The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.04.2011, 12:07
Rios miał szansę taką jaką miał Jirsak.

Po raz drugi dostaje piłke na sam na sam,albo na strzał z ok.12 metrów i co robi Rios?
Zachowuje sie jak junior starajac sie zrobic podcinke! Nie przerzucic bramkarza a podcinke.Naprawde mogl ja wziac na buta i przerzucic bylo by bardziej efektywne niz robienie podcinki które skuteczne z takiej odległości będzie tylko wtedy gdy bramkarz będzie lezał.
Ale najwieksze pretensje mam za przechodzenie obok meczu.Mam wrazenie ze wszyscy walczą a Rios wchodzi jakby miał 20kg nadwagi,jest ociężały i mało zwrotny a jego start do piłki jest taki jakby miał beton wlany od korków.
Wole żeby Bruda wpuszczał.serio.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 16.04.2011, 12:07
Nie ma co liczyć na pozostanie Riosa w Wiśle, po sezonie pewnie wróci do Argentyny. Lepiej niech zrobi miejsce dla napastnika z prawdziwego zdarzenia.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 16.04.2011, 12:09
blanco napisał(a):Wyświetl post
Heh się ekspert znalazł , tu za słaby fizycznie, tu technicznie... omg
Następny Libor Pala : x > 180 cm . Czym ten zawodnik ustępuje technicznie środkowemu czy skrzydłowemu z Saint-Etienne ? Nie wiem, wolniej biega, dłużej przyjmuje piłkę, źle ją prowadzi , nie ma przeglądu pola ?
To jest takie malkontenctwo z twojej strony,że ja .......e. Maor jest be , bo gra w polskiej Wiśle.
Jak dla mnie gość wchodzi do Juventusu i nie jest słabszy od Marchisio , a już na pewno lepszy od Aquilaniego. W zachodnich ligach naprawdę nie grają nadludzie. Wiem,bo nieraz mam okazję oglądać mecze Seria A na żywo. A porównywanie go do Krivietsa i Stilicia, do tego mówienie ,że jest słabszy to już po prostu obraza.
to jest jeszcze nic, na forum Cracovii (polecam tym którzy mają zły humor) można wyczytać że Klich jest lepszy od Meliksona.
Kto nie widział teraz ma okazję http://www.youtube.com/watch?v=5xqwg...el_video_title
Ostatnio edytowane przez aNouc : 16.04.2011 o godz. 12:20.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.04.2011, 12:34
na tym filmiku Pajlic chyba poszedł oddać swoją koszulkę dobrze widzę?

Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.04.2011, 12:35
wwf napisał(a):Wyświetl post
Bo takich Meliksonów we Francji , Hiszpanii, Włoszech to mają na pęczki. W Polsce facet robi różnicę ale na Niemcy, Włochy, Anglię jest za słaby fizycznie, a na Francję, Hiszpanię za słaby technicznie. No i Izrael który wiadomo że nie ma jakiejś mocnej ligi i do tego nie każdy tam pojedzie oglądać zawodnika. W Polsce Meliksonowi łatwiej się będzie wypromować.
Dla mnie taki Kriviets lub Stilic w formie są jednak lepsi a dodatkowo sprawdzeni w pucharach. Melikson jeszcze musi z Wisłą coś ugrać w europie żeby ktoś go chciał kupić.
Stlić na pewno jest guru jeżeli chodzi o walkę na boisku i zaangażowanie. Kriwiec mógłby być naprawdę niezły ale trenerzy Amiki wolą rzucać nim po całym boisku zamiast ustawić go na jednej konkretnej pozycji. Ale to nie nasz problem.
My mamy ligę buraczaną i u nas jakoś skauci się pojawiają, więc w Izraelu zapewne też.
Dodatkowo od paru lat w Europie nic nie znaczymy, a jakoś wypromowali się u nas Marcelo, Brożki nawet Głowacki czy też Diaz.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 16.04.2011, 12:40
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
na tym filmiku Pajlic chyba poszedł oddać swoją koszulkę dobrze widzę?
Dobrze widzisz
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 16.04.2011, 12:40
aNouc napisał(a):Wyświetl post
to jest jeszcze nic, na forum Cracovii (polecam tym którzy mają zły humor) można wyczytać że Klich jest lepszy od Meliksona.
Kto nie widział teraz ma okazję http://www.youtube.com/watch?v=5xqwg...el_video_title
Nie od dzisiaj wiadomo , że oni mają swój własny świat . Cracovia to nie klub to inny stan umysłu po prostu .Siostro kaftan ...
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 16.04.2011, 14:01
Nie wiem, czy pamiętacie pewność, z jaką westersyl - na podstawie dwu meczów ligi izraelskiej, w jakich widział Meliksona - głosił pod koniec zimy, że Maor przykryje naszą ligę czapką. Hats off (a propos czapki), zwłaszcza że wydawało mi się wtedy, że się kolega podniecił i że może być różnie. Bałem się głównie o to, że MM okaże się finezyjnym piłkarzykiem niezdolnym do gry siłowej, fizycznej. Dziś widać, że mamy klejnot: szybkość, zrywność, technika, przegląd pola, niekonwencjonalne zagrania, ale także nieustępliwość, serce do walki, umiejętność gry na faul (czerwone kartki za faule na Maorze to powoli staje się norma), rewelacyjne wbieganie przed rywala, wreszcie: spokój, chłodna głowa i brak cech gwiazdorstwa. Jeśli nie zdarzy się jakiś gruby niefart (odpukać!!!), to może to być najwyższy transfer z ligi polskiej ever. I wcale mnie to nie cieszy.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 16.04.2011, 14:05
Byle tylko ktoś ktoś go umyślnie nie powalił tak że będzie się leczył kilka miesięcy.
Tego się boje najbardziej. Rywale są ośmieszani przez niego, owija ich jak chce, a to wzbudza to w nich irytację i bezsilność. Trzeba będzie uważać na drwali z Cracovii i nie tylko. Każdy wie że żeby go powstrzymać to trzeba ostro sfaulować. Oby nie za ostro.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.04.2011, 14:12
Już beznapletkowcy piszą, że w meczu z Nami trzeba go skasować i będzie spokój...mam nadzieję, że do tego faktycznie nie dojdzie..
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 16.04.2011, 14:25
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Już beznapletkowcy piszą, że w meczu z Nami trzeba go skasować i będzie spokój...mam nadzieję, że do tego faktycznie nie dojdzie..
Cracovia ma strasznych drwali w obronie typu Jarabicy.
Obawiam się tego, że w derbach będą kosić Meliksona i (odpukać) skończy się jakąś kontuzją.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 16.04.2011, 14:27
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Będą kosić będą Kartki proste.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
bloodraven
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 16.04.2011, 14:35
Masz rację- widać że sędziowie już są uczuleni pod tym względem i polecą czerwone kartoniki. To po pierwsze. Po drugie gramy u siebie i nie sądzę żeby Sobol, Chavez i reszta drużyny na takie coś pozwolili. Zresztą w jesiennych derbach fizycznie wdeptywali parchów w ziemię, więc teraz nie będzie inaczej, tym bardziej że nasi motorycznie i fizycznie prezentują się jeszcze lepiej niż jesienią.
Odpowiedz cytując
żogaiła
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 16.04.2011, 15:31
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Maor vs. Stilic .
Podanie - 5:1!!!
Inteligencja czysto piłkarska - 10:1 !!!!!!!!!!
Strzał - 15:1
!
Szybkość - z jakieś 100:1
Zaangażowanie i waleczność - akurat to ciężko porównać jeżeli jeden z zawodników nie posiada obu tych cech

No rewelacja. Rozumiem, że celowo przesadzasz oraz, że jako kibic Wisły wielbisz Meliksona i niezbyt szanujesz Stlicia, ale proponuje zachowanie umiaru.
Poza tym porównywanie tych 2 piłkarzy to jak porównywanie (oczywiście zachowując wszelkie proporcje) dajmy na to Xaviego i Messiego. Różne typy piłkarza.
Owszem, Melikson zjada naszą ligę na śniadanie i jest to fakt. Bezsprzecznie najefektowniej i najefektywniej grający u nas piłkarz od czasu Uche. Jednak patrząc obiektywnie to Stilic również jest wybitnym jak na naszą ligę piłkarzem i nie obraziłbym się gdyby grał u nas.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.04.2011, 15:59
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, czy pamiętacie pewność, z jaką westersyl - na podstawie dwu meczów ligi izraelskiej, w jakich widział Meliksona - głosił pod koniec zimy, że Maor przykryje naszą ligę czapką.
Też się z niego śmiałem, ale miał rację. Jak na nasze warunki Melikson to perełka.

szprotson - ja bym Ci mógł wyjaśnić dlaczego liczy się nie gdzie, ale jak grasz i dlaczego to wszystko o czym pisałeś jest g. warte przy ocenie piłkarza. Tylko po co, skoro i tak do Ciebie nie dotrze? Dla mnie EOT, kto się interesuje ligą ten wie co miałem na myśli pisząc o "Kokosach", szczególnie tych z Arki i z Zabrza.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.04.2011 o godz. 16:03.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.04.2011, 17:18
wolfy napisał(a):Wyświetl post
T

szprotson - ja bym Ci mógł wyjaśnić dlaczego liczy się nie gdzie, ale jak grasz i dlaczego to wszystko o czym pisałeś jest g. warte przy ocenie piłkarza. Tylko po co, skoro i tak do Ciebie nie dotrze? Dla mnie EOT, kto się interesuje ligą ten wie co miałem na myśli pisząc o "Kokosach", szczególnie tych z Arki i z Zabrza.
Heh
Po co najpierw piszesz o czymś czego później nie możesz udowodnic?Cały czas udajesz kumatego pisząc o dawnej pace Stawowego oraz Strąku i Gorawskim. Powiedz mi tylko czy twoja wiedza jest czerpana z internetu czy moze znasz jednak kogos gdzieś?

Oczywiscie,Łobo jak przychodził do Nas grał beznadziejnie a wzięli go dlatego że został wylosowany przez calineczkę.

Liczy sie to jak grasz a nie gdzie grasz - gówno prawda.Kucharczyk jeden z lepszych w Legii ma najnizszy kontrakt.Barreto jak przyszedł dostał kontrakt przekozacki a umiejetnosci jego byly bardzo słabe.Zreszta, tak bylo jest i będzie w naszej lidze. W Anglii ma prawo byc inaczej, w Polsce CV jednak podbija kontrakt, a jesli w to nie wierzysz to przypomnij sobie wszystkie gwiazdy ktory były gwiazdami do pierwszego gwizdka.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 16.04.2011 o godz. 18:16.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.04.2011, 19:13
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Liczy sie to jak grasz a nie gdzie grasz - gówno prawda.Kucharczyk jeden z lepszych w Legii ma najnizszy kontrakt.Barreto jak przyszedł dostał kontrakt przekozacki a umiejetnosci jego byly bardzo słabe.Zreszta, tak bylo jest i będzie w naszej lidze. W Anglii ma prawo byc inaczej, w Polsce CV jednak podbija kontrakt, a jesli w to nie wierzysz to przypomnij sobie wszystkie gwiazdy ktory były gwiazdami do pierwszego gwizdka.
Błaszczykowski też u nas zarabiał grosze w porównaniu do reszty, podobnie Małecki czy Boguski, ale oni dopiero zaczynali karierę w ekstraklasie. Kucharczyk na bank niedługo dostanie solidną podwyżkę choćby po to, żeby go zatrzymać aż będzie można na nim zarobić. To, że gość wchodzący do drużyny z rezerw zarabia kilkukrotnie mniej niż koledzy z zespołu jest normalne wszędzie. To, że zaraz potem dostaje podwyżkę też.

Barretto nigdy nie miał okazji pokazać co umie, w tych meczach w których go oglądałem prezentował się naprawdę dobrze.

To, że jakaś melepeta da piłkarzykowi X wzięty z sufitu kontrakt świadczy tylko o jej niekompetencji, a nie o tym, że ta osoba na to zasługuje. Taki Matusiak woził się całkiem długo na opinii z jednego sezonu, ale w klubach które go kupiły był po prostu tańszą alternatywą - ani nie kosztował kosmicznych pieniędzy (za dobrego napastnika z Bałkanów to się wtedy płaciło minimum trzy razy tyle), ani nie zarabiał dużo. Coś jak u nas Dudu - jak wyjdzie, to dobrze, jak nie, to tragedii tez nie będzie.

CV podbija kontrakt? Do niedawna może i tak u nas było, teraz takie jaja to tylko w Polonii odchodzą. Tyle, że było to wynikiem niekompetencji osób zarządzających. O "Łobo" nikt się z nami nie licytował, wzięliśmy go z Zagłębia które nawet nie ukrywało radości, że się go pozbywa (drugie dno wyszło dopiero teraz).

To, że kiedyś Kasperczak płacił jakieś kosmiczne (komiczne?) pieniądze za rozmaite Jarki i dawał im wysokie kontrakty nie świadczy, że tyle byli warci. W Arce za czasów Krauzego też kupowało się wypalonych piłkarzy pokroju Karwana i dawało im nieadekwatne kontrakty - bo była kasa. Gdy ta się skończyła, to od razu zaczęto myśleć przed wydaniem pieniędzy.
Legii też kiedyś zrobiono taki numer z "Korzymem z Chelsea". Teraz pewna gazeta robi wał próbując wykreować na gwiazdę ligi z kolesia, który jeszcze nic nie osiągnął. Wielokrotnie podnoszono wątpliwość rozmaite dziwne powołania, w szczególności te robione niedługo przed rozpoczęciem okienka transferowego. O tym mniej więcej pisałem w kontekście Kwieka - chłopak miał pecha jak widać, bo jego drużyna częściej sprzedawała niż kupowała

To nie jest tak, że jak Cię powołają do Reprezentacji i grasz tam wielkie nic, to od razu masz lepsze CV. Tak rozumują frajerzy, którzy są w stanie przejeść każdą ilość pieniędzy nie osiągając w zamian nic.

Łobodziński nigdy nie zasługiwał na kontrakt w Wiśle, nie zasługiwał też na wysoki kontrakt. W Reprezentacji grał beznadziejnie, w Zagłębiu w pucharach też, a w lidze już kiedy go kupowaliśmy było wiadomo mniej więcej, jak to te ich sukcesy wyglądały.

Wybacz, ale to tacy ludzie jak ty, wyciągając niektóre wydarzenia spoza kontekstu tworzą potworki w rodzaju "Borysiuk w ManU"(?). Jeżeli grasz dobrze w Reprezentacji, jeżeli grasz dobrze w pucharach to twoja wartość momentalnie skacze - patrz Błaszczykowski. Ale jeżeli grasz z jakichś bliżej nieokreślonych powodów z orzełkiem na piersi wywołując kpiny kibiców, jeżeli kompromitujesz się na arenie międzynarodowej - to jakim cudem ktoś ma Ci za to dać większy kontrakt? Bo pokazałeś, że sobie nie radzisz na tym poziomie? Że - co najwyżej - możesz być tłem, nie ciągniesz drużyny za sobą?
Dzięki takim działaniom teraz niemal każdy frajer z drużyny broniącej się przed spadkiem ma za sobą występ w reprezentacji. Trzy-czwarte ligi to reprezentanci Polski, a to dlatego, że na pewnym etapie kupowano każdego leszcza kierując się Twoją logiką. A menedżerowie nie są w ciemię bici, skoro reprezentant zarabia więcej, to trzeba zrobić reprezentanta.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.04.2011 o godz. 20:25.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
alberto
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 17.04.2011, 17:33
Rios i Chavez w akcji tym razem jako pastorzy Nasi piłkarze prowadzą wielkanocne rekolekcje http://www.malopolskatv.pl/pastorzy-bialej-gwiazdy/
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 17.04.2011, 17:55
a dziś ma być w orange sport info o 19 reportaż o dopingu Małego na Wiśle jak ktoś moż eniech wrzuci
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 17.04.2011, 19:38
Jaliens, Melikson i Genkov w jedenastce kolejki wg Canal +. Melikson zawodnikiem kolejki.Co warto wspomnieć jest najlepszy po raz 3.!
Odpowiedz cytując
avangarda
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.04.2011, 19:50
Jeśli dobrze liczę to C+ się pomyliło - napisali, że to 3 raz Melikson jest w 11 kolejki, a tymczasem już 4 raz: Arka, Widzew, Jaga, Bełchatów. Cztery razy na siedem kolejek!
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 17.04.2011, 20:05
avangarda napisał(a):Wyświetl post
Jeśli dobrze liczę to C+ się pomyliło - napisali, że to 3 raz Melikson jest w 11 kolejki, a tymczasem już 4 raz: Arka, Widzew, Jaga, Bełchatów. Cztery razy na siedem kolejek!
Chyba masz rację. A przy okazji to zjeby z weszło.com musza sie głupio czuc bo już przed rozpoczęciem rundy liczyli że będzie on niewypałem. Podczas któregoś z wczorajszych meczy komentator wspomniał swietny wystep Meliksona, a potem powiedział, że podobno przygląda się Wisła kolejnemu zawodnikowi z Izraela przy ktorym Melex to cienki bolek...
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

ja zrozumiałem że 3 - ci raz graczem kolejki
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Masz racje.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.04.2011, 20:20
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Chyba masz rację. A przy okazji to zjeby z weszło.com musza sie głupio czuc bo już przed rozpoczęciem rundy liczyli że będzie on niewypałem. Podczas któregoś z wczorajszych meczy komentator wspomniał swietny wystep Meliksona, a potem powiedział, że podobno przygląda się Wisła kolejnemu zawodnikowi z Izraela przy ktorym Melex to cienki bolek...
no bo Krzysio myślał, że sprowadzamy jakiegoś tam piłkarza ze średniaka z Izraela, tymczasem my sprowadziliśmy nie dość, że lidera tej ekipy, to jeszcze jednego z najlepszych graczy tej ligi

wiem, że to czytasz, więc pozdrawiam weszło
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 17.04.2011, 20:23
Tak nawiasem mówiąc nie rozumiem wyboru Genkova do 11 kolejki. Czyżby poziom tej kolejki był tak słaby?
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 17.04.2011, 20:26
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Podczas któregoś z wczorajszych meczy komentator wspomniał swietny wystep Meliksona, a potem powiedział, że podobno przygląda się Wisła kolejnemu zawodnikowi z Izraela przy ktorym Melex to cienki bolek...
Komentator wspominał, że jakiś piłkarz grający w meczu Polska - Izrael (na poziomie młodzieżowym), wypowiedział się na temat umiejętności jakiegoś juniora z Izraela, że Melikson w porównaniu z nim to cienki bolek. I tenże komentator zasugerował, aby zwrócić na tego młodego piłkarza uwagę, nic nie wspominał o zainteresowaniu Wisły. Trochę to mało zrozumiałe, ale ze względu na obecny stan umysłu, jaśniej nie mogę.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.04.2011, 22:03
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Tak nawiasem mówiąc nie rozumiem wyboru Genkova do 11 kolejki. Czyżby poziom tej kolejki był tak słaby?
w rzeczy samej... gość który marnuje dwie patelnie podczas jednego meczu, do tego znajduje miejsce w 11 kolejki... to tylko w polskiej lidze.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 17.04.2011, 22:17
Może jestem mało obiektywny, gdyż Wisła to mój ukochany klub, ale uważam, że słusznie się w niej znalazł. Brał ciągły udział w akcjach ofensywnych, strzelił gola i co równie ważne: piłka go szuka pod bramką, co wskazuje na wybitne zdolności, a że skuteczność nie 100%? Jeszcze się taki nie urodził i tak bardziej szanuję jego grę i postawę niż np. Pawła Brożka. Strzelone bramki to nie jedyny wyznacznik klasy piłkarza, chociaż w przypadku napastnika też b. istotny. Ile sytuacji marnuje np. taka Borussia? W dodatku w całej tej kolejce ilość bramek była mizerna.
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 18.04.2011, 11:22
Ciekawostka pozasportowa:

http://www.weszlo.com/news/6681

Podoba mi się ich zaangażowanie. Gdybym wiedział, to bym poszedł...
rrr
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów