The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.04.2011, 09:10
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Osobiście jednak jestem zaskoczony wynikiem (bo nie grą) Legii. Wywalczyli zwycięstwo w Gdańsku, Zagłębie to idealny przeciwnik na przełamanie w lidze. Do tego strzelają wyrównującą bramkę do szatni. Mieli wszystko, by ten mecz wygrać. Ta drużyna ma kłopoty z psychiką, oni nie walczą. Wina jest oczywiście po stronie trenera - Wisła w schyłkowej fazie Skorży miała te same objawy.

Bez przesady- walczą i to ostro - gdyby tak nie było to nie strzelili by gola w 93 min po raz drugi podnosząc sie z kolan po ciosie z samej końcówki. Nawet sytuacji mieli troche, żeby ten mecz rozstrzygnąć na własną korzyść dużo wcześniej. Problemem Legii jest KATASTROFALNA gra w obronie - to co pokazują Kelhar, Choto, Astiz czy Komorowski woła o pomstę do nieba. Do tego słabi bramkarze i okazuje się, że Legia cały czas musi gonić wynik - ma stracone 31 bramek (!!) to 3-ci wynik od końca.

Nasza wyśmiewana obrona z Bunzoą i Cikoszem i przekwalifikowanym pomocnikiem Paljicem przy Legijnej to mur, monolit, skała.

I tu upatrywałbym winy trenera Skorży, że nie potrafi tak ustawić drużyny, żeby, wiedząc jakie mają problemy i w jakiej formie są obrońcy, zmusić ją całą do obrony. Maskaant zrobił to w Wiśle - bronimy się całą drużyną przez co może AŻ tak przeciwników nie gnieciemy już na ich połowie ale to przynosi znakomite efekty (przed tą kolejką obrona 2-ga w lidze, a teraz już 1-wsza ex equo). W Legii z przodu piłkarze w gazie (Radovic, Hubnik, Kucharczyk, Vdorljak, Rybus, Borysiuk) a z tyłu masakratyczna padaka.

Legia zagrała w Gdańsku z Lechią podobnie jak Wisła - przede wszystkim zabezpieczamy własną bramkę, a z przodu mamy tak dobrych piłkarzy, że na pewno coś strzelą - i wygrała. A Zagłębiem znowu zapomnieli o obronie.
Powód: z przodu, nie z tyłu
Ostatnio edytowane przez Oldpara : 10.04.2011 o godz. 09:22.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 10.04.2011, 09:31
Liga jest moim zdaniem bardziej skorumpowana niż była kiedyś. Taka smutna prawda w moim odczuciu. O mistrza to może i byłaby jakaś uczciwa walka gdyby miał kto walczyć. Natomiast środek i dół tabeli to jest jedna wielka ustawka. A że środek tabeli zaczyna się mniej więcej od aktualnie Legii to mamy to co mamy. Niestety na pewnym etapie stworzyła się pseudo-czołówka w postaci drużyn, które i tak w sukces docelowy nie wierzą i aktualnie nie mając nic już do stracenia a i nie wiele do ugrania ( w ich mniemaniu bo jednak udział w pucharach to chyba nie jest kara - chyba, że jest) zaczynają aukcje na punkty. Ok, może i Cracovia wiosną na swoim stadionie jest mocna ale bez jaj - 3:0? Polonia Bytom ogrywa Ruch, który rozjechał Legię ( co akurat nie jest specjalnym wydarzeniem ale mimo wszystko coś tam grają na tle innych). Mam nadzieję, że w Białymstoku jeszcze wierzą w puchary bo zajęcie drugiego miejsca w lidze to aktualnie jest tylko kwestia biegania przez około 60 min. Zobaczymy jak dzisiaj będzie to wyglądało - Jaga nawet w swojej aktualnej dyspozycji powinna puknąć Arkę. Ale czy będzie im się chciało? Śląsk wygląda na zainteresowanego pucharami ale to też świadczy o lidze - z całą sympatią ale przeciętna drużyna z dobrym Kazimierczakiem i przyzwoitym Milą puka coraz śmielej do drzwi prowadzących na podium.
ps - wiceliderem jest drużyna, która ma 9 porażek - ujemny bilans bramkowy, i właśnie ( przynajmniej chwilowo) awansowała w tabeli zdobywając jeden punkt w 4 meczach. Przecież to jakaś masakra jest a nie wzrost poziomu. Liderem Wisła, której przemeblowano 3/4 składu i nawet przy założeniu, że każdy nowy zawodnik jest klasy Messiego powinna na konto braku zgrania dopiero aspirować do miana najlepszej drużyny w kraju.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 10.04.2011 o godz. 09:52.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 10.04.2011, 09:38
rafkur napisał(a):Wyświetl post
(...)
moim zdaniem gadasz od rzeczy. w nizszych ligach jest, ale szczerze watpie by w ekstraklasie byla.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.04.2011, 09:46
Osobiście nie wydaje mi się, żeby Ruch odpuścił Polonii B. Sami nie są pewni utrzymania. Przy dzisiejszym ewentualnym zwycięstwie Arki to tylko 4 punkty. Chyba, że czują się tak mocni
Kolejny raz "czołówka" traci punkty. Grzechem będzie tego nie wykorzystać.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 10.04.2011, 10:07
Mozna w sumie powiedziec, ze liga jest ciekawasza czyli slowa Macieja Skorzy w tym przypadku sa trafne - tylko Wisła (na szczescie) burzy ten układ. Wystarczy sobie popatrzec jakie sa roznice punktowe miedzy miejscami 2-12 i samo wychodzi. Wczoraj Zagłebie jakby wygrało z Legia mogło awansowac z 12 miejsca na miejsce 6 wiec awans bardzo duzy. Taki układ bardzo nam pasuje
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 10.04.2011 o godz. 10:18.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.04.2011, 10:14
Nie wiem ile osób się ze mną zgodzi , ale drużyny z miejsc 2-13 można by odwrócic pozycjami , i nikt do nikogo nie mógłby mieć pretensji

druga Legia przegrala w tym sezonie 9 spotkań , trzynasty Widzew 7. Nie wspominając juz o lepszym ( dodatnim ) bilansem bramkowym Widzewa , od ujemnego Legii .

Dawno nie przypominam sobie tak przewrotnego sezonu , gdzie tylko 1 ( słownie JEDNA ) drużyna ma ochotę na mistrzostwo i grę w pucharach . Może to liga jest tak wyrównana , ale dla mnie to raczej słabość "mocarzy" ligi .

Niech pokończą te stadiony , miejmy w lidze te 5-6 dobrych drużyn potrafiących prosto kopnąć piłkę i potrafiący cokolwiek pokazać w pucharach . Liga gdzie 13 drużyn "aspiruje" do pucharów powoduje tylko to, że nikt nie ma zamiaru dzielić się najlepszymi zawodnikami , albo jak już to nawet słabe kluby życzą sobie kosmicznych kwot za dopiero dobrze rokujących grajków ( Sobiech , Sadlok i inni ) . Lepiej mieć w lidze 5-6 dobrych klubów niż 16 średnich .
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 10.04.2011, 10:23
filemon napisał(a):Wyświetl post
moim zdaniem gadasz od rzeczy. w nizszych ligach jest, ale szczerze watpie by w ekstraklasie byla.
Wiesz, pewnie dla niektórych gadam od rzeczy ale mam 35 lat, w cuda przestałem wierzyć dość dawno temu - mniej więcej wtedy jak odkryłem straszną prawdę o Mikołaju. Chcesz wierzyć w uczciwość ludzką ? Proszę bardzo, nie odmawiam nikomu wiary w ludzi. Ja sam osobiście pozostanę sceptykiem - nikt mi nie podał powodów dla których miało by być inaczej niż kiedyś. Z całego szumu pod tytułem "walka z korupcją" zapamiętam głównie to, że ukarano jakichś czereśniaków a święte krowy pozostały bezkarne. Ikona Poznaniaków jak była wspaniała tak dalej jest wspaniała itd. Karty rozdają te same skorumpowane buce z PZPN, które rozdawały te karty 15 lat temu. Ale jak tam kto woli, chcesz wierzyć w cudowne oczyszczenie i zmianę mentalności - proszę bardzo. W sumie całe szczęście, że młodzież w tym kraju jest taka ufna w dobre intencje.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.04.2011, 10:25
Tak słabo grających obrońców jak wczoraj Zagłębia,to ja w ekstraklasie dawno nie widziałem.Tak bezmyślnie wywalających piłkę byle gdzie,tak "artystycznie" kopiących się po czole...No i mimo to,taka Legia nie potrafiła z nimi wygrać.Od razu poznać rękę Urbana.To samo grał w Legii,z tym że miał trochę lepszych grajków.Przyjeżdża gość po latach w Hiszpanii i takie coś serwuje w lidze.Jest paru trenerów,którzy ciągle zamieniają się miejscami,czyli jest tak jak kiedyś w PRL,ten się nie sprawdził sie w teksyliach,to go rzucili na mieso itp.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 10.04.2011, 10:40
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Wiesz, pewnie dla niektórych gadam od rzeczy ale mam 35 lat, w cuda przestałem wierzyć dość dawno temu - mniej więcej wtedy jak odkryłem straszną prawdę o Mikołaju. Chcesz wierzyć w uczciwość ludzką ? Proszę bardzo, nie odmawiam nikomu wiary w ludzi. Ja sam osobiście pozostanę sceptykiem - nikt mi nie podał powodów dla których miało by być inaczej niż kiedyś. Z całego szumu pod tytułem "walka z korupcją" zapamiętam głównie to, że ukarano jakichś czereśniaków a święte krowy pozostały bezkarne. Ikona Poznaniaków jak była wspaniała tak dalej jest wspaniała itd. Karty rozdają te same skorumpowane buce z PZPN, które rozdawały te karty 15 lat temu. Ale jak tam kto woli, chcesz wierzyć w cudowne oczyszczenie i zmianę mentalności - proszę bardzo. W sumie całe szczęście, że młodzież w tym kraju jest taka ufna w dobre intencje.
Chcesz powiedzieć, ze Cracovia kupiła mecz od Lechii walczącej o udział w pucharach? HAhaha
Cracovia kupiła mecz od Legii w pierwszje kolejce? Cracovia kupiła mecz od Korony? Prosze Cie... Po prostu grają, bo trener wywalił dla przykładu rozkładaczy atmosfery, ściągnął obcokrajowców i zaczęli grać. Na drugim biegunie jest taka Korona, której piłkarze postanowili zwolnić trenera. Moge sie zgodzic, że Ruch puścił mecz Polonii Bytom, ale dla równowagi przypominam, że ta sama Polonia urwała punkty Wiśle, bo chciało im sie grać. I twierdze, że z atydzień Pasy wygrają z Arką na wyjezdzie. Bo im sie chce chcieć po prostu..
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 10.04.2011, 10:48
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Bez przesady- walczą i to ostro - gdyby tak nie było to nie strzelili by gola w 93 min po raz drugi podnosząc sie z kolan po ciosie z samej końcówki. Nawet sytuacji mieli troche, żeby ten mecz rozstrzygnąć na własną korzyść dużo wcześniej. Problemem Legii jest KATASTROFALNA gra w obronie - to co pokazują Kelhar, Choto, Astiz czy Komorowski woła o pomstę do nieba. Do tego słabi bramkarze i okazuje się, że Legia cały czas musi gonić wynik - ma stracone 31 bramek (!!) to 3-ci wynik od końca.
Wydaje mi się, że to nie tylko kwestia obrony. Oni są przede wszystkim słabi mentalnie i to nie jest nowy problem. Syndrom dobrej gry do momentu straty gola pojawiał się już u Urbana, a ze Skorżą, gorszą grą obrony i kiepskimi bramkarzami, jeszcze się nasilił. Piłkarze Legii, gdy czują, że mecz im się nie układa, nie potrafią się podnieść, zagrać z pełną determinacją i wydrzeć rywalom zwycięstwa. Zamiast tego zaczynają grać bez przekonania, że są w stanie wygrać. Ewidentnie brakuje im piłkarzy silnych psychicznie, którzy pociągnęliby grę w trudnych momentach. Najwyraźniej to, że do niedawna najważniejszą postacią w szatni był Pączek, wcale nie było przypadkiem. Reszta piłkarzy jest jest ze bardziej "miękka". Brak charyzmy to chyba największa wada Skorży, więc nie ma co oczekiwać, że on wystarczająco zmotywuje zespół.
Trener może za to, tak jak sugeruje Oldpara, narzucić zespołowi ostrożniejszy, bardziej zachowawczy styl gry, przy którym traciliby mniej bramek. To chyba najlepsze, co da się w tym momencie zrobić.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.04.2011, 10:50
Ruch mógł puścić, gdyz od lat wiadome ze sa społdzielnie na tzw.daleki wyjazd.
Lepiej Ruchowi jechać kilka km do Bytomia niż cały dzien zapierdalać do Gdyni.Rok temu Arka cudem sie utrzymała, mimo iz grała to samo co teraz, czyli typowy gwałt na furtbolu.

ale inne opcje nie wchodzą w gre.Liga po prostu jest taka jak wtedy co MP zdobyło Zagłębie, z tą różnicą że my tak samo jak kilka lat wstecz gramy średniawkę...ale wygrywamy.Sztuką jest grać piach i wygrywać.
Dziś arcytrudny i nieleżący nam teren majonezu.Nawet nie sugeruje sie pozycją w tabeli scyzorów, gdyż jak przekonaliśmy sie wczoraj, najświeżej i najciekawiej wygląda OSTATNIE W LIZE Makkabi.

Małkowski-ręcznik
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.04.2011, 11:16
Kołtoń już broni Uwajaj Uwajaj chyba mu musiał dobrze palcem zrobić
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Stary 10.04.2011, 11:25
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Kołtoń już broni Uwajaj Uwajaj chyba mu musiał dobrze palcem zrobić
Naprawde irytujący jest ten Roman. Teraz już wiemy że wszystkiemu jest winny Smolarek i Tomasz Hajto Fajnz gosc z tego Janka Urbana
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 10.04.2011, 11:29
Mnie najbardziej śmieszy jak piłkarze Polonii opowiadają, że grają lepiej, bo nowy trener im odpuścił i robi lżejsze treningi
Czyli co, albo grali na zwolnienie Bosa, albo są cipami i nie byli w stanie wytrzymać obciążeń na poziomie spadkowicza ligi holenderskiej.Dopóki się nie zmieni mentalność polskiego piłkarza nie chce ich widzieć w Wiśle.
..
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 10.04.2011, 11:55
tofik napisał(a):Wyświetl post
Mnie najbardziej śmieszy jak piłkarze Polonii opowiadają, że grają lepiej, bo nowy trener im odpuścił i robi lżejsze treningi
Czyli co, albo grali na zwolnienie Bosa, albo są cipami i nie byli w stanie wytrzymać obciążeń na poziomie spadkowicza ligi holenderskiej.Dopóki się nie zmieni mentalność polskiego piłkarza nie chce ich widzieć w Wiśle.
Dostali w kość na treningach, które i tak pewnie były na 50% natężeniu treningów lig zachodnich. Co do podsumowania to zgadzam się w całej rozciągłości. Nie dla leni w Wiśle!

Tydzień temu wspominałem, że jest bardzo mało prawdopodobne, aby liga znowu zagrała pod nas. Jak się okazało znowu zagrali pod nas i jeśli wygramy jeszcze bardziej umocnimy się na pozycji lidera. W przyszłym tygodniu Lech zagra z Legią więc remis w tym spotkaniu byłby najlepszym wyjściem i może dojść do sytuacji, że mistrz zostanie wyłoniony na początku maja przy zachowaniu sytuacji jaka miała miejsce w ubiegłym tygodniu oraz w tym [ nie wliczam dzisiejszych meczów ].
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 10.04.2011 o godz. 12:00.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 10.04.2011, 17:08
Korona powinna grac w 9 już, a tymczasem my gramy w 10. Super sędzia
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 10.04.2011, 18:29
Jaka jest sytuacja, jeśli Jaga zrówna się z nami pkt? Kto obejmie 1 miejsce, liczą się mecze bezpośrednie, bramki,
Odpowiedz cytując
Fifiorek
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 10.04.2011, 18:30
mecze bezpośrednie.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 10.04.2011, 18:30
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Jaka jest sytuacja, jeśli Jaga zrówna się z nami pkt? Kto obejmie 1 miejsce, liczą się mecze bezpośrednie, bramki,
Wisla bedzie prowadzic - ale po mału, nie liczymy na zrownanie sie punktami. Jaga wygrala z bardzo slaba Arka na dodatek u siebie - kolejny mecz taki moze nie byc a jeszcze sie pobija troche z Legia np.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 10.04.2011, 19:11
Jejku, Jagiellonia wreszcie wygrała z przedostatnią w tabeli Arką - i już niektórzy liczą, ile mają do nas straty. Jaga może i ma łatwiejszy terminarz, ale gra też średnio. W dodatku w tej lidze każdy jest w stanie wygrać z każdym.

Na razie patrzmy na siebie, bo to nasza gra wygląda kiepsko. Szczególnie gra bloku defensywnego.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Stary 10.04.2011, 19:42
Pareiko, Genkov i Melikson w jedenastce kolejki. Pareiko piłkarzem kolejki, to pokazuje jaką pracę wykonali nasi ludzie odpowiedzialni za transfery.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
hide
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 10.04.2011, 19:43
Pareiko graczem kolejki + Melikson i Genkov w 11 czyli bez niespodzianki .
Odpowiedz cytując
Wiślak178
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 10.04.2011, 19:50
Wie ktoś dlaczego dzis w Kielcach protestowali? Puste trybuny, prawie niesłyszalny doping...
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 10.04.2011, 19:52
Jak ktoś napisał - Jaga wymęczyła 1:0 z czyniącą gwałt na futbolu Arką ( jak ktoś inny słusznie napisał) i już się pojawia czarnowidztwo. My zremisowaliśmy bardzo trudny mecz, jeden z lepszych jakie można zobaczyć w naszej cudownej ekstraklasie. Ludzie- dystansu trochę.

Wiślak178 napisał(a):Wyświetl post
Wie ktoś dlaczego dzis w Kielcach protestowali? Puste trybuny, prawie niesłyszalny doping...
Wiosna - niedziela czy nie, pole trzeba obrabiać.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 10.04.2011 o godz. 19:54.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.04.2011, 20:00
Nie wiem co Wy z tym pewnym Mistrzostwem?Tyle punktów jeszcze do zdobycia i do stracenia...

Polonia Warszawa wygląda na zespół,który może namieszać.

Powinni jakieś kary wprowadzać za wymuszenia karnych. Kucharczyk wczoraj i dziś ta pokraka z Kielc. Po meczu zbiera się komicja jakaś i wali kary dla aktorów. Plaga okropna. Przy słabych sędziach jak u nas, szybko sobie z tym nie poradzimy. O ile w ogóle.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 10.04.2011, 20:05
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem co Wy z tym pewnym Mistrzostwem?Tyle punktów jeszcze do zdobycia i do stracenia...

Powinni jakieś kary wprowadzać za wymuszenia karnych. Kucharczyk wczoraj i dziś ta pokraka z Kielc. Po meczu zbiera się komicja jakaś i wali kary dla aktorów. Plaga okropna. Przy słabych sędziach jak u nas, szybko sobie z tym nie poradzimy. O ile w ogóle.
Ja jeszcze wstrzymywałem się z postami, że "jesteśmy już mistrzem"

Sprawa jest prosta trzeba wygrać 4 ew. 5 meczów i mamy mistrza...

To byłaby tragedia jeśli po raz drugi z rzędu stracili mistrza w tak frajerski sposób!
Odpowiedz cytując
hide
Senior Member

Stary 10.04.2011, 20:15
Ten remis na ciężkim terenie trzeba przyjąć z pokorą i grać dalej bo dziś ta gra napawa optymizmem. Obrona wygląda z meczu na mecz lepiej a to zasługa Pareiki. Obrońcy wiedzą, że mają za sobą bardzo pewnego bramkarza i gra im się łatwiej. Myśle, że Maaskant powinien wybrać jednego piłkarza, który będzie wykorzystywał jedenastki ( taki zawodnik jak na przykład Cleber) Mały jest nie pewny a takie prezenty jak karne powinniśmy wykorzystywać w 100%. Nie mówmy, że mamy mistrza bo tak nie jest jeszcze parę ważnych meczów przed nami ale też nie krytykujmy gry Wisły jak wygra albo jak dziś zremisuje. LICZĄ SIĘ PUNKTY !!! W tym momencie jest DOBRZE . Amen.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 10.04.2011, 20:16
Na pewno trzeba wygrac wszystko u siebie a rywale jeszcze sie wykoncza - pierwszy krok juz w nastepnej kolejce bo Lech gra z Legia
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 10.04.2011, 20:19

Przede wszystkim to powinni karać za brutalne, chamskie faule. Tymczasem u nas część sędziów toleruje taką grę, pozwalając słabym na nadrobienie dystansu do silniejszych. Dzisiaj dwóch grajków Korony powinno było wylecieć z boiska. Genkow mógł mieć złamaną nogę, ba - zakończoną karierę przez rzeźnika z Kielc.

To jest poważniejszy problem, bo od pajacowania nie zrywa się wiązadeł, ani nie łamie nóg.

W dodatku ja nie widzę u naszych sędziów konsekwencji. Z jednej strony tolerancja dla "sanek", z drugiej - dyktowanie rzutów wolnych i karnych po każdym potknięciu.

Co do Mistrzostwa - pewne jest, że nie zdobędzie go w tym sezonie Podbeskidzie. To jedno można stwierdzić z pełnym przekonaniem. W naszej lidze żaden zespół nie prezentuje dobrej formy, na razie tylko my gramy dość regularnie ale przeciwników też mieliśmy łatwiejszych.

Optymizm co do naszych szans bierze się raczej ze słabości rywali, niż z naszej siły.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 10.04.2011, 20:44
Na mistrzostwo są bez szans, 14 punktów straty to dystans nie do odrobienia w 9 kolejek. Ale o trzecie miejsce powalczyć mają jeszcze spore szanse.

W trójce będzie na pewno Jaga, bo reszta drużyn nie zachwyca, a Jaga ma stosunkowo niezbyt trudny terminarz - tylko Legię u siebie, o ile Legia w dzisiejszych czasach w ogóle zasługuje na specjalne wyróżnienie jako drużyny groźnej dla każdego. A o trzecie pucharowe miejsce powalczy reszta ekip, właściwie od miejsca 3 do 13.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów