The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.08.2009, 06:46
Ja tam nic nie mowie ale Slask jak dla mnie gra naprawde kichę. I to od dawna. Pan Ryszard Tarasiewicz nie ma wg mnie wizji tego zespołu i to sie mści. Gratuluje wygranej , ale niedlugo powazne mecze i lepiej by bylo zacząc coś kopać na poważnie. Dzisiaj WISŁA!!!!!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 15.08.2009, 08:11
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Ja tam nic nie mowie ale Slask jak dla mnie gra naprawde kichę. I to od dawna. Pan Ryszard Tarasiewicz nie ma wg mnie wizji tego zespołu i to sie mści. Gratuluje wygranej , ale niedlugo powazne mecze i lepiej by bylo zacząc coś kopać na poważnie. Dzisiaj WISŁA!!!!!
A moim zdaniem Tarasiewicz,to najwieksza siła tej druzyny.Z roznych kopaczy stworzyl team ,ktory w zeszlym sezonie jako beniaminek spokojnie zajal wysokie miejsce.Kibice tez go pozdrawiaja czesto na meczu.
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 15.08.2009, 09:14
Jak nie zaczniemy szkolic młodziezy to ja czarno widze ten nasz fotbol za 10 lat , obecnie liga to jest syf i sam sie zastanawiam jakim cudem ci goscie kopia w ekstraklasie , kopia bo gra tego nie mozna nazwac . za moich czasów to wielu moich kolegów miało lepszą technikę użytkową niz obecni kopacze . Trzeba było zostac piłkarzem , luzik pokopac piłeczke , kaske wziasc i miec wszystko w d.....
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.08.2009, 12:05
a ten Baggio z Bytomia, nawet niezły.
Technike ma, ograny jest, ciekawey chłopek.

A co wy sie dziwicie że Śląsk nie gra super, jak oni graja takim samym praktycznie składem.Ciężko bez wzmocnień szaleć, a WKS na ławce ma tylko Bilińskiego.
W sumei podobnie jak my, maja kłopot z napastnikami. Na szczescie Szewczuk zaskakuje. Naprawde niezle sobie pogrywa
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 15.08.2009, 12:06
swój chłop napisał(a):Wyświetl post
http://sport.wp.pl/kat,1719,title,WD...l?ticaid=1890c

Lechem nie chcą być. Amicą też... Może się zdecydują na Pcimiankę albo Izolator Boguchwała.
Wspominałem na tym forum kilka miesięcy temu, że zaczną się jaja jak się dobiorą do dupy Amice i są jaja Ciekawe jak teraz będzie śpiewał prawnik lokomotywy.

Odpowiedz cytując
Verter
Member

Od: 05.2007

Stary 15.08.2009, 12:21
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
hahahaha

sami udowadniaja ze Lech Poznan nie istnieje

"niezmoznosc " karania sp Lecha Poznan bo tego jako tako nie ma ,wobec polaczenia z Amika Wronki ,dzis mowią ze Amiki tez karac nie mozna

I jak tu nie spiewac ze sprzedali sie za kuchenke

Co za ludzie bez krzty honoru
ale o co chodzi, przecież to jest ten sam wniosek, a nie jakiś nowy

Jak już to Masiota (w porozumieniu z zarządem) nie mają honoru, składając takie wnioski. Z prokuratury nie wyjechała jeszcze w kierunku WD, ciężarówka dowodów w sprawie Lecha (co więcej jest mało prawdopodobne by był to materiał na skale o której co niektórzy tu marzą ), a mecze o których się mówi nie dotyczą czasu od 2005, więc np o degradacji nie może być mowy, co najwyżej punkty ujemne (Jagiellonia).

edycja
no i jak zwykle pismaki wiedzą o czym piszą bo na WP już nie ma cytatu który cytuje weszło, i nie chodzi o żaden nowy wniosek o niekaranie za korupcje w Amice.
Ostatnio edytowane przez Verter : 15.08.2009 o godz. 12:33.
Odpowiedz cytując
jabadabaryba
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 15.08.2009, 12:23
http://www.weszlo.com/news/3477 jakże trafny artykuł ;d gdyby jeszcze wszystkie strony były tak bezpośrednie jak weszło.

I tak najepsze stwierdzenie jakie słyszałem to " Lech po połączeniu z Amicą jest nowym klubem z kilkudziesięcioletnią historia" hahh
Ostatnio edytowane przez jabadabaryba : 15.08.2009 o godz. 12:37.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 15.08.2009, 12:34
Nowy klub , ktory nie zaczynal od najnizszej klasy rozgrywkowej bo ? Nie wiem....

W ogole to ja nic nie mowie bo ulubiony kontratak kazdego kibica Lecha to wytykanie nam CWKS'u

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.08.2009, 13:05
Jak dotąd ich nazywałem Amiką, tak teraz - przyznam szczerze - pogubiłem się. Poczekam na wykładnię kumatych Pyr tego forum, do tego czasu będę ich chyba tytułował Marsjanami. Nie z tej ligi, "Galacticos"
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Piotr R
Banita

Od: 07.2009

Stary 15.08.2009, 13:09
No widzisz misiu...a wystarczy trochę pomyśleć zamiast wstawiać rubaszne, trendy, cool emotikony
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.08.2009, 13:18
Wyobraźcie sobie co by było gdyby na pchlim targu szefowie Amiki kupili nazwę i herb np. Barcelony, a nie nieboszczyka Lecha
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 15.08.2009, 13:19
Piotr R napisał(a):Wyświetl post
No widzisz misiu...a wystarczy trochę pomyśleć zamiast wstawiać rubaszne, trendy, cool emotikony
Mysle i mysle... na poczatku wymyslilem ze to Lech, jednak przeczytalem ze wasz prawnik mowi ze to nie Lech. Wiec wymyslilem ze Amica. No ale wczoraj dowiedzialem sie ze tez nie Amica. Wiec co ?

Poznansko-wroniecka logika
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 15.08.2009, 13:21
Podobnie jak Wolfy jestem całkowicie zdezorientowany. Jeśli to już nie jest Lech, ani Amica - to co to za klub?

Dziwię się tylko poznańskim kibicom, którym najwyraźniej ta szopka w niczym nie przeszkadza.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
matti220
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 15.08.2009, 13:23
Zawodnik ,który był za słaby na Legię (tak przynajmniej twierdził J.Urban ze swoją zgrają) oraz zawodnik który pokonał Wisłę w eliminacjach LM, podpisał ... 7-mio letni kontrakt z Almerią ,zespołem Primera Division ... chodzi oczywiście o Nikite Andriejew'a ...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.08.2009, 13:39
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Wyobraźcie sobie co by było gdyby na pchlim targu szefowie Amiki kupili nazwę i herb np. Barcelony, a nie nieboszczyka Lecha
Nie wszystko można kupić. Tyle, że od dbania o takie rzeczy jak tradycja klubu są kibice. Wiele było na świecie przykładów, kiedy to właśnie oni przeciwstawiali się głupim pomysłom prezesów, że wspomnę choćby o Wimbledonie, na którym wymusili zrzeczenie się i zwrot zdobytych trofeów po przenosinach. No, ale jeśli kibice zamiast honoru mają zmysł handlowy...
Cóż, już kiedyś napisałem, że o to powstał w naszym kraju pierwszy klub prawdziwie mieszczański - furda tradycja, liczą się tylko i wyłącznie zysk, wyniki. Tym bardziej chwała kibicom Śląska i Pogoni, że zablokowali śmieszną fuzję z Groclinem. Szczególnie tym ostatnim ta decyzja musiała przyjść z trudem.

Do Piotra R - będziesz trollował, to wylecisz z tego forum lotem koszącym. Mam gdzieś współczesne wzorce "równouprawnienia", żaden "trans", "homo" tudzież inny dewiant nie będzie się do mnie zwracał per "misiu". Nawet w internecie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.08.2009 o godz. 13:43.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Piotr R
Banita

Stary 15.08.2009, 13:49
wolfi misiaczku nie irytuj się

Powołując przykład Śląska i Pogoni pokazałeś jakim jesteś hipokrytą. Dobrze wiesz ze gdyby dogadali sie na górze ( Miasto z Drzymałą) kibice mieliby gówno do powiedzenia. Teraz mogą robić się na ludzi zasad i dziękować Bogu za zbieg okoliczności który ich wykreował.

Żegnam
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.08.2009, 13:55
wolfi misiaczku nie irytuj się

Powołując przykład Śląska i Pogoni pokazałeś jakim jesteś hipokrytą. Dobrze wiesz ze gdyby dogadali sie na górze ( Miasto z Drzymałą) kibice mieliby gówno do powiedzenia. Teraz mogą robić się na ludzi zasad i dziękować Bogu za zbieg okoliczności który ich wykreował.

Żegnam
Zanim zaczniesz się wypowiadać na temat Śląska i Pogoni, to najpierw dowiedz się o czym piszesz. Bardzo wygodnie jest twierdzić, że nic nie mogli - a jednak pomimo tego coś w tej kwestii zrobili. Mają czyste ręce, nie śmieje się z nich cała kibicowska Polska. A co wy zrobiliście?
Kwestii hipokryzji nie będę poruszał, w końcu jesteście tu ekspertami.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 15.08.2009, 13:58
Warszawiacy jakos potrafia 'byc' tutaj na forum, kibice innych klubow tez. Jak zwykle tylko poznansko-wronieccy net hólsi wpadaja, rzucaja jakimis pedalskimi misiaczkami i zawsze najlepsi, najwazniejsi a wszyscy inni to maja kompleksy... Miejscie jakis honor, a przynajmniej zachowujcie sie, bo jak narazie to przykro was czytac.

I proponuje dowiedziec sie czemu jednak Slask nie polaczyl sie z Dyskopolo, bo narazie sie kompromitujesz, szukajac 'argumentow' na sile
Ostatnio edytowane przez mic : 15.08.2009 o godz. 14:11.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 15.08.2009, 14:14
Wracajac na stare smieci ,to jak sie oglada mecz na stadionie Piasta ,gdzie w tle rosnie żywopłot ,to sie zastanawiam ,co zlego było ze stadionem ŁKS'u,ze sie nei nadawal do gry
Odpowiedz cytując
Piotr R
Banita

Stary 15.08.2009, 14:17
Sląsk nie połączył się z Grodziskiem bo Dutkiewicz nie chciał zapłacić tyle ile chciał Drzymała. Kibice Śląska jedyne co wynegocjowali to rezygnacja z gry w pucharach.
Pogoń? Hehe pamięć wybiórcza. Najpierw wydymał ich Ptak z Piotrcovią, później Godnor. Idąc waszym tokiem myślenia Pogoni już od dawna nie ma. Podobnie jak Lechii zresztą.
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 15.08.2009, 14:26
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Zanim zaczniesz się wypowiadać na temat Śląska i Pogoni, to najpierw dowiedz się o czym piszesz. Bardzo wygodnie jest twierdzić, że nic nie mogli - a jednak pomimo tego coś w tej kwestii zrobili. Mają czyste ręce, nie śmieje się z nich cała kibicowska Polska. A co wy zrobiliście?
Kwestii hipokryzji nie będę poruszał, w końcu jesteście tu ekspertami.
W liczbie 14 tyś przyszli wspierać nowy twór w pucharze intertoto, do którego awans wywalczyła Amika.

Dziś jedyne co potrafią powiedzieć to coś w stylu "kibicuje Lechowi, chodze na Lecha, mam w dupie licencje i opinie innych". W sumie co innego im zostało? Zachowli się jak frajerzy 3 lata temu, to teraz muszą w tym tkwić i udawać że jest ok. Bo jakoś nie przypuszczam by zaczęli wszystko od nowa jak Lechia Gdańsk, majster by się oddalił na długie lata a tego najzajebistsi kibice na świecie mogli by nie znieść.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 15.08.2009, 14:27
Sląsk nie połączył się z Grodziskiem bo Dutkiewicz nie chciał zapłacić tyle ile chciał Drzymała. Kibice Śląska jedyne co wynegocjowali to rezygnacja z gry w pucharach.
Pogoń? Hehe pamięć wybiórcza. Najpierw wydymał ich Ptak z Piotrcovią, później Godnor. Idąc waszym tokiem myślenia Pogoni już od dawna nie ma. Podobnie jak Lechii zresztą.
Pogoń powstała od zera. Jako Pogoń Nowa, od najniższych klas rozgrywkowych

Tak samo Lechia zresztą.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.08.2009, 14:28
Śmieszny jesteś. Poszukaj, jak to z Pogonią i Lechią naprawdę było. Jeśli na prawdę nie widzisz różnicy między nimi a wami - cóż, nic na siłę.
W kwestii kibiców Śląska - postawili veto dla grania na licencji Groclinu. Boli, nie?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Piotr R
Banita

Stary 15.08.2009, 14:30
Oczywiście, co nie zmienia faktu ze są to nowe twory.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 15.08.2009, 14:35
Oczywiście, co nie zmienia faktu ze są to nowe twory.
Wiec zacznijcie tez jako nowy twor (bo nie Amica i nie Lech) od okregowki.
Odpowiedz cytując
Piotr R
Banita

Stary 15.08.2009, 14:40
Nie mogliśmy tego zrobić. Amika i tak zrobiła by fuzje z WKP. Zostalibyśmy bez prawa do barw, nazwy, historii.
W ekstraklasie grałby Lech a w okręgówce, klub kibiców. Mielibyśmy podobną sytuację do Legii, o wiele trudniejsza i praktycznie bez szans na zwycięstwo
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.08.2009, 14:42
Piotrze R. - dobrze wiesz że bronisz przegranej sprawy. Jako kontynuację Amiki traktuje was wasz zarząd (odcinając się od starego Lecha), PZPN (przyznając rację waszemu zarządowi), UEFA (w rankingu UEFA macie punkty wywalczone przez Amikę). Nawet wasza legenda, Mirosław Okoński mówi otwarcie, że to już nie Lech, ale Amica. Kto jeszcze musi wam to powiedzieć? Papież?

EDIT: I co wy, kibice zrobiliście, by zapobiec takiemu stanowi rzeczy? Kibicom Śląska udało się wynegocjować rezygnację z pucharów i grę na swojej licencji. Może i wam by się udało, a protestując jakoś podratowalibyście swój honor. A tak, jak w znanej przyśpiewce "teraz macie wielki ch.."
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 15.08.2009 o godz. 14:50.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 15.08.2009, 14:56
Zaglebie, obok Cracovii i Arki, to glowny kandydat do spadku...szykuje sie kolejna porazka.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 15.08.2009, 14:59
Co do Zagłębia - widać, że pogromy z Legią i nami nie były dziełem przypadku. To jest zwyczajnie słabiutka ekipa... Czuje, że trener na dniach wyleci.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 15.08.2009, 15:02
Pisalem (nie tylko ja zreszta), zeby nie popadac w euforie po wysokim zwyciestwie nad Zaglebiem, bo miedziowi sa w tym momencie niczym wiecej jak chlopcami do bicia.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów