The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LeszekABG
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.06.2010, 20:12
Xpand xtreme pump. Proszę o kontakt kogoś kto używał.
Odpowiedz cytując
PAWEL NEWB
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 11.06.2010, 10:23
Można ćwiczyć na siłowni ze zlamanymi żebrami?
Odpowiedz cytując
PrawdziwośćDlaGry
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 14.06.2010, 22:02
trec lipo x pack.
stosował ktoś?
jaki cykl trzeba zrobić (niby jest napisane że 4-6tyg) czyli mniej więcej jedno opakowanie.
jeśli ktoś wsuwał ten spalacz to mógłby opisać efekty itd.
jeśli chodzi o mnie to 190cm, 98kg (stanowczo za dużo tłuszczyku i dlatego chciałbym się go szybko pozbyć żeby móc budować masę mięsniową)
inne odżywki jakie narzazie stosuję to gainerek + no shotgun (booster przedtreningowy) i do tego wit. B12 na poprawę krążenia. z góry dzięki za odpowiedź.

@up. ze złamanymi żebrami to chyba ciężko. możesz się tylko bardziej uszkodzić i ból niesamowity.
ja z pękniętymi 2 żebrami poszedłem na siłkę to wyszedłem z niej szybciej niż wszedłem i mało co nie zesrałem się z bólu przy 1 ćwiczeniu.
PdG.

TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
Guciu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.06.2010, 22:33
LeszekABG napisał(a):Wyświetl post
Xpand xtreme pump. Proszę o kontakt kogoś kto używał.
Fajna pompa, sa wyniki.. z tymze razem z kre-alkalinem cykl w moim wypadku
Odpowiedz cytując
Lewy'88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 16.06.2010, 10:42
PrawdziwośćDlaGry
są spalacze, które zbierają lepsze opinie od tego treca, ale to nie ma raczej dużego znaczenia, przy redukcji spalacz jest tylko dodatkiem tu najważniejsze jest odpowiednie żywienie. Unikaj węglowodanów o niskim IG, dobre tłuszcze w diecie (prozdrowotne omega 3) i bardzo ważne jest białko, żeby razem z tłuszczem nie leciały mięśnie, witaminy, cynk magnez itd. unikaj cukrów prostych. Do tego jak masz kasę kup aminokwasy BCAA, to bdb dodatek do spalacza. Jak będziesz się tego pilnować i dobrze ćwiczyć, to szybko powinien fat polecieć. Gainer przy redukcji raczej out
"Każdy ma w życiu swoje Westerplatte"
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 24.06.2010, 11:10
Po ostatnim treningu odczuwam ból w nadgarstku przy przekręcaniu pieści w prawo i w lewo. Czy to może być zwykłe nadwyrężenie? Lioton i usztywnienie wystarczą? Bo jak pójdę z tym do lekarza to będzie jak zwykle....
Zrobić przerwę w treningach?Na ile?
I
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 24.06.2010, 12:03
przy ćwiczeniu na przedramię po kilku ruchach zaczyna boleć mnie lewa ręka... jakby coś mnie tam paliło... :/
http://www.sterydynet.pl/files/treni...dramiona-1.jpg ,- takie ćw. rózne albo hantelkami, albo sztangą.
prawą mogę zrobić 4 serie po 30 powtórzeń, a lewa wytrzymuje tylko kilka :/
ocb
a ćw. już regularnie od 5 miesięcy i nigdy nie miałem problemów z przedramieniem.
Odpowiedz cytując
PatRIOTS
Member

Od: 05.2010

Stary 24.06.2010, 21:49
TSW Fanatyk napisał(a):Wyświetl post
Po ostatnim treningu odczuwam ból w nadgarstku przy przekręcaniu pieści w prawo i w lewo. Czy to może być zwykłe nadwyrężenie? Lioton i usztywnienie wystarczą? Bo jak pójdę z tym do lekarza to będzie jak zwykle....
Zrobić przerwę w treningach?Na ile?
Po pierwsze nie zapominaj o rozgrzewce nadgarstków (jak i całej ręki). Zakup sobie rękawiczki z usztywnieniem (np. Olimpu za bodajże 25 zł).

Kamil_mchw napisał(a):Wyświetl post
przy ćwiczeniu na przedramię po kilku ruchach zaczyna boleć mnie lewa ręka... jakby coś mnie tam paliło... :/
http://www.sterydynet.pl/files/treni...dramiona-1.jpg ,- takie ćw. rózne albo hantelkami, albo sztangą.
prawą mogę zrobić 4 serie po 30 powtórzeń, a lewa wytrzymuje tylko kilka :/
ocb
a ćw. już regularnie od 5 miesięcy i nigdy nie miałem problemów z przedramieniem.
Ciało ludzkie nie jest symetryczne, i jeżeli jesteś praworęczny (a wnioskuję że tak) to można powiedzieć że jest to normalne.
Proponowałbym nie robić tego ćwiczenia hantlami tylko samą szntangą. Po trenignu 2 serie po 25 powtórzeń i będzie coraz lepiej
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Stary 25.06.2010, 11:25
PatRIOTS napisał(a):Wyświetl post
Ciało ludzkie nie jest symetryczne, i jeżeli jesteś praworęczny (a wnioskuję że tak) to można powiedzieć że jest to normalne.
Proponowałbym nie robić tego ćwiczenia hantlami tylko samą szntangą. Po trenignu 2 serie po 25 powtórzeń i będzie coraz lepiej

zaczynałem od samej sztangi... później robiłem hantlami, ostatnio znowu sztangą. ponad pół roku tak już ćwiczę i dopiero kilka dni temu mnie zaczęło boleć... a raczej palić, piec... i dokładniej nie chodzi o mięsień tylko o ścięgno... smaruje maściami w domu i jak jestem na siłowni to znowu to samo...
Odpowiedz cytując
~SKWARU~
Member

Od: 01.2008

Stary 25.06.2010, 16:37
Kamil_mchw , ból odczuwasz w nadgarstku czy raczej mięśnie/scięgna przedramion ?
Co ile ćwiczysz przedramię ? Może to po prostu wina przetrenowania ? Jeżeli czujesz ból nadal to polecam odpuścić na jakiś czas tą partie pozdro.
Powód: jest krótki i niektórym znany o.o
Ostatnio edytowane przez ~SKWARU~ : 25.06.2010 o godz. 19:41.
Rabka-Zdrój.
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Stary 13.07.2010, 19:54
sorry że dopiero teraz ale ścięgna/ mięśnie przedramion...
przedramię ćw. od momentu jak zacząłem chodzić na siłkę... kilka lat :]
ćw. raz w tyg. 2 ćwiczenia po 4 serie... no i oczywiście przedramię również pracuje w większości ćwiczeń na biceps i coś tam jeszcze...
ścięgna dalej pieką... nie wiem co jest nie tak:/

ps. coś na rozstępy wiem, było wyżej ale zią który się pytał nie uzyskał konkretnej odp.
Odpowiedz cytując
Lewy'88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 17.07.2010, 18:34
Lewy'88 napisał(a):Wyświetl post
Wcisa Nh maści z mocznikiem ponoć są skuteczne

FevPL-dermatolodzy gówno przepisują zazwyczaj, żebyś miał dobrą maść od nich musiałbyś już mieć za sobą którąś wizytę, bo zawszę na początku shity przepisują, dopiero jak później idziesz po raz enty i mówisz że nie działa, to przepisują coś lepszego. Kumpel dawno temu brał maść Hasceral i bardzo sobie chwalił, ale nie pamiętam niestety czy ona nie była na receptę

pisałem wyżej
"Każdy ma w życiu swoje Westerplatte"
Odpowiedz cytując
PaluchTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 18.07.2010, 17:15
Witam, mam pare pytan...

189 cm , 80kg

Dostałem ostatnio białko http://allegro.pl/item1147875819_up_...a_bcaa_pl.html. Nie mam czasu chodzić na siłkę, chciałem popracować w domu bez sprzętu (pompki, brzuch, hantle).

Na opakowaniu napisane jest że należy 4 miarki rozpuścić w 0,5l mleka i pić 2x dziennie. I teraz, czy moge zastosować inne dawkowanie? czy ktoś mógłby mi jakiś trening (nie morderczy) rozpisać z lżejszym dawkowaniem, bo te 4 miarki na 0,5l to jest masakra, ostatnio pol nocy umieralem i mialem temperature po tym zależy mi tylko na klatce , brzuchu i łapach. Jakby mógł mi ktoś napisać jak moge to pić i przy jakim treningu to byłbym wdzięczny. Zależy mi żeby przybrać troche masy i poprawić klate i rece.
http://de.youtube.com/watch?v=y29L97YdHoI

Białaaaaaaaaa Gwiazdoooooooo Najbardziej na świecie kochamy ten nasz TS...

I dalej do boju do boju krocz Wisełko.......
Zwyciężaj potęgą swoją wszystkich wkoło .....
A my wierni fani podążać będziemy wciąż ....
Za Tobą, za Tobą Ty nasza drużyno !
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 18.07.2010, 17:35
Przyznaję, że sprawdzałem tematu ale mam nadzieję, że się nie powtarzam

Szukam siłowni w przystępnej cenie w okolicy Bronowic, Krowodrzy, Prądnika Białego. Interesuje mnie sama siłka, bez fitnesowania się czy innych pilatesów :]
Odpowiedz cytując
PaluchTSW
Senior Member

Stary 19.07.2010, 17:07
podbijam moje pytanie

Odpowiedz cytując
Kaszalot
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.07.2010, 17:24
dwie duze miarki z dwoma szklankami mleka po treningu

generalnie trudno mowic o "dawnkowaniu" gainerow gdyz one maja za zadanie uzupelniac niedobory w diecie
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 19.07.2010, 17:29
To ja tylko dodam od siebie, że jeśli:

Cytat:
zależy mi tylko na klatce , brzuchu i łapach.
i tylko na tym się skupisz, to po roku- dwóch dobrego treningu będziesz wyglądał jak pokraka. Tak Ci zależy na tym, żeby nie ćwiczyć pleców? (bo barki przy całej reszcie i tak coś podziałają) To nie takie trudne- wystarczy drążek, bo przy Twojej wadze nie powinieneś mieć problemów z podniesieniem się kilka razy. Jak już nie dasz rady, to odpocznij chwilę i znowu się podnieś kilka razy i tak dalej. Mięśnie pleców nawet nie tyle, że są bardzo ważne, to zajebiście wyglądają, jak są dobrze zrobione. Zastanów się nad tym.

Już nawet nie mówiąc o nogach i przysiadach i spięciach łydek. :/
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 19.07.2010 o godz. 17:33.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 19.07.2010, 17:43
PaluchTSW napisał(a):Wyświetl post
Witam, mam pare pytan...

(...)

czy ktoś mógłby mi jakiś trening (nie morderczy) rozpisać z lżejszym dawkowaniem, bo te 4 miarki na 0,5l to jest masakra, ostatnio pol nocy umieralem i mialem temperature po tym
Kolego, zakupiłeś GAINER - czyli nic innego jak jedzenie w proszku (odpowiednio dobrane, zbilansowane, aczkolwiek w dalszym ciągu jedzenie) . Po tym głowa nie boli, co najwyżej można mieć problemy żołądkowo/gastryczne gdy kupi się produkt slaby jakościowo, lub gdy jest się uczulonym na jakiś ze składników.

Nie ma również czegoś takiego jak przedawkowanie gainera. To tak jakbyś zamiast obfitego obiadu , zjadł go dwie porcje A tak przy okazji zazdroszczę, bo z chęcią bym napił się takiego zimnego gainterka teraz
Przyczyny bólu głowy szukaj gdzie indziej, może te upały, może jakiegoś mocniejszego trunka walnąłeś, lub piwko na upale ?

Odnośnie drugiej części dotyczącej treningów domu. Ekspertem nie jestem, ale na 99% nie osiągniesz zamierzonych efektów ćwicząc bez sprzętu. Ćwicząc w domu (bez sprzętu) możesz poprawić kondycje, wydolność, delikatnie porzeźbić mięśnie, ale nie sprawisz by one urosły nawet wspomagając się najlepszymi odżywkami.

Poczytaj o treningu w domu w tym temacie:
http://www.sfd.pl/Plan_treningu_dla_...2-t359947.html
Odpowiedz cytując
Jery
Senior Member

Stary 19.07.2010, 18:29
sorry że dopiero teraz ale ścięgna/ mięśnie przedramion...
przedramię ćw. od momentu jak zacząłem chodzić na siłkę... kilka lat :]
ćw. raz w tyg. 2 ćwiczenia po 4 serie... no i oczywiście przedramię również pracuje w większości ćwiczeń na biceps i coś tam jeszcze...
ścięgna dalej pieką... nie wiem co jest nie tak:/

ps. coś na rozstępy wiem, było wyżej ale zią który się pytał nie uzyskał konkretnej odp.
Zmień gryf na łamany. Mi pomogło
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 19.07.2010, 18:47
@Kamil_mchw

Również uważam, że zmiana gryfu na łamany może pomóc, z tym, że niekoniecznie problemu szukaj przy robieniu przedramienia. U mnie na ten przykład, problem leżał przy uginaniu ramion ze sztangą prostą (bicepsie) - ustąpił gdy zamieniłem ją na sztangę łamana. Natomiast przedramię od zawsze ćwiczyłem sztangą prostą (czy to nachwytem , czy też podchwytem) na ławce i nigdy nie miałem z nim problemów.
Odpowiedz cytując
Jery
Senior Member

Stary 19.07.2010, 18:49
Dokładnie jak mówi Łysy, mnie bolało na 99% od bicepsa.
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Stary 19.07.2010, 18:50
Jery napisał(a):Wyświetl post
Zmień gryf na łamany. Mi pomogło
zawsze na łamanej robiłem... to może mi pomoże jak zmienię na prostą... ;]
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 19.07.2010, 19:31
zawsze na łamanej robiłem... to może mi pomoże jak zmienię na prostą... ;]
Ja obstawiam, że to nie rozwiąże problemów Sztangi skośne są generalnie tak wyprofilowane , by zbytnio nie nadwyrężać przedramienia/nadgarstków podczas jej podnoszenia. Sam musisz dość do tego w którym ćwiczeniu wyginasz nienaturalnie nadgarstek Nawet w głupim wyciskaniu sztangi na ławce można poprzez zbyt szeroki chwyt nadwyrężać ścięgna. Próbowałeś farmakologii? Wiem , że Fastum skutecznie redukował ból.
Odpowiedz cytując
PatRIOTS
Member

Od: 05.2010

Stary 19.07.2010, 21:11
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Przyznaję, że sprawdzałem tematu ale mam nadzieję, że się nie powtarzam

Szukam siłowni w przystępnej cenie w okolicy Bronowic, Krowodrzy, Prądnika Białego. Interesuje mnie sama siłka, bez fitnesowania się czy innych pilatesów :]
Zum na PB, koło basenu Clepardia - cena 60 zł za miesiąc.
Odpowiedz cytując
PaluchTSW
Senior Member

Stary 20.07.2010, 00:43
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Kolego, zakupiłeś GAINER - czyli nic innego jak jedzenie w proszku (odpowiednio dobrane, zbilansowane, aczkolwiek w dalszym ciągu jedzenie) . Po tym głowa nie boli, co najwyżej można mieć problemy żołądkowo/gastryczne gdy kupi się produkt slaby jakościowo, lub gdy jest się uczulonym na jakiś ze składników.

Nie ma również czegoś takiego jak przedawkowanie gainera. To tak jakbyś zamiast obfitego obiadu , zjadł go dwie porcje A tak przy okazji zazdroszczę, bo z chęcią bym napił się takiego zimnego gainterka teraz
Przyczyny bólu głowy szukaj gdzie indziej, może te upały, może jakiegoś mocniejszego trunka walnąłeś, lub piwko na upale ?

Odnośnie drugiej części dotyczącej treningów domu. Ekspertem nie jestem, ale na 99% nie osiągniesz zamierzonych efektów ćwicząc bez sprzętu. Ćwicząc w domu (bez sprzętu) możesz poprawić kondycje, wydolność, delikatnie porzeźbić mięśnie, ale nie sprawisz by one urosły nawet wspomagając się najlepszymi odżywkami.

Poczytaj o treningu w domu w tym temacie:
http://www.sfd.pl/Plan_treningu_dla_...2-t359947.html
Przeciez nigdzie nie pisalem ze mnie bolala glowa Pisalem ze umieralem bo mialem temperature i czulem sie jakbym zjadl starego kapibara o wadze 30kg, zoladek , brzuch prawie zyganie...

Odpowiedz cytując
Svartis
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 31.07.2010, 20:03
Żarł ktos z Was mutant massa o smaku ciastko z kremem?
Zastanawiam sie czy mam jakiegos lewego mutancika czy faktycznie ten smak smakuje tak że po pierwszym łyku polecialem to wypluć? Męczę to juz tydzien i raz miałem przyjemnosc go zwrócić. Pytam bo słyszałem ze mutanciki mają dobrą sławe jesli chodzi o smak...
Odpowiedz cytując
Blondas
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 31.07.2010, 21:03
Jem, dla mnie zajebisty, z woda jak i z mlekiem
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 31.07.2010, 21:06
Mój kumpel miał i mi tam smakował. Ale kolega się żalił że pod koniec cyklu smak się znudził.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 01.08.2010, 09:36
Svartis napisał(a):Wyświetl post
Żarł ktos z Was mutant massa o smaku ciastko z kremem?
Zastanawiam sie czy mam jakiegos lewego mutancika czy faktycznie ten smak smakuje tak że po pierwszym łyku polecialem to wypluć? Męczę to juz tydzien i raz miałem przyjemnosc go zwrócić. Pytam bo słyszałem ze mutanciki mają dobrą sławe jesli chodzi o smak...
Daruj sobie. Miałem tego gainera i to była strata kasy. Smak znośny, ale szybko wywietrzał. Generalnie firma PVL ma bardzo złe opinie na polskich i zagranicznych forach:

http://forumsportowe.us/viewtopic.php?t=36&start=795
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 02.08.2010, 22:44
heh no zgadzam sie ze troche przereklamowany ten mutant , ale zle opinie ?

od kilku lat jest w polsce na chama pimpowany, zaczelo sie od forum animalpaka , i opinie wlasnie kraza az za dobre na to co ten produkt soba reprezentuje
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów