The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.03.2016, 14:21
Cytat:
OK. Tak czy inaczej, było to przygotowanie do przebudowy stadionu. Czyli widok normalny w takich sytuacjach. Wracając do meritum sprawy. Patrząc na inne stadiony w Polsce i my na pewno doczekalibyśmy się modernizacji. Wiem że część osób na forum wierzy bardziej we właściciela, niż w sam klub i zostanie napisane za chwilę na pewno, że gralibyśmy do tej pory na jakimś kurniku. A ja napiszę przewrotnie, że może w tej chwili mielibyśmy może jeszcze lepszy stadion, chociaż na ten który jest nie mam wcale zamiaru narzekać.
Oprocz wspomnianego przeze mnie przykladu Pogoni Szczecin czy łodzkich przykladow Eternita - w samo sedno.

Rozbudowy/budowy/renowacje/modernizacje byly przeprowadzane jeszcze PRZED objeciem sterow przez Cupiala. Ze wzgledu zarowno na prezentowany poziom sportowy, znacznie wyzszy od poprzedniego jak i Euro2012 w Polsce i na Ukrainie z kandydatura Krakowa jako miasta gospodarza, nasz stadion byl KILKUKROTNIE przeprojektowywany, w dodatku przez firme, ktora do tej pory nigdy sie tym nie zajmowala.

Poza tym - trybuny byly budowane KAZDA ODDZIELNIE, dlatego tez masz calkowita racje, ze wielce prawdopodobna bylaby mozliwosc posiadania lepszego stadionu niz obecnie.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 09.03.2016, 15:02
Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post
teraz za to błyszczymy organizacyjnie. Popatrz na odejścia Genkova, Jovanicia i kilku innych. Odeszli a My i tak musimy im zapłacić za pieniądze obiecane w kontrakcie. Ilievovi czy Pareiko robiliśmy przelewy długo po tym jak odeszli z klubu (zawarte ugody). Dalej popatrz gdzie są wychowankowie: Stolarski, Buksa, Zając czy handz7ik. Cz.y świeże sprawy odejścia Dyzmy i cierzniaka
Nie błyszczymy, ale to jest nic w porównaniu z tym, co mieliśmy w latach 90-tych. Te wszystkie pierdoły o których piszesz są rzeczywiście przykładami fatalnego zorganizowania klubu, ale ktoś pięknie wspominał przed Cupiałem brakowało na mineralną i wodę w szatni. Ja pamiętam jak wyglądał stadion (pomimo, że byłem gówniarzem jak tam się zjawiałem), pamiętam jak oglądałem z górki jakieś treningi czy gierki treningowe. Było spoko, ale wtedy byliśmy na poziomie ligi albańskiej. Zero porównania.
Oczywiście, że mogliśmy trafić na innego właściciela, a później na fali kolejnych lat zbudować normalny stadion i mieć normalną.drużynę. Mogliśmy równie dobrze spaść.kilka lig niżej i grać derby z sąsiadką w 3 czy 4 lidze. Albo z Garbarnią. Mogliśmy równie dobrze być Piastem Gliwice, który się poukładał po kilkudziesięcioletniej działalności i pierwszy raz walczy o tytuł - mogliśmy czekać 30 lat na jakąkolwiek drużynę, jakąkolwiek organizację i jarać się jak dzieci, że udało nam się wygrać jeden mecz na Legii czy Widzewie.
Euro 2012 to pokłosie między innymi tego, że polskie drużyny zaczęły wyglądać.organizacyjnie, prezentować się jako-tako w europejskich pucharach (w tym Wisełka na początku XXI wieku), nie wiadomo jak by to wyglądało bez tego okresu wiślackiego. Może liga rozwijałaby się wolniej? Przecież Wisła dała sygnał do rozwoju wówczas ...

Ale okay, jak chcesz wierzyć, że teraz jest gorzej lub porównywalnie - życzę powodzenia!
Ostatnio edytowane przez dziki : 09.03.2016 o godz. 16:08.
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 09.03.2016, 16:24
Barti napisał(a):Wyświetl post
No bo te zdjęcia zostały tutaj wklejone po to, żeby wzbudzić nastrój grozy i pokazać wszystkim: "popatrzcie tak było przed Cupiałem". Taki syf. A to normalne zdjęcia z jakiejś tam fazy budowy. Wiesz co, chciałbym żebyś tak mógł powiedzieć, to nie byłby najgorszy scenariusz. Niestety jak zostaną zgliszcza i wylądujemy w IV lidze to tego nie będziesz mógł powiedzieć.

Ktoś napisał Ci już, ile trwała ta "budowa"
Brak kasy na wodę, cokolwiek. Zaległości finansowe, staczanie się sportowe, spadki do II ligi.
Ja chodze na Wisłę non stop od 1983 roku i uwierz mi, przed Cupiałem NIE BYŁO lepiej...

Ale wiem...dla wielu ludzi "za komuny było lepiej"....

Polecam lekturę książki Mateusza Migi, albo zapraszam Cię na piwo, to opowiem jak było dawniej....
"Sławetne" 0-6 z Legią to apogeum degrengolady...
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 09.03.2016, 21:11
Kolejna sprawa jest taka, że konkurencja już nie jest taka gdy wchodził Cupiał. Wtedy było zdecydowanie łatwiej - były sukcesy na takim działaniu więc nic nie robili innego, a przyszłość ? Kto by tam o niej myślał. Obecnie przy Cupiale jest jedna wielka zagadka co dalej, ale bez niego również będzie wielki kłopot.
Odpowiedz cytując
stary zgred
Member

Od: 09.2015

Stary 09.03.2016, 22:02
Eternit napisał(a):Wyświetl post
Hmm... Kolega pisał, że nie pamięta czasów przed B. C. Inni próbują to jakoś opisać, ja może spróbuję bardziej obrazowo:
Pamiętam to jak dziś
Jak DYCHA .......nęła dobrze to piękne echo szło w miasto

Pierwszy raz jak na meczu byłem to myślałem że na kortowym jakiś drugi mecz jest grany
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Stary 09.03.2016, 22:36
siara napisał(a):Wyświetl post
Brak kasy na wodę, cokolwiek. Zaległości finansowe, staczanie się sportowe, spadki do II ligi.
Ja chodze na Wisłę non stop od 1983 roku i uwierz mi, przed Cupiałem NIE BYŁO lepiej...

Polecam lekturę książki Mateusza Migi, albo zapraszam Cię na piwo, to opowiem jak było dawniej....
Jak nie było? Byliśmy młodsi i więcej nam się chciało

Tłumaczenie nie ma sensu. To są czasy absolutnie nieporównywalne tak jak nieporównywalna jest teraz infrastruktura. Natomiast bałagan organizacyjny, dyletanctwo, bylejakość, układy są takie same jak dawniej czego gwarantem jest towarzysz Kapka.
Oczywiście, że nie było lepiej ale nie patrzmy na to co się dzieje teraz przez pryzmat początku lat 90-tych a już na pewno nie 80-tych bo to do niczego nas nie doprowadzi.
Cupiał zafundował nam sukcesy.Zafundował bo nie mogliśmy o nich marzyć ale nie stworzył klubu. Poza stadionem, który nie jest nasz i bazą w Myślenicach, którą będziemy spłacać nie ma podwalin a obecnie nie ma też pomysłu co dalej. Są za to długi i widmo tego, że będziemy mieć powtórkę z naszej młodości w postaci wycieczek po głębokiej prowincji.
W Pamięci zostaną nam fajne mecze ale i tak szlag mnie trafia na myśl o straconych szansach i to nie piłkarskich ale zmarnowanym potencjale na stworzenie klubu na prawdziwie europejskim poziomie, mającym fundamenty. Na razie mamy ciągle zmieniane plany, brak logiki i zasadę jakoś to będzie trzeba tylko zmienić ludzi.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.03.2016, 23:24
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Takich kibiców doczekaliśmy.... "było lepiej"
Ja myślę, że to czas leci. Młodzi nie widzieli, to idealizują przeszłość.

Zresztą, nawet jakieś 10-15 lat temu pamiętam, jak leżałem na kanapie i oglądałem na c+ skrót jakiegoś meczu bodaj Górnika Zabrze i nagle gwizdek i sruuu wszyscy biegną w stronę wyjścia do szatni: zawodnicy, sędziowie, trenerzy. Myślę sobie co jest, puścili skrót od początku tyle, że zapętlili od tyłu? A tu nagle na ekranie pojawia się chmara kibiców, którzy biegną w kierunku uciekających Bezcenne, dzisiaj już tak nie ma
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 10.03.2016, 08:37
siara napisał(a):Wyświetl post

Czasy przed Cupiałem pamiętam...Żaden Miga nie musi mi o nich opowiadać. Ówczesna 2-ga liga nie jest mi straszna, chodziłem na nią. Wyraźnie napisałem że Cupiałowi jestem wdzięczny. Tylko kuriozalnie zarzucacie ludziom, że żyją przeszłością a sami żyjecie czasami "Cupiałowymi" nie patrząc w przyszłość. To miło że solidaryzujecie się w trudnych chwilach z naszym dobroczyńcą, naprawdę jestem wzruszony. Niestety interes klubu jest dla mnie ponad interesem biznesmena. Ta ciągła niepewność co dalej, budzi we mnie niepokój.
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.03.2016, 10:40
Barti napisał(a):Wyświetl post
Czasy przed Cupiałem pamiętam...Żaden Miga nie musi mi o nich opowiadać. Ówczesna 2-ga liga nie jest mi straszna, chodziłem na nią. Wyraźnie napisałem że Cupiałowi jestem wdzięczny. Tylko kuriozalnie zarzucacie ludziom, że żyją przeszłością a sami żyjecie czasami "Cupiałowymi" nie patrząc w przyszłość. To miło że solidaryzujecie się w trudnych chwilach z naszym dobroczyńcą, naprawdę jestem wzruszony. Niestety interes klubu jest dla mnie ponad interesem biznesmena. Ta ciągła niepewność co dalej, budzi we mnie niepokój.
https://www.youtube.com/watch?v=7RVmnW-paoM
Dla rozluźnienia
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 10.03.2016, 10:51
co taka ....a i dzieciak jak jakis Miga moze wiedziec o Wisle sprzed Tele-Foniki - tez zescie sobie znalezli mentora Wislackiego - kpina
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 10.03.2016, 11:08
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
co taka ....a i dzieciak jak jakis Miga moze wiedziec o Wisle sprzed Tele-Foniki - tez zescie sobie znalezli mentora Wislackiego - kpina
a znasz go?
Odpowiedz cytując
mtk
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.03.2016, 13:50
Cytat:
No bo te zdjęcia zostały tutaj wklejone po to, żeby wzbudzić nastrój grozy i pokazać wszystkim: "popatrzcie tak było przed Cupiałem". Taki syf. A to normalne zdjęcia z jakiejś tam fazy budowy. Wiesz co, chciałbym żebyś tak mógł powiedzieć, to nie byłby najgorszy scenariusz. Niestety jak zostaną zgliszcza i wylądujemy w IV lidze to tego nie będziesz mógł powiedzieć.
Człowieku to zdjęcia z wczesnych lat 90, gdy o Cupiale jeszcze nikt w Polsce nie słyszał. Trybuny zostały wyburzone, ponieważ były ruiną. Od górnych elementów (kolumnady) odpadały elementy i została odcięta parkanami od reszty trybuny ze względów bezpieczeństwa. Choć pamiętam mecze gdy masa ludzi chroniła się pod tymi kolumnami przed deszczem (chyba ze Stalą Mielec i sparing z jakąś izraelską drużyną). To nie była żadna faza przebudowy, tylko ogólny stan rzeczy na Wiśle. Cupiał to dekada później. Jak nie masz o czymś pojęcia to nie zabieraj głosu szczylu.
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 10.03.2016, 15:05
mtk napisał(a):Wyświetl post
Człowieku to zdjęcia z wczesnych lat 90, gdy o Cupiale jeszcze nikt w Polsce nie słyszał. Trybuny zostały wyburzone, ponieważ były ruiną. Od górnych elementów (kolumnady) odpadały elementy i została odcięta parkanami od reszty trybuny ze względów bezpieczeństwa. Choć pamiętam mecze gdy masa ludzi chroniła się pod tymi kolumnami przed deszczem (chyba ze Stalą Mielec i sparing z jakąś izraelską drużyną). To nie była żadna faza przebudowy, tylko ogólny stan rzeczy na Wiśle. Cupiał to dekada później. Jak nie masz o czymś pojęcia to nie zabieraj głosu szczylu.
Masz odpowiedź w p.w. bo tutaj nawet nie chce mi się z Tobą gadać bo i nie ma z kim i o czym...
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 10.03.2016, 16:02
Cytat:
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
a znasz go?
niektórzy pamiętają go i znają z ekipy W'01, jak i późniejszych czasów, gdzie już nie było mu po drodze z byłymi kolegami.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 10.03.2016, 16:33
PvD napisał(a):Wyświetl post
niektórzy pamiętają go i znają z ekipy W'01, jak i późniejszych czasów, gdzie już nie było mu po drodze z byłymi kolegami.
A to nie on zakładał wislakrakow.com ? Pytam bo szczerze nie wiem
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.03.2016, 18:09
Pero napisał(a):Wyświetl post
zapytaj go samemu, nick zmięty, ale ponoc tak
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 10.03.2016, 19:18
Pero napisał(a):Wyświetl post
tak on był/jest twórcą TWSD
Ostatnio edytowane przez PvD : 10.03.2016 o godz. 19:23.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 10.03.2016, 19:32
Słuchajcie dwa pytania do ludzi orientujących się w temacie:
1. Czy widać na horyzoncie jakiegoś sponsora tzw. strategicznego? Są w ogóle prowadzone jakieś rozmowy?
2. Lżejsze - ile od adidasa dostajemy (o ile w ogóle coś dostajemy) i czy wiadomo coś o przedłużeniu z nim umowy (obecna kończy się w sierpniu chyba)?
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Zooey_Deschanel
Member

Od: 07.2015

Stary 11.03.2016, 12:43
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
Czy widać na horyzoncie jakiegoś sponsora tzw. strategicznego? Są w ogóle prowadzone jakieś rozmowy
Dzisiaj nie 1 kwietnia...
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 12.03.2016, 11:10
Jak się okazuje to z całkiem beznadziejnej sytuacji może wyniknąć całkiem sporo dobrego... Ale i są pewne zagrożenia. Widać że Cupiał ma jeszcze jakieś nadzieje związane z Wisłą bo mógł wziąć tego nieszczęsnego Rumaka za pół ceny a jednak wybrał opcję zagraniczną którą od czasów Maskaanta wykluczał całkowicie. Pytanie tylko czyj to był tak naprawdę pomysł... Czy to boss znowu postawił wszystko na jedną kartę? I czy kasa płynąca do klubu jest z kieszeni właściciela czy może ktoś coś gdzieś pod stołem daje na razie... (oby nie provident czy tam inna wonga).

EDIT:
A IDZCIE WSZYSCY W PIZ.DU...
Ostatnio edytowane przez KrzychooR : 13.03.2016 o godz. 19:34.
Odpowiedz cytując
Zooey_Deschanel
Member

Od: 07.2015

Stary 13.03.2016, 13:33
KrzychooR napisał(a):Wyświetl post
Jak się okazuje to z całkiem beznadziejnej sytuacji może wyniknąć całkiem sporo dobrego... Ale i są pewne zagrożenia. Widać że Cupiał ma jeszcze jakieś nadzieje związane z Wisłą bo mógł wziąć tego nieszczęsnego Rumaka za pół ceny a jednak wybrał opcję zagraniczną którą od czasów Maskaanta wykluczał całkowicie. Pytanie tylko czyj to był tak naprawdę pomysł... Czy to boss znowu postawił wszystko na jedną kartę? I czy kasa płynąca do klubu jest z kieszeni właściciela czy może ktoś coś gdzieś pod stołem daje na razie... (oby nie provident czy tam inna wonga).
Twój post jest kwintesencją tego tematu. Jak zawsze wielkie nadzieję, a jak przychodzi co do czego to Pawłowski i Wdowczyk.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 14.03.2016, 20:37
Co oni tak znowu odświeżają tego Wojciechowskiego. Dają starą informacje z Forbsa. Co tu jest grane ?
Odpowiedz cytując
rafaello56
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 14.03.2016, 20:49
Z tym wojciechowskim lepiej żeby to tylko odgrzewanie starego kotleta przez marnego redaktorka było
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 14.03.2016, 20:54
Link?

znaki
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 14.03.2016, 21:09
Chłopakom chodzi zapewne o ten wywiad:
http://life.forbes.pl/jozef-wojciech...03083,1,1.html
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 14.03.2016, 21:15
Tylko że jest to nic nowego w stosunku do poprzedniego wywiadu z przed nowego roku.
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 14.03.2016, 21:28
Ja to wiem, pytanie czemu zostało odgrzebane i opublikowane z dzisiejszą datą.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 14.03.2016, 21:49
No właśnie to mnie zastanawia.

Czy Wojciechowski szuka taniej reklamy
Czy jest to zakamuflowana oferta w trudnej chwili dla Wisły
czy jeszcze cos innego
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.03.2016, 23:03
Wojciechowski wchodzi na krakowski rynek deweloperski, więc bardzo możliwe że szuka reklamy.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 14.03.2016, 23:07
Jeśli chce reklamy, to niech wykupi główne miejsce na koszulce Wisły Kraków, w pakiecie dostanie miejsce na bandach reklamowych i ściankach do wywiadów. Myślę, że kwota rzędu 4 mln zł w zupełności wystarczy.

Mam wrażenie, graniczące z pewnością że chce promować swoją firmę przez Wisłę Kraków nic więcej, zarządzanie klubem, budowanie marki Wisły raczej nie interesuje go.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów