|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Żadne Gazetowybiórczowskie propagandziny dotyczące kibiców Legii i innych na mnie nie robią wrażenia - to tak żeby sprostować.
Sugeruję się tym, że znów wszędzie czytam/słyszę/widzę naszych "kibiców" którzy szukają problemu, choć go nie ma. Robią roz....... bez większego powodu! Spoxster jak masz czelność mówić do mnie, że się napinam na necie i kłapię jadaczką sprzed monitorka, skoro sam to robisz? Lekką hipokryzją zajechało...Wszędzie widzicie prowokacje kasków/ochrony tudzież innych źródeł zła, ale zawsze (pseudo)kibic jest niewinny. Owszem, nie zgadzam się z katowaniem kibiców/aresztowaniem ich jeśli są niewinni. Jeśli nie robią nic złego, tylko idą na mecz, żeby wesprzeć swój kraj/klub czy co tam jeszcze to na pewno w łeb od ochroniarza/policjanta nie powinni dostać. Nie wierzę, żeby te 16 osób które aresztowano, nie miało nic na sumieniu w dniu wczorajszym. I żeby utrzeć twe kolejne domysły Spoxster - nie, nie popieram akcji a'la ta z Warszawy czy dworca w Tarnowie z kibicami GKS Katowice...
Ostatnio edytowane przez Aro1234 : 16.10.2008 o godz. 20:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Nie wiem czy bylo czy nie, ale warto wspomniec :
"Leo powola Janote" http://sport.wp.pl/kat,1728,title,Le...l?ticaid=16ce7 Oby to sie sprawdzilo. Moze i blyszczy w meczach z ogorkami ale slaby tez nie moze byc ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jasne, że chodziło o Mydlniki, zagalopowałem się z tych nerwów
ale jeśli mnie pamięć nie myli to pierwsze starcie było już właśnie w Tarnowie (?) .. ![]() Co do Janoty - faktycznie dobra informacja. Mam nadzieję, że będzie to talent na skalę Błaszczykowskiego... i że się nie zmarnuje... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ale ****AMAC mowi dobrze. Potrafi nawet nasladowac akcentowanie charakterystyczne dla Slaska, KAszub, Podhala, Pomorza czy Wielkopolski.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Naturalizujmy - przecież wizjoner Leo stwierdził, że to światowy trend. Więc trzeba jechać z koksem.
Sprawa jest prosta: Bramka - Boruc/Fabian/Kuszczak - tu nikogo nie potrzebujemy Lewa obrona - Jak Descarga się wyleczy, może grać. Niestety Singlar i Diaz spaleni. Środek - Choto, Marcelo, Astiz - jest w kim wybierać Prawa - Arboleda Defensywny Pomocnik - Lewandinho, Dudka... wystarczy Środek pola - może jeszcze Stilić dałby się skusić (nie wiem, czy grał już w dorosłej?) Lewe skrzydło - jest już czysty Słowianin - Roger Prawe skrzydło - Błaszczu i Boguski - wystarczy Atak - obok Brożka dać Chinyamę. Do tego zmienić herb: Orłowi dodać zamiast korony pejcz i kajdanki, a flagę z biało-czerwonej zmienić na tęczową. Zmyjmy z siebie stereotyp homofobów i rasistów. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Skoro Roger może grać w reprezentacji to dlaczego nie Astiz nie rozumiem?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Grać sobie może każdy... Wystarczy że Leo poprosi to Prezydent zaraz da obywatelstwo.. Jednak jak kolejny obcokrajowiec zagrałby w naszej reprezentacji to jestem pewien że większość kibiców tego by już nie wytrzymała.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
dlatego właśnie w sporze o Rogera pytałem sie fanów jego gry w kadrze ilu nowych niby Polaków może grac w kadrze i dlaczego mamy odmawiać kolejnym skoro spełniają warunki jakie Roger spełnił, czemu mamy odmawiać 2,3,4,5 ... itd. przecież to by było nie uczciwe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Mogą grac, historia ot przeciez potwierdza!
"Podanie ludowe: "Widok białego orła szybującego na tle zaczerwienionego nieba tak zachwycił ciemnoskórego Rogera i jego ludzi, iż postanowili w tym właśnie miejscu założyć swoją główną siedzibę. Nazwano ją Gnieznem - od orlego gniazda. Natomiast biały orzeł na czerwonym tle stał się godłem nowego państwa - Polski. Inaki i Manuel, po kilku dniach odpoczynku, ruszyli w dalszą drogę. Inaki wrócił na wschód, zaś Manuel poszedł na południe. Jednak Kilka tygodni później Inaki i Manuel powrócili do Rogera i w płatkach kolumbijskiego śniegu ucztowali wiele dni" ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
do jasnej Anielki, żadnego Inakiego , Manuela czy kogokolwiek jeszcze. To repra Polski, tam mają Polacy grać, a nie obcokrajowcy z polskim paszportem.
Tak samo Roger won z repry. Nic do gościa nie mam, niektóre jego meczyki naprawdę niezłe. Ale jego plac jest jest w reprze Brazylii , jeśli się przebije. Znam takich dwóch chłopaków , jeden z Kraka, drugi z Gdyni, jeden Mulat, drugi chyba Metys, swego czasu ich mamuśki ulokowały uczucia obok białych Polaków. Chłopaki od małego wychowywani między nami, czy mają podwójne obywatelstwo czy nie - nieważne. I gdyby tacy grali w piłkę , doszli do poziomu repry - murem bym stał za nimi, to są Polacy od dziecka. A takie dawanie paszportu komuś, kto jest za cienki na swój kraj - to posmiewisko i droga na łatwiznę. A to mało naszych przepuszczonych i przeoczonych przez naszych wspaniałych "działaczy"? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
MSZ już informował, że teraz będzie można łatwiej dostać polski paszport. I nie chodzi tu o wnuków polskich zesłańców.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
A dajcie spokój z Astizem czy Arboledą. Niedługo co miesiąc będziemy pozyskiwać nowiuskiego obywatela który chętnie pokopie w piłke u nas...Nic tylko czekać aż zamienimy sie w druga Francję. Żeby nie było - żaden ze mnie rasista, antysemita czy homofob... po prostu to drwina z instytucji państwa, drwina z innych obywateli, z tych którzy czekają po kilka lat na przyznanie polskiego paszportu choć niekiedy mieszkają juz dlugi czas w Polsce. Takie rozdawanie paszportów na lewo i prawo to zwykła potwarz dla mnie i dla innych. W Europie także zdarzają sie takie przypadki jak przyznanie obywatelstwa np Sennie z Hiszpani, ale ten gra w niej z 10 lat a obywatelsto dostał przed mundialem w Niemczech...Dla mnie to brak szacunku do siebie, wchodzimy na poziom Azerbejdżanu w tej kwestii( jeżeli ktoś nie pamięta to w niedawnym meczu z Polską wystapiło u nich z czterech brazylijczyków którzy otrzymali obywatelstwo w takich okolicznościach jak Roger)...
Powód: literufka
Ostatnio edytowane przez mr_seol : 24.10.2008 o godz. 18:01.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Dziwię się, że moderatorzy zamiast uciąć temat sami wdają się w dyskusję o GŁUPOTACH.
Informacja "z ostatniej chwili"- FIFA po numerze z Rokerem Perejro zaostrzyła przepisy o naturalizacji. Innymie słowy obywatelstwo to sobie oni mogą dostawać, w reprezentacji i tak zagrają najwcześniej dwa lata później, bo tyle trzeba w danym kraju przesiedzieć mając obywatelstwo żeby mieć pozwolenie na grę w reprezentacji. Po raz kolejny niewiedza naszych "dziennikarzy" powoduje zamieszanie. Ja bym te wszystkie media pozamykał, bo lepszy brak informacji niż dezinformacja. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Hmm...przyznam że słyszałem coś o zaostrzeniu przepisów FIFA w ten temat , ale o tym dwuletnim okresie przejściowym nic nie słyszałem...nie żebym ci nie wierzył oczywiście, ale jakbys jakieś źródełko umieścił.
Ale fakt - dyskusja o niczym... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
ja słyszałem o tym, że aby zagrać w kadrze innego kraju, to trzeba mieszkać w danym państwie minimum 5 lat
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Przepraszqam, ToTylkoJa ma rację, trzeba nieprzerwanie mieszkać w danym kraju przez 5 lat( po osiągnięciu pełnoletnoości).
Cytat:
Cytat:
http://www.fifa.com/aboutfifa/federa...#yes+wada+code |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Tak gdzieś wyczytałem. Ale niestety nie mogę znaleźć gdzie. Nie mówię, że tak jest na 100%, mogę się mylić. Ale właśnie takie coś obiło mi się o uszy ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobrze się wyraziłeś, właśnie tak to zrozumiałem, ale się zdziwiłem, bo nigdy o takim wymogu nie słyszałem. Chyba, że to jakaś zupełnie świeża sprawa, żeby zapobiec napływowi obcokrajowców do narodowych reprezentacji. Najlepszym przykładem jest chyba Roger, który mieszka w Polsce chyba dopiero 3 lata.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
tak, prawo to obowiazuje od niedawna, a Roger sie jeszcze 'zmiescil' w starych przepisach
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przepraszam, ale czy nie widzicie mojego posta? Tam jest link do newsa ze strony FIFA. Pięcioletnie "zasiedzenie" przegłosowano w tym roku na kongresie w Sydney. Sprawa nieco umknęła, bo kongres miał miejsce w tuż przed Euro.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to trzeba poszukać jakiś innych dobrych obrońców. Szkoda, że Choto grał u siebie w reprze, bo by się idealnie nadawał, to jeden z najlepszych obrońców naszej ligi. Arboleda też, ale on chyba jeszcze nie mieszka w Polsce 5 lat. Może kiedyś Marcelo
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Uważam, żę jeżeli za 20 lat zawodnik Brown , czy inny Aquafresca z korzeniami Polskimi, wreszcie zdecyduje, że jednak jest Polakiem, to przyjmijmy go z otwartmi rękami, ale jeśli "ten Polak" rodzi się w Rio de Janeiro, a pierwszym jego kontaktem z Polską jest lądowanie w wieku dwudziestu paru lat na lotnisku w Warszawie. Dla mnie jest to obraza Reprezentacji Polski. ![]() ![]() Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz! Tylko Wisła! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
a co z tym Obraniakiem ?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
to tak wlasciwie odnośnie poziomu dziennikarstwa w Polsce
http://sport.onet.pl/0,1248770,1857164,wiadomosc.html Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
To może niech kadra wygląda tak Cebanu-Mynar,inaki astiz, Ckeber, Edson-Radovic, Cantoro Vukovic stilic Micanski Edi
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|