|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() Powód: u
Ostatnio edytowane przez Przemoo : 20.02.2012 o godz. 20:37.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
![]() http://xyz1906.mybrute.com/ |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nunez i Iliev mają niezły drybling, Bunoza czasem jak się rozpędzie to jak gazela z piłką mknie, Bitonowi też coś wychodzi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
to jest banalnie proste, mamy dwóch napastników o podobnym poziomie, za jednego zapłaciliśmy chyba 500 tyś euro a drugi jest wypożyczony z opcją pierwokupu za 1,6 mln euro. W pierwszej rundzie z braku innych możliwości grał ten drugi i wykazał swoją wartość, jednak nie jesteśmy potentatami finansowymi i nie jesteśmy najwidoczniej w stanie wyłożyć takiej sumy na jednego zawodnika. Wiec oczywiste jest chyba że nie będziemy promować tego którego musimy zaraz oddać, tylko tego który jest już nasz i możemy na nim zarobić. A jeżeli ktoś twierdzi że Bułgar ogólnie gra słabo to albo nie zna się na piłce albo tak jak kolega wcześniej napisał "ma drewno zamiast mózgu" . Na prawą obronę bym nie narzekał ponieważ mamy tam dwóch niezłych jak na Wisłę zawodników. I znowu pytanie który ma grać jest dla mnie banalnie proste. Skoro obecnie oboje prezentują podobny poziom to patrzy się na inne aspekty. I to Serb jest młodszy - bardziej perspektywistyczny, lepszy motorycznie itp Jak ktoś już zaznaczył, dużo większy problem mamy na LO, dwóch lewych obrońców nie zdaje egzaminu już od jakiegoś czasu. Ja postawił bym na Nunieza który już chyba dwukrotnie pokazał że dobrze sobie radzi na tej pozycji. Natomiast na środku obrony obok Chaveza (który jest pewniakiem) powinien zagrać właśnie Diaz. Z przodu postawił bym na ofensywne ustawienie z meczu z Zagłębiem. W Belgii nie możemy grać na remis, musimy strzelać bramki, naszą najsłabszą stroną jest defensywa, tak samo jak u przeciwnika. Dlatego powinniśmy od pierwszej minuty rzucić się przeciwnikowi do gardła, zwłaszcza że wyglądamy dużo lepiej fizycznie. Dużo mówiło się o szerokiej kadrze Wisły, natomiast ja widzę tu problem który uwidocznił się w meczu z Zagłębiem. Zmiany defensywne, statyczne, nie było kogoś kto mógł odmienić gre. W momencie złego wyniku można wprowadzić Bitona na drugiego napastnika, tylko kogo za oddychającego rękawami od 60 min Ilieva? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
W przypadku obrony można by też zaryzykować ustawienie Jovanovicia na stoperze obok Chaveza. Marko w którymś z wywiadów wspominał, że grywał już na tej pozycji i czuł się dobrze. Na prawej obronie Lamey (który często ma sytuacje przy stałych fragmentach), a na lewej Diaz. Co do napastnika, to sądzę, że Biton mógłby zacząć od początku celem zaskoczenia obrony Standardu.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2012
Offline |
|
Kolego szanowny ja nikogo nie obrażałem, ale jeśli chcesz moge przejść na Twój poziom. Jeśli ktoś twierdzi że Biton jest na podobnym poziomie co Genkow to albo nie zna się na piłce, albo "ma drewno zamiast mózgu" Ja twierdze że Bułgar gra słabo bo nie dochodzi do sytuacji,a jeśli już coś strzela to najczęściej bardzo szczęśliwie. Nogami grać nie potrafi na poziomie europejskim, niezłe warunki atletyczne i dzięki temu gra głową to jego jedyny, poważny atut. Biton to jest pies na bramki, w 20 minut w lubinie stworzył sobie jakieś sytuacje ( był faulowany na karnego, strzał głową, niecelny wolej ). w 70 minut Genkov nie oddał chyba strzału. Jakość bramek, częstotliwość ich strzelania, wszystko jest po stronie Bitona i jeśli z chęci promowania Genkova nie będziemy grali w przyszłym roku w pucharach to - tak jest to sabotaż.W pucharach czekają dużo większe pieniądze niż za Genkova, którego i tak nigdzie już pewnie nie sprzedamy - jest za słaby i za stary. Diaz, Nunez też są wypożyczeni, a grają więc za bardzo nie rozumiem czemu są promowani? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
@down: każdy wariant bez Palijca, (nawet wyjście w dziesiątkę) jest lepszy od wariantu z Palijciem.
Ostatnio edytowane przez thechris : 20.02.2012 o godz. 22:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Na Nuneza na LO nie ma chyba co liczyć jestem pewien że zagra obok Wilka jako drugi defensywny pomocnik, a lewa strona obrony kto by na niej nie zagrał chyba bedzie autostrada prowadzaca pod nasze pole karne, na środku tak jak mówicie mógłby zagrać Diaz i to byłoby niezłe rozwiązanie ale jeśli Diaz zagra w środku automatycznie na lewej zagra Paljić a po tym co widzieliśmy w Lubinie chyba najlepszy pomysł by to nie był. Więc Diaz na LO a na środku proponuje Bunoze. Pod wzgledem walecznosci napewno przewyzsza Jaliensa a wiecej błedów niż on też raczej nie popełni.
![]()
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
zupełnie nie piłem do Ciebie, napisałem ogólnie bez wycieczek personalnych, skoro poczułeś że to do Ciebie to cóż. Nie widzisz dobrej gry Genkova bo ograniczasz się tylko do tego że napastnik ma tylko strzelać bramki. Gramy bardzo dużo długich piłek, dużo piłek 'na ściane', i w naszej taktyce bardzo dobrze sprawdza się właśnie taki silny, odgrywający, utrzymujący się przy piłce napastnik. w takim razie masz podobny szacunek do trenera Moskala co Małecki, więc bez komentarza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Ta niechęć do Jovanovicia jest wręcz komiczna, zawodnik jest młody, ma świetną wydolność, szybkość i ma perspektywę wielu lat i to na dobrym poziomie i fajnie że jest w Wiśle. Sobolewski, czy Baszczyński w jego wieku nie grali lepiej. Biton czy Genkow, dla mnie Biton, ale totalne deprecjonowanie Genkowa jest wbrew jego realnym osiągnięciom w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez milosz : 20.02.2012 o godz. 23:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Napewno zdecydowac czy Genkov czy Biton jest bardzo ciężko. Z jednej strony Genkov napewno lepiej gra dla drużyny, pare bramek przecież też strzelił. Z drugiej Biton potrafi strzelić bramke z niczego ale w samej grze druzynie daje niewiele. I bądź tu mądry ? Ja bym zrobił tak - w wyjściowym składzie w czwartek wypuściłbym Genkova, natomiast jeśli zrobi się gorący dla nas wynik w sensie niekorzystny po przerwie wpuscilbym Bitona bo będąc tak nieobliczalnym zawodnikiem jakim jest napewno będzie w stanie strzelić bramkę z niczego z niemal każdej pozycji okolic pola karnego.
![]()
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Teraz jak sobie pomyślałem, to chyba najlepszy możliwy wybór to zestawienie:
Lamey - Chavez - Diaz - Jovanovic. Marko grał na tej pozycji kilka spotkań w Partizanie (z tego co pamiętam na pewno grał 2 takie mecze), więc nie byłoby to dla niego może coś strasznie trudnego do odegrania. Diaz dobrze sobie radzi na środku, Nunez jest potrzebny w pomocy, bo musimy zagrać dwójką defensywnych. Z środkowych obrońców ciekawy jestem formy Bunozy, który z Chavezem tworzył już ciekawy duet, ale to już decyzja tylko i wyłącznie do trenera, nikt poza sztabem szkoleniowym nie wie w jakiej jest dyspozycji. Ustawienie defensywy będzie kluczowe dla przebiegu spotkania. Wiadomo, musimy strzelić bramkę, jednak o to chyba każdy z nas jest bardziej spokojny niż o chociażby jakieś frajerskie błędy indywidualne naszych obrońców, które mogą nam znacznie utrudnić zadanie. Jesli Nunez miałby grać na boku obrony, to w środku zagrałby pewnie Jirsak, który akurat w takich meczach, czasami grywał na dobrym poziomie (Tottenham). Obysmy zagrali paradoksalnie tak jak w dwóch zremisowanych na wiosnę meczach, tylko niech w końcu wróci do nas to szczęście, które sprawiło, że gramy ten mecz . |
|
|
|
Member
Offline |
||
Widze tą gre Genkowa, ale Biton w takiej grze gra równie skutecznie, w dodatku jest silniejszy i lepiej trzyma się na nogach. wystarczy oglądnąć mecz z Odense gdzie już za trenera Moskala właśnie tak grał Dudu. Wczoraj również grał tak, zaliczył przy tym świetny przerzut na lewy atak. Jeżeli uważasz że z mojej strony stwierdzenie że Biton jest napastnikiem lepszym od Genkowa jest brakiem szacunku do Moskala to mogę sie tylko zaśmiać, jeżeli uważasz, że jest to zagranie na poziomie Małeckiego to nie mamy nawet o czym rozmawiać. milosz napisał(a):
![]() |
||
|
|
Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Ja bym zagrał z Bitonem na szpicy, ale żeby nie pałętał się tam osamotniony i odcięty od podań nakazałbym mu grę podobną do Genkova. To nie jest znowu tak, że Biton nie umie przytrzymać piłki, odwrócić się z nią czy cofnąć się do jakiegoś rozegrania z pomocnikami. W Lubinie, ale nie tylko tam, pokazał, że pomimo iz nie jest takim atletą jak Genkov, to umie też tak pograć. Ów kontrast Genkov - Biton, że niby ten pierwszy jest takim obrotowym, a Biton typowym sepem jest na tym forum przerysowany. Dudu jest samolubny ale w polu karnym, gdy się cofał do połowy boiska umiał otworzyć innym drogę do brami - vide asysty z Limanovią a także z Odense na wyjeździe.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
A ja tylko porównałem nie podanie ręki trenerowi z obrażaniem go jako oznaka braku szacunku. Wiec chyba nie rozumiesz tego co piszesz. Co do napastników mogli byśmy się kłócić cała noc, ale to bez sensu. Fakty są takie że obecnie Genkow wygrywa rywalizacje i pewnie on zagra w czwartek. Chciałem jeszcze dodać że jestem w szoku po tym jak napisałeś że Biton zagrał bardzo dobre 20 min z Zagłębiem. Bo moim zdaniem nic ale to nic nie wniósł do gry, trzymany wywrócił się na 16 metrze, strzelił głową niecelnie oraz w dobrej sytuacji gdzieś z 13 metrów nie trafił w bramkę, dlatego jestem Ciekawy jak inni użytkownicy to widzieli? Może mam słabą pamięć i pisze głupoty? |
||
|
|
Member
Offline |
||
Cytat:
a Biton nie wywrócił się na 16 metrze tylko przyjął piłkę pod strzał i został sfaulowany! |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co to znaczy, że Jovanovic zagrał kilka dobrych meczów? Chyba , że za dobry uznajesz taki w którym nic nie zawalił.Hajto grał w piłkę w innych czasach, teraz prawy obrońca to nie tylko blokowanie, ale też skrzydłowy, kiedy jego drużyna ma piłkę, a Jovanovic jest kiepski kiedy ma ją przy nodze.Na LO to My w ogóle nie mamy obrońcy, szczególnie kiedy gra tam Pajlic. twierdzisz, że Genkov i Jovanovic są dobrzy, tak?poproszę przykłady ich ponadprzeciętnych występów , konkretnie, bo tylko o takich piłkarzach można powiedzieć, ze są dobrzy.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
yogul - a nie pomyślałeś, ze Moskal dostał takie wytyczne od zarządu żeby zbić cenę za Bitona? W tej chwili będzie miał status rezerwowego, a wchodził na boisko kiedy będzie Wiśle absolutnie niezbędny.Biton w każdym elemencie jest lepszym napastnikiem od Genkova szybszym, potrafiącym przejść obrońce jeden na jeden, z lepszym strzałem, na pozycji typowej 9 w ogóle nie ma co ich porównywać.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Jovanović akurat ma ciąg na bramkę i potrafi grać również w ofensywie (szybkości i kondycji nie można mu odmówić), a piłka się nie zmieniła na tyle aby każdy obrońca był magikiem technicznym. Zamiast skupić się na realnych problemach kadrowych Wisły to widać niektórzy wolą szukać dziury w całym. Nasi środkowi napastnicy strzelają bramki, a na PO jest wystarczająca obsada. Problemy są gdzie indziej, LO, def. pomocnik, kolejny skrzydłowy. Również w niedługiej perspektywie, bramkarz. |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jak wygrywa rywalizacje, w jakim konkursie, na jakich zasadach? Równie dobrze Moskal mógłby wprowadzać Bruda zamiast Meliksona i też byś twierdził, że Daniel wygrywa rywalizacje? Z całym szacunkiem dla trenera Moskala, to jest on tylko człowiekiem i ma prawo się mylić.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ps. twoim zdaniem jak nie wykupimy Bitona i zostaniemy z samym Genkovem atak nie będzie problemem?Skończy się kontrakt z coraz słabszym Lameyem dla którego to ostatni sezon w Wiśle i wystarcza ci sam Jovanovic jako cała obsada PO? ja tu widzę więcej problemów na przyszłość.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 21.02.2012 o godz. 01:36.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja piszę o aktualnej kadrze, a nie o tym co będzie jeżeli , kogoś wykupimy lub nie wykupimy, lub ktoś odejdzie lub nie odejdzie, pisałem o aktualnej kadrze, aktualnie problemy nie są na pozycji środkowego nap., czy PO.
Są zaś tam gdzie pisałem, LO, def. pom., skrzydłowy, czyli 3 pozycje, oraz w wkrótce bramkarz. Jeśli braknie Bitona, na rezerwie Lameya, Małeckiego , czy kogoś innego to naturalnie należy uzupełnić braki. Jednak na dziś Jovanović i Genkow to nie są problemy Wisły, problemy są gdzie indziej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Genkov to słaby zawodnik, ale Bitona nikt nie wpuście w podstawie, bo go nie wykupimy.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
co za cielaki. Z trybun widać to znakomicie - piłka na Genkowa=dobre zgranie/przyjęcie+zgranie do Wiślaka, piłka na Bitona - czasem fajne zejście, zazwyczaj strata lub przegrany pojedynek. Genkow daje nam bardzo dużo, ale "internetowi trenerzy" wiedzą najwięcej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Polecam oglądnąc sobie mecz z Zagłębiem na spokojnie. Potem porównać jak nasza gra wyglądała z Genkovem w ataku, a jak z Bitonem. Do momentu zmiany Zagłębie miało problem utrzymać się dłużej przy piłce i tylko nielicznymi kontrami było w stanie nam zagrozić. Utrzymywaliśmy się długo przy piłce szybko ją wymieniając. Od momentu wejścia Bitona gra ofensywna siadła czego wynikiem była bramka wyrównująca. Biton gra pod siebie tak samo jak Małecki.
Argumenty mówiące że Biton nie gra bo chcemy zejść z ceną sa komiczne. Ile możemy zejść? Do miliona euro jak Belgowie będą frajerami? Nawet jakby tyle się udało to jest warto ryzykowac stratę 400 000 euro (za awans do 1/8 finału) + 300 000 euro (wpływy z biletów w meczu 1/8 finału) nie wspominając o lidze dla "nadziei że Belgowie zejdą z ceny"? Wy tak naprawde myślicie? Idac dalej, dlaczego gra Nunez? Moskal woli Genkova, Maaskant wolał Genkova, Mattheus widzi Genkova w reprezentacji a tutaj dalej jeden z drugim powtarza że Bułgar słaby i słaby. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|