The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dagobert
Senior Member

Od: 09.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.06.2010, 14:40
jak ja czytam że klub ma kibiców gdzieś bo nie dołoży do wymiany krzesełek to ręce mi opadaja....
wolalbym żeby te kilkaset tysiecy albo i więcej poszło choćby na juniorów niż na kolor krzesełek bo jasnie panom się nie podoba.... ja siedzialem na betonie a wczesniej na krawęznikach i też sie dało teraz im kolor normalnie przeszkadza... jak przyjdze 30 tys to koloru krzesełek nie bedzie widać.
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 22.06.2010, 14:44
QBAS napisał(a):Wyświetl post
A czy Pan Darek dostał odpowiedź na ostatnią interpelację? Bo ja kojarzę tylko, że dostał (chyba dwukrotnie) odpowiedź, że trzeba więcej czasu na przygotowanie odpowiedzi, jeszcze prezydent musi podpisać.. Na jakim to jest etapie? Przecież to też są jaja. Nawet w takiej kwestii nas w wała robią. Przecież jest ustawowa liczba dni ile trzeba czekać max na odpowiedź, a nasz radny czeka 2 x dłużej i nic...
odpowiedź z datą 10 maj 2010.

http://dt.bip.krakow.pl/interpelacje...2010-04-06.PDF

http://www.bip.krakow.pl/?sub_dok_id...b=interpelacje

Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 22.06.2010, 14:46
derr napisał(a):Wyświetl post
sorry ale wie ktoś do czego ta linia bo łapie jakies małe cisnienie
to może być rura pod ogrzewnie/nawadnianie murawy.

ale pewny nie jestem

jakie ciśnienie?o czy Ty w ogóle mówisz...
Ostatnio edytowane przez TSW Fanatyk : 22.06.2010 o godz. 14:57.
I
Odpowiedz cytując
barteqTS
Member

Od: 02.2006

Stary 22.06.2010, 14:50
Ja uważam, że przy tak kosztownej inwestycji poza funkcjonalnością nie tylko można ale i należy wymagać również estetyki, a jeżeli przyjmiemy, że jest ona dyskusyjna to nazwijmy to spójnością..
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 22.06.2010, 15:09
derr napisał(a):Wyświetl post
sorry ale wie ktoś do czego ta linia bo łapie jakies małe cisnienie
O jakie ciśnienie ci chodzi bo nie rozumiem Przecież te rury/linie nie wiem co to jest są kładzione na oko co 1,5-2m i przykrywane potem tą warstwą ziemi czy też jakiejść mieszanki podłoża. Wydaje mi się że są to jakieś specjalne rury bądź przewody kładzione w tych zagłębieniach co prawda nie mam pojęcia do czego to służy...
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 22.06.2010, 15:14
Cytat z odpowiedzi na interpelację " Widownia na trybunie zachodniej zostanie udostępniona kibicom pod koniec października br." WIDOWNIA Przecież trybuna miała być wtedy gotowa! Obecnie trybuna zachodnia wykonana jest w 37% stan na 10 maja... To już było publikowane na forum? bo czytam uważnie i musiałem przegapić. Niezłe jaja.
Odpowiedz cytując
lukaszkm
Junior Member

Stary 22.06.2010, 16:25
To co jest układane na murawie to drenaż murawy, najprawdopodobniej co 3 metry. Na to się daje dopiero rurki grzewcze o mniejszej średnicy co jakieś 25cm.
Odpowiedz cytując
WILDLIFE
Member

Od: 03.2008

Stary 22.06.2010, 17:28
naprawdę z tym stadionem to jest jakiś cyrk, nie mogą wybudować tego stadionu przez 3 lata? Budują od 2004 roku i do tej pory nie mogą skończyć? Nie mogę tego zrozumieć:/ Przecież ta budowa stadionu trwa już 6 lat!!! W innych miastach m.in. w Warszawie mogą zbudować w ciągu 2 - 3 lat większy stadion o pojemności 55tys czy w Gdańsku budowa ma trwać 2 lata. Nie dziwię się że macie takie władze, których wybraliście sami na własne życzenie. Po prostu to jest kpina... żal
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.06.2010, 17:37
WILDLIFE napisał(a):Wyświetl post
naprawdę z tym stadionem to jest jakiś cyrk, nie mogą wybudować tego stadionu przez 3 lata? Budują od 2004 roku i do tej pory nie mogą skończyć? Nie mogę tego zrozumieć:/ Przecież ta budowa stadionu trwa już 6 lat!!! W innych miastach m.in. w Warszawie mogą zbudować w ciągu 2 - 3 lat większy stadion o pojemności 55tys czy w Gdańsku budowa ma trwać 2 lata. Nie dziwię się że macie takie władze, których wybraliście sami na własne życzenie. Po prostu to jest kpina... żal
chlopie,myslisz trochę?w 2004 zaczęto budowę trybuny z mysla o stadionie na 21.5 tys.gdyby tak mialo zostać to stadion stałby już prawdopodobnie dawno.później pojawiały się różne kocepcje,np taka,że tylko trybuna zachodnia bedize piętrowa.i teraz nasuwa się pytanie;lepiej bylo nic nie zmieniać,mieć stadion mniejszy,ale wcześniej,czy męczyc sie tak jak teraz,ale mieć stadion większy?druga sprawa.stadiony w Warszawie (narodowy),Gdańsku,Wroclawiu budowane są od podstaw,a nasz najpierw trzeba bylo wyburzyć.na dodatek caly czas byl on uzytkowany a tych miastach budije się w "polach".trzecia sprawa,to gdyby nie EURO,a zwlaszcza terminy które gonia,to i tam budowy trwały by w nieskończoność.
Ostatnio edytowane przez picasso : 22.06.2010 o godz. 17:43.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Mishuh
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 22.06.2010, 17:37
Proud napisał(a):Wyświetl post
Zastanawiałem się ostatnio nad malowaniem schodów na trybunie. Ktoś kiedyś pisał, że zgodnie z przepisami powinny być one pomalowane na żółto. Tak aby były one dobrze widoczne dla widzów.
Ale znów żółte schody zaburzą nam projekt ułożony z krzesełek. Pomyślałem, czy nie dałoby się pomalować poziomych częsci schodów na żółto, aby były widoczne z trybuny, a pionowych części na odpowiednio niebieski i czerwony(zależnie, jaki kolor miałyby siedziska wokół).

Wtedy patrząc z przeciwnej trybuny mielibyśmy ładnie uzupełniony wzór z siedzisk. Jednocześnie będą już na trybunie schody byłyby dla widzów dobrze widoczne ze względu na zółty kolor.

chodzi o coś takiego mnie więcej
było wałkowane setki razy: NIE MA obowiązku malowania na żaden kolor. Schody mają być łatwo dostrzegalne dla widzów.
Odpowiedz cytując
wislak906
Member

Od: 12.2008

Stary 22.06.2010, 17:38
Nie mogą wybudować tego stadionu przez 3 lata, ponieważ jest on budowany stopniowo to dlatego... Gdyby nie opóźnienia to może kilka miesięcy wcześniej by skończyli... Ale naszym budowniczym się nie spieszy. Czym dłużej trwa budowa tym dłużej maja prace...
Odpowiedz cytując
WILDLIFE
Member

Stary 22.06.2010, 18:01
wislak906 napisał(a):Wyświetl post
Nie mogą wybudować tego stadionu przez 3 lata, ponieważ jest on budowany stopniowo to dlatego... Gdyby nie opóźnienia to może kilka miesięcy wcześniej by skończyli... Ale naszym budowniczym się nie spieszy. Czym dłużej trwa budowa tym dłużej maja prace...
spoko, a co z realizacją umowy za niedotrzymanie terminu realizacji kontraktu powinny być naliczane kary, a są
Odpowiedz cytując
wislak906
Member

Stary 22.06.2010, 18:18
Coś mi się kiedyś obiło o uszy, że nie są przewidziane kary za niedotrzymanie terminu kontraktu(chyba w interpelację) ale głowy nie dam sobie uciąć bo nie jestem pewny....
Powód: Literówka
Ostatnio edytowane przez wislak906 : 22.06.2010 o godz. 18:54.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 22.06.2010, 18:32
Coś mi się kiedyś obiło o uszy, że nie są przewidziane kary za niedotrzymanie terminu kontraktu (chyba w interpretacji) ale głowy nie dam sobie uciąć bo nie jestem pewny....
w interpretacji czego?!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.06.2010, 18:33
A mi się tak wydaje że tu w ogóle nie chodzi o 'budowniczych'.Tu chodzi o pana O. - wiecznie spóźnione projekty, mnóstwo niedoróbek itp oraz miasto - spóźnione przetargi, problemy z pieniędzmi.

Ta budowa to jeden wielki kryminał - fajnie by było gdybyśmy na jesieni podziękowali jaśnie panu Majchrowskiemu, w wyborach.Budowa się zakończy może jakoś w przyszłym roku i wtedy można by zacząć rozliczać tą budowę.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 22.06.2010, 18:34
Uwierz mi, że tu nie chodzi o budowniczych, tylko o biuro architektoniczne Pana Obtułowicza. Gdyby nie opóźnienia wynikające z planów architektonicznych, to nie było by takich obsunięć w terminach oddania poszczególnych etapów prac bądź byłyby marginalne
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 22.06.2010, 18:35
Barierki zostaną pomalowane na niebiesko czy już tak zostanie?
Odpowiedz cytując
wislak906
Member

Stary 22.06.2010, 18:55
literówka miało być interpelację... poprawiłem już błąd ;]
Odpowiedz cytując
WILDLIFE
Member

Stary 22.06.2010, 18:55
licoo napisał(a):Wyświetl post
Barierki zostaną pomalowane na niebiesko czy już tak zostanie?
estetycznie wygląda w kolorze niebieskim, jednak po paru latach farba może schodzić i będzie wyglądało trochę rozmazane
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 22.06.2010, 18:58
Kolejna kamerka o której wiedzieli nieliczni :]

http://www.krakow.pl/miasto/kamery/?id=06.html

CIekawe czemu nikt nie pracuje na zzachodniej. Pogoda ładna, jasno, podobno pracują na 2 zmiany a nikogo nie widać
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 22.06.2010 o godz. 19:01.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 22.06.2010, 18:58
Z tego co slyszałem to sektor dla kibicow gości bedzie na trybunie E tylko ma zostać powiększony.Z tym że mabyć na dawnym sektorze A to nie prawda
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 22.06.2010, 19:00

Zobaczcie krzesełka przy literach S i W, nie różnią się wiele od tych z D.
Czyli sprawa jest jasna, padające promienie słoneczne na te barierki bardzo wszystko rozjaśniają i krzesełka wydają się być błękitne. Najlepiej byłoby je zamalować na niebiesko i jakąś matową farbą czy coś żeby jak najbardziej zredukować odbijanie promieni słonecznych i innych źródeł światła
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 22.06.2010, 19:08
Cytat:
Z tego co slyszałem to sektor dla kibicow gości bedzie na trybunie E tylko ma zostać powiększony.Z tym że mabyć na dawnym sektorze A to nie prawda
Jeszcze trzeba _brak_ buforów przeforsować i będzie naprawde super. Uważam że jest tysiąc 100 sposobów w który można oddzielić kibiców przyjezdnych od własnych (na stałe), niekoniecznie marnując ileś tam miejsc.
Odpowiedz cytując
nt5
Member

Od: 06.2006

Stary 22.06.2010, 19:19
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze trzeba _brak_ buforów przeforsować i będzie naprawde super. Uważam że jest tysiąc 100 sposobów w który można oddzielić kibiców przyjezdnych od własnych (na stałe), niekoniecznie marnując ileś tam miejsc.
Ja mam w pamięci mecz w Nancy, gdzie nie było buforu między nami a Francuzami, a brama długo nie wytrzymała.
Nie wiem czy ktokolwiek będzie chciał kupić karnet przy samej siatce. Lepiej zrobić bufor.

BTW to niedługo zobaczymy jak umiejscowienie przyjezdnych na Legii da radę, bo tam też trudno powiedzieć, żeby sprawa była dobrze przemyślana.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.06.2010, 19:21
WILDLIFE napisał(a):Wyświetl post
spoko, a co z realizacją umowy za niedotrzymanie terminu realizacji kontraktu powinny być naliczane kary, a są
heh
Miasto obiecało miastu, że zbuduje stadion miejski - myślisz, że będą siebie samych obciążali.
A co do wykonawcy - Polimeksu - miastu opóźnienie tez jest na rekę, bo miasto nie przyznało miastu wystarczających funduszy, żeby miasto zapłaciło wykonwacy za wszystko naraz
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 22.06.2010, 19:24
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Zobaczcie krzesełka przy literach S i W, nie różnią się wiele od tych z D.
Czyli sprawa jest jasna, padające promienie słoneczne na te barierki bardzo wszystko rozjaśniają i krzesełka wydają się być błękitne. Najlepiej byłoby je zamalować na niebiesko i jakąś matową farbą czy coś żeby jak najbardziej zredukować odbijanie promieni słonecznych i innych źródeł światła
Jak się robi zdjęcia komórką to przekłamania kolorystyczne się pojawiają.
Te kolory są na bank różne, ale jak to na naszym stadionie, nikt się nie zainteresował więc wybrano z palety i zamówiono pierwszy lepszy niebieski i teraz mamy kolorowankę
Odpowiedz cytując
runner
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.06.2010, 20:03
zastanawia mnie czemu od tygodnia nie kontynuują stawiania stalowych elementów dachu,
2 dni się nieźle ruszyło i stanęło....
czy nie pisano kiedyś że będą pracować do 22 ?

nie spieszy sie nikomu na tej budowie takie odnoszę wrażenie
Runner

Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Stary 22.06.2010, 20:25
http://kamery.2012.org.pl/images/kra...ualny_1024.jpg

narożnik na dole oświetlony, więc zapewne coś tam dłubią sobie chłopaki przy stadioniku
Odpowiedz cytując
volasTSW
Member

Stary 22.06.2010, 20:40
http://krakow.pl/komunikaty/?MODE=mp...w&kom_id=11807

oby to byla prawda..zeby sie za jakies 2 tyg nie okazalo, ze gramy na SS
''...Ale każdy ma prawo wymagać od was ambitnej i nieustępliwej walki.." - Henryk Reyman

AVE WISŁA!
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 22.06.2010, 22:12
runner napisał(a):Wyświetl post
zastanawia mnie czemu od tygodnia nie kontynuują stawiania stalowych elementów dachu,
2 dni się nieźle ruszyło i stanęło....
ehhh bo najpierw muszą złożyć te elementy przed zachodnią, a jak złożą kilka to znów zaczną montować, na pewno w tym tyg., może nawet jutro wystartują ponownie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów