|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Szacunek dla Pareiki, ma jaja. Mimo, że odpadliśmy - widać było, że chłopakom zależy, że to drużyna i odpadnięcie ich zwyczajnie w....ia. Chociaż to dobrze rokuje...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wilk zagrał całkiem przyzwoite zawody ,wiadomo że to nowy Sobol nie będzie ale i Kirm to nie drugi Kosa a Ginek to nie Żuraw z najlepszych czasów....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała fiuta, to by była ojcem, hej, hej… Tak mozna podsumowac ta dyskusje. Jedno wielkie gdybanie, które i tak niczego juz nie zmieni. Jedni ogladali dobry mecz, inni słaby. Czesc juz zwalnia trenera, sa tacy, którzy gonia nawet Cupiała. Ochloncie troche. Niektórzy bujaja troche w oblokach i przeceniaja mozliwosci tej druzyny. Nie nauczyly Was pokory historie z Valerenga, Dinamo czy Levadia? ![]()
"Przyjazn jest wszystkim. Przyjazn to cos wiecej niz talent. Wiecej niz wladza. Prawie sie rowna rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Jeśli grając w 10 w rewanżu w jakiś sposób przyciśliśmy Standard grając 3-4-2, to może by zagrać takim samym ustawieniem czyli 3-5-2 w ekstraklasie, czyli zagęszczenie środka pola, Diaz i Jaliens na bokach i to mogłoby by jakoś wyglądać, z tym że musielbyśmy zagrać w środku pola zawodnikami z koncepcją na dobre podanie
Widać że nauka z europejskich pucharów zawsze się przyda w lidze. A tak pozatym graliśmy w tym spotkaniu z kontry, chociaż powinniśmy grać szybkim atakiem pozycyjnym, mecz był rwany i dlatego tak to wyglądało.
Ostatnio edytowane przez syryls : 24.02.2012 o godz. 10:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Nie wiem co żeście się tak uparli na Nuneza. Tak się teraz gra na świecie,aktorstwo i kunktatorstwo. No ale Wy wszyscy święci i inni mogą strugać wariatów i sztukę aktorską uprawiać, ale nie Nunez. On gra w typowo włoski sposób. Znakomity. A Cantoro to swego czasu co robił?I jaką to dawało przewagę ! Nunez jest dobrym grajkiem, na tyle dobrym ,że nas na niego nie stać. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
brakowało Małeckiego
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Dziennikarz "La Meuse" uznał wybraną przez Jose Rigę taktykę za trafioną. Belgijskiego redaktora zdziwiła jednocześnie uporczywa gra Wisły środkiem pola. - Standard nie zapomniał lekcji z pierwszego meczu - dowodzi Gerday. - Choć ta defensywa nigdy nie grała razem, Riga pozwolił zawodnikom grać na ich ulubionych pozycjach. W przodzie potężny Goreux i nieustępliwy Buyens. Tym razem Wisła nie grała skrzydłami. Według mnie, równie dobrze mogła przejść dalej. Niestety dla nich, po raz kolejny musiała grać w osłabieniu. To był znak dla Standardu, żeby nie stracić kontroli nad meczem
Czyli dobrze Nas rozpracowali po pierwszym spotkaniu. Sami jestesmy sobie winni |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Możecie mówić co chcecie, Borek może oskarżać Nuneza o idiotyczne zachowanie, dziennikarze mogą pisać co chcą a moim zdaniem faulu na drugie żółtko po prostu nie było. Nunez nie wykonał ruchu w stronę nadbiegającego piłkarza, po prostu stał w miejscu a przeciwnik z pełną premedytacją to wykorzystał.
Byłem przekonany widząc sędziego sięgającego po kartonik, że chce ukarać Belga za próbę wymuszenia. Grałem trochę w piłkę i naprawdę niewielu sędziów daje się na coś takiego nabierać. Poza tym, przypomnijcie sobie sytuację Ilieva z pierwszej połowy w naróżniku pola karnego, kiedy zderzył się z obrońcą gości. Karnego jakoś nie było. ![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Też miałem takie wrażenie. Kirm pokazał zbyt małe zaangażowanie jak na mecz tej rangi. Ba, moim zdaniem w ogóle nie pokazał zaangażowania. Małecki nie mógł fochów strzelać po przejściu Standardu? :/
Powód: Nie chciałem napisać dwóch postów jeden pod drugim.
Ostatnio edytowane przez foxtrot_green : 24.02.2012 o godz. 11:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Doszedłem do siebie po meczu. Hotelowa obsługa trochę ponarzekała na nas
Gdyby pilkarze radzili sobie tak jak kibice Wisły, to byłbym wreszcie usatysfakcjonowany, jako predator, ale niestety, Cupiał przybył, zobaczył i przegrał jak zwykle. "Ofensywny" Moskal ma dziwne poczucie humoru, gdy twierdzi, że zaplanował nie strzelanie bramek i machnął się o sekundę ze zmianą rannego w rozum Gerwazjo. To tyle w temacie puchary. Basałaj liczy kibiców a Valckx każdą złotówkę, czyli razem nic nie robią. Czas odliczać czas w lidze. Komu teraz bije dzwon
Ostatnio edytowane przez kot : 24.02.2012 o godz. 11:40.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Moskal zagrał bardzo rozsądnie i chwała mu za to. Sprawa awansu była otwarta nawet po wywaleniu Nuneza. Dobry mecz Wisła zagrała, cały czas go kontrolowała i zabezpieczała tyły. Bo gdybyśmy stracili gola w 10 minucie to byłoby pozamiatane a takcały czas byliśmy w grze. Zakompleksieni ignoranci będa zwalaniali Moskala i od najgorszych wyzywali Nuneza nie podając przy tym żadych racjonalnych przesłanek. W sumie to przykre, że co niektórzy sami na swoich walą kałem. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ustawił się bokiem? A czym się miał ustawić widząc nadbiegającego przeciwnika. Głową? Przecież to absurdalne. Nunez dostał drugą kartkę nie za faul, którego nie było tylko za całokształt. Sędziowie są już chyba uczuleni na jego cwaniactwo i szukają pretekstu do karania kartkami. I to jest chujnia, bo kara się na boisku za konkretne przewinienia a nie ogólne wrażenia. Podobnie jak nie stosuje się zasady rekompensacji (jeśli np. w szatni sędzia dowiaduje się, że popełnił fatalny błąd, krzywdząc drużynę b i w drugiej połowie próbuje to nadrobić karząc przesadnie drużynę a). Takie zachowania odróżniają dobrych sędziów od pół amatorów. Gwizdał ten Pan wczoraj fatalnie. 2 minuty przed czerwienią dla Nuneza powiedziałek kumplowi, że szuka pretekstu na czerwień dla Wiślaków. Obstawiałem Czarka Wilka. ![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Nunez wykonał ruch w stronę piłkarza i po prostu dążył z premedytacją do zderzenia. Żółta karta dla Nuneza to minimum w tej sytuacji bo był to de facto faul bez piłki. Ale bardziej taktyczny niż brutalny więc zgodzę się z arbitrem, że tylko żółta.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Aaaa. Obejrzałem wczoraj po kilku latach bramkę Penksy na 2-2 w Atenach. To ciągle potwornie boli. ![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Mamy dość mocny środek, ale niestety skrzydłowi słabi. Ani Kirm ani Iliev nie pokazują nic co by zasługiwało na grę w Wiśle.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Fakt faktem, po Ilievie spodziewałem się wczoraj więcej. Po Kirmie nie, on pewnego pułapu nie przeskoczy.
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Grę w rewanżu uważam za bardzo przyzwoitą.
Nie podzielam pretensji o zbyt asekurancką taktykę. Przypominam, że od początku grali Melikson, Iliev, Garguła i Genkov. Siła ognia była - w teorii - wystarczająca. Nasza słabośc w ofensywie wynikała głównie z dobrej gry Standardu w tej formacji. Mocniejsi od nas nie potrafili tam strzelić bramki. Graliśmy mądrze i konsekwentnie, gdyby nie czerwień Nuneza, wierzę, że udało by się bramkę strzelić. Rzucić do szaleńczego ataku to się można w ostatnich 15 minutach, najpierw trzeba spróbować zdyskontować swoje atuty w środku pola. Jeden kamyczek do ogródka Moskala: nadal nie mamy pomysłu na ofensywne poczynania w przypadku wyłączenia Meliksona i Ilieva. Wczoraj Belgowie podwajali i potrajali obu skrzydłowych. Rozwiązanie prostackie a jednak wystarczyło. Nie potrafimy wykorzystać tego, że w momencie potrajania Meliksona robi się sporo miejsca w środku i po drugiej stronie boiska. W....ia mnie to, że nie potrafimy szybko przenieść tam ciężaru gry. To moim zdaniem rola Garguły. Brakowało też wymienności pozycji w ofensywie. ![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Member
Od: 02.2012
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Mamy dość mocny środek, ale niestety skrzydłowi słabi. Ani Kirm ani Iliev nie pokazują nic co by zasługiwało na grę w Wiśle.
niestety brak wzmocnien !!!!!! Kirm to bardzo slaby pilkarz o czym wiadomo od dawna....Iliev to typowy Dżoker na ostatnie 30 minut bo tylko na tyle m a sil ..... numerym z Malym sprawily ze nasza najwieksza bron z przymusu musi grac na prawym skrzydle przez co REZYSEREM gry musi byc Gargula ktory wczoraj po prostu nie istnial ..... wszyscy sie uczepili Genkova ...a co chlopak ma zrobic |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Można teraz się zastanawiać co by było gdyby to Kirm rozpoczął grę w podstawowej jedenastce a Iliev pojawił się na rywalu oddychającym rękawami. Umiejętności techniczne z kosmosu jak na nasze warunki ale dynamika już nie pozwala radzić sobie z 2-3 przyzwoitymi obrońcami.
![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I jeszcze słowa najwyższego uznania dla wyjazdowiczów.
Sektor prezentował się genialnie, ciarki przechodziły po plecach. Wyjątkiem gwizdy podczas minuty ciszy - to wyjątkowe wieśniactwo, ale wierzę, że to nie premedytacja. ![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Będzie do końca sezonu.
Przecież pozostawienie Moskala nie zostało podyktowane tym, że jest dobry, tylko tym, że nie ma kasy. Co do tego dwumeczu, to powiem szczerze, że przed tym dwumeczem byłem pewny, że nie przejdziemy, zresztą parę osób mnie za to prawie zjadło. Graliśmy bez obrony, nie mieliśmy lewego pomocnika, na tym etapie takie błędy są już nie wybaczalne. To, że byliśmy blisko, jest bardzo, bardzo łudzące, bo do awansu, pomimo tego, że nie przegraliśmy brakło sporo. Wystarczy popatrzeć na wczorajszy mecz, nie oddaliśmy celnego strzału, o czym tu mówić? Standard chciał to wygrać najmniejszym kosztem sił i to zrobił i to jest najbardziej smutne. Gdyby nawet Nunez nie wyleciał i tak byśmy nie strzelili. Znamienne są obrazki, jak atakujemy trójką zawodników, zarówno atakiem pozycyjnym, jak i podczas stałych fragmentów gry... |
|
|
|
Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
(...)
edit by FraMat
Ostatnio edytowane przez FraMat : 24.02.2012 o godz. 20:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
WTF?
![]() ino pincset znakow....
Ostatnio edytowane przez FraMat : 24.02.2012 o godz. 20:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Jak dla mnie awans byłby oczywiście gdyby kochany Kirm strzelił zamiast hmm.. tak w ogóle co on zrobił? Trudne do wytłumaczenia. Taka piękna piłka i było by 1-0. ah...
![]() "Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
On nawet nie gra 'po włosku ale po argentyńsku.Co prawda tej ligi mało oglądałem ale niewątpliwy spec od tej ligi(ten komentator od 'Alwisa')mowił że tam to jest kosmos jeśli chodzi o popisy aktorskie. I zgadzam się także że Nunez to dobry grajek.To jest bardzo ciekawy taki cofnięty rozgrywający, który umie się zastawić jak właśnie Cantoro a do tego nie tylko holujący piłkę ale potrafiący ją szybko i dokładnie rozrzucić Jako że on jest w Argentynie spalony, myślę że była by opcja za niewielkie pieniądze go wykupić ale niestety...został kozłem ofiarnym nie awansowania i pewnie i w Wiśle będzie spalony. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|