzam że lepiej by było jak by klub kupił telebimy bo wtedy jest szansa na jakąś jakość , a rozliczył z miastem w czynszu . Jak zajmie się tym miasto patrząc na podejście do naszego stadionu , to będzie jeszcze gorzej jak w Poznaniu . Cóż z tego że będą mieli największe w Polsce przekraczające 115m2 jak to Chińska tandeta jest.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 01.07.2010, 20:28
Troche sie pospieszyli z ta gadka o zamontowanych wszystkich niebiesich krzeselkach..
Moze chodzilo o barierki..
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 01.07.2010, 20:45
filip74 napisał(a):Wyświetl post
I tu się zgadzam że lepiej by było jak by klub kupił telebimy bo wtedy jest szansa na jakąś jakość , a rozliczył z miastem w czynszu . Jak zajmie się tym miasto patrząc na podejście do naszego stadionu , to będzie jeszcze gorzej jak w Poznaniu . Cóż z tego że będą mieli największe w Polsce przekraczające 115m2 jak to Chińska tandeta jest.
Tak, Wisła kupi telebimy i rozliczymy je w czynszu. Policzymy im jak za część sportową czy komercyjną ?
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Stary 01.07.2010, 21:19
Szczerze mówiąc mnie akurat totalnie nie podoba się ten projekt graficzny krzesełek . Wydaje mi się że będzie za bardzo pstrokato .Tak trochę nasrane wszystkiego .Ładniej by wyglądało jednolicie w niebieskiem kolorze ewentualnie jakis taki wzór podobny do tego na Cracovii tylko w naszych barwach .
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 01.07.2010, 21:44
fajnie ,ale co z tego że tobie się nie podoba ?

wzór wybrany klepnięty prawie skończony na trybunie,dla mnie temat zamknięty
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.07.2010, 22:17
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Tak, Wisła kupi telebimy i rozliczymy je w czynszu. Policzymy im jak za część sportową czy komercyjną ?

A co w tym dziwnego , już podobne rzeczy się zdarzały .
W sumie jak się nie mylę to nawet teraz miasto jest winne Wiśle jakąś kasę która właśnie ma być w czynszu rozliczona.
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Stary 01.07.2010, 22:40
South napisał(a):Wyświetl post
fajnie ,ale co z tego że tobie się nie podoba ?

wzór wybrany klepnięty prawie skończony na trybunie,dla mnie temat zamknięty
Nic z tego ! Ja w przeciwieństwie do was nie próbuje przebudowywać stadionu po swojemu tylko wyrażam swoją opinie ....i tyle . Nie obrażam się , nie szukam winnych , nie złorzeczę wszystkim na około . Wolałbym inny wzór ale z tai też się pogodzę bo ciszę się że w koncu po tylu latach będziemy mieć stadion z prawdziwego zdarzenia .
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 01.07.2010, 23:28
Dymcol napisał(a):Wyświetl post
jesteśmy z Ciebie dumni
SPOKOJNIE

wiadomo coś już na temat tego całego asfaltu? na 100 będzie pokryty sztuczną?

Martwisz sie? Niech i bedzie beton czy asfalt, to zamiast konfeti na mecz niech kazdy wezmie kepke trawy z błoń i sie zasypie... mysle ze pare meczow i sie zazieleni ladnie
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.07.2010, 23:55
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
na AiB tak nie było.

Wujek który karnet na A ma od początków telefoniki, przez 10 lat miał praktycznie tych samych sąsiadów obok, czy przed sobą...

Założe się, że bardzo podobnie będzie to wyglądać na nowy stadionie...

Na starym C ,jeszcze jak bylem maly i nie chodzilem na X tez np na C3 wszedzie dookoła ludzie znali sie juz z widzenia....bo kazdy reguralnie wykupował karnet.

na D to co bylo to juz raczej samowolka hehe
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Sinoos
Senior Member

Stary 02.07.2010, 00:14
Oczywiście że tak! Większość znajomości stadionowych zawarło się właśnie w ten sposób, że stawało się na dyszce raz, drugi, trzeci i już większość się znało, albo przynajmniej kojarzyło Tak samo będzie teraz - po pół roku wszystko się ustabilizuje, będzie wiadomo gdzie największe pikniki, gdzie można pośpiewać ( oprócz młynu ) i tam ludzie zaczną się oswajać.

Ja się tylko obawiam, że jak ludzie pójdą na wschód, to zacznie się biesiada i nikt nie będzie miał kto odśpiewywać. Albo przyniesie taki jeden z drugim wuwuzuele i będzie siara. A teraz młodzi pyskaci, jak kiedyś zwróciłem takiemu jednemu uwagę, żeby nie trąbił, to zaczął odszczekiwać i pyskówka na pół godziny. Przydałyby się jakieś zasady. W końcu nowy stadion, to przydały i by się nowe standardy wśród kibiców.
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 02.07.2010, 06:25
filip74 napisał(a):Wyświetl post
A co w tym dziwnego , już podobne rzeczy się zdarzały .
W sumie jak się nie mylę to nawet teraz miasto jest winne Wiśle jakąś kasę która właśnie ma być w czynszu rozliczona.
To nic dziwnego, raczej dobry pomysł - kiepsko to jednak widzę z uwagi na pewnego nie schodzącego na psy jegomościa. Ta parówa gotowa nie zgodzić się na taki pomysł.

edit. teraz spoglądam sobie na fotki z SKWK i nie wiem czy coś przegapiłem ale murawa miała być wyśrodkowana. To raczej miejsca nie będzie miało, gdyż rurki z glikolem kończą się zdecydowanie dalej byłej trybuny C niż byłej trybuny AiB.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 02.07.2010 o godz. 06:40.
Odpowiedz cytując
Dozamet1
Member

Od: 02.2009

Stary 02.07.2010, 07:09
Nie to nie rurki się kończą bliżej A i B tylko to złudzenie przez tą białą ziemie która jest bliżej AiB bo pod same ławki rezerwowych będzie murawa.A ruki są wyśrodkowane.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 02.07.2010, 07:23
Biała ziemia jak to nazwałeś zapewne służy jako podłoże pod rurki z glikolem, a te jak wiadomo będą tylko pod powierzchnią murawy boiska. Coś mi to wyśrodkowanie nie gra - może wypowie się ktoś kompetentny?

Dozamet1 napisał(a):Wyświetl post
Ale tam nie ma rurek dalej.Jest tylko biała ziemia.Widać to na fotkach SKWK lub ruki są już przysypane kolejną warstwą .Przecież ławka rezerwowych też musi mieć podgrzewaną murawę do rozgrzewki ,a murawa musi być wyśroskowana
Było już tutaj napisane o tym, że podgrzewane będzie tylko boisko i nic więcej. Do rozgrzewki to ma być asflat i sztuczna trawa - stąd też moje obawy.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 02.07.2010 o godz. 07:45.
Odpowiedz cytując
Dozamet1
Member

Od: 02.2009

Stary 02.07.2010, 07:37
Ale tam nie ma rurek dalej.Jest tylko biała ziemia.Widać to na fotkach SKWK lub ruki są już przysypane kolejną warstwą .Przecież ławka rezerwowych też musi mieć podgrzewaną murawę do rozgrzewki ,a murawa musi być wyśroskowana
Odpowiedz cytując
wiślak1906forever
Senior Member

Stary 02.07.2010, 07:53
Mam pytanie kiedy zostanie położona murawa?
Co oni osbie jaja robią?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów