The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.06.2010, 12:07
morgenes napisał(a):Wyświetl post
Najczęściej wynika to z procesu produkcji. Łatwiej jest ustawić maszyny na jedną długą serię, a po jej wyprodukowaniu przezbrajać na następną, niż skakać co kilkadziesiąt krzesełek/okien/drzwi i czego tam jeszcze. To podraża koszty produkcji.

Tylko że na 12 dni przed zakończeniem montażu wszystkie krzesełka powinny być już gotowe więc ten problem nawet jeśli jest odpada . Kolega blackluk sugeruje ze problemem może być składowanie i wyliczanie odpowiednich ilości krzesełek o różnych kolorach .Z czym raczej trudno się zgodzić
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 14.06.2010, 12:15
Dałem taki ekstremalny przykład, bo wydaje mi się ze w tym tkwi problem. Chyba łatwiej pakować na ciężarówki najpierw jeden kolor nie martwiąc się o ilości ,potem drugi itd... Jednak poczekajmy na odpowiedz La Furia Dell' Est będzie wszystko jasne.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 14.06.2010, 13:20
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/b...ualny_1024.jpg
ruszyli z plotem..
Odpowiedz cytując
_Vodka
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.06.2010, 13:52
morgenes napisał(a):Wyświetl post
To oprogramowanie o którym piszesz to nic innego jak optymalizacja rozkroju. Bardzo popularne na rynku. Wiem, bo sam handluje maszynami, tyle, że do przemysłu meblarskiego.
Jeśli prawdą jest co piszesz, że maszyny są całkowicie zautomatyzowane, to jestem skłonny przyznać Ci rację. Ale taki proces produkcji odbywa się kosztem wydajności i jest na pewno droższy od produkcji masowej.
Dokładnie, maszyny są całkowicie zautomatyzowane i dodatkowo zintegrowane z programem, który nie dość ze optymalizuje rozkrój to także zespalanie, obróbki oraz pakowanie, także akurat w tym wypadku nie mialo to wplywu na produkcje, zwlaszcza ze 90% firm w polsce produkujących szkło jest nastawione na minimalny odpad a nie na optymalna produkcje.

Wiem , bo pisze to oprogramowanie

Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 14.06.2010, 13:57
blackluk napisał(a):Wyświetl post
Dałem taki ekstremalny przykład, bo wydaje mi się ze w tym tkwi problem. Chyba łatwiej pakować na ciężarówki najpierw jeden kolor nie martwiąc się o ilości ,potem drugi itd... Jednak poczekajmy na odpowiedz La Furia Dell' Est będzie wszystko jasne.
Krzesełka są wyprodukowane.Ponieważ mamy do wyposażenia trybunę C oraz w najbliższym czasie również A i B-produkcja odbywała sie "kolorami"
Wiem że nastapiła zmiana w kolejności montażu krzesełek-czyli teraz są niebieskie-potem montujemy białe a na końcu czerwone.Uwierzcie mi ze kolejność dostarczania krzesełek jest mało istotna.Ważne jest zrobienie dobrze i na czas.
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 14.06.2010, 14:04
La Furia Dell' Est napisał(a):Wyświetl post
Krzesełka są wyprodukowane.Ponieważ mamy do wyposażenia trybunę C oraz w najbliższym czasie również A i B-produkcja odbywała sie "kolorami"
Wiem że nastapiła zmiana w kolejności montażu krzesełek-czyli teraz są niebieskie-potem montujemy białe a na końcu czerwone.Uwierzcie mi ze kolejność dostarczania krzesełek jest mało istotna.Ważne jest zrobienie dobrze i na czas.
czyli na kiedy?
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.06.2010, 14:08
****a ludzie, montaż krzesełek nie był i nie jest problemem! Z tym się na pewno uwiną. Dokładnego terminu teraz Wam nikt nie poda. Budowa prowadzona jest w taki sposób, że chyba nawet budowniczy nie znają konkretnej dziennej daty skończenia poszczególnych etapów.

Jak tak bardzo lubicie się martwić i narzekać to weźcie sobie na cel trybunę A-B, brak wejścia na trybunę D czy którąś z innych niedoróbek.
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 14.06.2010, 15:36
dlaczego w zaznaczonym miejscu nie ma jeszcze krzesełek?

http://yfrog.com/61beztytuutqp
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 14.06.2010, 15:49
bo nie ma i już. Ludzie będziecie się o każda głupotę pytać? Poczekajcie aż skończą układać
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
soilworker
Member

Od: 05.2003

Stary 14.06.2010, 15:57
Hm, czyli na który z podanych planów widowni można bardziej stawiać, że będzie aktualny w lipcu i całym nowym sezonie?

Ten:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/stadion/mapa/

czy jednak ten:
http://stadionwisly.info/dane_techni...ionu_szczegoly

?
A wicky wicky wick wicky wicky wick,
Fresh Cowboy form the Westside.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 14.06.2010, 15:59
Ej a dlaczego montują krzesełka od lewej strony trybuny, a nie od prawej ? *

* - ironia
Odpowiedz cytując
<wislak88>
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.06.2010, 17:37
W wtorek o godz. 12 mieszkańcy Krakowa będą mogli zadać nurtujące ich pytania dyrektor Zarządu Infrastruktury Komunalnej i Transportu Joannie Niedziałkowskiej.

Czat potrwa godzinę i odbędzie się za pośrednictwem portalu "Magiczny Kraków". Organizatorzy apelują o zwrócenie uwagi na długość jednorazowo wprowadzanej wypowiedzi. Aplikacja obsługująca czat umożliwia publikację tekstu jedynie do 256 znaków. Przekroczenie tego limitu spowoduje automatyczne skrócenie wiadomości. Każdą rozbudowaną wypowiedź trzeba więc podzielić i nadesłać we fragmentach.

Szczegóły na stronie "Magiczny Kraków".

Magdalena Kursa, gazeta.pl
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.06.2010, 18:52
blado ten napis wygląda jakoś
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 14.06.2010, 18:59
nie boj nic, jak zamontuja biale krzeselka to kontrast sie zwiekszy. Poza tym kamera napewno nie oddaje dokladnego koloru krzeselek.
Odpowiedz cytując
PL
Member

Od: 08.2003

Stary 14.06.2010, 19:13
Na kamerce rzeczywiście wygląda blado. Na zdjęciach kontrast jest już wyraźniejszy:

Odpowiedz cytując
kolumb
Member

Od: 08.2009

Stary 14.06.2010, 20:41
http://krak.tv/kategoria-9,film-1327.html
sponsorem relacji literka A?
Odpowiedz cytując
loomp
Member

Od: 03.2004

Stary 14.06.2010, 21:43
Całość efektu pogorszy jeszcze fakt, że barierki będą tylko na górnym poziomie, przez co wyda się on "bledszy". Aż się ciśnie na usta: "Akcja! Malujemy barierki!".
Odpowiedz cytując
krwawy
Member

Od: 05.2007

Stary 14.06.2010, 22:09
loomp napisał(a):Wyświetl post
Całość efektu pogorszy jeszcze fakt, że barierki będą tylko na górnym poziomie, przez co wyda się on "bledszy". Aż się ciśnie na usta: "Akcja! Malujemy barierki!".
Dobry pomysł jak będziesz malował to dopisz jeszcze Legia mistrz na kredki Ci dorzucę
Odpowiedz cytując
KaRaSTSW
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 14.06.2010, 22:25
Macie racje przez te barierki górna trybuna bedzie jasniejsza niz dolna, trzeba bedzie naprawde pomalowac te barierki
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.06.2010, 22:28
Ludzie opanujcie się nie będzie widać różnic bo komplet kibiców będzie na meczach a wy się barierkami przejmujecie murawa rozkopana trybuna druga nie stoi a my się kolorystyką będziemy przejmować :/
Odpowiedz cytując
mav23
Member

Od: 02.2009

Stary 14.06.2010, 23:32
Mea napisał(a):Wyświetl post
mav23 po rozmowie z kolegami mamy jeszcze kilka pytań odnośnie stadionu, odpowiedzi na te pytania na forum nie znalazłem.
1. dziury pomiędzy trybunami ( 2 posty wyżej załączyłem linka do zdjęcia mam nadzieje ze teraz będzie jaśniej) -jaki jest cel tych przerw (dziur)
2. czy projekt i zakres prac obejmuje tez poprawę, zmianę elewacji trybuny południowej i północnej. Wiemy doskonale jak stadion prezentuje się z zewnątrz ( wewnątrz przeczuwam ze to będzie fajny stadion) tzn. jak sie patrzy z Błoń na stadion to konstrukcja metalowa dźwigarów jest pomalowana na niebiesko co wyróżnia i pokazuje ze ta trybuna jest inna i nie spójna z nową - jakby to było w jednym kolorze z elewacja betonową to zlewało by sie to lepiej z nową trybuną. Oraz czy ten beton będzie szlifowany i malowany na północnej i południowej.
3. w trakcie projektowania p. Obtułowicz wypowiadał się, że zastanawia się nad zabudową okrąglaka - dlaczego do tego nie doszło i dlaczego pozostawiono taką przerwę pomiędzy trybuną a okrąglakiem - czy nie można było dociągnąć tej trybuny do okrąglaka ( chodzi mi o balkon) tak jak trybuna E dolega do okrąglaka.
4. Czy deptak na ul. Reymana bezie podnoszona do poziomu wejścia do trybuny wschodniej czy będą schody do wejść.
5. Na dniach otwartych kierownik budowy odpowiedzialny za wschodnią trybunę powiedział ze w pierwszym projekcie była przewidziana RESTAURACJA na kondygnacji +19 ( pod daszkiem - pytałem już o szklenie tej kondygnacji). Dlaczego do tego nie doszło byłby super widok na stadion i na Kraków - SZKODA:( bp ta restauracja ba pierwszym pietrze jest troszeczkę mała i widok z niej ograniczony.
6. Odnośnie mojego poprzedniego posta o szkleniu kondygnacji +19 chciałem zapytać czy boki narożników też będą w jakiś sposób zasłaniane ( w całości lub częściowo)
7. Wykonawca stadniny w Pyrlandii (lecha) wspomnieli ze UEFA kazała im usunąć fosy oddzielające murawę od trybun. Czy to jest prawda ze wytyczne UEFA się zmieniły i czy to zagraża zmianom na naszym stadionie. Bo ogrodzenia sobie nie wyobrażam przy niskich naszych trybunach.
8. Czy p.Obtułowicz wykonał już projekty parkingów od północy i południa i jak będą wykonane. Bo jeszcze sam parking wylany asfaltem jeszcze ujdzie ( chodź nie wiem czy to dobry pomysł zostawić samochód w taka temperaturę to zaraz nierówności wystąpią i woda będzie zalegać) ale wszystkie drogi dojścia, chodniki, aleje pieszczę powinny być wyłożone kostką. Oraz jaki jest harmonogram wykonania.

mav23 wielkie dzieki za odpowiedzi i obawiam sie ze to nie ostatnie
pozdrawiam
1. A czemu wybrano kolor niebieski na konstrukcje stalową - taki był pomysł projektanta
2. Jeżeli inwestor znajdzie pieniądze nie będzie problemu z projektem - moim zdaniem różnica między trybuną wsch; zach. a płd; płn będzie spora i bardzo przydało by się odświeżenie tych już stojących chwile, jednak to jak już pisałem leży w kwestii inwestora.
3. Patrz punkt 1.
4. Według projektu poziom ul. Reymana ma podnieść się na wysokość wejść do trybuny nie przewidziano żadnych schodów. I nie sądzę aby w ogóle mogły się pojawić np. z uwagi na niepełnosprawnych.
5.Tu muszę dopytać bo również słyszałem o tym pomyśle ale było to jeszcze przed moją kadencją.
6. Będą zasłonięte - szklenie między słupami
7. Dziwne bo z tego co się dowiedziałem w przypadku stadionu Wisły UEFA zaleciła wykonanie rowów bezpieczeństwa również przed nowymi trybunami.
8. Pierwotnie projekt obejmował wykonanie parkingów naziemnych z płyt granitowych. Na polecenie inwestora zostały one zmienione na nawierzchnie asfaltową. Co do chodników i alejek - zerknę w projekt i napisze jutro bo na chwile obecną nie pamiętam co tam położono.
O harmonogram prac musisz pytać wykonawcę.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 15.06.2010, 09:01
Ale jaja, zaczęli robić konstrukcję wsporczą dachu. Wygląda na to ze daszek będzie robiony w późniejszym terminie.Albo bedzie z prefabrykatów
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 15.06.2010 o godz. 09:04.
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 15.06.2010, 09:11
nie będzie z prefabrykatów...po prostu żeby było szybciej bedzie wylewany poźniej
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 15.06.2010, 09:38
Skąd masz ta wiadomość?
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 15.06.2010, 09:48
nie mam pojecia jak bedzie wygladała budowa tego daszku, ale jak juz postawią konstrukcje dachu nad nim, to nie bardzo widze mozliwosc układania go z prefabrykantow - no ale zobaczymy.

Tak przy okazji - czy ten niebieski element nie wyglada jakos inaczej niz na C ? Tam nie bylo tej wystającej "belki" do przodu czy mi sie wydaje?
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 15.06.2010, 09:49
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Skąd masz ta wiadomość?
http://www.tvp.pl/krakow/sport/krako...i-2010/1917226

Posłuchaj uważnie...
Nie będzie tam takiego daszku jak na wschodniej czy choćby na narożniku miedzy zachodnią a D,
położone zostaną takie niebieski belki a na nich staną te kwadraty...
Poźniej te belki stalowe połączą wylewanym stropem
Odpowiedz cytując
tomaslfc14
Member

Od: 06.2010

Stary 15.06.2010, 09:50
Ten daszek z tego co widać na kamerce nie będzie wylewany, lecz będzie metalowy zrobiony razem cała konstrukcja dachu.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 15.06.2010, 09:53
No raczej...
http://www.stadionwisly.info/fotorel...sla_krakow.jpg

Za skyscrapercity:

Cytat:
Nawet nie chodzi o kolejność montażu, to jest inny element niż był na wschodniej. Już gdzieś była o tym mowa.
Cytat:
Niewiele się różni od tego na wschodniej, "inność" tego elementu polega na tym, że posiada on w swojej konstrukcji metalową belkę, która zostanie wykorzystana przy wykonywaniu daszku.
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 15.06.2010 o godz. 10:05.
Odpowiedz cytując
zibikraw
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 15.06.2010, 11:26
ludzie będzie taki sam daszek tylko wykonany inną metodą.zamiast betonowej belki będzie metalowa.
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 15.06.2010, 12:05
Czy te zabezpieczenia p-pożarowe na trybunach północnej i południowej zostały zlecone obecnemu wykonawcy. Bo jakoś mi to umknęło w wypowiedziach pani Niedziałkowskiej.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów