The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.10.2008, 20:46
Żadne Gazetowybiórczowskie propagandziny dotyczące kibiców Legii i innych na mnie nie robią wrażenia - to tak żeby sprostować.
Sugeruję się tym, że znów wszędzie czytam/słyszę/widzę naszych "kibiców" którzy szukają problemu, choć go nie ma. Robią roz....... bez większego powodu!
Spoxster jak masz czelność mówić do mnie, że się napinam na necie i kłapię jadaczką sprzed monitorka, skoro sam to robisz? Lekką hipokryzją zajechało...

Wszędzie widzicie prowokacje kasków/ochrony tudzież innych źródeł zła, ale zawsze (pseudo)kibic jest niewinny.
Owszem, nie zgadzam się z katowaniem kibiców/aresztowaniem ich jeśli są niewinni. Jeśli nie robią nic złego, tylko idą na mecz, żeby wesprzeć swój kraj/klub czy co tam jeszcze to na pewno w łeb od ochroniarza/policjanta nie powinni dostać. Nie wierzę, żeby te 16 osób które aresztowano, nie miało nic na sumieniu w dniu wczorajszym.

I żeby utrzeć twe kolejne domysły Spoxster - nie, nie popieram akcji a'la ta z Warszawy czy dworca w Tarnowie z kibicami GKS Katowice...
Ostatnio edytowane przez Aro1234 : 16.10.2008 o godz. 20:51.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 16.10.2008, 22:18
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
czy dworca w Tarnowie z kibicami GKS Katowice...
chyba chodzi ci o Mydlniki ...
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 18.10.2008, 14:29
Nie wiem czy bylo czy nie, ale warto wspomniec :
"Leo powola Janote"
http://sport.wp.pl/kat,1728,title,Le...l?ticaid=16ce7

Oby to sie sprawdzilo. Moze i blyszczy w meczach z ogorkami ale slaby tez nie moze byc

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Stary 18.10.2008, 16:49
South napisał(a):Wyświetl post
chyba chodzi ci o Mydlniki ...
Jasne, że chodziło o Mydlniki, zagalopowałem się z tych nerwów ale jeśli mnie pamięć nie myli to pierwsze starcie było już właśnie w Tarnowie (?) ..

Co do Janoty - faktycznie dobra informacja. Mam nadzieję, że będzie to talent na skalę Błaszczykowskiego... i że się nie zmarnuje...
Odpowiedz cytując
-S-
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 24.10.2008, 11:22
Cytat:
Inaki Astiz, hiszpański obrońca Legii Warszawa, przyznał na łamach "Super Expressu", że gdyby padła propozycja gry w biało-czerwonych barwach, nie odmówiłby.
- To nie jest tak, że ja za wszelką cenę chcę już teraz wskoczyć do polskiej kadry. Po prostu ktoś mnie zapytał, co bym zrobił, gdyby pojawiła się taka możliwość. Odpowiadam wprost: nie odmówiłbym. Bo piłkarzem zostaje się po to, by grać w wielkich meczach. Z klubem można wprawdzie występować w Lidze Mistrzów, ale nawet to nie równa się z udziałem w mistrzostwach świata albo Europy. A reprezentacja daje możliwość udziału w tych imprezach - powiedział Astiz.

Źródło onet.pl za SuperExpress'em
Kolejny grajek chce grać dla Polski. Coraz więcej osób traktuje Polską reprezentację jak *****ę, która wszystkim daje. Najlepsze w tym, że ten nie owija w bawełnę, że kocha Nasz kraj, ale od razu przyznaje, że interesują go aspekty sportowe. Ciekawe jestem jeszcze tego czy ten artykuł w SE jest wymyślony czy prawdziwy, bo nie chcę wierzyć, że są tacy ludzie co tak łatwo zmieniają barwy narodowe. Ile on jest w Polsce? Rok? 1,5? To krócej niż Rodżer.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Stary 24.10.2008, 12:04
-S- napisał(a):Wyświetl post
Kolejny grajek chce grać dla Polski. Coraz więcej osób traktuje Polską reprezentację jak *****ę, która wszystkim daje. Najlepsze w tym, że ten nie owija w bawełnę, że kocha Nasz kraj, ale od razu przyznaje, że interesują go aspekty sportowe. Ciekawe jestem jeszcze tego czy ten artykuł w SE jest wymyślony czy prawdziwy, bo nie chcę wierzyć, że są tacy ludzie co tak łatwo zmieniają barwy narodowe. Ile on jest w Polsce? Rok? 1,5? To krócej niż Rodżer.
Dokłądnie tak mnie to denerwuje, facet po polsku mówi "dzen doby", "jak se mas" i już chce grać dla Polski, dali by nam spokój...
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 24.10.2008, 12:07
Ale ****AMAC mowi dobrze. Potrafi nawet nasladowac akcentowanie charakterystyczne dla Slaska, KAszub, Podhala, Pomorza czy Wielkopolski.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 24.10.2008, 14:08
Naturalizujmy - przecież wizjoner Leo stwierdził, że to światowy trend. Więc trzeba jechać z koksem.

Sprawa jest prosta:
Bramka - Boruc/Fabian/Kuszczak - tu nikogo nie potrzebujemy
Lewa obrona - Jak Descarga się wyleczy, może grać. Niestety Singlar i Diaz spaleni.
Środek - Choto, Marcelo, Astiz - jest w kim wybierać
Prawa - Arboleda
Defensywny Pomocnik - Lewandinho, Dudka... wystarczy
Środek pola - może jeszcze Stilić dałby się skusić (nie wiem, czy grał już w dorosłej?)
Lewe skrzydło - jest już czysty Słowianin - Roger
Prawe skrzydło - Błaszczu i Boguski - wystarczy
Atak - obok Brożka dać Chinyamę.

Do tego zmienić herb: Orłowi dodać zamiast korony pejcz i kajdanki, a flagę z biało-czerwonej zmienić na tęczową. Zmyjmy z siebie stereotyp homofobów i rasistów.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 24.10.2008, 14:58
-S- napisał(a):Wyświetl post
Polska dla Polaków !
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 24.10.2008, 15:16
Skoro Roger może grać w reprezentacji to dlaczego nie Astiz nie rozumiem?
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 24.10.2008, 15:21
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
Skoro Roger może grać w reprezentacji to dlaczego nie Astiz nie rozumiem?
Grać sobie może każdy... Wystarczy że Leo poprosi to Prezydent zaraz da obywatelstwo.. Jednak jak kolejny obcokrajowiec zagrałby w naszej reprezentacji to jestem pewien że większość kibiców tego by już nie wytrzymała.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 24.10.2008, 15:32
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Grać sobie może każdy... Wystarczy że Leo poprosi to Prezydent zaraz da obywatelstwo.. Jednak jak kolejny obcokrajowiec zagrałby w naszej reprezentacji to jestem pewien że większość kibiców tego by już nie wytrzymała.
dlatego właśnie w sporze o Rogera pytałem sie fanów jego gry w kadrze ilu nowych niby Polaków może grac w kadrze i dlaczego mamy odmawiać kolejnym skoro spełniają warunki jakie Roger spełnił, czemu mamy odmawiać 2,3,4,5 ... itd. przecież to by było nie uczciwe
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 24.10.2008, 15:44
Mogą grac, historia ot przeciez potwierdza!
"Podanie ludowe:
"Widok białego orła szybującego na tle zaczerwienionego nieba tak zachwycił ciemnoskórego Rogera i jego ludzi, iż postanowili w tym właśnie miejscu założyć swoją główną siedzibę. Nazwano ją Gnieznem - od orlego gniazda. Natomiast biały orzeł na czerwonym tle stał się godłem nowego państwa - Polski.

Inaki i Manuel, po kilku dniach odpoczynku, ruszyli w dalszą drogę. Inaki wrócił na wschód, zaś Manuel poszedł na południe. Jednak Kilka tygodni później Inaki i Manuel powrócili do Rogera i w płatkach kolumbijskiego śniegu ucztowali wiele dni"
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 24.10.2008, 17:02
do jasnej Anielki, żadnego Inakiego , Manuela czy kogokolwiek jeszcze. To repra Polski, tam mają Polacy grać, a nie obcokrajowcy z polskim paszportem.
Tak samo Roger won z repry. Nic do gościa nie mam, niektóre jego meczyki naprawdę niezłe. Ale jego plac jest jest w reprze Brazylii , jeśli się przebije.
Znam takich dwóch chłopaków , jeden z Kraka, drugi z Gdyni, jeden Mulat, drugi chyba Metys, swego czasu ich mamuśki ulokowały uczucia obok białych Polaków. Chłopaki od małego wychowywani między nami, czy mają podwójne obywatelstwo czy nie - nieważne.

I gdyby tacy grali w piłkę , doszli do poziomu repry - murem bym stał za nimi, to są Polacy od dziecka.
A takie dawanie paszportu komuś, kto jest za cienki na swój kraj - to posmiewisko i droga na łatwiznę. A to mało naszych przepuszczonych i przeoczonych przez naszych wspaniałych "działaczy"?

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.10.2008, 17:26
MSZ już informował, że teraz będzie można łatwiej dostać polski paszport. I nie chodzi tu o wnuków polskich zesłańców.
Odpowiedz cytując
mr_seol
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 24.10.2008, 18:00
A dajcie spokój z Astizem czy Arboledą. Niedługo co miesiąc będziemy pozyskiwać nowiuskiego obywatela który chętnie pokopie w piłke u nas...Nic tylko czekać aż zamienimy sie w druga Francję. Żeby nie było - żaden ze mnie rasista, antysemita czy homofob... po prostu to drwina z instytucji państwa, drwina z innych obywateli, z tych którzy czekają po kilka lat na przyznanie polskiego paszportu choć niekiedy mieszkają juz dlugi czas w Polsce. Takie rozdawanie paszportów na lewo i prawo to zwykła potwarz dla mnie i dla innych. W Europie także zdarzają sie takie przypadki jak przyznanie obywatelstwa np Sennie z Hiszpani, ale ten gra w niej z 10 lat a obywatelsto dostał przed mundialem w Niemczech...Dla mnie to brak szacunku do siebie, wchodzimy na poziom Azerbejdżanu w tej kwestii( jeżeli ktoś nie pamięta to w niedawnym meczu z Polską wystapiło u nich z czterech brazylijczyków którzy otrzymali obywatelstwo w takich okolicznościach jak Roger)...
Powód: literufka
Ostatnio edytowane przez mr_seol : 24.10.2008 o godz. 18:01.
************** Veni , Vidi , Vistula vicit ***************

http://pl.20dollars2surf.com/?ref=619492
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.10.2008, 18:24
Dziwię się, że moderatorzy zamiast uciąć temat sami wdają się w dyskusję o GŁUPOTACH.
Informacja "z ostatniej chwili"- FIFA po numerze z Rokerem Perejro zaostrzyła przepisy o naturalizacji. Innymie słowy obywatelstwo to sobie oni mogą dostawać, w reprezentacji i tak zagrają najwcześniej dwa lata później, bo tyle trzeba w danym kraju przesiedzieć mając obywatelstwo żeby mieć pozwolenie na grę w reprezentacji.

Po raz kolejny niewiedza naszych "dziennikarzy" powoduje zamieszanie. Ja bym te wszystkie media pozamykał, bo lepszy brak informacji niż dezinformacja.
Odpowiedz cytując
mr_seol
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 24.10.2008, 18:34
Hmm...przyznam że słyszałem coś o zaostrzeniu przepisów FIFA w ten temat , ale o tym dwuletnim okresie przejściowym nic nie słyszałem...nie żebym ci nie wierzył oczywiście, ale jakbys jakieś źródełko umieścił.
Ale fakt - dyskusja o niczym...
************** Veni , Vidi , Vistula vicit ***************

http://pl.20dollars2surf.com/?ref=619492
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 24.10.2008, 18:38
ja słyszałem o tym, że aby zagrać w kadrze innego kraju, to trzeba mieszkać w danym państwie minimum 5 lat
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 24.10.2008, 19:02
Przepraszqam, ToTylkoJa ma rację, trzeba nieprzerwanie mieszkać w danym kraju przez 5 lat( po osiągnięciu pełnoletnoości).
Cytat:
- All proposals regarding the eligibility to play for representative teams were approved (see items 13.1 and 13.2 of the Congress agenda); this includes a new wording of art. 17 (d) of the Regulations Governing the Application of the Statutes which now reads: "[...] he has lived continuously for at least five years after reaching the age of 18 on the territory of the relevant Association." These proposals shall come into effect immediately.
tłumaczenie:
Cytat:
Wszystkie propozycje dotyczące uprawnienia zawodnika do gry w reprezentacjach narodowych zostały przyjęte; dotyczy to również nowego brzmienia art. 17 (d), który obecnie wygląda następująco: "[...] żył nieprzerwanie przez co najmniej pięć lat po osiągnięciu 18 lat na terytorium stosownej federacji." Te propozycje wejdą w życie w trybie natychmiastowym.
Tutaj całość tekstu, ale nie ma więcej o tej konkretnej kwestii, podaję źródło tylko po to żeby nie było, że zmyślam:
http://www.fifa.com/aboutfifa/federa...#yes+wada+code
Odpowiedz cytując
donPedro23
Senior Member

Stary 25.10.2008, 02:13
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
ja słyszałem o tym, że aby zagrać w kadrze innego kraju, to trzeba mieszkać w danym państwie minimum 5 lat
A nie pomyliłeś tego z uzyskaniem obywatelstwa Pierwsze słyszę, że jest wymóg mieszkania ileś czasu w jakimś państwie, żeby można było reprezentować jego barwy (uzyskanie obywatelstwa IMO jest wystarczające, pomijając oczywiście kwestie wcześniejszych występów dla innego kraju itd). Ale podkreślam, że to tylko moje domysły, tak na zdrowy rozum, jeśli się mylę to zwrócę honor:]
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 25.10.2008, 09:18
donPedro23 napisał(a):Wyświetl post
A nie pomyliłeś tego z uzyskaniem obywatelstwa Pierwsze słyszę, że jest wymóg mieszkania ileś czasu w jakimś państwie, żeby można było reprezentować jego barwy (uzyskanie obywatelstwa IMO jest wystarczające, pomijając oczywiście kwestie wcześniejszych występów dla innego kraju itd). Ale podkreślam, że to tylko moje domysły, tak na zdrowy rozum, jeśli się mylę to zwrócę honor:]
Trochę źle się wyraziłem. Chodzi o to, że nawet jak dostaniesz obywatelstwo innego kraju w rok, to i tak nie będziesz mógł grać w reprezentacji tamtego kraju. Twój pobyt musi trwać minimum 5 lat na terenie tamtego państwa. Więc teraz wg FIFY samo dostanie obywatelstwa nie wystarczy, aby grać dla innego kraju.

Tak gdzieś wyczytałem. Ale niestety nie mogę znaleźć gdzie. Nie mówię, że tak jest na 100%, mogę się mylić. Ale właśnie takie coś obiło mi się o uszy
Odpowiedz cytując
donPedro23
Senior Member

Stary 25.10.2008, 11:54
Dobrze się wyraziłeś, właśnie tak to zrozumiałem, ale się zdziwiłem, bo nigdy o takim wymogu nie słyszałem. Chyba, że to jakaś zupełnie świeża sprawa, żeby zapobiec napływowi obcokrajowców do narodowych reprezentacji. Najlepszym przykładem jest chyba Roger, który mieszka w Polsce chyba dopiero 3 lata.
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 25.10.2008, 13:19
tak, prawo to obowiazuje od niedawna, a Roger sie jeszcze 'zmiescil' w starych przepisach
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 25.10.2008, 16:17
Przepraszam, ale czy nie widzicie mojego posta? Tam jest link do newsa ze strony FIFA. Pięcioletnie "zasiedzenie" przegłosowano w tym roku na kongresie w Sydney. Sprawa nieco umknęła, bo kongres miał miejsce w tuż przed Euro.
Odpowiedz cytując
donPedro23
Senior Member

Stary 26.10.2008, 12:12
No to trzeba poszukać jakiś innych dobrych obrońców. Szkoda, że Choto grał u siebie w reprze, bo by się idealnie nadawał, to jeden z najlepszych obrońców naszej ligi. Arboleda też, ale on chyba jeszcze nie mieszka w Polsce 5 lat. Może kiedyś Marcelo
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.10.2008, 12:46
Cytat:
No to trzeba poszukać jakiś innych dobrych obrońców. Szkoda, że Choto grał u siebie w reprze, bo by się idealnie nadawał, to jeden z najlepszych obrońców naszej ligi. Arboleda też, ale on chyba jeszcze nie mieszka w Polsce 5 lat. Może kiedyś Marcelo
Czy Was nie pobiździło już trochę? To jest kadra Polski... a nie reprezentacja ludzi którzy spędzili rok swojego życia w Polsce, lub Reprezentacja wypromujmy ich na Europę... Ludzie ogarnijcie się, nie tędy droga, to że cała Europa schodzi na psy, i "kupuje" zawodników do reprezentacji, to nie powód żebyśmy także hołdowali temu trendowi.

Uważam, żę jeżeli za 20 lat zawodnik Brown , czy inny Aquafresca z korzeniami Polskimi, wreszcie zdecyduje, że jednak jest Polakiem, to przyjmijmy go z otwartmi rękami, ale jeśli "ten Polak" rodzi się w Rio de Janeiro, a pierwszym jego kontaktem z Polską jest lądowanie w wieku dwudziestu paru lat na lotnisku w Warszawie. Dla mnie jest to obraza Reprezentacji Polski.

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 26.10.2008, 16:08
a co z tym Obraniakiem ?

Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 05.11.2008, 10:01
to tak wlasciwie odnośnie poziomu dziennikarstwa w Polsce
http://sport.onet.pl/0,1248770,1857164,wiadomosc.html
Cytat:
Holendra rozsierdziło pytanie o to, dlaczego w Bratysławie nie podał ręki Pawłowi Brożkowi, kiedy ten schodził z boiska.

- Tak, to bardzo ważne pytanie. Zapomnijmy o Afganistanie i Iraku, bo Beenhakker nie podał Brożkowi ręki. Bo trener był w tym momencie skoncentrowany na tym, co dzieje się na boisku. Zróbmy z tego wielkie story! Panowie, to tak głupie. Nie traćmy czasu i energii na głupie pytania. To straszne, Jezu Chryste. Następnym razem pocałuję go przed kamerą. Obiecuję - powiedział Beenhakker.
Odpowiedz cytując
Tasior89
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 05.11.2008, 11:54
To może niech kadra wygląda tak Cebanu-Mynar,inaki astiz, Ckeber, Edson-Radovic, Cantoro Vukovic stilic Micanski Edi
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów