The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Johny84.ts
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.07.2011, 17:40
jakby Jovanovic nie byl podpisany i nie mial szans na gre jutro to przeciez wróciłby z tamtymi pięcioma do Krakowa

http://krakow.gazeta.pl/krakow/51,35...34536.html?i=4
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 12.07.2011, 17:43
Johny84.ts napisał(a):Wyświetl post
jakby Jovanovic nie byl podpisany i nie mial szans na gre jutro to przeciez wróciłby z tamtymi pięcioma do Krakowa

http://krakow.gazeta.pl/krakow/51,35...34536.html?i=4
Moze pojechał w razie gdyby wszystkie watpliwosci co do jego gry w barwach innego klubu zostały wyjasnione - to by oznaczało, ze to własnie jego chca zglosic 24h przed meczem
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 12.07.2011, 18:12
River napisał(a):Wyświetl post
Taki maly OT.

Victoria Plzno po 30 minutach prowadzi w Erewaniu z Piunikiem 2:0. Wydaje sie, ze Czesi bez wiekszych problemow awansuja do III rundy a pamietajmy, ze moze to byc jeden z potencjalnych naszych rywali po pokonaniu Skonto.
Skończyło się na 0-4 dla Victorii, tylko niech nikomu nie przyjdzie do głowy porównywać ich z Azerami czy nawet Gruzinami - Armeńczycy to najsłabsza Federacja w Europie. Nie licząc krajów poniżej 100 000 mieszkańców są ostatni na rankingu krajów. Za Estonią Maltą Albanią Kazachstanem czy Walią...
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.07.2011, 18:31
Ostatnio się coś słabo wypowiadam, zapewne niektórych moich krytykantów to cieszy ale postanawiam znowu postawić coś według swojego zdania.

Powiem tak:
Na dzień dzisiejszy nie mamy zawodników na Champions League. Brakuje mi jeszcze z 2 zawodników pokroju Meliksona lub lepszych robiących przysłowiową "różnicę" i troszkę lepszych skrajnych obrońców ! I przypomnę tylko, nie zachwycajmy się Meliksonem,gdyż Wisła po prostu takich piłkarzy powinna sprowadzać, robimy krok do przodu, wymiana składu z zeszłorocznych "wojaży" było bardzo dobrym posunięciem ale niestety brak mi takiego Kalu Uche, Żurawia, Kosy, Brozia no cóż zobaczymy... chociaż troszkę teraz zaprzeczę temu co napisałem wcześniej to:

MUSIMY WIERZYĆ !! WIERNOŚĆ !! WIARA to podstawa sukcesu, ten kto nie uwierzy nie będzie zwycięzcą.

Liczmy, że trio Nunez-Wilk-Melikson da nam przewagę w środku pola, liczmy że Genkov niczym za dotknięciem czarodziejskiej różczki będzie kierował piłkę do siatki, a Mełecki z Ilievem będą wkręcać obrońców. A w obronie nie postawimy autobusu, przegubowca ale ... rosyjskie armaty!! Wtedy każdy Łotysz, Litwin będą roztrzęsieni a każde zbliżenie zestrzelimy w zarodku!! Do boju WIŚLACY !! Na podbój Europy!!
Ostatnio edytowane przez anthony09 : 12.07.2011 o godz. 18:44.
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 12.07.2011, 18:50
lol nie wytrzymam *(to a propo błędu który kolega juz poprawił)

Ogólnie fajnie ze jest entuzjazm i wola walki

Ja mam tylko nadzieję że od czwartku przestaniemy już mówić o Skonto tylko spokojnie obejżymy najpierw grę Śląska, a potem w piątek losowanie.
Odpowiedz cytując
Marcelo97
Member

Od: 08.2010

Stary 12.07.2011, 19:54
Witam mam pytanie : jak zespół nierozstawiony pokona zespół rozstawiony, także i w III rundzie to przejmie jego rozstawienie ? np: jeśli Apoel przegra ( jest rozstawiony w III rundzie ) z Skenderbeu Korca to zespół z Albanii będzie rozstawiony w III rundzie ?
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.07.2011, 19:57
Marcelo97 napisał(a):Wyświetl post
Witam mam pytanie : jak zespół nierozstawiony pokona zespół rozstawiony, także i w III rundzie to przejmie jego rozstawienie ? np: jeśli Apoel przegra ( jest rozstawiony w III rundzie ) z Skenderbeu Korca to zespół z Albanii będzie rozstawiony w III rundzie ?
Tak, ale jest to spowodowane tym, że losowanie jest przed rewanżami więc jako rozstawienie pary jest uznawane rozstawienie wyżej rozstawionego zespołu (ale masło maslane). Nie ma czegoś takiego jak mityczne "przejmowanie rozstawienia".
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.07.2011, 19:57
Dokładnie tak
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 12.07.2011, 20:01
Nasz potencjalny rywal w III rundzie Litex przegrywa do przerwy z Czarnogórcami z Mogren Budva . W innych spotkaniach na razie bez niespodzianek .
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.07.2011, 20:26
tak powinniśmy jutro zagrac jak Pilzno w Erewaniu gdzie wygrało 4-0 i po sparwie
Odpowiedz cytując
przem
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 12.07.2011, 20:30
Biorąc pod uwagę grę repry Czarnogóry, to można się spodziewać, że będą oni dość wysoko, oczywiście porównuję tu do poziomu mniej więcej naszego, a nie Włochów czy Anglików (choć pewnie większość reprezentantów nie gra w rodzimej lidze, ale jednak skądś się oni biorą). Do tego, jako że przecież kraj ten niedawno został niepodległy, są jeszcze niedoszacowani w rankingach.

edit: jednak Bułgarzy się wzięli do roboty i 1:2
Ostatnio edytowane przez przem : 12.07.2011 o godz. 20:42.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 12.07.2011, 20:39
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nasz potencjalny rywal w III rundzie Litex przegrywa do przerwy z Czarnogórcami z Mogren Budva . W innych spotkaniach na razie bez niespodzianek .
Juz jest 1-1. Wyrownal Todorow.
edit. Litex juz prowadzi 2:1. Dwa gole Todorowa w ciagu 3 minut.

Shamrock prowadzi z Flora 1:0.

Litwini z Ekranas wygrali na Malcie 3:2 i sa bliscy III rundy.
Odpowiedz cytując
ardem99
Member

Od: 12.2008

Stary 12.07.2011, 20:52
http://tsw.com.pl/news/Prawie-tysiac...w-w-Rydze-1111
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.07.2011, 23:23
http://sportacentrs.com/sportacentrs..._spelei_pret_w

Konferencja Paharsa w wersji video , 7 lat w Southampton zrobiło swoje
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 13.07.2011, 06:53
Mecz juz za kilkanascie godzin i zamiast zastanawiac sie jak zagramy to zastanawiam sie, czy dziesiejszy dzien bedzie kolejnym czarnym dniem polskiej pilki Niczego niestety wykluczyc nie mozemy. Wszak nasze kluby w ostatnich latach lubia nas szokowac

Po cichu licze, ze ten mecz dobrze sie dla nas ulozy, ze siadziemy od poczatku na Lotyszy i ze szybko strzelimy bramke. To bylby wymarzony scenariusz. Wiadomo przeciez co moze sie stac jak 0-0 bedize sie dlugo utrzymywac...
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.07.2011, 07:12
Zły prognostyk.Od wczoraj średnia z wielu bukmacherów na zwycięstwo Wisły rosnie dosc mocno.Kurs zmienił się w ciągu doby z 1,47 na 1,55. Dla zobrazowania nastrojów podam,że kursy na Wisłę i na Bate(gra z Linfield)startowały z podobnego poziomu,a teraz się kompletnie rozjechały(1,38 Bate).To tylko ciekawostka z rynku zakładów,ale np.wczoraj paktycznie wszystkie mecze w LM wg formuły kurs/spadek znalazły potwierdzenie w wyniku.Oby Wisełka to przełamała.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 13.07.2011, 07:39
Byle tylko Bożydar znów nie musiał mówić, żeby zamilknąć nad tą trumną i będę zadowolony. Skromne 1-0 na wyjeździe i na Reymonta poprawka i gra Wisełka dalej. Oby!
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 13.07.2011, 07:40
Jaki jest termin rozgrywania meczów w III rundzie eliminacji do LM (oczywiście w przypadku awansu)
Odpowiedz cytując
tedi100
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 13.07.2011, 07:44
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Jaki jest termin rozgrywania meczów w III rundzie eliminacji do LM (oczywiście w przypadku awansu)
26/27 Lipca - 2/3 Sierpnia
You'll Never Walk Alone!
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 13.07.2011, 07:47
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Zły prognostyk.Od wczoraj średnia z wielu bukmacherów na zwycięstwo Wisły rosnie dosc mocno.Kurs zmienił się w ciągu doby z 1,47 na 1,55. Dla zobrazowania nastrojów podam,że kursy na Wisłę i na Bate(gra z Linfield)startowały z podobnego poziomu,a teraz się kompletnie rozjechały(1,38 Bate).To tylko ciekawostka z rynku zakładów,ale np.wczoraj paktycznie wszystkie mecze w LM wg formuły kurs/spadek znalazły potwierdzenie w wyniku.Oby Wisełka to przełamała.
Aż jestem ciekawy na jakiej podstawie oni te kursy "obliczają"? Na podstawie nastrojów? Może absencja Kirma (czołowego strzelca i zawodnika drużyny w poprzednim sezonie) ma na to jakiś wpływ.

Mam nadzieję że nie siedza na tym forum, bo wówczas kursy byłyby po 2,50
Odpowiedz cytując
tedi100
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 13.07.2011, 07:50
crate digger napisał(a):Wyświetl post
Aż jestem ciekawy na jakiej podstawie oni te kursy "obliczają"? Na podstawie nastrojów? Może absencja Kirma (czołowego strzelca i zawodnika drużyny w poprzednim sezonie) ma na to jakiś wpływ.

Mi się wydaję że zablokowali by kursy... takie jest tutaj nastawienie
You'll Never Walk Alone!
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.07.2011, 08:21
crate digger napisał(a):Wyświetl post

Nastroje są ilustrowane kasą jaka wpływa na dany kurs.Podobnie ma się rzecz z kursami akcji na giełdzie,gdzie wolumen pokazuje często nastroje(choć oczywiście może się zdarzyć urabianie rynku).Rynek np.dobrze wyczul zwyciestwo Rapidu z Wisla w sparingu,gdzie kursy na Rapid spadaly.
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 13.07.2011, 08:45
No to ja już wiem wszystko. Dzięki za rozjaśnienie sprawy, nie bawię się w bukmacherkę wiec nie interesowało mnie to do tej pory specjalnie.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-mistrzow/melikson-gra-w-lidze-mistrzow-to-wielka-sprawa,1,4790509,wiadomosc.html napisał(a):
- Gra w pucharach to coś zupełnie innego. Menedżerowie, telewizje, wielkie pieniądze, cały ten zgiełk. Każdy chce w tym być - mówi "Przeglądowi Sportowemu" Maor Melikson.

PRZEGLĄD SPORTOWY: Czy Wisła Kraków przejdzie Skonto Ryga?
Chcemy wygrać. Jesteśmy lepszą drużyną, tylko co to oznacza? Popatrzmy na Copa America. Brazylia jest na pewno lepsza od Wenezueli, a nie potrafiła jej strzelić gola. Brazylia jest też lepsza od Paragwaju, a niewiele brakowało, by z nim przegrała.

Czyli nie może pan zagwarantować, że nie będzie takiego wstydu, jak z Levadią czy Karabachem?
Słyszałem o tych meczach. To konsekwencja tego, że nie grasz na sto procent. Kto nie pracuje na boisku, nie wygrywa. Szczególnie w pucharach. Jedna wpadka i do widzenia. Ale ja nie jestem od gwarantowania, choć nie widzę innej możliwości niż przejście Skonto. W przeciwnym razie będzie ogromne rozczarowanie.

To dla Ligi Mistrzów znalazł się pan w Krakowie. Nie chodzi o kolejne mistrzostwa Polski
Jasne. Gra w Lidze Mistrzów to wielka sprawa. Słuchałem Ilieva, jak opowiadał o meczach przeciwko Arsenalowi i Szachtarowi Donieck. Sam zmierzyłem się w eliminacjach z Liverpoolem, potem w Pucharze UEFA z Livorno, Auxerre, CSKA Moskwa. To coś zupełnie innego. Menedżerowie, telewizje, wielkie pieniądze, cały ten zgiełk. Każdy chce w tym być.

Jesteście mocniejsi niż w poprzednim sezonie?
Tak. Szkielet zespołu jest ten sam, ale przyszli dobrzy zawodnicy.
Odpowiedz cytując
aguero20
Member

Od: 05.2011

Stary 13.07.2011, 09:02
Już czuje małą andrenalinke przed meczem Chciałbym żeby Wisła ich rozjechała z 3:0 albo więcej Inne drużyny by się posrały wtedy
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.07.2011, 09:15
Jest też opcja, że ludzie grają na Skonto i dlatego kursy na Wisłę rosną Damy radę , musimy
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.07.2011, 09:21
http://www.uefa.com/uefachampionslea...651/index.html

Gdzie w tym składzie jest nasz nowy obrońca?
Filip Kurto napastnikiem...

Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.07.2011, 09:51
Dziś nie tylko zaczynamy walkę o LM, ale też o HONOR... który straciliśmy wiadomo kiedy i jak...
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 13.07.2011, 10:28
Nie wiecie czy Nathan Junior będzie grał czy nadal się testuje
Odpowiedz cytując
frg
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 13.07.2011, 10:31
Mam takie pytanie:
Czy rozstawienie danej drużyny przesądza o tym gdzie graja pierwszy mecz? Jeżeli drużyna jest rozstawiona to zawsze rewanż gra u siebie czy jest to losowane / ustalane?

Z góry dziękuje za odpowiedz.
KSIĘSTWO AZORY - Zawsze wierne Wiśle !!!
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 13.07.2011, 10:35
to raczej nie bedzie zbyt gotowy do gry przyjezdzajac prosto z testow ;P zreszta i w glowie pewno ma transfer tym lepiej dla nas ale my musimy zajac sie swoja gra a nie oslabieniami rywali :]
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów