|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
A w takiej sytuacji? Połowa składu ma niepewna przyszłość, więc raczej wątpie by akurat ktoś podskakiwał do Kulawika. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Kulawik raz już obronił stanowisko to może i drugi. W pół roku wszystko może się zmienić. Nie od dziś wiadomo że jego posada zależy głównie od kasy jaką wyda na klub Cupiał. Piłkarze w większości i tak od nas odejdą. Nie ma co drzeć szat. Może i moment fatalny natomiast informacja nie wnosi nic nowego - Kulawik dostał w spadku gorący stołek, na którym co chwila prasa umieszcza Smudę czy Nawałkę.
Ważne że są jakieś konkretniejsze spekulacje a nie bryndza. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Jeśli kopacze oleją Kulawika i nie będą grać na maksa za pół roku polecą i nowego zatrudnienia nie znajdą. Chyba nie są aż tak głupi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
A czy to nie Borek podawał, ze Naszym trenerem bedzie Smuda? Bo cos mi sie wydaje, ze to włąsnie on
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Jeśli przepowiednia MB się spełni, to można być o tyle spokojnym, że BC nie porzuci klubu, czy nie sprzeda golasowi jak Król. W dzisiejszych czasach i polskich realiach to i tak dobrze lub bardzo dobrze.
Ostatnio edytowane przez tofik : 18.02.2013 o godz. 11:36.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Kulawik o wpisie Mateusza Borka na twitterze:Musimy wyciągnąć wnioski
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
W kwestii przyjścia Nawałki do nas to jeszcze nic pewnego.
Nie wiadomo czy Adidas ma bezrękawniki zimowe i przejściowe letnio-jesienne. ![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Nawałka? Świetny trener, szkoda że nie na Wisłę. On musi mieć czas, a tego w Wiśle nie dostanie, więc może dla własnego dobra niech nie bierze tej ryzykownej i niepewnej posady.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Głupio, że takie informacje tak łatwo wyciekają.
Fajnie, że Nawałka przychodzi - zanosi się, że od przyszłego sezonu będziemy dysponowali kadrą wyrobników i półamatorów, ten trener pasuje do takich zawodników. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
troche niefortunnie ta informacja wypłynęła, ciekaw jestem jak Nawałka potraktuje mecz Wisła-Górnik, a co byłoby jakby ten mecz decydował np o tym kto zagra w pucharach ? wystawiłby juniorów w górniku ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Słyszałem z dobrego źródła, że Nawałka miał już dogadany kontrakt w Wiśle w zeszłym roku, ale.....Odense wyrównało w 90 min z Fulham i stwierdzono że nie czas na zmiany.
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
A czy Nawałka nie był już trenerem Wisły
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Pareiko – Junior Diaz, Chavez, Jaliens, Jovanović – Nunez, Sobolewski – Małecki, Melikson, Iliev - Genkov Drużyna jest rozbita i trzeba ją zbudować od zera. Półroczne kontrakty w kontekście Nawałki oznaczają, że będzie sobie dobierał piłkarzy. Już nie pamiętam dokładne ale w przerwie letniej nie będziemy chyba nawet mieli kompletnej kadry. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Strzał w drugie kolano. Pierwszy był jak Kulawik od Smudy dowiedział się, że ten może przejąć zespół w przerwie zimowej. Od Smudy.. Teraz od Borka (jeżeli informacja jest prawdziwa), że Nawałka będzie nowym trenerem od czerwca. Ja wiem, że Kulawik ma kontrakt do końca sezonu.. Ale jeżeli 5 miesięcy przed końcem umowy dowiaduje się, że i tak Wisła zakończy z nim współpracę bez względu na wynik, to ja bym się podał do dymisji. Zarządzenie klubem jest po prostu na najwyższym poziomie.. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Hmm...a może Borek puścił pierda żeby zasiać ferment, a ty od razu pretensje do zarządania klubem. Klub rzeczywiście mógłby być zarządany lepiej, ale akurat plotki Borka o tym nie świadczą. Poza tym jak ma się czuć Jupp Heynckes z walczącego o mistrzostwo Bayernu, który już wie, że po sezonie zostaje zwolniony za Guardiole. I co...? Dobre jest zarządzanie w Bayernie, czy słabe? Jak Kulawik wygra 15 meczów i awansuje do pucharów tym składem co ma, to żaden Nawałka go nie zmieni. ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
I co dalej? Prawda jest taka, że Kula swojego trenerskiego nazwiska nie firmuje żadnym konkretnym osiągnięciem i po takiej dymisji nie ma co liczyć na zatrudnienie w żadnym konkretnym klubie, co najwyżej max zespoły zagrożone spadkiem z I ligi go zatrudnią. A tak to dogra ten sezon może uda mu się parę fajnych wyników zmontować to i zespoły bardziej konkretne z I ligi niż sami outsiderzy mogą być nim zainteresowane.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Co do Nawałki, nie przekonuje mnie. Górnik wcale dobrze nie wygląda, może na tle beznadziejnej ligi. Teraz będzie miał fatalną rundę. Tak przeczuwam. Zobaczymy, ale to i tak nie trener nie jest naszym problemem. ![]() |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Oldpara: Pierd nie pierd, ale to jest druga taka sytuacja w przeciągu dwóch miesięcy, kiedy Kulawik dostaje cios.. Nie powiesz mi, że to jest komfortowa sytuacja.
Znając życie jedną propozycją jaką Kulawik dostanie to trenowanie ME.. Sorry ale nie widzę go w żadnym klubie. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dyskusja na temat sytuacji Kulawika i jego ewentualnych reakcji na kontrolowany przeciek jest bezprzedmiotowa.
Kula doskonale zdaje sobie sprawe ,ze jego przygoda z I-a dryzyna skonczy sie najpozniej w czerwcu. Mial ta swiadomosc juz w chwili gdy zastapil Probieza,a tym,ze zastapi go Nawalka wiedzial wczesniej niz Borek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wystarczyło skrytykować ich ulubieńca Probierza i już stał się celem numer 1 do niszczenia. Ja tam wierzę, że Kulawik kiedyś będzie dobrym trenerem - nie od razu Kraków zbudowano. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|