|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Nie ma co liczyć na pozostanie Riosa w Wiśle, po sezonie pewnie wróci do Argentyny. Lepiej niech zrobi miejsce dla napastnika z prawdziwego zdarzenia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Kto nie widział teraz ma okazję http://www.youtube.com/watch?v=5xqwg...el_video_title
Ostatnio edytowane przez aNouc : 16.04.2011 o godz. 12:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
na tym filmiku Pajlic chyba poszedł oddać swoją koszulkę dobrze widzę?
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Nie wiem, czy pamiętacie pewność, z jaką westersyl - na podstawie dwu meczów ligi izraelskiej, w jakich widział Meliksona - głosił pod koniec zimy, że Maor przykryje naszą ligę czapką. Hats off (a propos czapki
), zwłaszcza że wydawało mi się wtedy, że się kolega podniecił i że może być różnie. Bałem się głównie o to, że MM okaże się finezyjnym piłkarzykiem niezdolnym do gry siłowej, fizycznej. Dziś widać, że mamy klejnot: szybkość, zrywność, technika, przegląd pola, niekonwencjonalne zagrania, ale także nieustępliwość, serce do walki, umiejętność gry na faul (czerwone kartki za faule na Maorze to powoli staje się norma), rewelacyjne wbieganie przed rywala, wreszcie: spokój, chłodna głowa i brak cech gwiazdorstwa. Jeśli nie zdarzy się jakiś gruby niefart (odpukać!!!), to może to być najwyższy transfer z ligi polskiej ever. I wcale mnie to nie cieszy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Byle tylko ktoś ktoś go umyślnie nie powalił tak że będzie się leczył kilka miesięcy.
Tego się boje najbardziej. Rywale są ośmieszani przez niego, owija ich jak chce, a to wzbudza to w nich irytację i bezsilność. Trzeba będzie uważać na drwali z Cracovii i nie tylko. Każdy wie że żeby go powstrzymać to trzeba ostro sfaulować. Oby nie za ostro. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Już beznapletkowcy piszą, że w meczu z Nami trzeba go skasować i będzie spokój...mam nadzieję, że do tego faktycznie nie dojdzie..
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Będą kosić będą Kartki proste.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Masz rację- widać że sędziowie już są uczuleni pod tym względem i polecą czerwone kartoniki. To po pierwsze. Po drugie gramy u siebie i nie sądzę żeby Sobol, Chavez i reszta drużyny na takie coś pozwolili. Zresztą w jesiennych derbach fizycznie wdeptywali parchów w ziemię, więc teraz nie będzie inaczej, tym bardziej że nasi motorycznie i fizycznie prezentują się jeszcze lepiej niż jesienią.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
![]() No rewelacja. Rozumiem, że celowo przesadzasz oraz, że jako kibic Wisły wielbisz Meliksona i niezbyt szanujesz Stlicia, ale proponuje zachowanie umiaru. Poza tym porównywanie tych 2 piłkarzy to jak porównywanie (oczywiście zachowując wszelkie proporcje) dajmy na to Xaviego i Messiego. Różne typy piłkarza. Owszem, Melikson zjada naszą ligę na śniadanie i jest to fakt. Bezsprzecznie najefektowniej i najefektywniej grający u nas piłkarz od czasu Uche. Jednak patrząc obiektywnie to Stilic również jest wybitnym jak na naszą ligę piłkarzem i nie obraziłbym się gdyby grał u nas. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
szprotson - ja bym Ci mógł wyjaśnić dlaczego liczy się nie gdzie, ale jak grasz i dlaczego to wszystko o czym pisałeś jest g. warte przy ocenie piłkarza. Tylko po co, skoro i tak do Ciebie nie dotrze? Dla mnie EOT, kto się interesuje ligą ten wie co miałem na myśli pisząc o "Kokosach", szczególnie tych z Arki i z Zabrza.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.04.2011 o godz. 16:03.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Po co najpierw piszesz o czymś czego później nie możesz udowodnic?Cały czas udajesz kumatego pisząc o dawnej pace Stawowego oraz Strąku i Gorawskim. Powiedz mi tylko czy twoja wiedza jest czerpana z internetu czy moze znasz jednak kogos gdzieś? Oczywiscie,Łobo jak przychodził do Nas grał beznadziejnie a wzięli go dlatego że został wylosowany przez calineczkę. Liczy sie to jak grasz a nie gdzie grasz - gówno prawda.Kucharczyk jeden z lepszych w Legii ma najnizszy kontrakt.Barreto jak przyszedł dostał kontrakt przekozacki a umiejetnosci jego byly bardzo słabe.Zreszta, tak bylo jest i będzie w naszej lidze. W Anglii ma prawo byc inaczej, w Polsce CV jednak podbija kontrakt, a jesli w to nie wierzysz to przypomnij sobie wszystkie gwiazdy ktory były gwiazdami do pierwszego gwizdka.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 16.04.2011 o godz. 18:16.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Barretto nigdy nie miał okazji pokazać co umie, w tych meczach w których go oglądałem prezentował się naprawdę dobrze. To, że jakaś melepeta da piłkarzykowi X wzięty z sufitu kontrakt świadczy tylko o jej niekompetencji, a nie o tym, że ta osoba na to zasługuje. Taki Matusiak woził się całkiem długo na opinii z jednego sezonu, ale w klubach które go kupiły był po prostu tańszą alternatywą - ani nie kosztował kosmicznych pieniędzy (za dobrego napastnika z Bałkanów to się wtedy płaciło minimum trzy razy tyle), ani nie zarabiał dużo. Coś jak u nas Dudu - jak wyjdzie, to dobrze, jak nie, to tragedii tez nie będzie. CV podbija kontrakt? Do niedawna może i tak u nas było, teraz takie jaja to tylko w Polonii odchodzą. Tyle, że było to wynikiem niekompetencji osób zarządzających. O "Łobo" nikt się z nami nie licytował, wzięliśmy go z Zagłębia które nawet nie ukrywało radości, że się go pozbywa (drugie dno wyszło dopiero teraz). To, że kiedyś Kasperczak płacił jakieś kosmiczne (komiczne?) pieniądze za rozmaite Jarki i dawał im wysokie kontrakty nie świadczy, że tyle byli warci. W Arce za czasów Krauzego też kupowało się wypalonych piłkarzy pokroju Karwana i dawało im nieadekwatne kontrakty - bo była kasa. Gdy ta się skończyła, to od razu zaczęto myśleć przed wydaniem pieniędzy. Legii też kiedyś zrobiono taki numer z "Korzymem z Chelsea". Teraz pewna gazeta robi wał próbując wykreować na gwiazdę ligi z kolesia, który jeszcze nic nie osiągnął. Wielokrotnie podnoszono wątpliwość rozmaite dziwne powołania, w szczególności te robione niedługo przed rozpoczęciem okienka transferowego. O tym mniej więcej pisałem w kontekście Kwieka - chłopak miał pecha jak widać, bo jego drużyna częściej sprzedawała niż kupowała ![]() To nie jest tak, że jak Cię powołają do Reprezentacji i grasz tam wielkie nic, to od razu masz lepsze CV. Tak rozumują frajerzy, którzy są w stanie przejeść każdą ilość pieniędzy nie osiągając w zamian nic. Łobodziński nigdy nie zasługiwał na kontrakt w Wiśle, nie zasługiwał też na wysoki kontrakt. W Reprezentacji grał beznadziejnie, w Zagłębiu w pucharach też, a w lidze już kiedy go kupowaliśmy było wiadomo mniej więcej, jak to te ich sukcesy wyglądały. Wybacz, ale to tacy ludzie jak ty, wyciągając niektóre wydarzenia spoza kontekstu tworzą potworki w rodzaju "Borysiuk w ManU"(?). Jeżeli grasz dobrze w Reprezentacji, jeżeli grasz dobrze w pucharach to twoja wartość momentalnie skacze - patrz Błaszczykowski. Ale jeżeli grasz z jakichś bliżej nieokreślonych powodów z orzełkiem na piersi wywołując kpiny kibiców, jeżeli kompromitujesz się na arenie międzynarodowej - to jakim cudem ktoś ma Ci za to dać większy kontrakt? Bo pokazałeś, że sobie nie radzisz na tym poziomie? Że - co najwyżej - możesz być tłem, nie ciągniesz drużyny za sobą? Dzięki takim działaniom teraz niemal każdy frajer z drużyny broniącej się przed spadkiem ma za sobą występ w reprezentacji. Trzy-czwarte ligi to reprezentanci Polski, a to dlatego, że na pewnym etapie kupowano każdego leszcza kierując się Twoją logiką. A menedżerowie nie są w ciemię bici, skoro reprezentant zarabia więcej, to trzeba zrobić reprezentanta.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.04.2011 o godz. 20:25.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Rios i Chavez w akcji tym razem jako pastorzy
Nasi piłkarze prowadzą wielkanocne rekolekcje |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
a dziś ma być w orange sport info o 19 reportaż o dopingu Małego na Wiśle
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Jaliens, Melikson i Genkov w jedenastce kolejki wg Canal +. Melikson zawodnikiem kolejki.Co warto wspomnieć jest najlepszy po raz 3.!
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jeśli dobrze liczę to C+ się pomyliło - napisali, że to 3 raz Melikson jest w 11 kolejki, a tymczasem już 4 raz: Arka, Widzew, Jaga, Bełchatów. Cztery razy na siedem kolejek!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Chyba masz rację. A przy okazji to zjeby z weszło.com musza sie głupio czuc bo już przed rozpoczęciem rundy liczyli że będzie on niewypałem. Podczas któregoś z wczorajszych meczy komentator wspomniał swietny wystep Meliksona, a potem powiedział, że podobno przygląda się Wisła kolejnemu zawodnikowi z Izraela przy ktorym Melex to cienki bolek...
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
wiem, że to czytasz, więc pozdrawiam weszło ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Tak nawiasem mówiąc nie rozumiem wyboru Genkova do 11 kolejki. Czyżby poziom tej kolejki był tak słaby?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Komentator wspominał, że jakiś piłkarz grający w meczu Polska - Izrael (na poziomie młodzieżowym), wypowiedział się na temat umiejętności jakiegoś juniora z Izraela, że Melikson w porównaniu z nim to cienki bolek. I tenże komentator zasugerował, aby zwrócić na tego młodego piłkarza uwagę, nic nie wspominał o zainteresowaniu Wisły. Trochę to mało zrozumiałe, ale ze względu na obecny stan umysłu, jaśniej nie mogę.
![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
w rzeczy samej... gość który marnuje dwie patelnie podczas jednego meczu, do tego znajduje miejsce w 11 kolejki... to tylko w polskiej lidze.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Może jestem mało obiektywny, gdyż Wisła to mój ukochany klub, ale uważam, że słusznie się w niej znalazł. Brał ciągły udział w akcjach ofensywnych, strzelił gola i co równie ważne: piłka go szuka pod bramką, co wskazuje na wybitne zdolności, a że skuteczność nie 100%? Jeszcze się taki nie urodził i tak bardziej szanuję jego grę i postawę niż np. Pawła Brożka. Strzelone bramki to nie jedyny wyznacznik klasy piłkarza, chociaż w przypadku napastnika też b. istotny. Ile sytuacji marnuje np. taka Borussia? W dodatku w całej tej kolejce ilość bramek była mizerna.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ciekawostka pozasportowa:
http://www.weszlo.com/news/6681 Podoba mi się ich zaangażowanie. Gdybym wiedział, to bym poszedł... ![]()
rrr
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|