The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mati_
Senior Member

Od: 03.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.02.2013, 09:47
arti napisał(a):Wyświetl post
Strzał w kolano takie info w tym momencie. Kopacze jeszcze bardziej będą się śmiali Kuli w twarz. Kula też... co by nie zrobił to kop w tyłek... miła perspektywa.
Śmiać by się mogli, gdyby byli w 1-4.
A w takiej sytuacji? Połowa składu ma niepewna przyszłość, więc raczej wątpie by akurat ktoś podskakiwał do Kulawika.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 18.02.2013, 09:49
Kulawik raz już obronił stanowisko to może i drugi. W pół roku wszystko może się zmienić. Nie od dziś wiadomo że jego posada zależy głównie od kasy jaką wyda na klub Cupiał. Piłkarze w większości i tak od nas odejdą. Nie ma co drzeć szat. Może i moment fatalny natomiast informacja nie wnosi nic nowego - Kulawik dostał w spadku gorący stołek, na którym co chwila prasa umieszcza Smudę czy Nawałkę.

Ważne że są jakieś konkretniejsze spekulacje a nie bryndza.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 18.02.2013, 11:27
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli to prawda to jestem bardzo spokojny o naszą przyszłość. Nie dlatego że uważam, że Nawałka to jest świetny trener. Skądże znowu. Po prostu to będzie pokaz chęci dalszego inwestowania Cupiała w Wisłę. To wystarczy.
Oby to była prawda. Bo znaczyłoby to, że łysy sprząta przed Nawałką a nie "zgaszeniem światła"

Jeśli kopacze oleją Kulawika i nie będą grać na maksa za pół roku polecą i nowego zatrudnienia nie znajdą.
Chyba nie są aż tak głupi.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 18.02.2013, 11:32
Jeżeli to prawda to jestem bardzo spokojny o naszą przyszłość. Nie dlatego że uważam, że Nawałka to jest świetny trener. Skądże znowu. Po prostu to będzie pokaz chęci dalszego inwestowania Cupiała w Wisłę. To wystarczy.
A czy to nie Borek podawał, ze Naszym trenerem bedzie Smuda? Bo cos mi sie wydaje, ze to włąsnie on
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.02.2013, 11:33
Jak na razie tylko chęć zmiany trenra. Takie szopki już przerabialiśmy, często nie szły w parze z okazaniem mu zaufania, czy daniem wolnej ręki i doinwestowaniem składu.
Jeśli przepowiednia MB się spełni, to można być o tyle spokojnym, że BC nie porzuci klubu, czy nie sprzeda golasowi jak Król. W dzisiejszych czasach i polskich realiach to i tak dobrze lub bardzo dobrze.
Ostatnio edytowane przez tofik : 18.02.2013 o godz. 11:36.
..
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 18.02.2013, 12:14
Kulawik o wpisie Mateusza Borka na twitterze:Musimy wyciągnąć wnioski
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 18.02.2013, 12:34
W kwestii przyjścia Nawałki do nas to jeszcze nic pewnego.
Nie wiadomo czy Adidas ma bezrękawniki zimowe i przejściowe letnio-jesienne.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
taki młody
Member

Od: 07.2010

Stary 18.02.2013, 13:06
Nawałka? Świetny trener, szkoda że nie na Wisłę. On musi mieć czas, a tego w Wiśle nie dostanie, więc może dla własnego dobra niech nie bierze tej ryzykownej i niepewnej posady.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 18.02.2013, 14:07
Głupio, że takie informacje tak łatwo wyciekają.

Fajnie, że Nawałka przychodzi - zanosi się, że od przyszłego sezonu będziemy dysponowali kadrą wyrobników i półamatorów, ten trener pasuje do takich zawodników.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 18.02.2013, 14:26
troche niefortunnie ta informacja wypłynęła, ciekaw jestem jak Nawałka potraktuje mecz Wisła-Górnik, a co byłoby jakby ten mecz decydował np o tym kto zagra w pucharach ? wystawiłby juniorów w górniku ?
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 18.02.2013, 14:54
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
troche niefortunnie ta informacja wypłynęła, ciekaw jestem jak Nawałka potraktuje mecz Wisła-Górnik, a co byłoby jakby ten mecz decydował np o tym kto zagra w pucharach ? wystawiłby juniorów w górniku ?
Chyba nie będzie miał takiego dylematu.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 18.02.2013, 15:10
Słyszałem z dobrego źródła, że Nawałka miał już dogadany kontrakt w Wiśle w zeszłym roku, ale.....Odense wyrównało w 90 min z Fulham i stwierdzono że nie czas na zmiany.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.02.2013, 16:33
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Oby to była prawda. Bo znaczyłoby to, że łysy sprząta przed Nawałką a nie "zgaszeniem światła"
Światło jest już dawno zgaszone. A czy przyjdzie Nawałka , czy Guus Hiddink to z tych zawodników nie da się zbudować drużyny na puchary.
Odpowiedz cytując
Quorth
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 18.02.2013, 17:00
A czy Nawałka nie był już trenerem Wisły? kręcimy się w kółko, dalej będziemy zjadać własny ogon.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 18.02.2013, 17:27
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Światło jest już dawno zgaszone. A czy przyjdzie Nawałka , czy Guus Hiddink to z tych zawodników nie da się zbudować drużyny na puchary.
Da się ale mam nadzieję, że nie będą próbować Kulawik w rundzie jesiennej nie miał do dyspozycji tylko trzech piłkarzy z wyjściowego składu na mecz z Apoelem

Pareiko – Junior Diaz, Chavez, Jaliens, Jovanović – Nunez, Sobolewski – Małecki, Melikson, Iliev - Genkov

Drużyna jest rozbita i trzeba ją zbudować od zera. Półroczne kontrakty w kontekście Nawałki oznaczają, że będzie sobie dobierał piłkarzy. Już nie pamiętam dokładne ale w przerwie letniej nie będziemy chyba nawet mieli kompletnej kadry.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 18.02.2013, 18:51
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Da się ale mam nadzieję, że nie będą próbować Kulawik w rundzie jesiennej nie miał do dyspozycji tylko trzech piłkarzy z wyjściowego składu na mecz z Apoelem
Nadzieja matką głupich. Tamta drużyna miała więcej szczęścia i umiejętności :yes:
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 18.02.2013, 18:52
Watts napisał(a):Wyświetl post
Głupio, że takie informacje tak łatwo wyciekają.
Przeciek kontrolowany ?

W ramach aktualnej akcji marketingowej związanej ze sprzedażą karnetów z hasłem przewodnim:

Teraz to co prawda bryndza, ale w lecie to zobaczycie ho, ho...
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 18.02.2013, 19:12
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
ciekaw jestem jak Nawałka potraktuje mecz Wisła-Górnik, a co byłoby jakby ten mecz decydował np o tym kto zagra w pucharach ?
albo jeszcze śmieszniej - jakby ten mecz decydował o spadku Wisły
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 18.02.2013, 20:26
arti napisał(a):Wyświetl post
Strzał w kolano takie info w tym momencie. Kopacze jeszcze bardziej będą się śmiali Kuli w twarz. Kula też... co by nie zrobił to kop w tyłek... miła perspektywa.

Strzał w drugie kolano. Pierwszy był jak Kulawik od Smudy dowiedział się, że ten może przejąć zespół w przerwie zimowej. Od Smudy.. Teraz od Borka (jeżeli informacja jest prawdziwa), że Nawałka będzie nowym trenerem od czerwca. Ja wiem, że Kulawik ma kontrakt do końca sezonu.. Ale jeżeli 5 miesięcy przed końcem umowy dowiaduje się, że i tak Wisła zakończy z nim współpracę bez względu na wynik, to ja bym się podał do dymisji.

Zarządzenie klubem jest po prostu na najwyższym poziomie..
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 18.02.2013, 20:37
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Strzał w drugie kolano. Pierwszy był jak Kulawik od Smudy dowiedział się, że ten może przejąć zespół w przerwie zimowej. Od Smudy.. Teraz od Borka (jeżeli informacja jest prawdziwa), że Nawałka będzie nowym trenerem od czerwca. Ja wiem, że Kulawik ma kontrakt do końca sezonu.. Ale jeżeli 5 miesięcy przed końcem umowy dowiaduje się, że i tak Wisła zakończy z nim współpracę bez względu na wynik, to ja bym się podał do dymisji.

Hmm...a może Borek puścił pierda żeby zasiać ferment, a ty od razu pretensje do zarządania klubem. Klub rzeczywiście mógłby być zarządany lepiej, ale akurat plotki Borka o tym nie świadczą.

Poza tym jak ma się czuć Jupp Heynckes z walczącego o mistrzostwo Bayernu, który już wie, że po sezonie zostaje zwolniony za Guardiole. I co...? Dobre jest zarządzanie w Bayernie, czy słabe?

Jak Kulawik wygra 15 meczów i awansuje do pucharów tym składem co ma, to żaden Nawałka go nie zmieni.
Odpowiedz cytując
michalo28
Member

Od: 08.2004

Stary 18.02.2013, 20:41

Do jakiej dymisji, człowieku? Kulawik to gość, który ma ogromną szansę zaistnieć jako trener w Ekstraklasie. Jaki inny klub by na niego postawił w tym momencie? Żaden z Ekstraklasy, może któryś z I ligi. Jeżeli Kulawik przez tych 5 miesięcy coś ugra - nie wiem, może nawet solidne miejsce w środku tabeli - to ktoś go na pewno zauważy i będzie miał po odejściu z Wisły jakieś perspektywy. Podając się teraz do dymisji zamyka sobie drzwi do poważnej piłki (jeśli polską ligę można tak nazwać) i skazuje się na jakieś niższe ligi lub ME.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 18.02.2013, 20:43
Wisła zakończy z nim współpracę bez względu na wynik, to ja bym się podał do dymisji.
I co dalej? Prawda jest taka, że Kula swojego trenerskiego nazwiska nie firmuje żadnym konkretnym osiągnięciem i po takiej dymisji nie ma co liczyć na zatrudnienie w żadnym konkretnym klubie, co najwyżej max zespoły zagrożone spadkiem z I ligi go zatrudnią. A tak to dogra ten sezon może uda mu się parę fajnych wyników zmontować to i zespoły bardziej konkretne z I ligi niż sami outsiderzy mogą być nim zainteresowane.
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 18.02.2013, 21:04
Oldpara napisał(a):Wyświetl post

Poza tym jak ma się czuć Jupp Heynckes z walczącego o mistrzostwo Bayernu, który już wie, że po sezonie zostaje zwolniony za Guardiole. I co...? Dobre jest zarządzanie w Bayernie, czy słabe?
Heynckes odchodzi na emeryturę po tym sezonie.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 18.02.2013, 21:05
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
albo jeszcze śmieszniej - jakby ten mecz decydował o spadku Wisły
znieważy sędziego we wcześniejszym spotkaniu
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.02.2013, 21:05
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Hmm...a może Borek puścił pierda żeby zasiać ferment, a ty od razu pretensje do zarządania klubem. Klub rzeczywiście mógłby być zarządany lepiej, ale akurat plotki Borka o tym nie świadczą.

Jak Kulawik wygra 15 meczów i awansuje do pucharów tym składem co ma, to żaden Nawałka go nie zmieni.
Jupp Heynckes kończy kariere - to inna sytuacja.

Co do Nawałki, nie przekonuje mnie. Górnik wcale dobrze nie wygląda, może na tle beznadziejnej ligi. Teraz będzie miał fatalną rundę. Tak przeczuwam. Zobaczymy, ale to i tak nie trener nie jest naszym problemem.

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 18.02.2013, 21:09
Oldpara: Pierd nie pierd, ale to jest druga taka sytuacja w przeciągu dwóch miesięcy, kiedy Kulawik dostaje cios.. Nie powiesz mi, że to jest komfortowa sytuacja.

Znając życie jedną propozycją jaką Kulawik dostanie to trenowanie ME.. Sorry ale nie widzę go w żadnym klubie.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 18.02.2013, 21:17
michalo28 napisał(a):Wyświetl post
Do jakiej dymisji, człowieku? Kulawik to gość, który ma ogromną szansę zaistnieć jako trener w Ekstraklasie. Jaki inny klub by na niego postawił w tym momencie? Żaden z Ekstraklasy, może któryś z I ligi. Jeżeli Kulawik przez tych 5 miesięcy coś ugra - nie wiem, może nawet solidne miejsce w środku tabeli - to ktoś go na pewno zauważy i będzie miał po odejściu z Wisły jakieś perspektywy. Podając się teraz do dymisji zamyka sobie drzwi do poważnej piłki (jeśli polską ligę można tak nazwać) i skazuje się na jakieś niższe ligi lub ME.
Zgadzam sie, że dla Kulawika nawet to co ma teraz to duża szansa. Moskal takie swoje 5 min wykorzystał - nic z Wisłą nie ugrał poza szczęśliwym awansem, ale środowisko zobaczyło, że potrafi ładnie poukładać drużnę, wygrać z renomowanym przeciwnikiem itp. I mimo, że zwolnienie po krótkiej przygodzie było niemiłe, to chyba mu sie opłaciło bardziej niż Wiśle, bo z wiecznego asystenta stał sie pierwszym trenerem kandydata do awansu. Jak dalej potoczy się jego kariera zależy tylko od niego.
Odpowiedz cytując
Yossarian
Senior Member

Stary 18.02.2013, 22:25
Dyskusja na temat sytuacji Kulawika i jego ewentualnych reakcji na kontrolowany przeciek jest bezprzedmiotowa.
Kula doskonale zdaje sobie sprawe ,ze jego przygoda z I-a dryzyna skonczy sie najpozniej w czerwcu.
Mial ta swiadomosc juz w chwili gdy zastapil Probieza,a tym,ze zastapi go Nawalka wiedzial wczesniej niz Borek.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 19.02.2013, 10:33
michalo28 napisał(a):Wyświetl post
Bez podawania się do dymisji i tak tam wyląduje, bo ewidentnie widać, że nie ma papierów do trenowania w ekstraklasie
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 19.02.2013, 15:26
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Bez podawania się do dymisji i tak tam wyląduje, bo ewidentnie widać, że nie ma papierów do trenowania w ekstraklasie
Nagonka weszło przynosi żniwa Wystarczyło skrytykować ich ulubieńca Probierza i już stał się celem numer 1 do niszczenia. Ja tam wierzę, że Kulawik kiedyś będzie dobrym trenerem - nie od razu Kraków zbudowano.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów