|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Brakowało Małeckiego. Nunez pozamiatał w obu meczach. Kirm=DREWNO.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Słabiutki Standard w rezerwowym składzie i tak o klasę lepszy od Wisły, która nie potrafi oddać żadnego strzału. Żenujące widowisko w którym awansuje słabiutki klub eliminując zasłużenie jeszcze słabszy.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Jop zabrał mistrzostwo, Nunez 1/8 LE.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Pisalem co czuje o Maleckim to aby być uczciwym pare słów o meczu ze Standardem. Tak tchórzliwej i bojaźliwej taktyki Wisły dawno nie widziałem. Kazdy srednio znający się na futbolu człowiek wie ,że aby awansować trzeba strzelić bramkę. Uporczywa mania Kazka grania Genkowem z przodu zamiast dwoma napastnikami własnie mu się odwdzięczyla. Miał niepowtarzalną szansę awansować dalej. Ale jak to mówią" kupa majtki sciągneła" Tchórzostwo i brak ryzyka spowodował ,ze Z TEJ TRENERSKIEJ MĄKI CHLEBA NIE BĘDZIE.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Mecz był pozbawiony emocji poza tą jedną zjebaną sytuacją oraz faulem tego murzyna na Pareice. Autentycznie żałuję, że burak nie dostał w mordę, bo zasłużył. No i Nunez dokonał rzadkiej sztuki dwukrotnie pod rzad osłabiając drużynę. Raz wrzucił na minę Czekaja, drugi raz sam zadbał o dodatkowe atrakcje. A najlepsze, że drugi faul kompletnie bezsensowny. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Panowie i Panie.Tak czy siak emocje są uniknnione, bo każdy kocha naszą drużynę.Wiadomo, że każdy z nas z nią będzie na dobre i na złe.Ale...pozwólcie, że zaprezentuję swoje odczucia po tym meczu:
Wyobrazie sobie sytuację, że spotykacie się...np na rynku z Miss World 2011.Uśmieszki, różne gesty, podteksty, wkońcu zaprasza Was do domku.Za tydzien czasu przychodzisz do niej.Ona otwiera Ci i wita zalotnym uśmiechem.Zaczynacue rozmowę, ale ona zaczyna się coraz mniej kleić, popełniasz gafe za gafą.Na koniec wypierdala Cię z domu. To jest Wisła Cupiała.Generalnie nienawidzę się rozczarowywać.Sam daję z siebie wszystko, ale jak ....a widzę, że mój zespół w najbardziej oczeikiwanym momencie nie jest wzmacniany, to przypomina mi się, Lazio,Panatinaikos czy Anderlecht. Dlatego powtórzę.Cupiał wypierdalaj.Wisło...."i na dobre i na złe" ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Mamy drużynę która sobie cienko poczyna na wyjazdach w lidze, czego wymagać w takim razie po nich w pucharach ? Wielki niedosyt bo Standard był cienki jak sik pająka.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Musieliśmy wygrać tymczasem nie stworzyliśmy sytuacji do strzelenia gola. Przypuszczam, że Standard grający w najlepszym składzie zrobiłby nam z dupy jesień wiadomo czego.
W dwumeczu zaprezentowaliśmy się na pewno nie gorzej niż Belgowie. Mieliśmy trochę pecha i osła Nuneza. Tego Argentyńca mam nadzieję już w przyszłym sezonie nie oglądać u nas. Nie chodzi tylko o ten dwumecz, tylko o całokształt twórczości. Bezmyślny symulant nie rekompensujący tego dobrą grą. Niespodziewanie długa przygoda z Europą skończona, w lidze 6 miejsce. Zobaczymy czy Kazek da radę. Ja w sumie liczę już tylko na Puchar Polski. ![]()
:/
|
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
jesteście mega pesymistami. Co prawda 0-0 nie dało nam awansu ale zagraliśmy NA PRAWDĘ DOBRY MECZ.
Wystarczy porównać grę Wisły przed rozpoczęciem sezonu i grę Wisły teraz. W tym okienku do drużyny nie doszedł NIKT a zespół robi postępy, zgrywa się. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Wolałbym Wisłę atakującą, ryzykującą i nawet przegraną w tym meczu, niż takie asekuranctwo, jakie zaprezentowaliśmy. Szkoda, Belgowie byli spokojnie do pyknięcia, niestety Genkovem w ataku nigdy nic nie wygramy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
_______ Co do dwumeczu to plamy nie dali było: 1-1 i 0-0 a byli tacy co teraz narzekają że mieli nas rozjechać , hahahahaha !!!!!!!!!! Czy była szansa na awans, tak, ale Nunez okazał się antybohaterem dwumeczu i zabrakło trochę odwagi K. Moskalowi w rewanżu, aby bardziej ofensywnie ustawić drużynę. Dziękuje chłopakom za kolejną fajna przygodę pucharową , a teraz czas na ligę polską i Wisłę zwycięską, udanie walczącą o miejsce na podium (tj. min. 3 miejsce), bo to da nam za rok kolejna szansę na fajną przygodę w pucharach.
Ostatnio edytowane przez milosz : 23.02.2012 o godz. 21:11.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Cieńszej drużyny niż Standard na tym etapie rozgrywek chyba nie mogliśmy dostac.To była okazja "życia" żeby wejśc do 1/8.Niestety my jesteśmy beznadziejnie słabi,nawet na takich ogórków.Szkoda słów na tą padake.
Najgorsze jest to że wiosna nie zapowiada się ciekawie.W LE odpadamy po żenującej grze,a w lidze póki co wcale nie lepiej.Podziękujmy Stanowi za transfery,a nie,zapomniałem,ze mamy przecież "silną i wyrównaną kadre i nie potrzebujemy wzmocnień". |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Taaa.... Jakie postępy? Gra ciut płynniej i lepiej dla oka? Efekty są takie same. Zresztą zobaczysz w lidze. Z Koroną pewnie utłuczemy 1-1 albo 0-0. I tyle tego będzie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Piekny sen pucharowy niestety sie skonczył.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Nunez kompletny kretyn. Wykartkował się właściwie sam. Tak debilne kartki mógł tylko on zdobyć. Pierwsza to jego typowe pajacowanie, druga to debilizm czystej postaci.
Mimo wszystko źle nie wyglądaliśmy. Wiem że prawie zagrożenia od nas nie było, ale mam wrażenie że Moskal czekał na te ostatnie 25 minut by zaatakować, ale Nunez mu to popsół. Pareiko nie wiem czemu tak się wzburzył. Normalna boiskowa sytuacja. Boli to że nie wygrała drużyna lepsza jako kolektyw, tylko drużyna która ma lepszych piłkarzy. Na pocieszenie trzeba dodać że ten remis da nam prawdopodobnie rozstawienie w 4 rundzie EL (tej przed grupami) |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Bez rozstawienia szybko nas wykopią z LE. Jedyna szansa na dłuższą przygodę w pucharach to zdobycie mistrzostwa i awans do 4tej rundy q LM. Podejrzewam, że awans do grupy LE startujac od rund kwalifikacyjnych LE jest trudniejszy.
Ostatnio edytowane przez tofik : 23.02.2012 o godz. 21:14.
![]()
.
. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Tak dokładnie ZERO STRZAŁÓW , ZERO AKCJI , ZERO GRY PRESINGIEM ! MOMENTAMI TO STANDARD GRAŁ PRESINGIEM CHOĆ POWINNIŚMY MY TAK GRAĆ . MECZ ŻENADA TOTALNE DNO . PAN BOREK TEŻ WIDZIAŁ SUPER MECZ ŻAL MI GO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Patrząc "po szkodzie", trzeba powiedzieć, że asekuracja była zbędna.
Tutaj trzeba cały czas napierać, uderzać, aż pojawi się wyrwa w murze. Liczenie na jedną sytuację to wpadnięcie na minę, która nazywa się "Kirm". Im dłużej ten zawodnik na boisku tym większa statystyka strat i spalonych. Żal było patrzeć nie dlatego, że zagrali beznadziejnie i nie mieli szans. Żal było patrzeć, bo Standard spokojnie do pyknięcia. Czy tylko ja uważam, że Goro powinien czerwień dostać za nadepnięcie na Genkowa? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
zamknąć temat i gitara w końcu bajka skończona
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Tak dokładnie ZERO STRZAŁÓW , ZERO AKCJI , ZERO GRY PRESINGIEM ! MOMENTAMI TO STANDARD GRAŁ PRESINGIEM CHOĆ POWINNIŚMY MY TAK GRAĆ . MECZ ŻENADA TOTALNE DNO . PAN BOREK TEŻ WIDZIAŁ SUPER MECZ ŻAL MI GO
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio tak żenująco w pucharach graliśmy z Vitorią Gimaraes. Ale vitoria była lepszą ekipa od grającego w rezerwowym składzie Standardu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Dajcie spokój trenerowi. Po meczu to każdy mądry co by zrobił a co nie. A weź jeden z drugim siądź na ławce i poprowadź Wisłę w pucharach. Ciekawe co wam wyjdzie.
1. Standard słaby, ogóry, atakujemy! Jedna kontra, druga kontra, karny. 3:0 w plecy i spierdalać do domu. 2. Gramy spokojnie, mecz na wyjeździe, próbujemy z kontry - wyjdzie wam to co Moskalowi dzisiaj (dokładając ewentualną czerwień Nuneza) http://kibole.wroclaw.pl/relacja6.html Innej opcji nie było. Fakt, można było zagrać agresywniej. Ale nie da się przewidzieć czy nie nadzialibyśmy się na kontrę. Bądź co bądź Standard jest technicznie równy, jeśli nie lepszy od nas. Dołożyć cwaniactwo boiskowe i niestety wychodzi na to, że czegoś nam zabrakło do awansu.
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 05.03.2015 o godz. 14:53.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Mimo tego że atak dziś słabo- ogólnie drużyna na plus |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
Może niech lepiej jakiś moderator zamknie ten temat do rana żeby wszyscy ochłonęli ![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|