|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Gratuluję podwójnej moralności tym którzy uważają, że upadłość, ucieczka od długów (dłużników) i IV liga to najlepsze rozwiązanie. Te 20 czy 20 kilka milionów długu to nie są jakieś cyfry w księgach które można skreślić i będzie git. Za tymi cyframi stoją konkretne osoby którym Wisła jest winna kasę: nie tylko zawodnicy i trenerzy ale również księgowe, sprzątaczki, kasjerzy a także cała masa ludzi w firmach które świadczyły usługi na rzecz Wisły i którym Wisła wisi kasę.
Wy poważnie myślicie, że zrobienie w ch...a tych wszystkich osób, włożenie rąk do kieszeni i pokazanie słonia to najlepsze co Wisła może zrobić? Bardzo lekko to Wam przychodzi. Ciekawe czy mielibyście podobne zdanie gdybyście sami byli na liście wierzycieli. I jeszcze jedno - ile czasu zajęłaby odbudowa zaufania do klubu który zrobiłby taki numer. Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez SlawekS : 30.11.2018 o godz. 01:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
rafał zgadzam sie masz 100 % dlatego pisałem że Sarapata musi odejść rozegrali to najgorzej jak sie dało i teraz jesteśmy w mega Ch sytuacji ale mimo to lepiej robić wszystko by przetrwać i spłacać dług niż zaczynać od 4 ligi od ZERA
![]()
żadne zwycięstwo, nie przychodzi bez ceny
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Ci którzy piszą o przyszłym sezonie i większej kasie za prawa tv pragnę przypomnieć że w obecnej sytuacji finansowej jest niemal pewne ze nie dostaniemy licencji na grę w ekstraklasie a może i nawet na grę w I lidze.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2015
Offline |
|
Takich sukcesów byś chciał?Jakie masz zaplecze? startując od 4 ligi nie masz nic. Ani stadionu, ani piłkarzy, ani trenerów ...NIC...ani pieniędzy. A no i oczywiście ładnych parę tysięcy rozczarowanych kibiców, których kieszenie są puste, bo kasa poszła na ratowanie EKSTRAKLASOWEGO zespołu, a nie pastwiska.... Ci którzy wykładają teraz kasę na socios i różnego rodzaju zbiórki napewno się ucieszą, że to o ch... rozbić i wolimy iśc od dołu.... gratuluję pomysłu. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Zgadza się, nie moje pieniądze, nie chciałem obrazić tych którzy się ucieszą z 4 ligowej Wisły. Wybacz
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
To co piszesz, to 100% racji. Jednak przy "gospodarności" Majchrowskiego i spółki, obawiam się, że będą mieć głęboko w d... pusty stadion, nie używany przez nikogo. Przecież to pieniądze nasze, nie ich. A na kolejną kadencję, już się nie zanosi... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Nie potrafisz mnie obrazić człowieczku... Straszny wysyp troli tutaj ostatnio , jak choćby ten który sie jakoś dziwnie uaktywnił wyłącznie w trudnych czasach...
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Nie miałem nic ciekawego do powiedzenia w lepszych czasach więc się nie odzywałem. Teraz są już bardzo trudne czasy, więc może warto się wypowiedzieć - zwłaszcza gdy czyta się jak własni kibice chcą mój klub spuścić do 4 ligi. Myślę, że takich osób jak ja jest więcej.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Wszyscy chcący rozpoczynać od 4 ligi powinni się rozpędzić i pier.dolnąć mocno głową o ścianę. Z czym tam rozpoczniemy ja się pytam? Bez kasy, bez piłkarzy, bez stadionu, nie będzie niczego. Jakieś utopijne wizje, że kibice to będą ciągnąć... Ci sami, którzy nie potrafią wykupić biletów na najbliższe dwa, być może najważniejsze w ostatnich latach spotkania? Gratuluje optymizmu co niektórym. Jeszcze jakieś porównania do ŁKSów, Widzewów czy (o ku.rwa!) Hutników ![]() Większość zapomina o jednej, bardzo w Krakowie istotnej sprawie. Mianowicie tuż za miedzą jest taki śmieszny twór, którego fani już tupoczą koszernymi nogami, już ślinią się, już cieszą ryje na samą myśl o naszym upadku. To jest dla nas największe zagrożenie, a nie jakieś tam długi. Pasiasta ladacznica tylko czeka na przejęcie miasta gdybyśmy zniknęli gdzieś w B-klasach. Dlatego też musi być zrobione absolutnie wszystko, aby jak najdłużej utrzymać się w ekstraklapie. Zresztą nie wierzę w wycofanie z rozgrywek. Takie rzeczy nie zdarzają się na tym poziomie, za duże straty dla pozostałych uczestników tej zabawy. ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
W całej rozciągłości popieram w dyskusji powyższy głos (no może oprócz niewiary w możliwość wycofania się w trakcie rozgrywek).
|
|
|
|
Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Jeżeli do końca weekendu nie będzie konkretów ze sprzedażą klubu ,to jedyna opcja dymisja zarządu.Nowy prezes zwraca się do miasta o pomoc w szukaniu inwestora,zawsze to jakaś dodatkowa szansa dla nas.Miasto może nam pomóc w poszukiwaniu inwestora,ale podejrzewam,że tylko z nowymi władzami.Jednak tutaj trzeba szybko działać,prawdopodobnie do świąt musimy pozyskać inwestora.W styczniu nikt nam już nie pomoże jak pójdzie masa wniosków o rozwiązanie kontraktów.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Przestań już z tym miastem...
|
|
|
|
Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Nasze konkrety, a konkrety ze spotkań z inwestorami to dwa różne światy... Nie wiemy co się dzieje i spekulujemy, a tak na prawdę nie mamy nic do powiedzenia...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jakoś na Widzew po upadku chodzi więcej ludzi niż chodziło w ekstraklasie.
Czasami łatwiej zjednoczyć ludzi w pozytywnej sprawie bo ludzie chcą się utożsamiać z sukcesem, mieć udział w tworzeniu czegoś, a tym byłaby odbudowa Wisły od podstaw na zdrowych zasadach. Bo obecnie nie ważne ile bysmy zrobili zbiórek to efekt będzie tego żaden - taka prawda, to jest kropla w mrozu potrzeb. I jeszcze ta Sarapata na czele, której działania zniechęcają do wszystkiego. Jedyny minus całej sytuacji to aspket moralny, że część nie odzyska swoich pieniędzy ale ciekawe czy oni jeszcze w ogóle na to liczą ? Możemy im dac dożywotnie karnety w ramach rekompensaty ![]() ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie podawajcie przykładu Widzewa. Raz, że miasta zupełnie inne, dwa że tam był zbudowany cały przekaz i komunikacja na bazie nowego stadionu i powrotu do elity, pozytywna atmosfera po latach posuchy. U nas byłaby raczej żałoba i płacz po tym co zostało właśnie zabrane. Wisła ma bardzo roszczeniowych kibiców. Może z 3 tys by przyszło. Trzeba zrobić wszystko, any uratować ESE dla klubu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Od chciejstwa nic się nie zmieni. Daj, daj, daj (to do tych którzy taką filozofię wyznają). Również nie wystarczy.
To że ja chciałbym żeby Wisła zdobyła w tym roku MP i awansowała do LM a następnie wygrała te rozgrywki to oznacza że tak się stanie ? Że jak wszystko zrobimy to tak się stanie ? Halo, halo tu ziemia. ŁKS. Ciekawe czy będziesz/będziecie się śmiać po zakończeniu rundy (teraz są na 3 miejscu z punktem straty do 2 miejsca). Widzew. Wykupione wszystkie karnety i liter II ligi. Hutnik. Lider III ligi. A przykład Hutnika pokazałem że nawet taki klub z mało liczna grupą kibiców, ale oddanych klubowi jest wstanie się podnieść. A Wy tu tylko jak stare baby płaczecie, że nie poradzimy sobie. To idź jeden z drugim i skocz z mostu. Jak życie Cię przerasta i nie dajesz rady. Po co walczyć. Z taki podejściem że ktoś "da", że ktoś coś zrobi, że się nie da, że to już koniec to faktycznie może dajcie sobie spokój z pisaniem że jesteście kibicami, którzy są oddani klubowi na dobre i na złe. Koniec dyskusji bo krew mnie zalewa czytają te Wasze żale.
Ostatnio edytowane przez krakus76_ : 30.11.2018 o godz. 12:03.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Przecież nam nie chodzi o to, że sobie nie poradzimy, tylko w naszej sytuacji będzie nam dużo ciężej niż klubom, które podajesz za przykłady.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Chodzi mi o samą postawę. Nie twierdzę że będzie pięknie i cudownie. A jak będzie to już duża rola samych kibiców. Z tymi co tu piszą że oni na IV kopaninę nie będę chodzić to powiedziałby jedno. To ...... (i tu takie sowo na literkę S. Rydułtowy, Brzesko, Tarnów itd. Byłem na tych wyjazdach w II lidze. Może moje podejście wynika z tego że pamiętam czasy jeszcze jak nie było TF. Dla części osób Wisła to ekstraklasa i MP. Nie widzą innego życia bo go nie znają.
Ostatnio edytowane przez krakus76_ : 30.11.2018 o godz. 12:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nie wszystkim po spadku do 4 ligi udaje sie wrócić do ekstraklasy...Polonia Warszawa,GKS Katowice czy Zawisza są tego przykładami
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|