|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Czy cokolwiek zostanie zbudowane pokaże czas, np. to czy Pasiecznego nie wywalą za pół roku bo nie szanuje legend etc. Na razie, na papierze wygląda sensownie, ale czy się odnajdzie w naszych układzikach?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.06.2021 o godz. 09:06.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Tak, więc zatrudnienie dyrektora sportowego obaliło Twą teorię. Bożyłeś się na Boga i co? I to to Ci pisałem: sytuacja, którą nazywasz "szopką" jeśli chodzi o zwolnienie Hyballi w żaden sposób nie będzie się przekłądała na to czy ktoś poważny do nas przyjdzie czy nie (przynajmniej tak twierdzicie, że jest poważny, a Ty skoro nie krytykujesz tzn że Ci bardzo pasuje
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 01.06.2021 o godz. 14:44.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Co do Pasiecznego jestem umiarkowanym optymistą. Lata związku emocjonalnego i zainteresowania naszym klubem nauczyły mnie że optymizm zawsze musi być umiarkowany ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Znajac nasze realia to bym sie nie napalal jak Ty, bedzie mniej bolalo. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Dla mnie znacznie lepsza opcja niż Płatek.
Zapowiada się bardzo dobrze, oby potwierdziło się to w praktyce. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Zastanawia mnie jedna rzecz: jeżeli wierzyć doniesieniom prasowym to numerem jeden dla Wisły był Płatek, którego ponoć Kuba od dawna namawiał do pracy w Wiśle. Ta opcja wysypała się pewnie jakieś 10-14 dni temu.
Analizując wywiad na weszlo, to wizja Pasiecznego jest bardzo autorska i raczej odmienna od tej, którą preferuje Płatek. Ale to by znaczyło, że również nasze Trio zmieniło koncepcję pionu sportowego, co już jest troszkę.niepokojące, bo po raz kolejny działamy od ściany do ściany. Co oczywiście nie znaczy, że zmiana pomysłu nie wyjdzie nam na dobre. Mam tylko nadzieję, że faktycznie mamy warunki do tego, żeby ten pomysł, o którym Pasieczny mówił we wspomnianym wywiadzie, był wdrażany. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Skoro Pasieczny nie był dla naszych włodarzy nr 1 to i jego koncepcja też nie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Podsumowując, nie uważam, że Pasieczny został wzięty na szybko, jako opcja B itd. Jego temat dużo wczesśiej był grany. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Też się nad tym zastanawiałem i mam podobne obawy. Być może cele postawione przez zarząd obu kandydatom był krótkoterminowe i w tym kontekście stawiano na Płatka (jednocześnie zarząd zgodził się na długofalową wizję Tomka)? Być może rozmowy toczyły się równolegle, ale wstrzymywano Płatka, bo priorytetem był Piaseczny? Wolałbym, żeby tak właśnie było, ale trochę ciężko mi wierzyć, bo niestety miotamy się ostatnio w wizjach na Wisłę - przejście z gegenpressingu do krakowskiej piłki (przynajmniej deklarowane przez Królewskiego) w ciągu pół roku to niezły fikołek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Widzę że niektórzy też zle rozumieją jakim on dyrektorem chce być.To nie jest gość z notesem jak Valckx.Przeczytajcie dokładnie ten wywiad z nim dla Weszlo i nastawcie się na robotę której efekty moga być widoczne dopiero za 2-3 sezony.Myślę że dlatego zaczyna pierwszego lipca.Po prostu i tak nie miałby realnego wpływu na letnie okienko |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Pożyjemy, zobaczymy.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
To wszystko nie do konca zawsze funkcjonuje tak, ze opcja A odpadla to wezmiemy opcje B. Mysle, ze tu podobnie jak bylo przy zatrudnianiu Hyballi rozmawia sie z 2-3 kandydatami jednoczesnie i slucha jaki maja plan, jak dzialaja, oczekuja jakiejs prezentacji itp. Dlatego nie widze tu nic zlego, ze rozni kandydaci maja odmienne wizje - po to sie robi takie podejscia zeby je poznac i wybrac co nam pasuje.
![]() MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Brzmi sensownie. 35 lat to wada i zaleta. Swieze spojrzenie ale brak doswiadczenia.
Jego wizja brzmi sensownie, ze nie bedzie panem od transferow tylko cos wiecej. Na pewno trzeba mu dac czas. Powodzenia |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Mnie przekonuje wizja kogoś kto będzie odstrzeliwał menedżerski szrot, krótkoterminowo bardzo kogoś takiego potrzebujemy.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Fajnie ze zatrudniamy fachowca na stanowisko dyrektora sportowego. Powodzenia
![]() btw Znowu pojawiły się płacze niektórych że taki a nie inny nowy dyrektor sportowy? Znowu coś nie pasuje? I znowu ten sam zestaw płaczków. Jakie to przewidywalne aż do bólu ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Ile transferow z Europy centralno wschodniej zrobil Arsenal w ostatnich 8 latach i jaki byl efekt tych transferow?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
btw Napisz "nagi królu" co teraz miałby wprowadzać nasz (chwała Panu) już były Gegen? Chciałbym się pośmiać (ewentualnie naczelny interpretatorze "myśli trenerskiej Gegena" napisz co wprowadzi w Danii twój mistrz w tej II lidze.) ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Efekt 6 mln euro na plusie. Myślę że po tym się jego praca zwróciła z nawiązką. A to jedyny przykład o którym wiem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pasieczny wygląda nieźle, trzymam kciuki za projekt a przede wszystkim żeby mu rąk nie wiązali. I czekamy na wyniki.
Tutaj bym się nie napalał tylko nastawił na okienko za rok bo organizacyjnie ogrom pracy przed chłopakiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Póki co nie ma sensu wymagać od niego transferu zawodników. Wybór trenera powie nam dużo o wizji Pasiecznego.
Firma którą współtworzy "wylosowała" Jadze Mamrota jako najlepszy możliwy wybór dla nich. Strach się bać kogo nam wylosuje ![]() ![]()
Ad augusta per angusta
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
I jak już to nie wylosowała, ale wskazała na najlepszego kandydata spośród tych które Jagiellonia zaproponowała, oraz wpisywali się w jej profil. Słuchałem podcastu z Pasiecznym gdzie tłumaczył jak działa ten system i w gruncie rzeczy poza analiza dokonuje szczegółowego wywiadu kandydatów, czyli coś czego nie zrobiono przy Hyballi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Ja tam się cieszę że w końcu jakiegoś mamy..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Ja wiem, ze ty jestes uposledzony intelektualnie i nie zrozumiales sensu mojego pytania. Ale mysle, ze pozostala czesc forum zrozumiala i jesli ktos ma wiedze (interesuje sie Arsenalem) to odpowie.
A co do Hyballi to przekonamy sie za rok gdzie bedzie klub, ktory przejal i wtedy pogadamy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zapytam jeszcze raz - skąd wiesz kogo Pasieczny monitorował i REKOMNDOWAŁ żeby Arsenal pozyskał że wydajesz oceny? Taki klub może mieć i skauta w Chinach - co nie znaczy że kupią kogoś z tamtąd "nagusie". btw Tak pogadamy - znowu pokażesz "gołą dupę" nagusie jak twój idol wyleci z hukiem za pół roku. Ale wytłumacz mi to - jak taki GENIALNY Gegen mógł trafić do II ligi dunskiej - przecież to staczanie się w dół ![]()
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 01.06.2021 o godz. 12:40.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No tak - a coś merytorycznego? Czy, tylko błędy językowe?
![]() ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|