The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.06.2010, 18:02
Donki napisał(a):Wyświetl post
A wie ktos z was może czy bedzie sprzedaż biletów przez Internet, jest w ogóle to brane pod uwage
To chyba zależy od IT, a tego ani widu ani słychu, ale gdzieś tam słychać jakieś pozytywne informacje
Odpowiedz cytując
LukL
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 21.06.2010, 19:03
Co się tyczy kolorystyki krzesełek trybuny zachodniej, to chyba najrozsądniej będzie zrobić symetrie:

Natomiast moim zadaniem stadion najlepiej prezentowałby się bez żadnych kolorowych dodatków... + ewentualnie napis WISŁA na niebieskim tle:

Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 21.06.2010, 19:24
Ostatnia wersja moim zdaniem super. Skromnie i z klasą. Biała Gwiazda w centrum i rzucająca się w oczy. Tak własnie sobie to wyobrażałem jakiś czas temu.

Ale nie ma co gdybać teraz.

Obecnie najlepiej według mnie zrealizować wersję pierwszą.
Odpowiedz cytując
M89
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 21.06.2010, 19:26
LukL fajne wizualki. Najlepsza faktycznie symetria, nie ma co cudować moim zdaniem. Spróbowałbyś wpasować napis jeszcze? W dwóch wersjach najlepiej - tylko po prawej i po obydwu stronach.

Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
Svartis
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 21.06.2010, 19:27
LukL napisał(a):Wyświetl post
Co się tyczy kolorystyki krzesełek trybuny zachodniej, to chyba najrozsądniej będzie zrobić symetrie:

Czy będzie jakis napis na zachodniej czy nie mysle ze taki sam schemat kolorów jest wręcz niezbędny tam
Odpowiedz cytując
WiernyWiśle
Member

Od: 06.2007

Stary 21.06.2010, 19:41
Spojrzałem na kamerkę i odniosłem wrażenie że betonowy daszek nad narożnikiem miedzy D i A jest większy niż nad narożnikiem z drugiej strony D to prawda? W ogóle Trybuna A wydaje się być szersza/dłuższa od C ( zaplecza wyglądają na jeszcze większe ).
Odpowiedz cytując
Bartii
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.06.2010, 21:19
Natomiast moim zadaniem stadion najlepiej prezentowałby się bez żadnych kolorowych dodatków... + ewentualnie napis WISŁA na niebieskim tle:

Moim zdaniem lepsze czerwone, za duzo niebieskiego.., aktualnie symetria najlepszym rozwiazaniem
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując
wojti11795
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2010

Stary 21.06.2010, 21:35
Pania Darku ma pan jakieś info na temat interpretacji?
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 21.06.2010, 21:39

Święte słowa... Masz całkowitą rację! Ale niestety teraz już za późno, bo do realizacji wybrano, moim zdaniem, jeden z gorszych wzorów... Byłem za niebieskimi krzesełkami, bez żadnych wzorów (ew. z białym napisem). Natomiast gdyby już na trybunie wschodniej miał się znaleźć jakiś wzór, to tylko ten który zaprojektowałeś Ty jakiś czas temu, jeszcze na ten konkurs zrobiony przez wisla.krakow.pl (tzn. domyślam się że pod nickiem LukL kryje się autor tamtego projektu; ) ) Ale niestety decyzje o wyborze podjęto bez zwracania uwagi na coś takiego jak estetyka, dbałość o spójność stadionu, brak 'przeładowania' zbędnymi elementami, prostota itp. Nie tylko moim zdaniem właśnie ten wzór byłby najlepszy:

http://www.stadionwisly.info/files/c...eselek_big.jpg

Ale jeśli na trybunie wschodniej mamy już to co mamy, to trzeba zadbać żeby na trybunie po przeciwnej stronie zachować jakąś symetrię i logikę. Czyli zrobić tam ten wzór, który będzie na wschodniej ale BEZ NAPISÓW! Bez napisów z tych względów o których pisałem kilka stron wcześniej, tzn. dlatego że trybuna zachodnia, jako główna, będzie specyficzna, będą się tam znajdować np. stanowiska dla dziennikarzy z pulpitami czy inne niż pozostałe fotele VIP-owskie, więc napisy i mnogość elementów nie wyszłaby zbyt dobrze co z łatwością można sobie wyobrazić... Poza tym po co powtarzać jeden i ten sam napis? Czy np. na Estadio Santiago Bernabeu napis 'REAL MADRID C.F.' jest na dwóch przeciwległych trybunach? Nie. Czy na Old Trafford wzór z krzesełek tworzący napis 'MANCHESTER UNITED' jest powtórzony na innej trybunie? Również nie. Czy na White Hart Lane 'THFC' jest na jednej trybunie, czy np. na dwóch? Tylko na jednej. I takich przykładów mogłoby być więcej, bo nigdzie nie ma jednego i tego samego napisu dwukrotnie, chodzi o zachowanie logiki w układzie krzesełek z punktu widzenia wszystkich trybun.

I jeszcze jedna kwestia. Często czytam tu opinie w których zachwycacie się stadionami typu Anfield, Old Trafford czy Estadio Santiago Bernabeu i słusznie doszukujecie się w nich analogii do naszego obiektu, bo rzeczywiście będzie on miał jakieś wspólne cechy z wymienionymi trzema stadionami. Na każdym z tych stadionów wnętrze robi spore wrażenie, głównie przez dużą pojemnośc tych obiektów, ale też przez... prostotę układów z krzesełek. Na każdym z nich jest tylko skromny napis z białych krzesełek, przekazujący krótką informację do kogo stadion należy. To wszystko. Uważam że u nas przesadzono z tym wzorem na C i jest on zbyt 'przeładowany', a nasz stadion w dodatku do wielkościowych gigantów się nie zalicza, w związku z tym jego środek wygląda gorzej niż by to wszystko się prezentowało gdyby dano sobie spokój z szachownicami, liczbą '6' uciętą przez wyjazd dla kosiarek itd. Dlatego nie 'przesadźmy' z wzorem na A/B...
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 21.06.2010, 21:57
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
Ja nie nazywam partaczami tych co montują te krzesełka, ani tych co je wykonali, tylko tych co je zamawiali..
Gdybyś mógł zrobić te fotki dla porównania to był bym wdzięczny. Pewnie nie tylko ja.

Kontakt na razie z ZIKIT urwany....rozumiem.
Ale w dalszej części wypowiedzi masz na myśli wzór krzesełek? Sugerujesz, że jak kogoś nie znacie to jego propozycja nie będzie brana pod uwagę, bo jesteście alfą i omegą i to wy macie prawo i obowiązek wybrać i wymyślić w swoim gronie wzór na zachodnią?

Ty jesteś za wzorem i napisem, ale weź/ weźcie pod uwagę co myślą inni. Może znaczna większość jest za tym, by nie było tam żadnych wzorów? Nie myśleliście nad tym, żeby zrobić jakieś głosowanie wśród forumowiczów/ kibiców? ...Czy tylko wy i dla was?
Kurcze- byłem dzisiaj, ale nie bylo opcji przebić się na D.(mialem tylko 15 min.Błękitu nie ma-
tutaj to widac najlepiej http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...rdzona//37674/
albo z drugiej strony http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...rdzona//37675/

Co do wzoru na A i B- wciąż NIC nie wiemy.
Co do sektoru gości- kolejny raz potwierdzono mi że ostatnia i na razie obowiązująca wersja-to górny sektor starej A od okragląka.Wierzyć sie nie chce.......
Ostatnio edytowane przez La Furia Dell' Est : 21.06.2010 o godz. 22:01.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.06.2010, 23:02
Kuba napisał(a):Wyświetl post
SKWK ze swojej strony najpierw proponowaliśmy miastu (oczywiscie bardziej w kuluarowych rozmowach) wogóle zlikwidowanie barierek
potem model podobny lub identyczny jak na Legii tj jedna barierka niezależna od krzesełek.
Tutaj niestety polegliśmy.
A próbowaliście przeforsować sprawę z połączeniem dachu?
Przykład Riverside Stadium (też mają stadion na 33k miejsc )

zupełnie inaczej to wygląda
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.06.2010, 01:16
Moze ktos juz o tym wspominal wczesniej.

Kwestia koloru krzeselek. Kiedy patrzymy na zdjecia, zludzeniem spowodowanym przez jasne barierki jest az tak jasny odcien tego niebieskiego.

Oczywiscie trzeba tez wziasc pod uwage to jak pada swiatlo. Zaznaczam ze na stadionie nie bylem.

Tutaj dla przykladu, dwa kolory. Ten po lewej to jedna z jasniejszych plam z nowych krzeselek, natomiast ten prawy to losowa plamka ze starych krzeselek. Kolory bralem ze zdjecia z linku ponizej.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...rdzona//37675/

Oczywiscie nie mozna sie na tym calkowicie opierac. Najlepiej byloby miec zdjecie obu krzeselek obok siebie.

Jako ciekawostke mozna zobaczyc ta iluzje. Kolory A i B sa identyczne W podobny sposob dziala nasz odbior, kiedy patrzymy na zdjecia obu trybun, z tym ze na jednej mamy jasne barierki.

Ostatnio edytowane przez sqallpl : 22.06.2010 o godz. 01:19.
Odpowiedz cytując
lukaszkm
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 22.06.2010, 08:52
Krzesełka na dole będą bez barierek, to wtedy zobaczymy co z tymi kolorami.
Odpowiedz cytując
volasTSW
Member

Stary 22.06.2010, 09:28
a wiecie jak stoi sprawa z wykonczeniem trybuny C? wnetrz..kiedy będą gotowe kasy, kolowrotki do wejscia na C
mam nadzieję, że 22 lipca rozegramy mecz chociaz przy jednej trybunie [C] a nie przesunie sie to ponownie i nie zagramy na Hutniku...jaka jest szansa na to?
z góry dzieki za odpowiedź
''...Ale każdy ma prawo wymagać od was ambitnej i nieustępliwej walki.." - Henryk Reyman

AVE WISŁA!
Odpowiedz cytując
lucas1906
Member

Od: 05.2010

Stary 22.06.2010, 09:33
Kwestią też jest jak się wogóle dostaniemy do tej trybuny, ponieważ tam wszystko dalej jest rozskopane, jeżdzą ciężarówki, koparki, stoi cały sprzęt. Ktoś orientuję się co planują tam działać w przeciągu najbliższych kilku dni. ?
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 22.06.2010, 09:52
Czy cała płyta boiska będzie zielona? W tej kamerce wygląda trochę jakby utwierdzali przejazd kamieniami? mam nadzieję, że nie wyjdzie z tego mini bieżnia wokół boiska.

Co do kolorów zachodniej to obojętnie. A czerwono niebieska szachownica i tak nigdy mi się specjalnie nie podobała.
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 22.06.2010, 10:10
wokoł boiska bedzie utwardzenie, trawa nie bedzie siegac trybun^^
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 22.06.2010, 10:21
Prace coś stanęły. Ani krzesełek, ani na zachodniej ruchu specjalnego. Dziwne, biorąc pod uwagę że mają dokładnie 1 miesiąc na uprzątnięcie tego i dopuszczenie chociaż 1 trybuny.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 22.06.2010, 10:47
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Prace coś stanęły. Ani krzesełek, ani na zachodniej ruchu specjalnego. Dziwne, biorąc pod uwagę że mają dokładnie 1 miesiąc na uprzątnięcie tego i dopuszczenie chociaż 1 trybuny.
W sumie Reymana to nei jest dużo roboty. Kostkę szybko położą, starczy 2-3 tyg. Gorzej z IT i innymi pierdołami na których się nie znam. Ale w tej chwili najbardziej brakuje mi wypowiedzi osoby odpowiedzialnej za budowę. Czy będzie można rozegrac mecz 22 lipca Dlaczego nikt odpowiedzialny w tym temacie nie zabierze głosu Ja chcę wiedzieć co się dzieje i czy sa jakiekolwiek szansę. Znając życie 23 lipca po meczu na SS pojawi się dopiero jakiś wywiad w gazecie...
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 22.06.2010, 10:58
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Na zachodniej skończyło się zasadnicze betonowanie (pozostały górne partie stopni narożnika do wylania), to nic dziwnego, że nie widać na kamerkach wielkich prac. Obecnie składane są elementy kratownicy dachowej i odbywa się to za zachodnią, jak złożą klika elementów, to powędrują one w górę i wtedy będzie większy ruch. Przy krzesełkach montowane są obecnie elementy siedzisk na górnym poziomie, podejrzewam, że może jutro rozpocznie się układanie krzesełek na dolnym poziomie. Murawa idzie w dobrym tempie, prawdopodobnie jeszcze dziś ukończony zostanie pierwszy system rurek i ułożona zostanie na nim warstwa ziemi. Na Reymana prace trwają, choć nie mamy potwierdzenia, bo fotek brak, ale z całą pewnością tak jest. Co do uprzątnięcia terenu to się mylisz...jedynie za wschodnią będzie wszystko ok do meczu 22lipca, reszta terenu z maszynami i zapleczem zostanie po prostu oddzielona barierkami, tak by kibice mogli przejść bezpiecznie.

Tak więc jak widzisz prace nie stanęły, na kamerkach wszystkiego NIE WIDAĆ.
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 22.06.2010, 11:33
sqallpl napisał(a):Wyświetl post

Kwestia koloru krzeselek. Kiedy patrzymy na zdjecia, zludzeniem spowodowanym przez jasne barierki jest az tak jasny odcien tego niebieskiego.

Oczywiscie trzeba tez wziasc pod uwage to jak pada swiatlo.

Tutaj dla przykladu, dwa kolory. Ten po lewej to jedna z jasniejszych plam z nowych krzeselek, natomiast ten prawy to losowa plamka ze starych krzeselek. Kolory bralem ze zdjecia z linku ponizej.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...rdzona//37675/

Oczywiscie nie mozna sie na tym calkowicie opierac. Najlepiej byloby miec zdjecie obu krzeselek obok siebie.

Jako ciekawostke mozna zobaczyc ta iluzje. Kolory A i B sa identyczne W podobny sposob dziala nasz odbior, kiedy patrzymy na zdjecia obu trybun, z tym ze na jednej mamy jasne barierki.

Tutaj nie trzeba kombinować pod jakim kątem patrzeć żeby kolor krzesełek na D i E był podobny do tych na C... Nic nie zmieni faktu że zwykłe krzesełka z D i E o ciemniejszym odcieniu nijak się mają do składanych, jaśniejszych z A/B i C.

Trzeba forsować o wymianę krzesełek na trybunach za bramkami na takie jakie będą na wschodniej i zachodniej, bo inaczej delikatnie mówiąc będzie straszna lipa... I jak się tego teraz nie zrobi to potem tak już zostanie do końca dni tego naszego stadionu...

Mi przyszedł do głowy pewien pomysł, jak można by tą wymianę przeprowadzić, ale potrzebna byłaby inwencja ze strony władz klubu. Jak wiadomo Wisła będzie musiała płacić miastu za użytkowanie stadionu te procenty od jego wartości. Pewnie będzie to kwota powyżej 1 mln zł. Nie wiem ile wyniósłby koszt wymiany 11 tys. krzesełek na D i E - podejrzewam że np. ok. 400 tys. zł. W takim razie, jeśli byłoby to możliwe z punktu widzenia tych wszystkich jakichś przepisów itd., wymianę krzesełek mógłby przeprowadzić klub, a w zamian za to miasto odliczyłoby tą kwotę od opłaty za użytkowanie obiektu.

Klub nie dołoży ani grosza do tego stadionu, ma w dupie kibiców, więc dla poprawienia jakości stadionu sam z własnej woli nic nie zrobi. Nikt z władz klubu nie ma też żadnej inwencji aby zadbać o sprawy tego obiektu więc taka opcja o jakiej powiedziałem jest mało realna do wcielenia w życie, ale mamy teraz wreszcie na chwilę jakiegoś prezesa więc można taki postulat zgłosić - tu chodzi o to żeby ten stadion jakoś przyzwoicie wyglądał, a jak na jednym sektorze model krzesełek jest inny, na drugim inny to wygląda to koszmarnie, gorzej jak na Hutniku bo tam przynajmniej nie było tak że składane mieszały się ze zwykłymi...
Odpowiedz cytując
gukfva
Member

Od: 09.2006

Stary 22.06.2010, 11:39
Dlaczego nikt na czas budowy nie przykrył krzesełek trybun za bramkami, aby kurz z budowy nie osadzał się na nich?
Okrąglak psuje wygląd stadionu. Ciekawe jak będzie wyglądać wszystko po zakończeniu prac.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 22.06.2010, 11:41
Zastanawiałem się ostatnio nad malowaniem schodów na trybunie. Ktoś kiedyś pisał, że zgodnie z przepisami powinny być one pomalowane na żółto. Tak aby były one dobrze widoczne dla widzów.
Ale znów żółte schody zaburzą nam projekt ułożony z krzesełek. Pomyślałem, czy nie dałoby się pomalować poziomych częsci schodów na żółto, aby były widoczne z trybuny, a pionowych części na odpowiednio niebieski i czerwony(zależnie, jaki kolor miałyby siedziska wokół).

Wtedy patrząc z przeciwnej trybuny mielibyśmy ładnie uzupełniony wzór z siedzisk. Jednocześnie będą już na trybunie schody byłyby dla widzów dobrze widoczne ze względu na zółty kolor.

chodzi o coś takiego mnie więcej
Załączone obrazki
Typ pliku: jpg schody.jpg (5,1 KB, 207 wyświetleń)
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 22.06.2010, 12:21
patrząc wtedy z drugiego piętra na pierwsze piętro tej naprzeciwko będzie to wyglądało jak w cyrku. Nie wiem, kto powiedział, że jest obowiązek żółtych schodów na stadionie. Widzieliście takie coś w kielcach np.?
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 22.06.2010, 13:56
moze ktos wrzucic fotke z kamerki 1 bo mi nie działa
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
wislak906
Member

Od: 12.2008

Stary 22.06.2010, 14:01
No widzisz nigdzie nie trzeba malować schodów na żółto, ale u nas muszą pomalować. Prezydent zrobi wszystko żeby w każdy możliwy sposób utrudnić nam życie. Albo opóźnienia(tak jak z murawą miała być do 30czerwca zrobiona lub z trybunami, które miały być dużo wcześniej wykonane i przez to zamiast grać pierwszy mecz przy trzech trybunach to zagramy 21lipca przy jednej) , albo działanie prezydenta, któremu nawet nie chce się odpowiedzieć na parę prostych pytań.
Ostatnio edytowane przez wislak906 : 22.06.2010 o godz. 14:03.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.06.2010, 14:14
A czy Pan Darek dostał odpowiedź na ostatnią interpelację? Bo ja kojarzę tylko, że dostał (chyba dwukrotnie) odpowiedź, że trzeba więcej czasu na przygotowanie odpowiedzi, jeszcze prezydent musi podpisać.. Na jakim to jest etapie? Przecież to też są jaja. Nawet w takiej kwestii nas w wała robią. Przecież jest ustawowa liczba dni ile trzeba czekać max na odpowiedź, a nasz radny czeka 2 x dłużej i nic...
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 22.06.2010, 14:27
Zachodnią trybuną bym się zbytnio nie przejmował gdyż w tym roku oddana nie będzie wiec tempo nie ma tu nic do rzeczy
Odpowiedz cytując
Sinoos
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.06.2010, 14:31
Artykuł o stadionie.

Kod:
http://www.krakow.pl/komunikaty/?MODE=mpkom&TYPE=show&kom_id=11807
hmmm....

a tutaj widok z jeszcze jednej kamerki na trybunę zachodnią
Kod:
 http://www.krakow.pl/miasto/kamery/?id=06.html
Ostatnio edytowane przez Sinoos : 22.06.2010 o godz. 14:36.
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
Odpowiedz cytując
derr
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.06.2010, 14:39
sorry ale wie ktoś do czego ta linia bo łapie jakies małe cisnienie
Załączone obrazki
Typ pliku: jpg krakow2CAFPRDD4.jpg (93,9 KB, 158 wyświetleń)
derr
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów