|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Oczywiście, że mogliśmy trafić na innego właściciela, a później na fali kolejnych lat zbudować normalny stadion i mieć normalną.drużynę. Mogliśmy równie dobrze spaść.kilka lig niżej i grać derby z sąsiadką w 3 czy 4 lidze. Albo z Garbarnią. Mogliśmy równie dobrze być Piastem Gliwice, który się poukładał po kilkudziesięcioletniej działalności i pierwszy raz walczy o tytuł - mogliśmy czekać 30 lat na jakąkolwiek drużynę, jakąkolwiek organizację i jarać się jak dzieci, że udało nam się wygrać jeden mecz na Legii czy Widzewie. Euro 2012 to pokłosie między innymi tego, że polskie drużyny zaczęły wyglądać.organizacyjnie, prezentować się jako-tako w europejskich pucharach (w tym Wisełka na początku XXI wieku), nie wiadomo jak by to wyglądało bez tego okresu wiślackiego. Może liga rozwijałaby się wolniej? Przecież Wisła dała sygnał do rozwoju wówczas ... Ale okay, jak chcesz wierzyć, że teraz jest gorzej lub porównywalnie - życzę powodzenia!
Ostatnio edytowane przez dziki : 09.03.2016 o godz. 16:08.
![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Ktoś napisał Ci już, ile trwała ta "budowa" Brak kasy na wodę, cokolwiek. Zaległości finansowe, staczanie się sportowe, spadki do II ligi. Ja chodze na Wisłę non stop od 1983 roku i uwierz mi, przed Cupiałem NIE BYŁO lepiej... Ale wiem...dla wielu ludzi "za komuny było lepiej".... Polecam lekturę książki Mateusza Migi, albo zapraszam Cię na piwo, to opowiem jak było dawniej.... "Sławetne" 0-6 z Legią to apogeum degrengolady... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Kolejna sprawa jest taka, że konkurencja już nie jest taka gdy wchodził Cupiał. Wtedy było zdecydowanie łatwiej - były sukcesy na takim działaniu więc nic nie robili innego, a przyszłość ? Kto by tam o niej myślał. Obecnie przy Cupiale jest jedna wielka zagadka co dalej, ale bez niego również będzie wielki kłopot.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2015
Offline |
|
Jak DYCHA .......nęła dobrze to piękne echo szło w miasto ![]() Pierwszy raz jak na meczu byłem to myślałem że na kortowym jakiś drugi mecz jest grany ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tłumaczenie nie ma sensu. To są czasy absolutnie nieporównywalne tak jak nieporównywalna jest teraz infrastruktura. Natomiast bałagan organizacyjny, dyletanctwo, bylejakość, układy są takie same jak dawniej czego gwarantem jest towarzysz Kapka. Oczywiście, że nie było lepiej ale nie patrzmy na to co się dzieje teraz przez pryzmat początku lat 90-tych a już na pewno nie 80-tych bo to do niczego nas nie doprowadzi. Cupiał zafundował nam sukcesy.Zafundował bo nie mogliśmy o nich marzyć ale nie stworzył klubu. Poza stadionem, który nie jest nasz i bazą w Myślenicach, którą będziemy spłacać nie ma podwalin a obecnie nie ma też pomysłu co dalej. Są za to długi i widmo tego, że będziemy mieć powtórkę z naszej młodości w postaci wycieczek po głębokiej prowincji. W Pamięci zostaną nam fajne mecze ale i tak szlag mnie trafia na myśl o straconych szansach i to nie piłkarskich ale zmarnowanym potencjale na stworzenie klubu na prawdziwie europejskim poziomie, mającym fundamenty. Na razie mamy ciągle zmieniane plany, brak logiki i zasadę jakoś to będzie trzeba tylko zmienić ludzi. ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ja myślę, że to czas leci. Młodzi nie widzieli, to idealizują przeszłość.
Zresztą, nawet jakieś 10-15 lat temu pamiętam, jak leżałem na kanapie i oglądałem na c+ skrót jakiegoś meczu bodaj Górnika Zabrze i nagle gwizdek i sruuu wszyscy biegną w stronę wyjścia do szatni: zawodnicy, sędziowie, trenerzy. Myślę sobie co jest, puścili skrót od początku tyle, że zapętlili od tyłu? A tu nagle na ekranie pojawia się chmara kibiców, którzy biegną w kierunku uciekających ![]() ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Dla rozluźnienia ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
co taka ....a i dzieciak jak jakis Miga moze wiedziec o Wisle sprzed Tele-Foniki - tez zescie sobie znalezli mentora Wislackiego - kpina
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
WISŁA KRAKÓW |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
||
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
zapytaj go samemu, nick zmięty, ale ponoc tak
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
tak on był/jest twórcą TWSD
Ostatnio edytowane przez PvD : 10.03.2016 o godz. 19:23.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Słuchajcie dwa pytania do ludzi orientujących się w temacie:
1. Czy widać na horyzoncie jakiegoś sponsora tzw. strategicznego? Są w ogóle prowadzone jakieś rozmowy? 2. Lżejsze - ile od adidasa dostajemy (o ile w ogóle coś dostajemy) i czy wiadomo coś o przedłużeniu z nim umowy (obecna kończy się w sierpniu chyba)? ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Member
Od: 07.2015
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Jak się okazuje to z całkiem beznadziejnej sytuacji może wyniknąć całkiem sporo dobrego... Ale i są pewne zagrożenia. Widać że Cupiał ma jeszcze jakieś nadzieje związane z Wisłą bo mógł wziąć tego nieszczęsnego Rumaka za pół ceny a jednak wybrał opcję zagraniczną którą od czasów Maskaanta wykluczał całkowicie. Pytanie tylko czyj to był tak naprawdę pomysł... Czy to boss znowu postawił wszystko na jedną kartę? I czy kasa płynąca do klubu jest z kieszeni właściciela czy może ktoś coś gdzieś pod stołem daje na razie... (oby nie provident czy tam inna wonga).
EDIT: A IDZCIE WSZYSCY W PIZ.DU...
Ostatnio edytowane przez KrzychooR : 13.03.2016 o godz. 19:34.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2015
Offline |
|
![]() |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Co oni tak znowu odświeżają tego Wojciechowskiego. Dają starą informacje z Forbsa. Co tu jest grane ?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
Z tym wojciechowskim lepiej żeby to tylko odgrzewanie starego kotleta przez marnego redaktorka było
|
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Link?
znaki |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Chłopakom chodzi zapewne o ten wywiad:
http://life.forbes.pl/jozef-wojciech...03083,1,1.html |
|
|
|
ANAJNARAB
Offline |
|
|
Tylko że jest to nic nowego w stosunku do poprzedniego wywiadu z przed nowego roku.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ja to wiem, pytanie czemu zostało odgrzebane i opublikowane z dzisiejszą datą.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Offline |
|
|
No właśnie to mnie zastanawia.
Czy Wojciechowski szuka taniej reklamy Czy jest to zakamuflowana oferta w trudnej chwili dla Wisły czy jeszcze cos innego ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wojciechowski wchodzi na krakowski rynek deweloperski, więc bardzo możliwe że szuka reklamy.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Jeśli chce reklamy, to niech wykupi główne miejsce na koszulce Wisły Kraków, w pakiecie dostanie miejsce na bandach reklamowych i ściankach do wywiadów. Myślę, że kwota rzędu 4 mln zł w zupełności wystarczy.
Mam wrażenie, graniczące z pewnością że chce promować swoją firmę przez Wisłę Kraków nic więcej, zarządzanie klubem, budowanie marki Wisły raczej nie interesuje go. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|