|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
- piłkarz nie nadaje się za bardzo do gry więc go nie wykupujemy: Bukhari Rios - piłkarz gra dobrze ale bez fajerwerków - wtedy żałujemy kasy na wynegocjowane przez nas warunki (sic) Cikosz Alvarez (Cikosz dodatkowo znacznie poprawił swoją wartość grając u nas, a my nie chcieliśmy dą za niego tyle ile wynegocjowaliśmy kiedy ten był piłkarzem słabszym . Sytuacja którą opisywałem w poprzednim poście jest hipotetyczna, ale łatwo ją sobie wyobrazić. Np. Wykupujemy Nunesa, a ten gra u nas nie gorzej od Meliksona, pojawiają się oferty z za granicy, kusza pilakrza zarbkami 4 razy większymi niż w Wiśle - jaka jest szansa że zgodzi się on podpisać nowy kontrakt z Wisłą |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
Nie od dziś wiadomo, że z kasą krucho na transfery, do tego dochodzi kasa na stadion, która musimy wydać podobno. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
tak tylko wypozyczajac mamy kadre na stosunkowo krotko i potem znowu musimy wypozyczac a tamtych pozegnac i tak w kolko. zero stabilizacji. te nasze wypozyczenia sa o kant dupy.
![]() |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a ja podejrzewam, że nawet jeśli mielibysmy 23 pilkarzy wypozyczonych to plakalibysmy tylko za Meliksonem i moze Pareiką. Wszystkich innych da sie zastapic kolejnymi wypozyczonymi. Dlatego tez wypozyczenia nic nie daja i sa do niczego.
![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
A co myślicie o Hernanim? Bo nawet na interii coś o tym piszą, że Korona wystawiła również i jego.
Ja byłbym za, ale pół miliona Euro to sporo. |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Hernani nie warto. Parę lat temu owszem teraz to już słaby piłkarz jak na Wisłę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ja bym byl za powrotem Kamila bo Mały miałby rywalizacje. Kosa sie nie zmienia - juz raz na pol roku wrocił do Nas i spisywal sie bardzo dobrze wiec czemu nie mogłby grac tak teraz. Pamietam jego swietne dosrodkowania dzieki ktorym Zieniu zdobywał bramke za bramka. I nie zgadzam sie z tym, ze skoro go nie chca na Cyprze to musi byc słaby. Sytuacja Kamila w Apollonie jest podobna do sytuacji Rogera w AEK.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Nie wiem czy Kosa to zawodnik nadający się na skrzydło przy 4-3-3, ale zawsze to kolejna opcja taktyczna
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Hernani to nie jest dobry pomysł na dzień dzisiejszy. Z Korony to nie bardzo jest kogo podbierać... Co najwyżej to, przy braku lepszych alternatyw, mimo wszystko, widziałabym u nas "Wtorka". Kosowski, hmm... Ja jestem raczej za zatrudnianiem młodych itd, ale myślę, że Kosa przydałby się na pewno, a do tego mógłby korzystnie też wpłynąć na szatnie (choć ta wydaje się być naprawdę dobra). Jeśli by się przerzucił na kupowanie tańszych pampersów (czy tam wacików, czy czegokolwiek), to why not? EDIT: 1. "no człowieku!" zastanów się najpierw co i do kogo piszesz. Widziałam twoje posty nie raz i nie raz jedyne co można przy nich zrobić to "face palm". 2. Nigdzie, ale to NIGDZIE nie napisałam, że Małecki czy Wilk jest lepszy od Meliksona. No proszę, pokażcie mi gdzie tak napisałam, czekam (bo czytając wasz posty, to musiałam jednak gdzieś skrobnąć coś takiego...)Generalnie o ile Małego i Melexa da się porównać, bo grają na podobnych pozycjach itd, o tyle Czarka już nie sposób porównywać z Izraelczykiem- bo chyba tylko piłkarski analfabeta będzie porównywał gości z całkiem różnych pozycji na boisku. 3. JrQ- mam nadzieję, iż tylko informujesz nijakiego hedu o mojej płci i nie ma w tym żadnego przekąsu ;> Powód: editas
Ostatnio edytowane przez masterlag : 01.07.2011 o godz. 19:09.
![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
masterlag widze ze jestes bardzo za Polakami i to tyle. cenisz umiejetnosci Wilka ponad Meliskona? No czlowieku. A Malecki robi mniej niz chaotyczny Paulista.
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
![]() Melikson w tym sezonie wybrany odkryciem ekstraklasy. W przyszłym daję 90%, że będzie piłkarzem ekstraklasy. Najlepszy w Wiśle od dłuższego czasu. Stawiam go na równi z Błaszczem, Uche, Marcelo, Brożkiem, Głową, Frankiem, Zurawiem, Szymkiem... Wilkowi trochę do nich brakuje. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
nie CHAOTYCZNY a jednooki.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Melikson to pilkarz swietny, absolutnie nie do zastapienia |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
A to, ze chyba to jest prawda, opieram na tym, że dowiedziałem się o tym około 1 miesiąc przed jakimkolwiek newsem w internecie. Nie najeżdżajcie na mnie, bo jak jestem z 6 lat na tym forum, to NIGDY żadnych plotek nie siałem. W razie czego proszę admina o przeniesienie do działu Plotki etc
Ostatnio edytowane przez Bekas : 01.07.2011 o godz. 03:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...covii-i-wisly/
Tylko nie Niedizelan. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 01.07.2011 o godz. 09:11.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
http://www.90minut.pl/news/161/news1...ma-Moskwa.html
Może by tak Kowalczyka na prawą stronę,sokoro nie jest potrzebny w Dinamo.... ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Uważam że brak gry przez pół roku na wypożyczeniu o czymś świadczy... I nie byłby wzmocnieniem zwłaszcza po transferach Chaveza, Nuneza, Lameya i być może Diaza i Jovanovicia. |
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Ja bym spróbował pozyskać Micańskiego
|
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
sadzisz ze micanski bylby wzmocnieniem naszej druzyny?/ szczerze to watpie w to, piłkarz który nieradził sobie w dolnym zespole Bundesligi nie bedzie raczej zbawieniem Wisły w drodze do LM. Osobiscie widziałbym w wisle Biltona no i ciagle niewiadomo co z Jovanoviciem
pora zacząc spełniać obietnice i zacząc budować akademie piłkarska jak by nie patrzec gdybysmy mieli szkolenie modzieży na odpowiednim poziomie to zakilka lat nawet Stan by nie był nam potrzebny. taka akademia to same korzysci i dla Wisły jak i czesciowo dla calego polskiego futbolu![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie zrozumiałeś anegdotki ...
Chodziło o to że wisła złożyła ofertę wypożyczenia za Sobiecha kiedy 4 inne bogatsze i lepsze kluby w tym Hanover dawały ponad 1 mln € Porównałem to do hipotetycznej sytuacji gdzie o Neymara bije się teraz 3/4 najlepszych klubów świata i dają za niego 45 mln €, a słabszy klub jak np. Atletico chciałby go wypożyczyć - rozumiesz ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to nie temat na takie dyskusje, nauczcie sie!
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ok, mój błąd. Zwracam honor. A ta oferta Wisły wypożyczenia Sobiecha była oficjalna ? Czy to tylko domysły? Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Fiti : 01.07.2011 o godz. 19:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Pierwsze słysze żeby Wisła interesowała się Sobiechem..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |